Harika Lezzet Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket burçak bisküvi
- Süslemek için çilek
Harika Lezzet Magnolia Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvı malzemeleri alıp topaklanmadan güzelce karıştırıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz.
- Magnolia’nin alt tabanı için burçak bisküvi blandirdan geçirip sunum kasesine altına 2 kaşık bisküvi süslemek için kasenin kenarlarına çilek yerleştiriyoruz.
- Hafif soğuyan kremadan yeterince koyup üzerine tekrar bisküvi ekleyip çilekle süslüyoruz. Bukadar basit ve bir okadar lezzetli tatlıyı deneyin derim afiyet olsun 😊🍓🍓.
Piliç Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk but (kemiksiz ve dövülmüş )
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Pilavı için ;
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Pulbiber, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Üzeri için ;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Karabiber, tuz (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Piliç Dolma Tarifi Yapılışı
- Tavuklar yıkanır. Suyu süzüldükten sonra baharatları eklenir ve tavuğa iyice harmananlanır. Strech film kapatılır ve buzdolabında 1-2 saat bekletilir.
- Pilav için soğan yemeklik doğranır.
- Sıvıyağ tencereye alınır üzerine soğanlar eklenip kavrulur. Rengi dönen soğanlara salça eklenir ve biraz daha kavrulur.
- Üzerine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçler eklenir.
- Birkaç tur tencerede çevrilir ve suyu eklenir.
- Sonra nohut ve baharatlarda eklenip karıştırılır. Sadece 1 bardak su ekliyoruz pilavın tam şişmesini istemiyoruz fırında da pişecek çünkü.
- Kapağı kapatılır kısık ateşte pişmesi beklenir. Pişen pilav biraz dinlendirilir.
- Tavuklar dolayan alınır. Uygun bir kasenin içerisine derisi alta gelecek şekilde yerleştirilir.
- Pilav iç harcından 1-2 kaşık(tavuğun büyüklüğüne göre) alınır ve ortasına konur kenarlardan üzerine doğru kapatılıp fırın kabına ters çevrilir. Hepsi aynı şekilde tamamlanır.
- Üzerinin sosu için sıvı yağ tavaya alınır ve salça üzerine eklenir.
- Salça biraz yağda kavrulur.
- Üzerine su ve baharatlarda eklendikten sonra bir taşım kaynatılıp altı kapatılır.
- Sos komple tavukların üzerine gelecek şekilde dökülür.
- Yağlı kağıt ıslatılır sıkılır ve yemeğin üzerine örtülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derecede kontrollü bir şekilde 30-35 dk pişirilir. Süre dolunca üzeri kızarmamışsa 3-4 dk daha üzeri açık pişirilir.
Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yada tereyağ oda ısısında
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç malzemesi
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- 1 paket vanilya
- Çok sıvı bir şerbet olmayacak
Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle katıyağ, sıvı yağ ,yumurta ,yoğurt bütün sıvı malzemeleri karıştıralım.
- Daha pudra şekerini karıştıralım.
- Önce irmiği daha sonra kabartma tozunu karıştırıp yoğurmaya devam edelim.
- En son unumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim. Çok katı bir hamur olmayacak yoksa şekil verirken çatlama yapar.
- Sonra ceviz büyüklüğünde hamur kopartıp arasına ceviz koyup iki uçtan birleştirdiğimiz hamuru tepsiye dizip pişirebiliriz.
- Diğer yandan şerbetimizi kaynatalım. Ocaktan indirdiğimiz şerbete 1 paket vanilyamızı boşaltıp karıştıralım.
- Şerbetimizi ılımaya bırakalım.
- Tatlımız piştikten sonra ikisi de ılık olacak şekilde iken şerbetimizi tatlımıza döküp, şerbetin çekmesini bekleyelim.
Afiyet olsun🥰.
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki İçin
- 4 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
- 50 gram şeker (3 yemek kaşığı)
- 50 gram süt (6 yemek kaşığı)
- 50 gram yağ (8 yemek kaşığı)
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kreması İçin
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 2 yemek kaşığı un silme
- 2 yemek kaşığı nişasta silme
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Çikolata Sos İçin
- 100 gram sütlü 100 gram bitter çikolata
- 1 paket krema (Bu ölçüleri yarıyada indirebilirsiniz)
- Muz
Çikolatalı Muzlu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta beyazlarına şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikser ile kopuk oluncaya kadar çırpıyoruz. Diğer tarafta yumurta sarılarına süt yağ tuz un ve kabartma tozunu ekleyerek e çırpıcısı ile karıştıralım.
- Yumurta sarılarına yavaş yavaş söndürmeden yumurta beyazlarını ekliyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Pişen kekimizi sıcakken sarıyoruz. Daha kolay rulo yapabilmemiz için. Ben 6 parçaya böldüm. Arasına kremamızı muzu koyup sarıyoruz.
- Çikolata sosumuz için, kremayı ocağa alıyoruz kaynama noktasına gelen kremayı kapatıp çikolataları ekleyip karıştıralım.
- Hazır olan rulolarımızın üstüne yavaşça her yere gelecek şekilde döküyoruz. 4-5 saat dolapta dinledikten sonra yiyebilirsiniz.
Ekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 100 gram tereyağ veya margarin
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 4 yumurta
Kreması İçin
- 500 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
Üzeri İçin
- Benmari eritilmiş çikolata
Ekler Tarifi Yapılışı
- Yağı ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca tuz ve unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırıyoruz.
- Topaklanma düzelecek karıştırmaya devam edin. Hazır olan hamurunuzu ılımaya bırakıyoruz. Yumurta pişmeyecek sıcaklığa gelince yumurtaları tek tek ekliyoruz.
- Önce kaşıkla 3 cü yumurtadan sonra mikser ile çırpıyoruz. Sıkma torbası ile uzun şeritler halinde tepsiye diziyoruz.
- Parmağımızı su ile hafif ıslatarak kenarlarını düzeltelim. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Kreması için kremşanti tereyağ hariç tüm malzemeleri karıştırıp muhallebiyi pişiriyoruz tereyağını ekleyip kapatıyoruz. Soğuyan muhallebiye şantiyi ekleyip mikserden çekiyoruz.
- Pişen ekleri bıçak ile iki ayırıyoruz. Sıkma torbasına aldığımız krema içine doldururuz. Kapaklarını çikolataya batırıp kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Taze Barbunya Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram taze barbunya
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patetes
- 1 kaşık domates salçası
- Birkaç dal maydanoz
Taze Barbunya Tarifi Yapılışı
- Barbunyayı 20 dk haşlayıp sonra süzüyoruz.
- Soğanı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Küp küp doğranmış havuçları ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Sonra küp küp doğranmış patatesleri ekliyoruz.
- Salçayı katıp birkaç dk karıştırıyoruz.
- Barbunyayı ekleyip tuzunu ilave ediyoruz.
- Enson üzerine çıkacak kadar sıcak su ekliyoruz.
- 20- 25 dk pişiriyoruz maydanozla süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun deneyecek olanlara.
Ispanak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Tuz
- Toz biber
- Ceviz
Ispanak Mezesi Tarifi Yapılışı
- Ispanakları iyice yıkayıp temizliyoruz.
- Kaynar suya atıp 5 dk haşlıyoruz.
- Ocaktan alıp suyunu süzdükten sonra, doğruyoruz.
- Sulandırıp sarımsak eklediğimiz yoğurdun içine ekliyoruz.
- Üzerine kızdırdığımız toz biberli yağımızı gezdiriyoruz.
- Son olarak birkaç ceviz ile süslüyoruz.
- Küçük parçalar halinde cevizi içine de ekleyebiliriz .
Afiyet olsun.
Çörekotlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 yumurta (Sarısı üstüne ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Çörekotlu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alalım ve güzelce karıştıralım unu kontrollü olarak ekleyelim ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 150 derece fırında pişirelim.
- Soğuyunca saklama kabına alalım ve ağzını sıkıca kapatalım bu şekilde tazeliği uzun süre koruyacaktır. Afiyet olsun🙋♀️❤️.
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince un
İçi İçin
- 2 adet kuru soğan
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım kilo beyaz peynir
- Birer tutam pul biber ve kara biber tuz
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamuru çok sert olamayacak şekilde yoğurup 1 saat dinlenmeye bırakalım. Soğanı yağda kavurup soğumasını bekleyelim.
- Yıkayıp doğradığımız ıspanağa peyniri rendeleyip soğanı ve baharatları katalım ve harmanlayalım.
- Daha sonra yumurtadan biraz büyük hamuru ince bir şekilde açıp içine malzemeyi katıp dolaylım tepsiye döşeyelim.
- Üzerine yumurta ve yağ karıştırıp sürelim ve 180 derece fırına verelim. Afiyet olsun.
Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı karamelli sos (Hazır kullandım)
- 1 yemek kaşığı süt
- 5-6 adet çilek (Kase sayınıza göre)
Karamelli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Karışımı hazırlamadan önce mutlaka tencerenizi suyun altında ıslatmanızı tavsiye ederim (Muhallebi dibine tutmaması için) 😉
- Tencerede süt, şeker, un ve nişasta iyice çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur ve çok geçmeden vanilya eklenir. Devamlı karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
- Kaynamaya yakın margarin veya tereyağı eklenir. (ben “50 gram margarin” kullandım. Bu gibi hafif tatlılarda özellikle muhallebiler de tereyağı çok baskın bir lezzet verdiği için tercih etmiyorum. ).
- Sonrasında muhallebi boncuk boncuk olunca ocaktan alınır.
- Dilediğiniz servis kaselerinize yada çok şık kuplara eşit miktarda üstünden bir parmak pay bırakılarak boşaltılır. Ve bir kenarda soğumaya bırakılır.
- Not: Kaynamaya başlarken kıvamı çok cıvık geldiyse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ancak soğudukça koyulaşacağını hatırlatmak isterim (Ben ekleme yapmadım)
- Üzeri için sos hazırlığı için 2 yemek kaşığı karamelli sos bir kase içerisine alınır. Üzerine bir yemek kaşığı süt eklenir.
- Kıvamı akıcı bir hale geldikten sonra soğumaya bıraktığımız (1 – 1, 5 saat) kadar dinlemiş olan muhallebimizin üzerini kaplayacak şekilde silikon yağlama fırçası ile yavaşça yayılır.
- En son her bir kaseye dilerseniz 1 çilek ile süsleme yapılır. Afiyet olsun 🤗.
Kamyon Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya İçin
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı tepeleme un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Kamyon Pasta Tarifi Yapılışı
- Kreması için sade krem şantiye mavi, sarı ve siyah gıda boyası kullandım. Kamyonun tekerlekleri halleyden :).
- Pandispanyayı iki ölçü yaptım iki defada pişirdim.
- Tek ölçü pandispanyası için çırpma kabına yumurta aklarını alıp 1 fiske tuzla kar haline getirelim 5-6 dakika çırpalım.
- Ayrı bir kapta yumurta sarılarını 1 su bardağı toz şekerle krema haline gelene kadar çırpalım, vanilyayı ilave edelim çırpmaya devam edelim.
- Ardından unu ve kabartma tozunu ilave edip çırpalım.
- Çırpma işlemi bitince yumurta aklarını birkaç defada ilave edip spatula ile katlama tekniğiyle karıştıralım ki içine giren hava sönmesin pandispanya sünger gibi olsun.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim eşit şekilde yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik alt üst ayarda sıcak fırına koyup yaklaşık 10-15 dakika pişirelim.
- Pişirdiğimiz pandispanyamızın üstüne bez örtüp soğumasını bekleyelim.
Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış
- 50 gram şeker (3 yemek kaşığı)
- 50 gram süt (6 yemek kaşığı)
- 50 gram yağ (8 yemek kaşığı)
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
Kreması için
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 2 yemek kaşığı un silme
- 2 yemek kaşığı nişasta silme
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem santi
- Pudra şekeri
- Muz
- Çilek
Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurta beyazlarına şekeri yavaş yavaş ekleyerek mikser ile köpük oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Diğer tarafta yumurta sarılarına süt yağ tuz un ve kabartmatozunu ekleyerek e çırpıcısı ile karıştıralım.
- Yumurta sarılarına yavaş yavaş söndürmeden yumurta beyazlarını ekliyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit şekilde yayıp 180 derece önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- Pişen kekimizi sıcakken sarıyoruz. Daha kolay rulo yapabilmemiz için.
Ben 6 parçaya böldüm. - Arasına kremamızı muz yada çilek koyup sarıyoruz. Bence muz bu pastaya daha çok yakışıyor ama çileklide güzel 😀 dolapta 2-3 dinlendirdikten sonra yiyebilirsiniz.
- Pudra şekerini yerken dokun. Üzerinde önceden dökünce eriyor.