29 Nisan 2021 Perşembe

Çiğ Börek Tarifi

 

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru;

  • 1 yumurta
  • 1 kaşık ılık yoğurt
  • 2 kaşık sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak ılık su
  • Aldığı kadar un

İç malzeme;

  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • Yarım bardak su

    Çiğ Börek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamur için bir kaba malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • İç malzeme için rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, kıyma ve kalan malzemeleri koyup karıştırılır. Kıvamı biraz sulu olması gerekiyor. O yüzden yarım bardak suyu unutmayalım.
  • Hamuru 8-9 bezelye ayırıp merdaneyle ince bir şekilde açalım.
  • Yarı tarafına kıyma harcı koyulur ay şeklinde kapatılır. Aynı işlem bu şekilde tekrarlanır.
  • Kızmış olan bol yağda kızartılır.
    Afiyet olsun.

Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi

 

Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için

  • 1 lt süt (yarım su bardağı kremşanti için ayrılacak)
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • 1 paket sade kremşanti
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için;

  • Çilek
  • Hazır jöle

    Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü için yağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından sütü ve şekeri ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kıvam alınca vanilya ekleyip mikserle en az 5 dk çırpın, su ile ıslattığınız kasenize ilave edin dolapta soğusun.
  • Krem şantiyi süt ile çırpın soğuyan tavuk göğsünün üzerine sürün.
  • Jöle için paket üzerinde yazan ölçülerde hazırlayın ılımaya bırakın, çilekleri dilimleyip kasenin en üstüne dizin.
  • Ilıyan jöle sosu da üzerine dökün dolapta bir kaç saat soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Tahinli Pekmezli Kek Tarifi

 

Tahinli Pekmezli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı çay (Soğuk)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 kabartma tozu

    Tahinli Pekmezli Kek Tarifi Yapılışı

  • Tahin pekmez severlere çok nefis ve değişik bir kek.
  • Şeker ve yumurtaları çırpıyoruz.
  • Sonra diğer sıvı malzemeleri tek tek ekliyoruz.
  • En son un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırıp kalıba döküyoruz.
  • Üzerine beyaz susam dökerek 170 derecede pişiriyoruz.

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy patates (700 gr)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase kornişon turşu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 6 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker

    Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patateslerin kabuklarını soyup kare kare kesip kaynar suda haşlayalım.
  • Haşlanınca suyunu süzüp kenara alalım soğumasını bekleyelim.
  • Soğan ve kornişon turşuyu kare kare keselim patateslerin üzerine ekleyelim.
  • Ayrı bir yerde salata kasesinde yoğurt, mayonez, hardal, tuz, karabiber, zeytinyağı, şeker ve limon suyunu ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine patatesleri ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • 10 dk dinlendirip servis edelim.
  • Afiyet olsun.

28 Nisan 2021 Çarşamba

Yayla Çorbası Tarifi

 

Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

    Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yoğurt, un, tuz, yumurta sarısı, limon ve suyu karıştırıp kaynatıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçleri ekliyoruz.
  • Pirinçler pişince; ayrı bir tenceredeye kuru nane tereyağ ve sıvı yağı ocağa koyuyoruz ve yağlarla nane karışana kadar yağı kızdırıyoruz ve kaynayan çorbaya ekliyoruz.
  • 1-2 dk daha kaynatıyoruz vee servise hazır 🙂.

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.çay bardağı arpa şehriye
  • 1.5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak tavuk veya et suyu

Terbiyesi için :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 silme yemek kaşığı un,Tereyağ, nane, kırmızı tozbiber  

    Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Üzeri için :Tereyağ, nane, kırmızı tozbiber  

  • Öncelikle tencereye suyu ve tavuk yada et suyunu koyalım.
  • İçine arpa şehriyeleri ekleyip kaynamasını bekleyelim.
  • Diğer yandan çorbanın terbiyesini yapalım.
  • Un, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce çırpalım.
  • Şehriyeler 10 dakika kaynadıktan sonra terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  • 2-3 dakika kaynatıp altını kapatalım.
  • Üzerine sos için tereyağını eritelim tercihe göre nane, tozbiber ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın üzerine ilave edelim. Afiyet olsun.

Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir avuç taze iç bakla
  • 1 soğan yarım limon suyu
  • Yeterli miktarda su
  • İstenilen miktarda yoğurt

    Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağ, zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsak alınır.
  • Soğanlar kavrulur, kavrulan soğana yıkanmış ve temizlenmiş baklalar ilave edilir.
  • Baklaların üzerine yeterli miktarda su ve limon suyu konulur.
  • Tuz ve bir küp şeker de tencereye alındıktan sonra baklanın üzeri kapatılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Yoğurtla servis yapılır.

Krep (Pannekoek) Tarifi

 

Krep (Pannekoek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un kontrolü kullanın az yada biraz daha fazla alabilir
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzerine sürmek için;

  • Herhangi bir ekmeğe sürülen çikolata olabilir

    Krep (Pannekoek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle çırpma kabına yumurta, şeker, sıvı yağı ilave ediyoruz iyice çırpıyoruz.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ediyoruz yine karıştırarak en son kabarta tozu ve sütü yavaş yavaş ilave ederek boza kıvamında akışkan bir karışım elde ediyoruz.
  • Buzdolapta 20 dk bekletiyoruz, katılaşma olacaktır ,çok katı ise az bir süt ile açabilirsiniz.
  • Krep tavasını önceden ısıtıp bir kepçe ile krep karışımından döküyoruz alt üst pişiriyoruz.
  • Bütün krepleri pişirdikten sonra içine çikolata sürüp rulo yaparak servis edebilirsiniz afiyet olsun 🥰.

