Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için
- 1 lt süt (yarım su bardağı kremşanti için ayrılacak)
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Arası için;
- 1 paket sade kremşanti
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
- Çilek
- Hazır jöle
Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğsü için yağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Ardından sütü ve şekeri ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
- Kıvam alınca vanilya ekleyip mikserle en az 5 dk çırpın, su ile ıslattığınız kasenize ilave edin dolapta soğusun.
- Krem şantiyi süt ile çırpın soğuyan tavuk göğsünün üzerine sürün.
- Jöle için paket üzerinde yazan ölçülerde hazırlayın ılımaya bırakın, çilekleri dilimleyip kasenin en üstüne dizin.
- Ilıyan jöle sosu da üzerine dökün dolapta bir kaç saat soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder