29 Nisan 2021 Perşembe

Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi

 

Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için

  • 1 lt süt (yarım su bardağı kremşanti için ayrılacak)
  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • 1 paket sade kremşanti
  • Yarım su bardağı süt

Üzeri için;

  • Çilek
  • Hazır jöle

    Çilekli Soslu Tavukgöğsü Tarifi Yapılışı

  • Tavuk göğsü için yağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Ardından sütü ve şekeri ekleyip kıvam alana kadar karıştırın.
  • Kıvam alınca vanilya ekleyip mikserle en az 5 dk çırpın, su ile ıslattığınız kasenize ilave edin dolapta soğusun.
  • Krem şantiyi süt ile çırpın soğuyan tavuk göğsünün üzerine sürün.
  • Jöle için paket üzerinde yazan ölçülerde hazırlayın ılımaya bırakın, çilekleri dilimleyip kasenin en üstüne dizin.
  • Ilıyan jöle sosu da üzerine dökün dolapta bir kaç saat soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder