Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım bardak süt
- 30 gram margarn
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı sarımsak rendesi
- 1 çay kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı şeker
- 13 gram yumuşamış margarin ya da tereyağı
- 1 dal taze soğan
- 1 yemek kaşığı yumurta (ayrılmış olan)
- 1 yemek kaşığı su
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Yumurtamızı bir kase in içine kıralım ve çırpalım. 1 yemek kaşığı kadarını alalım sonra üzeri için kullanılacaktır.
- Un ve margarin hariç diğer tüm malzemeleri kabımızın içerisine alıp karıştıralım sonra unumuzu yavaş yavaş ilave edip ele yapışan kıvamlı hamur elde edelim.
- Üzerine yumuşamış margarin ya da tereyağımızı hamura yedirerek yoğuralım.
- 30 dakika zamanınız varsa 1 saat hamuru dinlendirelim.
- Yağlı kağıt üzerinde hamurumuzu hafif elimizle bastırarak açalım orta boy kadar yeterlidir. Hamuru kabımızdan alırken elimize hafif sıvı yağ kullanılabilir.
- Bu ölçüde bir tepsilik ekmek çıkmaktadır.
- Hamur tepside en az 2 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzu bıçak yardımıyla kare şeklinde keselim.
- Bıçağı biraz ıslatıp o şekil keselim.
- Sosumuz için ince doğranmış taze soğanımızı, ayırdığımız yumurtamızı ve kalan tüm malzemeleri kasemizin içerisine alıp karıştıralım.
- Kestiğimiz hamurun üzerine sürelim.
- Tekrar kaşıkla kestiğimiz yerlerin üzerinden geçelim.
- Rendelenmiş kaşar peynirini küçük parça şeklinde elimize alıp sıkalım ve aralara yerleştirelim. Videomda detaylı olarak izleyebilirsiniz.
- 170 derece fırında 15- 20 dakika arası kontrollü pişirelim.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun 😊.