29 Nisan 2021 Perşembe

Çiğ Börek Tarifi

 

Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru;

  • 1 yumurta
  • 1 kaşık ılık yoğurt
  • 2 kaşık sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak ılık su
  • Aldığı kadar un

İç malzeme;

  • 300 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çay kaşığı tuz, karabiber, pulbiber
  • Yarım bardak su

    Çiğ Börek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamur için bir kaba malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • İç malzeme için rendelenmiş suyu sıkılmış soğan, kıyma ve kalan malzemeleri koyup karıştırılır. Kıvamı biraz sulu olması gerekiyor. O yüzden yarım bardak suyu unutmayalım.
  • Hamuru 8-9 bezelye ayırıp merdaneyle ince bir şekilde açalım.
  • Yarı tarafına kıyma harcı koyulur ay şeklinde kapatılır. Aynı işlem bu şekilde tekrarlanır.
  • Kızmış olan bol yağda kızartılır.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder