2 Haziran 2021 Çarşamba

Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır

 

Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 50 gram şeker (Yumurta sarıları ile çırpılacak)
  • 70 gram şeker (Yumurta beyazları ile çırpılacak
  • 90 gram un
  • 50 gram süt
  • 50 gram sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İçerisi için

  • Kiraz marmelatı

    Evde Dankek Rulo Pasta Nasıl Yapılır Yapılışı

  • Ev yapımı dankek rulo pasta için öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. 5 yumurta sarısı üzerine 50 gram şeker ekleyip çırpın.
  • 5 yumurta beyazı üzerine 70 gram şeker ekleyip traş köpüğü kıvamı alan kadar iyice çırpın.
  • Kabı çevirince beyaz karışım akmıyorsa kıvam tutmuştur.
  • Ardından beyazların üzerine sarı karışımı dökün ve alttan üste doğru köpüğü söndürmeden metal olmayan bir karıştırıcı ile karıştırın.
  • 90 gram un, 1 çay kaşığı kabartma tozunu eleyerek ekleyip karıştırın.
  • Hamurun birazını alın ve çok az ayırdığınız ayrı kaptaki hamura 50 gram sıvı yağ 50 gram süt ekleyip karıştırın.
  • Ana hamura bu karışımı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo pasta hamurunu döküp incecik yayın hamur eşit yükseklikte olacak.
  • Tabana vurup baloncuk çıkartın önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan kekten yağlı kağıdı hemen çıkarın ve kenarlarını kesip düzeltin.
  • Kekin bir kenarını çaprazlama kesin. Keke 1 parmak aralıklar ile çapraz yani 45 derece açıda boydan boya kesikler açın.
  • Kiraz marmelatı yada istediğiniz bir ürün reçel yada nutella da olabilir ve rulo şeklinde dolayın.
  • 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın afiyet olsun.

Evde Süt Kreması Yapımı Püf Noktaları Kullanım Yerleri Tarifi

 

Evde Süt Kreması Yapımı Püf Noktaları Kullanım Yerleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 50 gram tereyağı veye margarin Tereyeğı kullandım

    Evde Süt Kreması Yapımı Püf Noktaları Kullanım Yerleri Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını bir tavaya alıp ateşe alalım.
  • Yağımız eriyince unumuzu ekliyelim.
  • Burdaki püf nokta unumuzun kokusu çıkana kadar iyice kavuralım. Unun kavrulduğunu nerden anlıyoruz un beyazlayınca eski rengini alınca yakmadan kavuralım.
  • Daha sonra istediğimiz rengi alınca sütünüzü önce bir bardağını ekleyip topaklanmasın diye iyice karıştıralım.
  • Daha sonra ikinci bardağını ekleyip kaynayana kadar karıştıralım eğer kıvamı biraz daha cıvık istiyorsanız biraz daha süt ekleyebilirsiniz eğer koyu kıvam aldıysa blendırla çekip cıvıklaltırabilirsiniz.
  • Makarna soslarında tatlılarda.

    Pasta kremasınıa kıvam vermek için bile kullanabilirsiniz çorbalarda.

    3 gün dolapta kavanozda kapağı kapalı bir şekilde kullanabilirsiniz.

    Deneyeceklere şimdiden kolay gelsin🌹.

Şerit Poğaça Tarifi

 

Şerit Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı silme şeker
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek  kaşığı tereyağ (oda ısısında)
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü)

Arası için:

  • Beyaz peynir+maydanoz

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı+2 tatlı kaş.süt

    Şerit Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Ilıtılmış su ve süte şekeri mayayı ekle karıştır.
  • Sıvı yağı yumurta beyazını ekle. 2 bardak un ekle.
  • Üzerine tuz kontrollü geri kalan unla yoğur. Hafif toparlanınca tereyağını ekle yoğur.
  • Mayalanınca tek bir beze yap. Dikdörtgen fırın tepsisi gibi aç.
  • Uzun kenardan bir baştan diğer uca kadar bıçakla bir parmak genişliğinde kesikler yap.
  • Karşı uzun kenarına da peyniri sırala rulo yap.
  • Kendi etrafında döndür.
  • Yağlanmış kek kalıbına koy.
  • Tepsi mayası yap.
  • Üzerine yumurta sarısı sütü çırp. Sür.
  • 190 derecede pişir.

Aşırı Lezzetli Sağlıklı Atıştırmalık Tarifi

 

Aşırı Lezzetli Sağlıklı Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı badem unu
  • 10 adet medine hurması
  • 1 tatlı kaşığı sade yağ
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tahin

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi

    Aşırı Lezzetli Sağlıklı Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  • Hurmaları sıcak suya koyup 5-10 dakika bekletin.
  • Ardından çekirdeklerini ayıklayıp bir robota dökün.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip robottan geçirin.
  • Elinizle yuvarlayıp hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin.

İsot Soslu Çiğ Köfte (Blender İle 10 Dakikada) Tarifi

 

İsot Soslu Çiğ Köfte (Blender İle 10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağından az kaynar su
  • 1., 5 su bardağı isot sosu (Aktardan alıyorum)
  • 1 soğan
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Nar ekşisi

    İsot Soslu Çiğ Köfte (Blender İle 10 Dakikada) Tarifi Yapılışı

  • 1, 5 su bardağı köftelik bulgura 1, 5 su bardağına yakın sıcak su ile ıslayalım 10 dk şişmesini bekleyelim.
  • Bulgur şiştikten sonra içine bir soğan doğrayalım.
  • İsot sosunu da ekleyip blenderdan geçirelim 5 dk da hazır oluyor.
  • Hazır olduktan sonra zeytinyağı nar ekşisi ve limon suyu ekleyelim kendi damak zevkinize göre ayarlamalısınız ben miktar vermiyorum 💫.
  • Elinizi zeytinyağna batırarak şekil verin marul ile yada yufka ile servis edebilirsiniz. 🖤
  • Dileyen içine maydanoz ekleyebilir. 💦eğer çiğköfteniz kalır ise buzluğa atın misafırıniz gelmeden çıkarıp bir kez yoğurun ve tekrar şekil verip servis edebilirsiniz ✌️😋. Mutlu kalın 🧚‍♀️💚.

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi

 

Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük paket toz maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 yumurta sarısı üzerine
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar tam buğday unu

Üzeri için

  • Yumurta sarısı ve susam

    Tam Buğday Unlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Ilık su ile toz maya karıştırılır.
  • Bir kaç dk bekletilir.
  • Ardından süt yağ yumurta akı diğer malzemeler karıştırılır un da eklenip iyicene yoğurulup 25dk mayalanması beklenir.
  • Sonra yumurta sarısı susam serpilir ve pişirilir.
  • Poğaçalar fırından çıktıktan sonra üzeri ince bir bezle örtülür yumuşak kalması için şimdiden afiyet olsun.

Simit Poğaça (Harika) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru İçin;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant kuru maya (veya 1 paket yaş maya)
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İçi İçin;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Üzeri İçin;

  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Yapılışı

  • Öncelikle süt ve suyu ılıtın ve uygun bir yoğurma kabı içerisine alın. ( Eğer yaş maya kullanacaksanız bu aşamada yaş maya ve şekeri ilave edip maya kabarana kadar 10. dakika bekletin).
  • Un hariç hamuru için gerekli diğer malzemeleri ekleyin.
  • Son olarak unu da yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir kıvam alan hamurunuzun üzerini streçleyip temiz bir bez ile örtün. Sıcak bir ortamda hamurunuz mayalanıp kabarıp iki katına çıkana kadar yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
  • Mayalanan hamuru tekrar yoğurup gazını aldıktan sonra tezgaha alın ve toparlayın.
  • Hamuru mümkün olduğunda eşit 12 parçaya ayırın. Her parçayı dıştan içe doğru toparlayıp avuç içerisinde yuvarlayarak iri mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezeleri teker teker alıp elinizle bastırarak oval şeklinde açın ve ortasına peynirli karışımdan koyup karşılıklı kenarları kapatın ve ters çevirin.
  • Şekil verdiğiniz hamurlarınızı önce ayrı bir kapta pekmez ve suyu karıştırarak hazırladığımız pekmezli suya sonra susama batırıp yağlanmış tepsiye ek yeri alta gelecek şekilde dizin. Dilerseniz bu aşamada pişirme kağıdı da kullanabilirsiniz.
  • Üzerine şekil vermek için keskin bir bıçakla çok derin olmayan çizikler atın.
  • 10 dakika kadar tepside bekletip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Nefisss poğaçalarınız hazır. 👌🏻😋

Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi

 

Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram karadut
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • (+4 su bardağına tamamlayacak kadar su)

Beyaz muhallebiye;

  • 750 gram süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı şeker

    Karadutlu Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Karadutlar saplarından ayrılır ve bir çay bardağı su ile ocağa alınır. 15-20 dakika kaynatılır.
  • Süzgeçten geçirilerek posası ayrılır.
  • Bir su bardağı nişasta ve bir su bardağı şeker karıştırılarak tencereye alınır.
  • Süzülen karadut suyu tencereye aktarılır.
  • Karadut suyu dahil toplamda dört bardağı olacak şekilde normal su tencereye alınır. Yoğun kıvam alana kadar pişirilir.
  • Vanilya eklenip karıştırılır.
  • Karadutlu peltenin yarısı şekillendirilecek kalıba aktarılır. Bu sırada başka bir tencereye süt, bir su bardağı nişasta ve bir su bardağı şeker alınır. Yoğun kıvam alana kadar pişirilir.
  • Muhallebi sıcakken, kalıptaki karadut peltesinin üstüne aktarılır. Kalan karadut peltesi de üstüne yayılır.
  • Uygun bir kaşık kalıbın içinde rastgele gezdirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde 2-3 saat dolapta bekletilir.
  • Kalıptan ters döndürülerek çıkarılır ve antep fıstığı serpilerek servis edilir.

1 Haziran 2021 Salı

Bulgurlu Patates Köftesi Tarifi

 

Bulgurlu Patates Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 adet büyük boy haşlanmış patates
  • 1 küçük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım limon suyu
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1-1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Maydanoz
  • Taze soğan

    Bulgurlu Patates Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Kaba bulguru ve sıcak su koyup karıştırın üzerini kapatın 20 dk dinlendirin.
  • Ayrı tavada doğranmış soğanı zeytinyağ ile kavurun.
  • Salça koyup biraz daha kavurun.
  • Haşlanmış patatesler bölüp bulgurun üzerine koyunur ve kavrulmuş soğanı da koy soğusun, sonrada iyice yoğurun.
  • Ardından limon suyu, nar ekşisi ve baharatları koyup yoğurun en son kıyılmış taze soğan ve maydanoz koyup tekrar yoğurun şekil verin.
  • Marul arasına koyup nar ekşisi veya limon sıkıp afiyetle yiyin afiyet olsun😊😊.

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi

 

Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kadar kuşbaşı et
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates (Ben yarım bardak kadar konserve domates kullandım.)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (Domates salçası da olur)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 bardak su

Kızartma İçin

  • Sıvı yağ

    Tas Kebabı (Orjinal Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etlerimizi düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ekleyerek yaklaşık 20 dakika pişirelim (Etiniz çok yumuşaksa düdüklü kullanmadan direk tavada pişirerek yapabilirsiniz)
  • Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek pembeleşene kadar kavuralım.
  • Üzerine domates, salça ve sarımsak ekleyelim (İsteğe bağlı sivri biberde koyabilirsiniz)
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatlarıda ekleyip içerisine pişen etleri ilave edelim.
  • Üzerine sıcak su koyarak 10 dakika kadar kısık ateşte pişirelim. Kıvamına bakarak su ilavesi yapabilirsiniz.
  • 3 adet patatesi küp küp doğrayarak sıvı yağda kızartalım.
  • En son yemeğimize kızarttığımız patatesleride ekleyip ocağın altını kapatalım ve hazır Afiyet olsun 🌼.

Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi

 

Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi İçin Malzemeler

  • Kuzu kol (benimki 2 kg)
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Zeytinyağı

Servis için;

  • Domates, kuru soğan, maydanoz, yeşil biber, tırnak pide

    Ev Usulü Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı

  • Karabiber, kırmızı biber ,kimyon, kekik, tuz ,sarımsak ve zeytinyağı bir kabın içerisinde karıştıralım.
  • Ete bıçakla çizikler atalım.
  • Hazırlamış olduğumuz zeytinyağlı karışımı etin her tarafına sürelim ve yağlı fırın kağıdıyla açık kalmayacak şekilde saralım en az 30-45 dakika bekletelim.
  • 220 derece fırında 1, 5-2 saat pişirelim.
  • Alta tırnak pide yanına domates soğan maydanoz ve biberle servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Mantar Kızartması Tarifi

 

Çıtır Çıtır Mantar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 1 adet yumurta
  • 1, 5 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ

    Çıtır Çıtır Mantar Kızartması Tarifi Yapılışı

  • Mantarları ben yıkamıyorum sadece güzelce temizliyorum ,temizleyip dış kısmındaki fazlalıklarını keselim bu arada yağımızı çukurca ve küçük bir tencereye koyup biraz kızdıralım.
  • Yumurtayı biraz tuzla çırpalım, galeta ununa da biraz tuz ekleyip güzelce karıştıralım, mantarları önce yumurtaya sonrada galeta ununa batırıp yağda kızartıp servis edebilirsiniz.
  • Sofralarınıza değişik bir lezzet ve görüntü arayanlar hadi mutfağa dilerseniz içini de temizleyip kaşar koyabilirsiniz.
    AFİYET OLSUN.

Cevizli Havuç Tarator Tarifi

 

Cevizli Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 orta boy havuç

Kavurmak İçin

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu İçin

  • 5 yemek kaşığı katı yoğurt
  • 1 büyük diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Süslemek İçin

  • Birkaç adet ceviz

    Cevizli Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuçları soyarak rendeliyoruz. Yağla birlikte tavaya alarak suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
  • Havuçlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  • Sos malzemelerini ekleyerek karıştırıp servis tabağına alıyoruz. Cevizle süsleyerek servis ediyoruz. 🥕🥕.
  • Özellikle et yemeklerinin yanına yakışan pratik ve lezzetli bir meze. 👍 Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.