7 Haziran 2021 Pazartesi

Asla Çatlamayan Garanti Cheesecake Barlar Tarifi

 

Malzemeler

  • 390 gram yulaflı bisküvi
  • 120 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 720 gram labne peyniri
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket sıvı krema (200 ml)

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 350 gram frambuaz
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya

    Yapılışı

  • Cheesecake’imizin tabanı için ilk olarak yulaflı bisküvilerimizi un gibi olana kadar rondodan geçirelim.
  • Ardından derin bir kaba aktaralım ve üzerine eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştıralım, bisküvilerin ıslanmasını sağlayalım. Bu aşamada elde ettiğimiz harcın kuru kıvamda olmaması gerekmektedir.
  • Fırın kabımızı alalım ve içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 24*32 cm boyutlarında.
  • Hazırladığımız bisküvili harcımızı kalıbımıza boşaltalım ve üzerine bastırarak düzeltelim ve sıkıştıralım. Burada ben elimde olan bir aparatı kullandım ancak siz bardak ya da kavanoz tabanı ile bastırarak da sıkılaştırabilirsiniz.
  • Hazırladığımız tabanı buzdolabına kaldıralım ve kremasını hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Kreması için ocağa aldığımız su dolu tencere üzerine ısıya dayanıklı bir kap alalım ve içerisine yumurtalarla şekeri ekleyelim, çırpma teli ile karıştırarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika benmari usulü pişirelim. Bu aşamada kabın tabanının suya değmemesine dikkat edelim.
  • Pişen yumurtalarımızı uygun bir tencere içerisine aktaralım ve üzerine sıvı krema, labne peyniri, vanilya ve nişastayı ekleyerek kremamız pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Koyulaşıp pişen kremamızı ocaktan alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
  • Daha sonra kremamızı dinlendirdiğimiz cheesecake tabanı üzerine dökelim ve yayalım. Ardından çatlamaması için üzerini streçleyelim ve soğumaya bırakalım.
  • Sosu için tencereye su ve nişastayı alarak çırpma teli yardımı ile karıştıralım. Üzerine frambuaz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim.
  • Koyulaşan ve kıvam alan sosumuza son olarak vanilyamızı da ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  • Dinlenen cheesecake’imizin üzerini açalım, hazırladığımız frambuazlı sosumuzu her yerine eşit bir şekilde yayalım.
  • Hazırladığımız cheesecake’imizi buzdolabına kaldıralım ve 1 gece dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda cheesecake’imizi pişirme kağıdı yardımı ile kalıptan çıkartalım. Daha düzgün dilimler olması için ben kenar kısımlarını keserek düzelttim, ancak siz bu adımı atlayabilirsiniz.
  • Tatlımızı 12 dilim olacak şekilde dilimleyelim ve üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Tek Başına Doyuran Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi

 

Tek Başına Doyuran Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 2 adet köz kırmızı biber
  • 3-4 adet kornişon turşu
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limonun suyu
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Tek Başına Doyuran Tavuklu Şehriye Salatası Tarifi Yapılışı

  • Ocağa aldığımız uygun bir tencere içerisine sıvı yağımızı alalım ve içerisine arpa şehriyemizi ekleyerek güzelce kavuralım. Bu sırada daha hızlı olması için tavuğumuzu da tencereye alarak haşlayabiliriz.
  • Ardından suyu ekleyip tuzunu ayarlayarak şehriyeler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Şehriyelerimiz piştikten sonra süzgece alalım ve soğuk sudan geçirelim, suyunun süzülmesi için bir kenarda bekletelim.
  • Bir taraftan da haşlanan tavuğumuzu didikleyelim. Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşularımızı da küçük küçük doğrayalım.
  • Suyu süzülen arpa şehriyemizi uygun bir karıştırma kabı içerisine alalım ve üzerine göğüs eti, konserve mısır, doğradığımız kırmızı biber ve turşu, dereotu, limon suyu, zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Ardından salatamızı uygun bir servis tabağına alıp üzerini limon dilimleri ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Yulaflı Fit Pizza (Kahvaltılık Ana Yemek Çayın Çanına Fit Tarif) Tarifi

