Taze Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bakla
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir avuç taze iç bakla
- 1 soğan yarım limon suyu
- Yeterli miktarda su
- İstenilen miktarda yoğurt
Taze Bakla Yemeği Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ, zeytinyağı, doğranmış soğan ve sarımsak alınır.
- Soğanlar kavrulur, kavrulan soğana yıkanmış ve temizlenmiş baklalar ilave edilir.
- Baklaların üzerine yeterli miktarda su ve limon suyu konulur.
- Tuz ve bir küp şeker de tencereye alındıktan sonra baklanın üzeri kapatılır, yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Yoğurtla servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder