1 Mayıs 2021 Cumartesi

Harika Lezzet Magnolia Tarifi

 

Harika Lezzet Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 paket krema
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket burçak bisküvi
  • Süslemek için çilek

    Harika Lezzet Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Tencereye sıvı malzemeleri alıp topaklanmadan güzelce karıştırıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
  • Magnolia’nin alt tabanı için burçak bisküvi blandirdan geçirip sunum kasesine altına 2 kaşık bisküvi süslemek için kasenin kenarlarına çilek yerleştiriyoruz.
  • Hafif soğuyan kremadan yeterince koyup üzerine tekrar bisküvi ekleyip çilekle süslüyoruz. Bukadar basit ve bir okadar lezzetli tatlıyı deneyin derim afiyet olsun 😊🍓🍓.

Piliç Dolma Tarifi

 

Piliç Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk but (kemiksiz ve dövülmüş )
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pilavı için ;

  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pulbiber, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber

Üzeri için ;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • Karabiber, tuz (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

    Piliç Dolma Tarifi Yapılışı

  • Tavuklar yıkanır. Suyu süzüldükten sonra baharatları eklenir ve tavuğa iyice harmananlanır. Strech film kapatılır ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
  • Pilav için soğan yemeklik doğranır.
  • Sıvıyağ tencereye alınır üzerine soğanlar eklenip kavrulur. Rengi dönen soğanlara salça eklenir ve biraz daha kavrulur.
  • Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler eklenir.
  • Birkaç tur tencerede çevrilir ve suyu eklenir.
  • Sonra nohut ve baharatlarda eklenip karıştırılır. Sadece 1 bardak su ekliyoruz pilavın tam şişmesini istemiyoruz fırında da pişecek çünkü.
  • Kapağı kapatılır kısık ateşte pişmesi beklenir. Pişen pilav biraz dinlendirilir.
  • Tavuklar dolayan alınır. Uygun bir kasenin içerisine derisi alta gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Pilav iç harcından 1-2 kaşık(tavuğun büyüklüğüne göre) alınır ve ortasına konur kenarlardan üzerine doğru kapatılıp fırın kabına ters çevrilir. Hepsi aynı şekilde tamamlanır.
  • Üzerinin sosu için sıvı yağ tavaya alınır ve salça üzerine eklenir.
  • Salça biraz yağda kavrulur.
  • Üzerine su ve baharatlarda eklendikten sonra bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.
  • Sos komple tavukların üzerine gelecek şekilde dökülür.
  • Yağlı kağıt ıslatılır sıkılır ve yemeğin üzerine örtülür.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecede kontrollü bir şekilde 30-35 dk pişirilir. Süre dolunca üzeri kızarmamışsa 3-4 dk daha üzeri açık pişirilir.

Kalbura Bastı Tarifi

 

Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yada tereyağ oda ısısında
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi

  • Ceviz yada fındık

Şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon
  • 1 paket vanilya
  • Çok sıvı bir şerbet olmayacak

    Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle katıyağ, sıvı yağ ,yumurta ,yoğurt bütün sıvı malzemeleri karıştıralım.
  • Daha pudra şekerini karıştıralım.
  • Önce irmiği daha sonra kabartma tozunu karıştırıp yoğurmaya devam edelim.
  • En son unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Çok katı bir hamur olmayacak yoksa şekil verirken çatlama yapar.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde hamur kopartıp arasına ceviz koyup iki uçtan birleştirdiğimiz hamuru tepsiye dizip pişirebiliriz.
  • Diğer yandan şerbetimizi kaynatalım. Ocaktan indirdiğimiz şerbete 1 paket vanilyamızı boşaltıp karıştıralım.
  • Şerbetimizi ılımaya bırakalım.
  • Tatlımız piştikten sonra ikisi de ılık olacak şekilde iken şerbetimizi tatlımıza döküp, şerbetin çekmesini bekleyelim.
    Afiyet olsun🥰.

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi

 

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 4 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
  • 50 gram şeker (3 yemek kaşığı)
  • 50 gram süt (6 yemek kaşığı)
  • 50 gram yağ (8 yemek kaşığı)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kreması İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 2 yemek kaşığı un silme
  • 2 yemek kaşığı nişasta silme
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti

Çikolata Sos İçin

  • 100 gram sütlü 100 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema (Bu ölçüleri yarıyada indirebilirsiniz)
  • Muz

Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  1. Yumurta beyazlarına şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikser ile kopuk oluncaya kadar çırpıyoruz. Diğer tarafta yumurta sarılarına süt yağ tuz un ve kabartma tozunu ekleyerek e çırpıcısı ile karıştıralım.
  2. Yumurta sarılarına yavaş yavaş söndürmeden yumurta beyazlarını ekliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  3. Pişen kekimizi sıcakken sarıyoruz. Daha kolay rulo yapabilmemiz için. Ben 6 parçaya böldüm. Arasına kremamızı muzu koyup sarıyoruz.
  4. Çikolata sosumuz için, kremayı ocağa alıyoruz kaynama noktasına gelen kremayı kapatıp çikolataları ekleyip karıştıralım.
  5. Hazır olan rulolarımızın üstüne yavaşça her yere gelecek şekilde döküyoruz. 4-5 saat dolapta dinledikten sonra yiyebilirsiniz.

Ekler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 100 gram tereyağ veya margarin
  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz
  • 4 yumurta

Kreması İçin

  • 500 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti

Üzeri İçin

  • Benmari eritilmiş çikolata

    Ekler Tarifi Yapılışı

  • Yağı ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca tuz ve unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.
  • Topaklanma düzelecek karıştırmaya devam edin. Hazır olan hamurunuzu ılımaya bırakıyoruz. Yumurta pişmeyecek sıcaklığa gelince yumurtaları tek tek ekliyoruz.
  • Önce kaşıkla 3 cü yumurtadan sonra mikser ile çırpıyoruz. Sıkma torbası ile uzun şeritler halinde tepsiye diziyoruz.
  • Parmağımızı su ile hafif ıslatarak kenarlarını düzeltelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  • Kreması için kremşanti tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebiyi pişiriyoruz tereyağını ekleyip kapatıyoruz. Soğuyan muhallebiye şantiyi ekleyip mikserden çekiyoruz.
  • Pişen ekleri bıçak ile iki ayırıyoruz. Sıkma torbasına aldığımız krema içine doldururuz. Kapaklarını çikolataya batırıp kapatıyoruz. Afiyet olsun.

Taze Barbunya Tarifi

 

Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patetes
  • 1 kaşık domates salçası
  • Birkaç dal maydanoz

    Taze Barbunya Tarifi Yapılışı

  • Barbunyayı 20 dk haşlayıp sonra süzüyoruz.
  • Soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
  • Küp küp doğranmış havuçları ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
  • Sonra küp küp doğranmış patatesleri ekliyoruz.
  • Salçayı katıp birkaç dk karıştırıyoruz.
  • Barbunyayı ekleyip tuzunu ilave ediyoruz.
  • Enson üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz.
  • 20- 25 dk pişiriyoruz maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun deneyecek olanlara.

Ispanak Mezesi Tarifi

 

Ispanak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Toz biber
  • Ceviz

    Ispanak Mezesi Tarifi Yapılışı

  • Ispanakları iyice yıkayıp temizliyoruz.
  • Kaynar suya atıp 5 dk haşlıyoruz.
  • Ocaktan alıp suyunu süzdükten sonra, doğruyoruz.
  • Sulandırıp sarımsak eklediğimiz yoğurdun içine ekliyoruz.
  • Üzerine kızdırdığımız toz biberli yağımızı gezdiriyoruz.
  • Son olarak birkaç ceviz ile süslüyoruz.
  • Küçük parçalar halinde cevizi içine de ekleyebiliriz .
  • Afiyet olsun.

Çörekotlu Kurabiye Tarifi

 

Çörekotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 yumurta (Sarısı üstüne ayrılacak)
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un

    Çörekotlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım ve güzelce karıştıralım unu kontrollü olarak ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 150 derece fırında pişirelim.
  • Soğuyunca saklama kabına alalım ve ağzını sıkıca kapatalım bu şekilde tazeliği uzun süre koruyacaktır. Afiyet olsun🙋‍♀️❤️.

