Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru;
- 1 yumurta
- 1 kaşık ılık yoğurt
- 2 kaşık sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak ılık su
- Aldığı kadar un
İç malzeme;
- 300 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- Yarım demet maydanoz
- 3 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
- Yarım bardak su
Çiğ Börek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak hamur için bir kaba malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- İç malzeme için rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, kıyma ve kalan malzemeleri koyup karıştırılır. Kıvamı biraz sulu olması gerekiyor. O yüzden yarım bardak suyu unutmayalım.
- Hamuru 8-9 bezelye ayırıp merdaneyle ince bir şekilde açalım.
- Yarı tarafına kıyma harcı koyulur ay şeklinde kapatılır. Aynı işlem bu şekilde tekrarlanır.
- Kızmış olan bol yağda kızartılır.
Afiyet olsun.