5 Haziran 2021 Cumartesi

Yumuşacık Puf Puf Peynirli Poğaça Pide Tarifi

 

Yumuşacık Puf Puf Peynirli Poğaça Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 yumurta sarısını üzerine süreceğiz)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 6,5 su bardağı un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Tereyağ

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Birkaç damla sıvı yağ
  • Susam

    Yumuşacık Puf Puf Peynirli Poğaça Pide Tarifi Yapılışı

  • Hamur için 2 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 yumurta akı + 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı maya, 1 yemek kaşığı tuz, 4 yemek kaşığı toz şeker ve 6, 5 su bardağı unu yoğuruyoruz. Unu hamurun kıvamına göre kademeli eklemekte fayda var.
  • Bir saat mayalandırdığımız hamuru parçalara ayırıp avuç içi kadar açıyoruz.
  • Açtıktan sonra arasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ sürüp iç harcından ekliyoruz.
  • Pide şeklinde şekillendirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  • Poğaçaların kenarlarına birkaç damla sıvı yağ̆ ile karıştırdığımız yumurta sarısını sürüp susam döküyoruz.
  • 10 dakika daha tepside mayalandırıp 180 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Her zaman dediğimiz gibi fırından fırına pişirme süresi değiştiği için takipte kalmakta fayda var‼️. Afiyet olsun🥰

Limonlu Soğuk Çay İce Tea Tarifi

 

Limonlu Soğuk Çay İce Tea  Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet dilimlenmiş limon
  • 1 buçuk su bardağı soğuk çay demi
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı soğuk su (sonradan eklenecek )

    Limonlu Soğuk Çay İce Tea Tarifi Yapılışı

  • Büyük bir sürahiye 3 su bardağı suyu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Buzdolabına kaldıralım limonlar iyice özünü ve tadını vermesi için bu şekilde iki saat bekletelim.
  • Daha sonra çıkarıp çayı süzgeçte süzelim.
  • Üzerine üç su bardağı suyu ekleyelim ve soğuk olarak isterseniz buz küpleri ile servis edelim. Afiyet olsun hoşçakalın allah’a emanet olun 👋🤗

Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi

 

Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişastası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 200 gram çiğ krema
  • 1.5 paket kedi dili

Kedidilini ıslatmak için;

  • 2.5 su bardağı süt

Süslemek için meyveler;

  • Çilek ve muz

    Kedi Dilli Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pastamızın kremasını hazırlıyoruz. Bunun için tereyağ ve çiğ krema hariç verilen tüm malzemeleri çırpıcı yardımıyla karıştırıp ocağa alıyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Kaynayınca ocaktan alıp içine tereyağ ekliyoruz çırpıcı ile ara ara karıştırmaya devam edelim üzeri kaymak tutmasın.
  • Ilıdıktan sonra içerisine 1 kutu çiğ kremayı ekleyip çırpıcıyla çırpalım.
  • Çember bir kalıbın kenarlarına kedidillerini hafif süte batırarak diziyoruz.
  • Kenarlarına dizeceğimiz kedidillerinin bir ucundan çok az kesebilirsiniz zemini düz olması için, kestiğimiz parçaları iç kısmında kullanacağız.
  • Alt kısmada kedidili dizip bir kat kremadan koyuyoruz. Onun üzerine doğranmış muz diziyoruz.
  • Tekrar bir kat daha ıslattığımız kedidillerinden dizip krema ve muz koyarak bir kat daha kedidili ve krema koyarak pastamızı tamamlıyoruz.
  • Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben sadece çilekle süsledim bir gece buzdolabında beklettikten sonra ertesü gün kalıbı dikkatlice çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Rosto Köfte Tarifi

 

Rosto Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kurusoğan
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı galete unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Patates püresi için;

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

    Rosto Köfte Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kap içerisine kıymayı rondodan geçirdiğimiz soğan ve sarımsağı, yumurta, galete unu, baharatları, salçayı ve suyu ekleyip güzelce yoğuralım köftemizi ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli olur ve dağılma yapmaz.
  • Yoğurduğumuz köfteyi buzdolabına koyalım 1 saat dinlensin.
  • Tezgahımıza yağlı kağıt serelim dinlenen köftemizi dolaptan alıp yağlı kağıt üzerinde elimizi ıslatarak rolu olacak şekilde yuvarlayalım.
  • Yağlı kağıtla birlikte güzelce sardıktan sonra üzerini su ile nemlendirelim.
  • 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız köfteyi soğumaya bırakalım bizde salçalı sosu hazırlıyalım.
  • Küçük bir tavaya tereyağı alıp eritelim üzerine salçayı ve tuzu ekleyip kavuralım sıcak suyunu da ekleyip bir taşım kaynayınca ocaktan alalım.
  • Soğumuş olan köfteyi yağlı kağıttan çıkarıp bir parmak kalınlığında keselim borcama yerleştirelim.
  • Üzerine salçalı sosu döküp 180 derecelik fırına verelim.
  • Patates püresini hazırlıyalım haşladığımız patatesleri blendır ile ezelim.
  • Üzerine tereyağ ve sütü ekleyip ezmeye devam edelim kıvamı çok katı olursa azar azar süt ilave ederek güzel bir kıvam hazırlıyabilirsiniz tuzunu ve karabiber ide ekledikten sonra rosto köfte ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi