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince un

İçi İçin

  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım kilo beyaz peynir
  • Birer tutam pul biber ve kara biber tuz

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru çok sert olamayacak şekilde yoğurup 1 saat dinlenmeye bırakalım. Soğanı yağda kavurup soğumasını bekleyelim.
  2. Yıkayıp doğradığımız ıspanağa peyniri rendeleyip soğanı ve baharatları katalım ve harmanlayalım.
  3. Daha sonra yumurtadan biraz büyük hamuru ince bir şekilde açıp içine malzemeyi katıp dolaylım tepsiye döşeyelim.
  4. Üzerine yumurta ve yağ karıştırıp sürelim ve 180 derece fırına verelim. Afiyet olsun.

Karamelli Muhallebi Tarifi

 

Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı karamelli sos (Hazır kullandım)
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 5-6 adet çilek (Kase sayınıza göre)

    Karamelli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Karışımı hazırlamadan önce mutlaka tencerenizi suyun altında ıslatmanızı tavsiye ederim (Muhallebi dibine tutmaması için) 😉
  • Tencerede süt, şeker, un ve nişasta iyice çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur ve çok geçmeden vanilya eklenir. Devamlı karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
  • Kaynamaya yakın margarin veya tereyağı eklenir. (ben “50 gram margarin” kullandım. Bu gibi hafif tatlılarda özellikle muhallebiler de tereyağı çok baskın bir lezzet verdiği için tercih etmiyorum. ).
  • Sonrasında muhallebi boncuk boncuk olunca ocaktan alınır.
  • Dilediğiniz servis kaselerinize yada çok şık kuplara eşit miktarda üstünden bir parmak pay bırakılarak boşaltılır. Ve bir kenarda soğumaya bırakılır.
  • Not: Kaynamaya başlarken kıvamı çok cıvık geldiyse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ancak soğudukça koyulaşacağını hatırlatmak isterim (Ben ekleme yapmadım)
  • Üzeri için sos hazırlığı için 2 yemek kaşığı karamelli sos bir kase içerisine alınır. Üzerine bir yemek kaşığı süt eklenir.
  • Kıvamı akıcı bir hale geldikten sonra soğumaya bıraktığımız (1 – 1, 5 saat) kadar dinlemiş olan muhallebimizin üzerini kaplayacak şekilde silikon yağlama fırçası ile yavaşça yayılır.
  • En son her bir kaseye dilerseniz 1 çilek ile süsleme yapılır. Afiyet olsun 🤗.

Kamyon Pasta Tarifi

 

Kamyon Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya İçin

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin  

    Kamyon Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kreması için sade krem şantiye mavi, sarı ve siyah gıda boyası kullandım. Kamyonun tekerlekleri halleyden :).
  • Pandispanyayı iki ölçü yaptım iki defada pişirdim.
  • Tek ölçü pandispanyası için çırpma kabına yumurta aklarını alıp 1 fiske tuzla kar haline getirelim 5-6 dakika çırpalım.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarılarını 1 su bardağı toz şekerle krema haline gelene kadar çırpalım, vanilyayı ilave edelim çırpmaya devam edelim.
  • Ardından unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
  • Çırpma işlemi bitince yumurta aklarını birkaç defada ilave edip spatula ile katlama tekniğiyle karıştıralım ki içine giren hava sönmesin pandispanya sünger gibi olsun.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayarda sıcak fırına koyup yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
  • Pişirdiğimiz pandispanyamızın üstüne bez örtüp soğumasını bekleyelim. 

Rulo Pasta Tarifi

 

Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için

  • 4 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
  • 50 gram şeker (3 yemek kaşığı)
  • 50 gram süt (6 yemek kaşığı)
  • 50 gram yağ (8 yemek kaşığı)
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 2 yemek kaşığı un silme
  • 2 yemek kaşığı nişasta silme
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem santi
  • Pudra şekeri
  • Muz
  • Çilek

    Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta beyazlarına şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikser ile köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
  • Diğer tarafta yumurta sarılarına süt yağ tuz un ve kabartmatozunu ekleyerek e çırpıcısı ile karıştıralım.
  • Yumurta sarılarına yavaş yavaş söndürmeden yumurta beyazlarını ekliyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
  • Pişen kekimizi sıcakken sarıyoruz. Daha kolay rulo yapabilmemiz için.
    Ben 6 parçaya böldüm.
  • Arasına kremamızı muz yada çilek koyup sarıyoruz. Bence muz bu pastaya daha çok yakışıyor ama çileklide güzel 😀 dolapta 2-3 dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz.
  • Pudra şekerini yerken dokun. Üzerinde önceden dökünce eriyor.