7 Haziran 2021 Pazartesi

Mini Şiş Pankek Tarifi

 

Mini Şiş Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3  adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Kahvaltılık çikolata
  • 500 gram çilek

    Mini Şiş Pankek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri 2 dk çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Un, vanilya ,kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz teflon tavamızı ocağa alıyoruz
  • Pankek harcımızdan bir tatlı kaşığı kadar koyuyoruz.
  • Alt üst pişiriyoruz.
  • Çilekleri yıkayıp yuvarlak şekilde dilimliyoruz.
  • Şişe çilek ve pankeki sırayla dizip servis tabağına alıyoruz.
  • Kahvaltılık çikolatadan istediğin miktarda bir kaseye alıyoruz.
  • Bir kabın içine sıcak su koyup kaseyi içine koyuyoruz.
  • İçine su girmeyecek şekilde kaşıkla karıştırıp çikolata eridikten sonra pankekimizin üzerine gezdiriyoruz deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.

Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi

 

Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • Büyük bir kase süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz kara biber

Üzeri için

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Kara biber pul biber
  • Kırmızı toz biber

    Yeşil Mercimekli Nohutlu Salata Tarifi Yapılışı

  • Mercimek ve şehriyeyi yıkıyoruz ayrı ayrı ocakta yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzüyoruz uygun bir kaba alıyoruz.
  • Soğuması için bir kenara alıyoruz.
  • İnce kıyılmış maydanoz tuz karabiber ekliyoruz yoğur sarımsak ve mayonezli karıştırıp salatamıza ekleyip güzelce karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Üzeri için.Soğanı yemeklik doğrayıp uygun bir tavaya alıyoruz.
  • Zeytinyağ salça ekleyip ocakta kavuruyoruz.
  • Tuz karabiber pul biber toz biber ekleyip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra su ekleyip orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Daha sonra mercimek salatamızın üzerine koyuyoruz servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Lezzetine Doyum Olmayan Sebzeli Tavuk Tantuni (En Pratiğinden) Tarifi

 

Lezzetine Doyum Olmayan Sebzeli Tavuk Tantuni (En Pratiğinden) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane kemiksiz göğüs eti
  • 2-3 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 tane domates (büyükse 2 tane)
  • 1 tatlı biber salçası
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

    Lezzetine Doyum Olmayan Sebzeli Tavuk Tantuni (En Pratiğinden) Tarifi Yapılışı

  • Göğüs etini küçük küçük olacak şekilde doğrayalım.
  • Tavaya yağı alıp kızdıralım ve eti içine döküp arada karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  • Bu arada bizde biberleri ve domatesleri küp küp doğrayıp hazırlayalım.
  • Ben soğan eklemedim siz isterseniz koyabilirsiniz.
  • Pişen etin üzerine biberleri koyup karıştırarak biraz pişirdikten sonra salçasını koyalım bir iki çevirip domatesi baharatları ve tuzunu dökelim.
  • İçindekiler yumuşayıncaya kadar arada karıştırarak pişirip ocağın altını kapatalım.Afiyet olsun.

Tavuklu Bezelye Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü (minik minik doğranmış)
  • 1 orta boy patates
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzuya göre pul biber

    Tavuklu Bezelye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle uygun bir tencerede yağlar ve yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
  • Pembeleşince küp küp doğranmış tavuk etlerini ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Küp küp doğranmış havuçları ekleyelim ve bir iki tur çevirip kavuralım.
  • Daha sonra salçaları ekleyip bezelyeleri de koyup kaynamış suyu bezelyeleri kapatana kadar dökelim.
  • Sonra patatesleri de ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  • Suyunu çektikçe kaynamış su ekleyelim.
  • Tuzunu karabiberini ve diğer istediğiniz baharatlar varsa onları da ekleyip patatesler pişene kadar kaynatalım. Afiyet olsun ♥️.

Hazırından Çok Daha Lezzetli Nogger Dondurma Tarifi

 

Malzemeler

  • 24 adet eti burçak yada torku tahıllı
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı labne
  • İsteğe bağlı içine
  • Damla çikolata yada doğranmış çikolata
  • Ben fıstıklı çikolatayı çok yakıştırıyorum içine

    Yapılışı

  • Karıştırma kabın içine bal, krema, krem şanti ve labne peynirini alıp önce düşük devirde daha sonra yüksek devirde 6 7 dk kadar çırpalım.
  • Yağlı kağıt serdigimiz kare tepsiye bisküvilerimizi aralıklı olarak dizelim.
  • Kremayı üzerine döküp yaydıralım.
  • Kalan 12 adet bisküviyi de üzerine hafifçe bastırarak dizelim.
  • 6 7 saat kadar dolapta donduralım.
  • Bisküvilerin aralıklı kısımlarında dilimleyip dondurucuya kaldırabilirsiniz.Yapacak olanlara afiyet bal şeker olsun 🌺

İçi Dolgulu Efsane İrmik Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Hamuru için;

  • 200g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 4 su bardağı un

İç Harcı İçin;

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Üzeri için;

  • İrmik
  • Toz Antep fıstığı

    Yapılışı

  • İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye şeker ve suyu ekleyelim. Şekerin kolay erimesi için kaşıkla karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • 15 dakika kaynayan şerbetimize limon suyunu ekleyelim ve ocağı kapatalım, bir kenarda bekletelim.
  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına tereyağı, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu, sıvı yağ, toz şeker ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerekiyor bunun için unu kontrollü eklemekte fayda var.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra tezgaha bir parça streç film serelim. Hamurumuzdan da bir parça alarak strecin üzerine yerleştirelim.
  • Ardından hamurumuzun üzerini tekrar streç parçası ile kapatalım.  Merdane yardımı ile hamurumuzu yavaş yavaş açalım.
  • Hamurumuzu istediğimiz boyutta açtıktan sonra üzerinden streci alalım ve hamur kesici veya bıçak yardımı ile kenarlarını düzeltelim.
  • İç harcı için uygun bir kaseye ceviz içini, şekeri ve tarçını karıştıralım.
  • Hazırladığımız iç harcından 2-3 kaşık kadarını hamurumuzun ortasına yerleştirelim.
  • Alttaki streçten tutalım ve yuvarlayarak hamurumuzu rulo şeklinde kapatalım.
  • Rulonun üzerine ve strece bolca irmik serptikten sonra streç ile rulomuzu tekrar yuvarlayalım ve irmiğin hamurun her yerine gelmesini sağlayalım.
  • Son olarak strecimizi açalım ve hamurumuzu verev şeklinde keserek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
  • Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işlemleri sırası ile tekrarlayalım. Bu ölçülerle yaklaşık 30 adet tatlı elde edebilirsiniz.
  • Hazırladığımız tatlılarımızı önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Fırından aldığımız tatlılarımızı daha sıkı olacak şekilde küçük bir kaba aktaralım.
  • Soğumuş şerbeti tatlılarımızın üzerine gezdirerek bir kaç saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve şerbetini de güzelce çeken tatlılarımız servise hazır. Ben üzerini toz antep fıstığı ile süsledim sizler dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sadece 2 Bezeyle Kat Kat Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Enfes Börek Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

İçi için;

  • 1 kase kaşar peyniri
  • Yarım kase peynir

Üzeri için;

  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • Nişasta

    Yapılışı

  • Hamur için gerekli bütün malzemeler karıştırılır ve yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamur 15 dk dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur 18 parçaya bölünür ve biraz açılır.
  • 8 tane üst üstü konulur nişasta kullanarak tepsi boyutunda açılır.
  • Yağlanan tepsiye yufka serilir üzerine kaşar peyniri ve peynir yayılır.
  • Üzerine aynı şekilde ikinci yufka serilir ve dilimlenir.
  • Eritilmiş tereyağına sıvı yağ katılır ve böreğin üzerine sürülerek ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Tadına doyum olmayan böreğimiz servise hazır deneyen herkese afiyet olsun.

Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 iri diş sarımsak rendesi
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1, 5 litre sıcak su
  • 1 paket krema (200 ml) (Oda sıcaklığında)
  • 1/4 (çeyrek) demet ince kıyılmış dereotu
  • Tuz

    Kremalı Sarımsaklı Dereotlu Nefis Mantar Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Sıvı yağ ve tereyağını orta ateşte, uygun büyüklükte bir tencereye alın ve hafifçe kızdırdıktan sonra, temizleyip küp küp doğradığınız mantarları ilave edip sotelemeye başlayın.
  • 5-10 dakika arası sotelediğimiz, suyunu salmaya başlayan mantarlara sarımsakları da ekleyin ve suyunu çekene kadar 5-10 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Ardından ununu ekleyerek, bir kaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun. Bu aşamadan sonra, bir taraftan sürekli karıştırarak çorbanın sıcak suyunu ve damak zevkinize göre tuzunu da ekleyin.
  • Karıştırmayı bırakmadan,  yaklaşık 20 dakika civarı pişirmeye devam edin.
  • Kaynamaya başlayan çorbanın altını bir miktar kısarak ve yine karıştırarak, yavaşça krema ilavesini yapın.
  • 5 dakika kadar krema ile bütünleşmesini sağladıktan sonra altını kapatın ve son aşamada dereotunu da ekleyerek, homojen dağılana kadar karıştırın.
  • Lezzetine doyum olmayan nefis mantar çorbanız servise hazırdır. 😋😍

Çoban Salata Tarifi

 

Çoban Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 4 adet orta boy domates
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet salatalık ( silor salatalık kullanacaksanız 4-5 tane kullanmalısınız)
  • 5-6 dal maydanoz yaprağı
  • 1-2 yemek kaşığı sirke
  • Yarım limon suyu ( küçük bir  limonun yarısını eklemelisiniz)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 çay kaşığı tuz ( tuz sizde)
    Çoban Salata Tarifi Yapılışı:Muhteşem yaz mevsimi geliyor buda demek oluyor ki muhteşem lezzetli domatesler geliyor :))) yazlık domatesle yapılan en güzel tariflerden biri bence “çoban salata”dır. ” Salatanın da tarifi mi olur” demeyin bir kere de olsa  tarifi verdiğim malzemelerle deneyin … hadi başlayalım.

    Piyazlık yani yarım ay şeklinde doğranmış soğanı 1 çay kaşığı tuz ile güzelce ovun. Sonra soğanı su ile  yıkayın ve yıkadığınız soğanın suyunu güzelce süzün.

    Soğanı derin  bir salata kasesine yada borcamın içine alın  ve soğanın üzerine 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağ, 1-2 yemek kaşığı sirke ve kıyılmış maydanozu da  ekleyin ve hepsini güzelce harmanlayın.

    Salatalıkları soyup uzunlamasına 4′ e ayırarak soğanların üstüne ince ince doğrayın, domateslerin  kabuklarını soyarak küçük küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp onları da kaseye ekleyin. Biberlerin de tohumlarını çıkartıp ince ince doğrayın. Şimdi tüm malzemeyi iki elinizin parmak uçları ile nazikçe alttan üste doğru  karıştırın, harmanlayın.

    Kasenizin içine ( yine ) 1 çay kaşığı tuz, yarım limon suyu ve 2-3 kaşık zeytinyağı da ekleyin ve hepsini yine nazikçe harmanlayın.Salatanızın bir tadına bakın eksik bir şey varsa damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz…

    Salatanızı 5-10 dakika bekletin tüm sebzeler sularını salatanıza  bıraksın….tüm malzemeler  birbiri ile tanışsın, kaynaşsın:))) sakın çok da bekletmeyin en fazla 10 dakika:)))

    Salatanız hazır ..salatayı tekrar bir harmanlayın ve salatanızı servis tabağınıza alarak servis yapın..

    Afiyetler olsun..

    Not : Salatanıza sirke eklemenizi şiddetle tavsiye ederim en azından bir kere anlattığım şekilde deneyin derim..Ben 2 yemek kaşığı sirke+yarım limon suyu ekledim benim eklediğim oran size ekşi gelebilir,,ekşi sevmiyorsanız  1 kaşık sirke+yarım limonda kullanabilirsiniz..

Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi

 

Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • ️450 gram kıyma
  • ️1 adet irice boy kuru soğan
  • ️Yarım yemek kaşığı d. salçası
  • ️3 tutam kıyılmış maydanoz
  • ️7 dolu yemek kaşığı galeta unu
  • ️2 diş ezilmiş sarımsak
  • ️1 adet yumurta
  • ️1 er tatlı kaşığı, kırmızı toz biber, acı pul biber, karabiber, kimyon ve tuz.
  • ️4 adet iri kalın boy patlıcan
  • ️5 adet iri boy patates
  • ️4-5 adet kapya biberi
  • ️10 adet cherry domates (yerine 2 adet iri domates de olur)
  • ️1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • ️Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • ️3 su bardağı kaynar su (660 ml)
  • ️3 diş doğranmış sarımsak
  • ️Karabiber, pul biber, tuz.

    Efsane Lezzet Tencerede Köfteli Sebze Yemeği Tarifi Yapılışı

  • Minicik kıyılmış soğan, maydanoz ve köftelik tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp 2-3 dk yoğuralım.
  • Sonra ceviz iriliğinde büyükçe toplar yapıp biriktirelim.
  • Tavaya yeterince yağ koyup köfteleri güzelce kızartalım ve peçete serilmiş tabağa alıp bekletelim.
  • Ardına tüm sebzeleri köfte boyutundan daha iri olacak şekilde küplere keselim. Ben kızartmak için fritöz kullandım. Siz isterseniz tavada da kızartabilirsiniz. Sırası ile, kızarttığımız tüm sebzeleri de peçete serilmiş ayrı tabaklara biriktirelim.
  • Domatesi küçük şekilde doğrayalım.
  • Hepsi hazır olunca, genişçe derin ve büyük olan tava yada tenceremiz tabanına yağ koymadan patatesleri yayalım.
  • Üzerine patlıcanları yayalım. , onunda üzerine köfteleri yerleştirelim.
  • Sonra kapya biberlerini dizelim.
  • Salçalarımızı bir tasta sıcak suyu ile çırpıp yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Baharatlarını katalım, en son olarak domates ve sarımsağı da üzerlerine ekleyip kapak örtelim.
  • Kaynamaya başlayana dek yüksek ateşte ısıtalım.
  • Fokurdamaya başlayınca kısık ateşte yemeğimizi 25 dk pişirelim. Sonlarına doğru kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyelim. Afiyet şifa olsun.

Sade Pirinç Pilavı Tarifi

 

Sade Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç (Ben basmati pirinç kullandım)
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı sebze tozu ( isteğe bağlı )

    Sade Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle pirinçi tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletip bol su ile nişastası akıncaya kadar yıkayalım.
  • Diğer yandan tencereye sıvı yağ ve tereyağı alıp eritelim .
  • Sonra güzelce yıkayıp süzdüğümüz pirinçi tencereye alalım .
  • Üzerine tuzunu atıp 3-5 dakika kavuralım .
  • En son 3, 5 bardak sıcak suyu ekleyip tuz ve sebze tozu ekleyip kapağını kapatalım.
  • Kaynayınca ocağın altını kısalım ve suyunu çekinceye kadar pişirelim üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirelim.
  • Enfes tane tane pirinç pilavımız hazır istediğiniz gibi servis edebilirsiniz afiyet olsun.😋😋😋