Malzemeler
- 390 gram yulaflı bisküvi
- 120 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 720 gram labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket sıvı krema (200 ml)
Üzeri için;
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 350 gram frambuaz
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Yapılışı
- Cheesecake’imizin tabanı için ilk olarak yulaflı bisküvilerimizi un gibi olana kadar rondodan geçirelim.
- Ardından derin bir kaba aktaralım ve üzerine eritilmiş tereyağı ekleyerek karıştıralım, bisküvilerin ıslanmasını sağlayalım. Bu aşamada elde ettiğimiz harcın kuru kıvamda olmaması gerekmektedir.
- Fırın kabımızı alalım ve içerisine pişirme kağıdı yerleştirelim. Benim bu tarifte kullandığım kalıp 24*32 cm boyutlarında.
- Hazırladığımız bisküvili harcımızı kalıbımıza boşaltalım ve üzerine bastırarak düzeltelim ve sıkıştıralım. Burada ben elimde olan bir aparatı kullandım ancak siz bardak ya da kavanoz tabanı ile bastırarak da sıkılaştırabilirsiniz.
- Hazırladığımız tabanı buzdolabına kaldıralım ve kremasını hazırlayana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için ocağa aldığımız su dolu tencere üzerine ısıya dayanıklı bir kap alalım ve içerisine yumurtalarla şekeri ekleyelim, çırpma teli ile karıştırarak beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika benmari usulü pişirelim. Bu aşamada kabın tabanının suya değmemesine dikkat edelim.
- Pişen yumurtalarımızı uygun bir tencere içerisine aktaralım ve üzerine sıvı krema, labne peyniri, vanilya ve nişastayı ekleyerek kremamız pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Koyulaşıp pişen kremamızı ocaktan alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
- Daha sonra kremamızı dinlendirdiğimiz cheesecake tabanı üzerine dökelim ve yayalım. Ardından çatlamaması için üzerini streçleyelim ve soğumaya bırakalım.
- Sosu için tencereye su ve nişastayı alarak çırpma teli yardımı ile karıştıralım. Üzerine frambuaz ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşan ve kıvam alan sosumuza son olarak vanilyamızı da ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
- Dinlenen cheesecake’imizin üzerini açalım, hazırladığımız frambuazlı sosumuzu her yerine eşit bir şekilde yayalım.
- Hazırladığımız cheesecake’imizi buzdolabına kaldıralım ve 1 gece dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda cheesecake’imizi pişirme kağıdı yardımı ile kalıptan çıkartalım. Daha düzgün dilimler olması için ben kenar kısımlarını keserek düzelttim, ancak siz bu adımı atlayabilirsiniz.
- Tatlımızı 12 dilim olacak şekilde dilimleyelim ve üzerini süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.