28 Nisan 2021 Çarşamba

Taze Bakla Yemeği Tarifi

 

Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bakla
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir avuç taze iç bakla
  • 1 soğan yarım limon suyu
  • Yeterli miktarda su
  • İstenilen miktarda yoğurt

    Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı yağ, zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsak alınır.
  • Soğanlar kavrulur, kavrulan soğana yıkanmış ve temizlenmiş baklalar ilave edilir.
  • Baklaların üzerine yeterli miktarda su ve limon suyu konulur.
  • Tuz ve bir küp şeker de tencereye alındıktan sonra baklanın üzeri kapatılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Yoğurtla servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder