Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze fasulye
- 1-2 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 250 ml. domates sosu (Yada rendelenmiş 2-3 adet domates)
- Tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Yapılışı
- Sırasıyla; soğanı yağda kavuralım, sarımsağı ilave edelim, salçayı kavuralım, domates sosunu ilave edelim.
- Ayıklayıp kırdığımız fasulyeleri ilave edelim, 1 su bardağı su ilave edelim (Su isteğe bağlı kendi suyuyla da pişebilir)
- Tuzunu ilave edelim ve kapağını kapatarak kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 30-40 dakika yavaş yavaş pişirelim.
- Piştikten sonra altını kapatarak demlendirelim ve servis edelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt (1 bardağını su da kullanabilirsiniz)
- 1.5 su bardağı un
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç dereotu (İnce kıyılmış )
- Tuz (Ben 1 çay kaşığı tuz kullandım )
Dereotlu Krep Akıtma Dönderme (Kahvaltılık) Tarifi Yapılışı
- Yumurtayı iyice çırptım, sütü, yağı, tuzu ekledim karıştırdım.
- Unu ekledim, pürüzsüz kıvama gelene kadar iyice çırptım.
- Dereotunu ekledim, iyice karıştırdım, akışkan bir hamur elde ettim.
- Yanmaz yapışmaz tavayı 1 kereye mahsus peçeteyle silerek yağladım, iyice ısıttım.
- Isınan tavaya 1 kepçe hamurdan aktarıp tavanın her tarafına yaydım (benim tavam 28 cm idi, her defasında 1 kepçe koydum, miktar tava büyüklüğüne göre değişir)
- Krebin üzeri fotoğraftaki gibi göz göz olunca spatula ile çevirdim, diğer yüzünü de pişirdim.
- Her iki tarafı da pişen krepleri piştikçe tabağa aldım, üst üste koydum. Deneyeceklere afiyet olsun😊
Kuru İncirli Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kuru incir
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 4-5 tane fındık
Üzerini Kaplamak İçin
- Çikolata
Kuru İncirli Atıştırmalık Tarifi Yapılışı
- Kuru incirlerinizde sertlik varsa 5 dakika sıcak suda bekletilir.
- Benimkiler yumuşak olduğu için direkt robota aldım.
- Suda bekletmişseniz suyu süzülerek robota alınır, 1 tatlı kaşığı kakao eklenir ve çekilir.
- Elimizi hafif ıslatarak bu harç yağlı kağıt üzerinde şekillendirilir. Buzlukta 5-10 dakika bekletilir.
- Çikolata benmari eritilir ve istediğiniz şekilde kestiğiniz incirli harç çikolataya batırılır.
- Tekrar yağlı kağıt üzerine alınır, fındık kırıntısı serpilir. Dolapta çikolata donana kadar bekletilir servise hazır 😋
Oldukça Pratik Kızartmadan Haşlamadan Fırında Yumurtalı Mısır Unlu Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
- 3 tane büyük patlıcan
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3-4 çorba kaşığı kadar mısır unu galeta unuda olur
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ ben zeytin yağı kulandım
- 1 yağlı kağıda
- 3 yemek kaşığı kadarda üzerine dökmek için
- Ufak kase sarımsaklı yoğurt
Oldukça Pratik Kızartmadan Haşlamadan Fırında Yumurtalı Mısır Unlu Patlıcan Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları alaca soyup az tuzlu suda bekletelim süzelim.
- Yumurtanın içine 2 kaşık yağ ve tuz pul biber katıp çırpalım.
- Patlıcanları önce yumurtaya sonra una batıralım yağlı kağıda serili tepsiye dizelim.
- Üzerine 3 kaşık kadar yağ gezdirelim fırına verelim patlıcanlar kızarınca servis tabağına alalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt arzuya göre afiyet olsun bu kadar kolay ve lezzetli.
Malzemeler
- 1 su bardağından biraz az süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/4 (çeyrek) su bardağı nişasta
- Süslemek için kakao
Yapılışı
- Sütü nişastayı ve şekeri uygun bir pişirme kabına alıyoruz.
- Ocağa koymadan önce tüm malzemeyi çırpıcıyla karıştırıyoruz.
- Orta ısıdaki ocağa alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Pişen karışımı ocaktan alıp soğumasını sağlıyoruz.
- Elimizi yoğururken yakmayacak kadar soğuyunca yoğurmaya başlıyoruz.
- Bu karışımdan orta büyüklükte 6 yada 7 top elde edebiliriz.
- Topları yaparken ellerinizi nemli bırakırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz yanınızda mutlaka ellerinizi ıslatacağınız minik bir kapta su bulundurmanızı öneririm.
- Şekil verdiğiniz süt toplarını istediğiniz servis tabağına alıp üzerini kakaoyla süslüyoruz.Nefis atıştırmalıklarımız hazır!.Afiyet olsun 🙏🏻
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 dilim beyaz peynir
- 3 dal maydanoz
- 1 çay bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz miktarına göre)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı tatlı biber
- Yarım çay kaşığı kekik
Yapılışı
- Uygun bir kap içerisinde yumurtayı ve sütü iyice çırpalım.
- Daha sonra üstüne parçaladığımız peyniri ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Unu da katıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar biraz daha çırpalım.
- En son tuz, karabiber, kırmızı tatlı biber ve kekiği ekleyip karıştıralım. Burada tuzu peynirinizin tuzluluk oranına göre ayarlayabilirsiniz. Baharatları da damak tadınıza göre ilave edebilirsiniz.
- Sonra bu karışımı yağ koyduğumuz ve fırça ile her yerine yaydığımız tavaya alıp önce bir tarafını daha sonra ters çevirip diğer tarafını, kısık ateşte iyice pişirelim.
- Ekmeksiz kahvaltı yapmak isteyenler için harika bir lezzet gayette doyurucu. Afiyet olsun.
Malzemeler
- 2 su bardağı un (bardak ölçüsü 200ml)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao (50 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
Yapılışı
- Uygun bir kasenin içerisine kuru malzemeleri alalım bir tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Daha sonra üzerine sıvı yağ ve sütü azar azar ilave edip çırpmaya devam edelim, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpalım.
- Yapışmaz bir tencereyi margarin ya da tereyağı ile güzelce yağlayalım üzerine hazırladığımız kek harcını dökelim ve tencerenin kapağını kapatmadan önce temiz bir mutfak havlusu ile kapatalım.
- Kek pişerken terleme yapmasın diye. Havlunun fazla kalan kısımlarını kapağın üzerine alalım. 3 kattan oluşan alüminyum folyoyu ocağın üzerine serelim.
- Tenceremizi ocağa alalım ve kısık ateşte 45 dakika kekimizi pişirelim.
- Soğuyan keki tencereden alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben yaprak badem ile süsledim, keki dilimleyerek servis yapabiliriz. Benim fazla vaktim olmadığı için sıcak servis yaptım🙈
Çilekli Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çilek
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım limon
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Çilekli Dondurma Tarifi Yapılışı
- Çilekleri yıkayıp yapraklarını temizleyip rondoya alalım.
- Üzerine şekeri ekleyip püre haline getirelim.
- Üzerine yoğurdumuzu ve limonu ekleyelim tekrar geçirelim.
- Bir kapta kremayı tek başına sertleşene kadar çırpalım. Koyu bi kıvam alıyor.
- Katılaşan kremayı çilek püresine ekleyip karıştıralım ve kaba dökelim. Yaklaşık 5 saat sonra hazır oluyor. Afiyet olsun.
Çikolatalı Dondurma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı krema
- 1 paket kakaolu krem şanti
- 3 yemek kaşığı salep
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nutella
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 yemek kaşığı nişasta
Çikolatalı Dondurma Tarifi Yapılışı
- Hiç malzeme ayırmadan hepsini bir kaba koydum güzelce yoğun bi kıvam alana kadar mikserden geçirdim.
- Aynı erimiş dondurma tadı oldu. Ve kıvamıda erimiş dondurma gibi yoğun oluyor.
- Yoğun çikolata sevenler 3 yemek kaşığı çikolata koyabilirler. Ama tarifteki gayet yeterli geliyor. Afiyet olsünnnn.
Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Eti için:
- 300 gram dana kontrfile
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- Dilerseniz eti marine edebilirsiniz ben sade kavurdum
Et marinasyonu için:
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı soda
- 1 yemek kaşığı tereyağı (pişirmek için)
Kibrit patates için:
- 5 adet orta boy patates
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı (kızartmak için)
Domates sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 büyük adet rendelenmiş domates
Servisi için:
- 4 yemek kaşığı
- Sarımsaklı yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Fazla yağlı kısımlarından arındırılmış biftek ya da bonfile dilimlerini uzun ince şeritler halinde kesin.
- Et marinasyonu için tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzeri streç filmle kaplı kapta buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
- Kabuğunu soyduğunuz patatesleri kibrit büyüklüğünde kesin.
- Bol suda durulayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
- Küçük bir tencerede kızdırdığınız derin yağda birkaç partide altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
- Kağıt havlu serili bir tabağa alıp dinlendirin.
- Etleri kızartmak için mümkünse döküm bir tavada az miktarda sıvı yağı kızdırın. Tereyağını ekleyin.
- Marine olan etleri yüksek ateşte pişirin. Renk aldıklarında tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp ocaktan alın.
- Domates sosu hazırlamak için; tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
- Üzerine rendelenmiş domatesi ekleyip, 10 dakika kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Servis tabaklarına sırasıyla; kızartılmış kibrit patates, çırpılmış sarımsaklı yoğurt, domates sos ve sotelenmiş et dilimlerini alıp maydanozla süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka (yarısı)
- 200-250 gram tereyağ
- 1,5 su bardağı çekilmiş ceviz (isteğe göre fındık, fıstık)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 su bardağı süt
Üzerin için;
- 80-90 gram bitter çikolata
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Soğuk Baklava (Basit Pratik) Tarifi Yapılışı
- Tereyağını uygun bir kapta eritelim.
- Şeker ve suyu ayrı bir kapta 10 dk kadar kısık ateşte kaynatalım, soğumaya bırakalım.
- Yufkaları kaba uygun (ben yuvarlak bor camda yaptım) keselim, yarısını ayıralım, yaklaşık 30 kat olacak.
- Kabın zemini olmak üzere, tüm katlara yağ sürelim.
- Yufkaların yarısına gelince, (15. Kat) cevizi serelim, ayırdığımız 15 yufkayı aynı işlem ile serelim.
- Son yufkadan sonra kalan yağı dökelim ve keselim.
- Önceden ısıtılmış, 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkarılan tepsi, ilk sıcaklığını atınca, 2 su bardağı sütü ilave ettiğimiz şerbet ile yavaş yavaş kepçe yardımı ile dökelim.
- Kakao ve pudra şekerini karıştıralım, 45 dk dinlenmeden sonra, üzerine süzgeç yardımı ile dökelim.
- En son, rende yaptığımız çikolatayı üzerini süsleyelim ve 2-3 saat dolapta bekletelim.Baklavamız hazır, servis edilebilir, afiyet olsun. Süsleme ve iç malzemesi arzuya göre değişebilir. :).
Pratik Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
- 300 ml süt
- 1 paket krema
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 15 adet cici bebe
- 6 adet oreo
Pratik Magnolia Tarifi Yapılışı
- Tereyağ ve unu güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından sütü ve kremayı ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
- Daha sonra içine şekeri ve vanilyayı ekliyoruz ve karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Soğuması için 15 dk kadar buzdolabına koyuyoruz.
- Sunum kaplarınızın dibine ufaladığımız cicibebe ile kaplayıp üzerine muhallebi döküyoruz, bu aşamayı arzu ederseniz birkaç kat yapabilirsiniz.
- En son aşamada bıçak ile kestiğimiz oreoları üzerine serpiştiriyoruz. Afiyet olsun 🤗.
Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 tereyağ oda sıcaklığında
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta beyazı hamura sarısı üzerine
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Bir kase beyaz peynir
- Susam
Peynirli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzemeleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlak şekilde hafiften açıyoruz
- İçine peynir koyup güzelce kapatıyoruz.
- Kapattığımız kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.