 

Yulaflı Fit Pizza (Kahvaltılık Ana Yemek Çayın Çanına Fit Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süt yada yoğurdun sulu kısmı
  • 3-3.5 silme çorba kaşığı yulaf ezmesi (Robottan çekilmiş hâli yarım su bardağı olacak)
  • Tuz (Ben yarım çay kaşığından az kullandım)
  • 1-1.5 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri İçin

  • 1 küçük biberin yarısı (İncecik doğranmış)
  • 1 küçük kapya biberin yarısı (İncecik doğranmış)
  • 2 ince dilim sucuk (Minicik doğranacak)
  • 3 adet zeytin (İnce doğranmış)
  • Yarım küçük mantar (İncecik doğranmış )
  • 2 ince dilim kaşar peyniri ya da 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (Rendelenmiş hâli çeyrek su bardağı kadar olacak )

Pişirirken

  • 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ (tavayı yağlamak için)
  • Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

    Yulaflı Fit Pizza (Kahvaltılık Ana Yemek Çayın Çanına Fit Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Pizzada kullanacağım malzemeleri incecik doğradım. Peyniri rendeledim. Yulaf ezmesini robottan çektim, un haline getirdim.
  • Bir kasede yumurtayı tuzu, sütü iyice çırptım, kabartma tozunu ekledim, karıştırdım. Yulaf ezmesini ekledim, iyice karıştırdım.
  • Yanmaz yapışmaz tavaya yağı aktardım, her yerine iyice yaydım.
  • Hamuru tavaya aktardım, ağzını kapattım, en küçük ocağın en kısık ayarında 3-4 dakika altı kızarana kadar pişirdim. Hamurun üstü göz göz oluyor, rengi matlaşıyor (17 cm’lik tava kullandım)
  • Tavayı ocağın üzerinden aldım. Bir tabak yardımıyla pizza hamurunu ters çevirdim, pişmeyen yüzü tavanın tabanına gelecek şekilde tekrar tavaya aktardım.
  • Pizza hamurunun pişen yüzüne sırayla peynirin yarısını koydum, sucuğu, zeytini, biberi, mantarı ve kalan kaşar peynirini ekledim (Bu işlemi hamur soğumadan seri şekilde yapmalıyız)
  • Tavanın ağzını tekrar kapattım en küçük ocakta en kısık ayarda hamurun ikinci yüzü kızarıp kaşarlar iyice eriyene kadar 5-6 dakika pişirip dilimledim, servis ettim😊 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun😊 

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi

 

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 çay barağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı dolusu irmik
  • 1.5 su bardağı bıçak ile kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay, kaşığı karbonat (Üzerine bir kaç damla limon suyu)

Şerbet İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Petek dokulu nihale yapma aşaması için  

Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz ve soğuk olması önemli derin tencereye toz şeker ve suyunu ilave edip eriyene kadar karıştırıp sonra ocağa alıyoruz 15 dakika kaynadıktan sonra limon sıkıp 5 dakika sonra kapatıp soğutuyoruz.
  2. Oda ısısında olmalı büyün malzemeler margarine yumurta yoğurt sıvı yağ ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz irmik ilave edip iyice harmanlıyoruz.
  3. Daha sonra kabartma tozu, şekerli vanilini ekliyoruz karbonata limon sıkıp köpürünce onu da ilave edip unu dengeli şekilde ekleyerek yoğuruyoruz.
  4. Cevizleri bıçak ile çok küçük olmayacak şekilde kıyıyoruz. Ben 24 e yakın beze aldım daha sonra petek dokulu nihale ile yapımı pratik bezeyi nihaleye yerleştiriyoruz.
  5. İçine alabildiğine ceviz içi koyup dikkatli şekilde çıkartıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkarınca 5 dakika ilk sıcağı, çıkınca buz gibi soğuk şerbeti döküyoruz. Arada ters düz edip şerbeti her yerine gelmesini sağlıyoruz 2 saat dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Tavuk Şiş Tarifi

 

Tavuk Şiş Tarifi İçin Malzemeler

  • ️500 gram tavuk göğsü
  • ️2 soğan
  • ️2 biber (Dolmalık olabilir)
  • ️2 su bardağı maden suyu
  • ️Yağ
  • Kırmızı biber tozu
  • Tuzu karıştırın (Şiş marinesi için)

    Tavuk Şiş Tarifi Yapılışı

  • Tavuğu küpler halinde kesin ve maden suyunda yarım saat bekletin.
  • Maden suyunu boşaltın ve marilenmiş sosu ile iyice karıştırın.
  • Küp küp kesilmiş ve marine edilmiş tavukları şişlerin içine batırıp kat kat dizin.
  • Önce tavuk sonra biber ve sonra soğanımızı diziyoruz. Kızarana kadar yağda kızartın.

Kahvaltı İçin Banmalik Bir Lezzet Tarifi

 

Kahvaltı İçin Banmalik Bir Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet mantar
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 2 adet yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Üzerine kaşar peyniri rendesi

    Kahvaltı İçin Banmalik Bir Lezzet Tarifi Yapılışı

  • Bir tavaya sıvı yağı alalım. Kabuklarını soyup dilimlediğiniz mantarları tavaya alalım. Mantarlar biraz karamelize olunca içini piyazlık doğranmış soğanları ilave edelim biraz daha kavuralım.
  • Biberleri uzun uzun doğrayıp onları da ekleyelim. Domateslerin kabuklarını soyup iri doğrayalım kavrulan malzemelerin içinde domatesi ve tuzu ekleyelim.
  • Bu şekilde biraz piştikten sonra iki tane çırpılmış yumurtayı üzerine dökerim. Kaşar peynirinide üzerine koyup biraz da kekik serpelim.
  • Kaşar peynir eriyene kadar kapağını kapatalım daha sonra servise hazırdır. Çok lezzetli kahvaltıda müptelası olacağınız bir lezzet denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. ❤️.

Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi

 

Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 50gr pirinç (1 su bardağının yarısından az)
  • 40gr nişasta (3 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket süt kreması (100ml)
  • (Nişastayı açmak için yarım çay bardağı süt)
  • (Pirinci pişirmek için 2.5 su bardağı su)

Üzerini süslemek için;

  • Toz fıstık
  • File fıstık
  • Kırılmış fındık içi

    Fırın Sütlaç (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pirinci su ile haşlayın.
  • Pirinçler suyunu çekince sütü ve şekeri ekleyip kaynayana kadar pişirin.
  • Nişasta, yumurta sarısı ve sütü karıştırın. Karışımı sütlaca ekleyin. Ve hızlıca karıştırın. (topak olmaması için hızlı karıştırmak önemli)
  • Ardından kremayı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Sütlaç kaynayınca ocaktan alın.
  • Sütlaç kaselerine sütlacı paylaştırın.
  • Fırın tepsisinin yarısına kadar su doldurun.
  • Sütlaçları tepsiye alın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, fırının en üst kısmına sütlaçları yerleştirin.
  • 7-8dk sütlaçların üzeri kızarana kadar fırında tutun. Sütlaçlar soğuyunca üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun. ❤️.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tavuklu Bodrum Kebabı Tavuklu Çentik Kebabı (Ana Yemek) Tarifi

 

Tavuklu Çökertme Kebabı Tavuklu Bodrum Kebabı Tavuklu Çentik Kebabı (Ana Yemek) Tarifi İçin Malzemeler

Marine için malzemeler:

  • 4 adet tavuk sarma kemiksiz hâli 500-600 gram kadar
  • 1 fincan süt
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 fiske kimyon
  • Tuz

Sos için malzemeler:

  • Sıvı yağ
  • 6-7 çorba kaşığı rendelenmiş domates sosu (ben konserve kullandım)
  • 1-2 diş sarımsak (ufak doğranmış )
  • Tuz
  • Pul biber, karabiber
  • Yoğurtlu ses için malzemeler:
  • 5-6 çorba kaşığı yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak (ufak doğranmış )
  • Tuz

Diğer malzemeler

  • 2 büyük patates (çok ince doğranmış )
  • 6-7 dal maydanoz (ince kıyılmış )

    Tavuklu Çökertme Kebabı Tavuklu Bodrum Kebabı Tavuklu Çentik Kebabı (Ana Yemek) Tarifi Yapılışı

  • Tavukları jülyen (ince uzun) şeklinde doğradım, derin kaba marine malzemelerini alıp karıştırdım, tavukları da ekleyip iyice karıştırdım.
  • Marine için tavukların ağzını streçledim, dolapta 1 saat dinlendirdim. (vaktiniz varsa 1-2 gece bekletin, daha lezzetli olur).
  • Patatesleri incecik doğradım, suyun içinde beklettim. ( nişastasını atsın daha çıtır olsun diye suda beklettim).
  • Sos için yağ ve sarımsağı kavurdum, domates sosunu, tuzu, karabiber ve pul biberi ekledim, fotoğraftaki gibi kıvam alıncaya kadar pişirdim.
  • Yoğurt sosu için sarımsak, tuz, yoğurdu iyice çırptım.
  • Patatesleri süzdüm, temiz bezle kuruladım.
  • Yanmaz yapışmaz tavayı harlı ateşte ısıttım, tavayı yağlamadan tavukları tavaya aktardım harlı ateşte tavuğu mühürledim. (marine için yağ kullandığımız için tavaya tekrar yağ koymaya gerek yok).
  • Tavuklar mühürlendikten sonra tavuk pişirdiğim tavayı orta ateşe aldım, kızarana kadar pişirmeye bıraktım.
  • Tavuklar pişerken patatesleri bol yağda iyice kızarttım,.
  • Bütün pişirme işlemleri bittikten sonra servis aşamasına geçtim.
  • Servis için bir tabağa sırayla patatesleri aldım, üzerine yoğurt sosu ekledim, üzerine domates sosunu ekledim, tavukları ekledim.
  • Üzerine maydanoz serptim, servis ettim.Deneyeceklere afiyet olsun😊

Tahinli Kek Tarifi

 

Tahinli Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı için ;

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için ;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı su

    Tahinli Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpalım.
  • Harcımızı kek kalıbına dökelim.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim. (benim fırınımda 40 dk da pişti, süre fırından fırına değişir).
  • Sos için tüm malzemeleri bir kasede karıştıralım.
  • Kek ılındıktan sonra sosu üzerine dökelim. Afiyet olsun ☺️.

Peynirli Poğaça Tarifi

 

Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Un

İçine;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu

    Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza ılık sütü ve mayayı koyuyoruz.
  • Mayamızı eritiyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ ve tuzuda ekliyoruz. Yavaş yavaş unumuzu ilave ederek yoğuruyoruz.
  • Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Kabımızın üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzdan bezeler alıp içerisine peynirimizi koyup şekil veriyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  • Üzerinin yumurtasını sürüp çörekotunu attıktan sonra 30 dk tepsi mayası aldırıyoruz.
  • Daha sonra 170°de yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Kavurmalı Pide Tarifi

 

Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • Kavurma
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • Tereyağı

    Kavurmalı Pide Tarifi Yapılışı

  • Un hariç tüm malzemeleri karıştırıp, mayalanmasını sağlıyoruz.
  • Ardından azar azar unumuzu ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Ağzı kapalı derin bir kapta, hamurumuzun 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  • Ardından mayalanan hamurumuzu merdane yardımıyla uzunlamasına fakat ince bir şekilde açarak, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştiriyoruz.
  • Ardından iç malzemesini ekliyoruz.  ben her pideye, 3 yemek kaşığı kavurma ekledim. Sizler, dilediğiniz iç malzemeyle de yapabilirsiniz.
  • Malzemesini eklediğimiz her pideyi, kenarlarından malzemelerin ortasını açık bırakacak şekilde kıvırıp 200 derece fırına verip pişmeye bırakıyoruz.
  • Pidelerimizin üzeri tam anlamıyla kızarmadan, kavurmaların üzerine göz kararı kaşar ve 1 çay kaşığı tereyağı ekleyip iyice pişmesini bekliyoruz.Afiyet olsun.