Muzlu Çilekli Magnolia Tarifi

 

Muzlu Çilekli Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı nişasta (buğday yada mısır)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Muz
  • Çilek
  • 1 paket burçak bisküvi

    Muzlu Çilekli Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Tatlının muhallebisi nişasta, un, toz şeker, yumurta sarısı ve sütü alarak karıştıralım.
  • Tencereyi ocağa alarak muhallebi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyelim, mikser ile 5 dk boyunca çırpalım.
  • Servis edeceğimiz bardakların yarısını muhallebi ile dolduralım.
  • Dilimlenmiş muzları bardağın kenar kısımlarına yerleştirelim.
  • Rondodan geçirdiğimiz burçak bisküviden bir kaç kaşık bardağa dolduralım.
  • Bardağın kalan kısmını muhallebi ile dolduralım.
  • Hazırladığımız tatlıları buzdolabında en az 2 saat dinlendirelim.
  • Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun. 🥰🥰🥰🥰.

Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 5 adet sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Salçalı su için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

Üzeri için :

  • 1 adet domates
  • 2 adet sivri biber

    Yapılışı

  • Soğan ve sarımsağı robottan geçirelim.
  • Etimizi bir kaba alalım üzerine soğanları ekleyelim.
  • Salça ve baharatlarını ekleyip elimizle 5 dk yoğuralım.
  • Patlıcanları yuvarlak şekilde uç kısmını tam kesmeden dilimleyelim (yani ağzı açık kalacak tam uç kısmı kesilmeyecek videodan izlerseniz daha net anlayabilirsiniz)
  • Patlıcanları tuzlayalım (ben su da bekletmedim tazeydi) aralarına et dolduralım ve güveç tepsisine dizelim.
  • Üzerine salçalı su dökelim.
  • Domates biber ekleyip üzerini alimünyum folyo ile kapatalım .
  • 200 derecede 1 saat kadar pişirelim. 😋😋 mutlu kalın 😌

Patates Yemeği (Yoğurtlu) Tarifi

 

Patates Yemeği (Yoğurtlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase doğranmış et
  • 3 adet patates
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 orta boy kase yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı haspir
  • Tuz

    Patates Yemeği (Yoğurtlu) Tarifi Yapılışı

  • Etimizi zeytinyağı ile birlikte hafif kavuralım çabuk pişsin derseniz düdüklü tencereyi tercih ediniz.
  • Üzerine biraz su ekleyip pişmeye bırakın 15 dakika yeterli olur sanırım.
  • Sonra bir tencereye alın kaynayınca patateslerini bırakın beraberce pişsinler.
  • Patates pişerken bir çırpma kabına yoğurt yumurta ve unu ekleyip çırpın pişen patatese önceden hazır olan nohutu ekleyin .
  • Sonra hazırladığımız yoğurdu ekleyin. Ve karıştırın .
  • Sonra tavaya tekrar şöyle üç yemek kaşığı kadar yağ bırakıp ısıtın üzerine haspiri döküp ocaktaki yemeğinizin üzerine dökün yemeğiniz hazır oldu yanında pirinç veya bulgur pilavı ile ılık servis yapın afiyet olsun.

Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi

 

Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1 su bardağı fındık, fıstık, ceviz …vs size kalmış
  • 3 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı gül suyu (ben koymadım)
  • Çilek

    Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar ılıtalım.
  • Daha sonra borcamımızın boyutuna göre güllaç yapraklarımızı kesip 5 kat dizelim. Her kata ılıttığımız sütümüzden dökelim.
  • 5 kat olduktan sonra içimizi koyup 5 katta üzerine serelim.
  • Her kata süt dökmeyi unutmayalım.
  • Kalan sütümüzü de son katıda koyduktan sonra üzerine dökelim ve en az 4saat dolapta dinlendirelim.
  • Servis edeceğiniz zaman dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Not: antepfıslıklı nasıl olur diye merak edip denedik çok güzel oldu ama fındıklı favorimiz :) :).

Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi

 

Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuzu külbastı(kemikli et de olabilir)
  • 2 adet ayva
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 bardak domates suyu(ya da 2 domates rendesi)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Yarım su bardağı kaynar su

    Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Arpacık soğanları soyalım.
  • Sarımsakları doğrayalım.
  • Biberleri ince ince dilimler şeklinde piyazlık gibi doğrayalım.
  • Ayvaları kabukları ile ince elma dilimi şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletelim.
  • Önce döküm ızgara tavayı ısıtıp biraz zeytinyağı gezdirip etleri güzelce önlü arkalı mühürleyelim.
  • Yemeği pişireceğimiz tencereye (güveç de olabilir) 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim ve mühürlediğimiz etleri bu tencereye koyalım.
  • Etlerin üzerine birer parça tereyağı koyalım.
  • Tereyağ eriyince arpacık soğanları da tencereye ekleyip harmanlayıp kısık ateşte ağzı kapalı bırakalım.
  • Bu sırada döküm tavadaki etlerden sızan yağda, doğradığımız tüm biberleri biraz diriliği geçene kadar çevirelim.
  • Biberler çok hafif yumuşayınca et ve soğanın olduğu tencereye yağıyla birlikte aktaralım.
  • Tencereye 3 yemek kaşığı domates suyumuzu yada yoksa 2 domatesin rendesini ekleyelim.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
  • 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyelim.
  • Salçaları da koyup biraz çevirelim. Sarımsakları da ilave edelim.
  • Limonlu suda bekleyen ayva dilimlerini sudan çıkartıp yemeğin en üstüne dizelim.
  • En son 3 yemek kaşığı nar eksisini üzerlerine dökelim, tuzu serpelim.
  • Yarım su bardağı kaynar suyu da ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
    Herkese afiyet olsun.