8 Haziran 2021 Salı

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1-2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 250 ml. domates sosu (Yada rendelenmiş 2-3 adet domates)
  • Tuz

    Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı

  • Sırasıyla; soğanı yağda kavuralım, sarımsağı ilave edelim, salçayı kavuralım, domates sosunu ilave edelim.
  • Ayıklayıp kırdığımız fasulyeleri ilave edelim, 1 su bardağı su ilave edelim (Su isteğe bağlı kendi suyuyla da pişebilir)
  • Tuzunu ilave edelim ve kapağını kapatarak kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-40 dakika yavaş yavaş pişirelim.
  • Piştikten sonra altını kapatarak demlendirelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi

 

Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt (1 bardağını su da kullanabilirsiniz)
  • 1.5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç dereotu (İnce kıyılmış )
  • Tuz (Ben 1 çay kaşığı tuz kullandım )

    Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı

  • Yumurtayı iyice çırptım, sütü, yağı, tuzu ekledim karıştırdım.
  • Unu ekledim, pürüzsüz kıvama gelene kadar iyice çırptım.
  • Dereotunu ekledim, iyice karıştırdım, akışkan bir hamur elde ettim.
  • Yanmaz yapışmaz tavayı 1 kereye mahsus peçeteyle silerek yağladım, iyice ısıttım.
  • Isınan tavaya 1 kepçe hamurdan aktarıp tavanın her tarafına yaydım (benim tavam 28 cm idi, her defasında 1 kepçe koydum, miktar tava büyüklüğüne göre değişir)
  • Krebin üzeri fotoğraftaki gibi göz göz olunca spatula ile çevirdim, diğer yüzünü de pişirdim.
  • Her iki tarafı da pişen krepleri piştikçe tabağa aldım, üst üste koydum. Deneyeceklere afiyet olsun😊

Kuru İncirli Atıştırmalık Tarifi

 

Kuru İncirli Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kuru incir
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 4-5 tane fındık

Üzerini Kaplamak İçin

  • Çikolata

    Kuru İncirli Atıştırmalık Tarifi Yapılışı

  • Kuru incirlerinizde sertlik varsa 5 dakika sıcak suda bekletilir.
  • Benimkiler yumuşak olduğu için direkt robota aldım.
  • Suda bekletmişseniz suyu süzülerek robota alınır, 1 tatlı kaşığı kakao eklenir ve çekilir.
  • Elimizi hafif ıslatarak bu harç yağlı kağıt üzerinde şekillendirilir. Buzlukta 5-10 dakika bekletilir.
  • Çikolata benmari eritilir ve istediğiniz şekilde kestiğiniz incirli harç çikolataya batırılır.
  • Tekrar yağlı kağıt üzerine alınır, fındık kırıntısı serpilir. Dolapta çikolata donana kadar bekletilir servise hazır 😋

Oldukça Pratik Kızartmadan Haşlamadan Fırında Yumurtalı Mısır Unlu Patlıcan Tarifi

 

Oldukça Pratik Kızartmadan Haşlamadan Fırında Yumurtalı Mısır Unlu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane büyük patlıcan
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3-4 çorba kaşığı kadar mısır unu galeta unuda olur
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ ben zeytin yağı kulandım
  • 1 yağlı kağıda
  • 3 yemek kaşığı kadarda üzerine dökmek için
  • Ufak kase sarımsaklı yoğurt

    Oldukça Pratik Kızartmadan Haşlamadan Fırında Yumurtalı Mısır Unlu Patlıcan Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alaca soyup az tuzlu suda bekletelim süzelim.
  • Yumurtanın içine 2 kaşık yağ ve tuz pul biber katıp çırpalım.
  • Patlıcanları önce yumurtaya sonra una batıralım yağlı kağıda serili tepsiye dizelim.
  • Üzerine 3 kaşık kadar yağ gezdirelim fırına verelim patlıcanlar kızarınca servis tabağına alalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt arzuya göre afiyet olsun bu kadar kolay ve lezzetli.

Süt Topları Milk Balls Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz az süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı nişasta
  • Süslemek için kakao

    Yapılışı

  • Sütü nişastayı ve şekeri uygun bir pişirme kabına alıyoruz.
  • Ocağa koymadan önce tüm malzemeyi çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  • Orta ısıdaki ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen karışımı ocaktan alıp soğumasını sağlıyoruz.
  • Elimizi yoğururken yakmayacak kadar soğuyunca yoğurmaya başlıyoruz.
  • Bu karışımdan orta büyüklükte 6 yada 7 top elde edebiliriz.
  • Topları yaparken ellerinizi nemli bırakırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz yanınızda mutlaka ellerinizi ıslatacağınız minik bir kapta su bulundurmanızı öneririm.
  • Şekil verdiğiniz süt toplarını istediğiniz servis tabağına alıp üzerini kakaoyla süslüyoruz.Nefis atıştırmalıklarımız hazır!.Afiyet olsun 🙏🏻

Omlet Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 3 dal maydanoz
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz miktarına göre)
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı kekik

    Yapılışı

  • Uygun bir kap içerisinde yumurtayı ve sütü iyice çırpalım.
  • Daha sonra üstüne parçaladığımız peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Unu da katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar biraz daha çırpalım.
  • En son tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber ve kekiği ekleyip karıştıralım. Burada tuzu peynirinizin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz. Baharatları da damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz.
  • Sonra bu karışımı yağ koyduğumuz ve fırça ile her yerine yaydığımız tavaya alıp önce bir tarafını daha sonra ters çevirip diğer tarafını, kısık ateşte iyice pişirelim.
  • Ekmeksiz kahvaltı yapmak isteyenler için harika bir lezzet gayette doyurucu. Afiyet olsun.

Fırın Yok Yumurta Yok Mikser Yok Sonuç Sizi Çok Şaşırtacak Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı un (bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao (50 gr)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt

     Yapılışı

  • Uygun bir kasenin içerisine kuru malzemeleri alalım bir tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Daha sonra üzerine sıvı yağ ve sütü azar azar ilave edip çırpmaya devam edelim, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım.
  • Yapışmaz bir tencereyi margarin ya da tereyağı ile güzelce yağlayalım üzerine hazırladığımız kek harcını dökelim ve tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir mutfak havlusu ile kapatalım.
  • Kek pişerken terleme yapmasın diye. Havlunun fazla kalan kısımlarını kapağın üzerine alalım. 3 kattan oluşan alüminyum folyoyu ocağın üzerine serelim.
  • Tenceremizi ocağa alalım ve kısık ateşte 45 dakika kekimizi pişirelim.
  • Soğuyan keki tencereden alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben yaprak badem ile süsledim, keki dilimleyerek servis yapabiliriz. Benim fazla vaktim olmadığı için sıcak servis yaptım🙈 

7 Haziran 2021 Pazartesi

Çilekli Dondurma Tarifi

 

Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

    Çilekli Dondurma Tarifi Yapılışı

  • Çilekleri yıkayıp yapraklarını temizleyip rondoya alalım.
  • Üzerine şekeri ekleyip püre haline getirelim.
  • Üzerine yoğurdumuzu ve limonu ekleyelim tekrar geçirelim.
  • Bir kapta kremayı tek başına sertleşene kadar çırpalım. Koyu bi kıvam alıyor.
  • Katılaşan kremayı çilek püresine ekleyip karıştıralım ve kaba dökelim. Yaklaşık 5 saat sonra hazır oluyor. Afiyet olsun.

Çikolatalı Dondurma Tarifi

 

Çikolatalı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 3 yemek kaşığı salep
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nutella
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Çikolatalı Dondurma Tarifi Yapılışı

  • Hiç malzeme ayırmadan hepsini bir kaba koydum güzelce yoğun bi kıvam alana kadar mikserden geçirdim.
  • Aynı erimiş dondurma tadı oldu. Ve kıvamıda erimiş dondurma gibi yoğun oluyor.
  • Yoğun çikolata sevenler 3 yemek kaşığı çikolata koyabilirler. Ama tarifteki gayet yeterli geliyor. Afiyet olsünnnn.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Eti için:

  • 300 gram dana kontrfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • Dilerseniz eti marine edebilirsiniz ben sade kavurdum

Et marinasyonu için:

  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)

Kibrit patates için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)

Domates sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 büyük adet rendelenmiş domates

Servisi için:

  • 4 yemek kaşığı
  • Sarımsaklı yoğurt

    Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
  • Et marinasyonu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
  • Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
  • Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
  • Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
  • Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin.
  • Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
  • Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
  • Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp maydanozla süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.

Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi

 

Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (yarısı)
  • 200-250 gram tereyağ
  • 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre fındık, fıstık)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Üzerin için;

  • 80-90 gram bitter çikolata
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri

    Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi Yapılışı

  • Tereyağını uygun bir kapta eritelim.
  • Şeker ve suyu ayrı bir kapta 10 dk kadar kısık ateşte kaynatalım, soğumaya bırakalım.
  • Yufkaları kaba uygun (ben yuvarlak bor camda yaptım) keselim, yarısını ayıralım, yaklaşık 30 kat olacak.
  • Kabın zemini olmak üzere, tüm katlara yağ sürelim.
  • Yufkaların yarısına gelince, (15. Kat) cevizi serelim, ayırdığımız 15 yufkayı aynı işlem ile serelim.
  • Son yufkadan sonra kalan yağı dökelim ve keselim.
  • Önceden ısıtılmış, 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkarılan tepsi, ilk sıcaklığını atınca, 2 su bardağı sütü ilave ettiğimiz şerbet ile yavaş yavaş kepçe yardımı ile dökelim.
  • Kakao ve pudra şekerini karıştıralım, 45 dk dinlenmeden sonra, üzerine süzgeç yardımı ile dökelim.
  • En son, rende yaptığımız çikolatayı üzerini süsleyelim ve 2-3 saat dolapta bekletelim.Baklavamız hazır, servis edilebilir, afiyet olsun. Süsleme ve iç malzemesi arzuya göre değişebilir. :).

Pratik Magnolia Tarifi

 

Pratik Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 ml süt
  • 1 paket krema
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 15 adet cici bebe
  • 6 adet oreo 

    Pratik Magnolia Tarifi Yapılışı

  • Tereyağ ve unu güzelce karıştırıyoruz.
  • Ardından sütü ve kremayı ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
  • Daha sonra içine şekeri ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuması için 15 dk kadar buzdolabına koyuyoruz.
  • Sunum kaplarınızın dibine ufaladığımız cicibebe ile kaplayıp üzerine muhallebi döküyoruz, bu aşamayı arzu ederseniz birkaç kat yapabilirsiniz.
  • En son aşamada bıçak ile kestiğimiz oreoları üzerine serpiştiriyoruz. Afiyet olsun 🤗.

Peynirli Poğaça Tarifi

 

Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 tereyağ oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • Bir kase beyaz peynir
  • Susam

    Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  • Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlak şekilde hafiften açıyoruz
  • İçine peynir koyup güzelce kapatıyoruz.
  • Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.