 

Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet baget
  • 3 su bardağı bulgur
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı dolusu köri
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet domates kabukları soyulmuş küp doğranmış
  • 3 adet sivri biber
  • Bagetleri ovmak için tuz ve limon

    Bulgurlu Tavuk Kapama Tarifi Yapılışı

  • Önce bagetleri tuz ve limonla ovup yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz .
  • Ardından soğanları küp doğrayıp soteliyoruz.
  • Üzerine bagetleri koyup bir iki dakika çeviriyoruz ve salçasını ekleyip kavuruyoruz .
  • Tuz ve baharatlarınıda ekleyip üzerini bir iki parmak geçene kadar su ekliyoruz ve 20 dakika pişmeye bırakıyoruz(kaynamaya başlayınca)
  • Bir borcama yıkayıp kuruttuğumuz bulguru yayıyoruz.
  • Üzerine ince doğranmış biber ve domatesleri serpiştirip bagetleri diziyoruz ve suyunun hepsini üzerine gezdiriyoruz .
  • Ardından 220 derece fırında suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.

1 Yaş Butik Kurabiye Tarifi

 

1 Yaş Butik Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında )
  • 1 yumurta (Oda sıcaklığında dinlenmiş)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Aldığı kadar un (Kontrollü)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tarçın (İsteğe bağlı)
  • Renkli şeker hamuru
  • Su (Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırmak için)

    1 Yaş Butik Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yumuşamış tereyağını ve pudra şekerini stand mikserde krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz. Daha sonra tüm kuru malzemeler elenerek yavaşça eklenir.
  • Yoğurma aparatıyla çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Kapalı kapta buzdolabında yarım saat soğutulur.
  • İki yağlı kağıt arasında yaklaşık 1 cm kalınlığında merdane ile açıp istenilen kalıp ile kesilir.
  • 180 derecede fanlı olarak 10 dakika pişirilir. Altları pembeleşince fırından alınmalıdır.
  • Not: Şeker hamurlu kurabiye yapımı püf noktaları kurabiye hamuru için kullandığınız tüm malzemelerin oda ısısında olması gerekir. Tarifte de özellikle belirtildiği gibi tereyağı yerine margarin veya başka bir yağ kullanmayı tercih etmemelisiniz. Isıtılmış fırında 10 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr oda ısısında tereyağı ya da margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2.5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta bir tanesinin sarısı üzerine ayrılacak
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Şekerpare Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti ocağa koyalım kaynamaya başlayınca içine limon dilimi atıp 2 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Diğer taraftan hamur için un hariç bütün malzemeleri kapta güzelce karıştıralım.
  • Unu ekleyelim.
  • Orta yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Elimizle kurabiye şeklini verip tepsiye dizelim.
  • Üstüne yumurta sarısı sürüp çatal ile çizelim.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fanlı fırında üstü güzelce kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan şekerpareleri bir borcama alıp üzerine soğuk şerbeti dökelim.
  • Şerbetini çeksin. Tatlımız hazır. Afiyet olsun.

Low Carb Beslenenler İçin Kahvaltılık Unsuz Lavaş Tarifi

 

Low Carb Beslenenler İçin Kahvaltılık Unsuz Lavaş Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş için malzeme;

  • 250 gram quark ya da 300 gram labne
  • 1 su bardağı rende kaşar ben rende mozzarella kullandım
  • 3 yumurta
  • Tuz ve isteğe bağlı kimyon, karabiber

Ben kahvaltı için hazırladığım için;

Üzerine ;

  • 1 kutu ekşi krema (schmand)ya da labne

İçine ;

  • Feta peynir
  • Domates
  • Salatalık
  • Yeşil salata
  • Zeytin. vs koyabilirsiniz.

    Low Carb Beslenenler İçin Kahvaltılık Unsuz Lavaş Tarifi Yapılışı

  • Lavaş için malzemeleri bir kap içinde karıştıralım ve çırpalım.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
  • Karışımı tepsiye komple güzelce yayalım.
  • Önceden ısıtılmış alt üst 180 derecede fırına verelim.
  • Çabuk pişiyor, üzeri hafif kızarınca (fotoğraflarda ne kadar kızarığı gözüküyor) fırından çıkarıp ılımaya bırakalım.
  • Bir tel (ızgara) üstünde ılınırsa terleyip ıslanmasını önlemiş oluruz.
  • Ben kahvaltı için hazırladığım için üzerine ; Ekşi krema sürdüm siz sadece labne ya da yoğurt ve labneyi karıştırıp sürebilirsiniz.
  • İçine ; Küp doğranmış feta peynir, domates, salatalık, ince kıyılmış yeşil salata, zeytin. Vs koyabilirsiniz.
  • Daha sonra rulo şeklinde saralım ve dilimleyelim. Afiyet olsun.

Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için :

  • 300 gram kavurma
  • 1 çorba kasesi kaşar rendesi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yumurta sarısı

    Kavurmalı Kaşarlı Kapalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Yaş mayayı ılık su ve toz şeker ile iyice çırpıp 5 dakika bekletin. Sıvıyağ ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan bir hamur elde edin.
  • Hamuru mayalanma için dinlendirmeyin. Hemen tezgahı unlayın. Hamuru 4’e bölüp bezeler yapın. Üstünü örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
  • Fırını alt üst ayarda 250 derecede ısıtın.
  • Bezeyi alın elinizle açarak oval şekil verin. En uç kısımlarına yumurta beyazı sürün. Kapatınca açılmasın.
  • Yarısına kavurma koyup, üstüne kaşar rendesi serpin ve öbür yarımı üstüne kapatın.
  • Yarım daire şekli oluşsun.
  • Kenarları elinizle bastırın iyice yapışsın.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin. Pideyi çapraz şekilde tepsiye koyun. İyice ısınan fırının orta rafına koyun. Kontrollü şekilde üstü kızarana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika).
  • Çıkınca hemen üstüne tereyağı sürün. Üst kapağı bıçakla kesip açın ve içine de tereyağı parçaları koyun.
  • Afiyet olsun 💖.

Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Tahinli Kurabiye Tarifim İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (yumuşak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Tahinli Kurabiye Tarifim Yapılışı

  • Merhabalar öncelikle bir kap alıyoruz. İçine margarin, yoğurt, sıvı yağ ,yumurta alıp iyice bir karıştırıyoruz .
  • Sonra vanilya un ve kabartma tozu ekleyip yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında olacak şekilde üzerine bir bez örterek 10 dakika dinlendirelim .
  • Sonra içi için; ceviz, tahin , toz şeker iyice bir karıştırılır.
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp merdane yardımıyla hafif dikdörtgen açıp çok ince olmayacak çok da kalın olmayacak şekilde hazırladığımız içi hamura sürüp rulo sarıyoruz .
  • Sonra bıçak yardımıyla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz bitene kadar bu şekilde yapmaya devam ediyoruz .
  • Bittikten sonra 185 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim .
  • Piştikten sonra soğumaya bırakalım soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun😚😍😍.

Nefis Lezzetiyle Patlıcanlı Börek Tarifi

 

Nefis Lezzetiyle Patlıcanlı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • 1 büyük domates
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Toz kırmızı biber

Sosu İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Üzerine Sürmek İçin

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

    Nefis Lezzetiyle Patlıcanlı Börek Tarifi Yapılışı

  • Önce iç harcımızı hazırlayalım.
  • Patlıcanların kabuklarını soyalım küçük küpler halinde ince olacak şekilde doğrayalım. Bir süre suda doğranmış olarak bekletelim sonra suyunu süzelim.
  • Soğanı ince kıyım yemeklik doğrayalım. Kırımızı biberi yeşil biberi ince kıyım doğrayalım. Domatesi küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Bir tavaya sıvı yağ ilave edelim içine önce soğan sonra biberleri ve domatesi ilave ederek kavuralım.
  • Salçayı ilave edelim baharatları ilave edelim suyu süzülmüş patlıcanları ilave edelim patlıcanlar sebzeler yumuşayana kadar tavada pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  • Sosu hazırlayalım önce unu sonra sirke ve sıvı yağ ilave ederek çırpalım pütürsüz bir sos elde edelim.
  • Bir yufkayı açalım kenarlarından içe doğru zarf şeklinde dört ucundan iki parmak içe doğru yufkayı katlayalım. Yufkanın içine iki yemek kaşığı kadar sostan gezdirelim eşit dağıtalım.
  • Yufkanın uç kısmına uzunlamasına ince olacak şekilde patlıcan harcımızı eşit yayalım ve sonra katlayarak rulo hala getirelim. Üç parmak genişliğinde sardığımız yufkayı keselim. Hepsine aynı işlemi uygulayalım.
  • Tepsiye dizelim kalan sosu fırçayla yufkanın üzerine sürelim. Sonra yumurtayı çırpalım tekrar üzerlerine sürelim. Susam serpiştirelim. 175 derece fırında yarım saat kontrollü şekilde alt üst kızarana kadar böreğimizi pişirelim. Afiyetle.