12 Haziran 2021 Cumartesi

Garnitürlü Krep Börek Tarifi

 

Garnitürlü Krep Börek Tarifi İçin Malzemeler

Krep İçin

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Garnitür İçin

  • 2 patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 havuç
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Beşamel Sos İçin

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) litre süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaşar peyniri
  • Kapya biber

    Garnitürlü Krep Börek Tarifi Yapılışı

  • Garnitürü hazırlamak için küp küp doğradığımız patates ve havuçları bir tatlı kaşığı tuz koyduğumuz su da haşlıyoruz.
  • Haşlandıktan sonra patates ve havucu süzüp bezelyemizi ekliyoruz. Arzuya göre çiğ veya haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber ve 2 çay kaşığı zeytinyağı ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Krepleri hazırlamak için un, su ve sütü topak kalmayıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Yağlamış olduğumuz tavada pişiriyoruz.
  • Pişirdiğimiz kreplerden her birinin arasına garnitür harcımızdan iki yemek kaşığı koyup rulo şeklinde sarıp tepsimize diziyoruz.
  • Beşamel sos için 1/2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytin yağını tenceremize alıyoruz. 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip, 2-3 dakika karıştırıp 1/2 litre sütü ve 1 çay kaşığı tuzu ekliyoruz. Kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
  • Sarmış olduğumuz krep böreklerin üzerine beşamel sos döküyoruz. Rendelenmiş kaşar peyniri de döktükten sonra arzuya göre kapya biber ile süsleyebilirsiniz.
  • Alt üst 180 derece fırında 35 dakika kadar pişiriyoruz. Her zaman dediğimiz gibi fırından fırına pişirme süresi değiştiği için takipte kalmakta fayda var. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 🥰.

Tavuk Dünyası Bir Köri Menüsü (Dışarda Yemeğe Son) Tarifi

 

Tavuk Dünyası Bir Köri Menüsü (Dışarda Yemeğe Son) Tarifi İçin Malzemeler

Marine İçin

  • 1 tane tavuk göğsü (300-350 gram kadar)
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
  • 1 büyük diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Pişerken Eklenecekler İçin

  • 1 silme tatlı kaşığı köri (2 tatlı kaşığı zeytinyağı ile karıştırılarak)
  • 5-6 adet mantar
  • Yarım paket krema
  • 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ

Makarna İçin

  • Yarım paketten az makarna
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 adet sarımsak
  • Yarım paket krema
  • Tuz

Salata İçin

  • Marul
  • Havuç
  • Zeytinyağı
  • Sirke
  • Tuz

    Tavuk Dünyası Bir Köri Menüsü (Dışarda Yemeğe Son) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle marine için tavuğumuzu orta büyüklükte kuşbaşı doğrayalım. Daha sonra malzemelerini ekleyip karıştıralım ve 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
  • Tavuklarımız marine olduktan sonra önce makarna suyunu tencereye alalım ve içine 1 adet sarımsak, bir çay kaşığı köri ve tuzu ekleyelim. Makarnayı da ekleyip haşlamaya bırakalım.
  • Tavuğumuzu pişireceğimiz geniş bir tavaya sıvıyağ ekleyip ısıtalım ve tavukları ekleyelim.
  • Tavukların pembeliği gittikten sonra dörde böldüğünüz mantarları ekleyelim ve tavuklar biraz kahverengileşinceye kadar pişirelim. Bu aşamada zeytinyağı ile açtığımız köriyi ekleyelim.
  • Biraz karıştırdıktan sonra kremasını ekleyelim bir dakika daha karıştırıp ocaktan alalım ve tabaklara paylaştıralım.
  • Haşlanan makarnayı da tavukları pişirdiğimiz tavanın içine alalım ve kremasını ekleyip tuzunu kontrol edelim birkaç dakika tavada çevirelim. Makarnamızı ve salatamızı da tabaklara paylaştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Soğanlı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi

 

Soğanlı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Soğanlı Yoğurtlu Bulgur Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Bulgurumuzu tenceremize alıp üzerini geçecek ölçüde sıcak su koyup kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen bulgurumuza un, yumurta, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekliyoruz. İyice harmanlayıp, yoğuruyoruz. Küçük köfteler yapıyoruz.
  • Yağlı kaynamış suda kısık ateşte 15 dakika haşlayıp, süzüyoruz. Küp küp doğradığımız kuru soğanı yağda soteliyoruz.
  • Bulgur köftelerimizin üzerine yoğurt, orta kısmına ise sotelediğimiz soğanı koyuyoruz. Soğanı sotelediğimiz yağı köftelerin üzerine döküyoruz. Arzuya göre maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰

Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi

 

Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane kapya biber
  • 2 tane kabak
  • 2 tane patates
  • 1 tane patlıcan
  • 2 tane havuç

Üzeri İçin

  • Yoğurt

    Kırmızı Biber Yatağında Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  • Kapya biberleri ısıtılmış 200 derece fırında közleyelim.
  • Diğer sebzeleri küp küp doğrayıp sırayla kızartalım.
  • Kızaran sebzelerin hepsini karıştıralım.
  • Közlenmiş biberleri soyup içini temizleyelim.
  • Kızarmış sebzeleri karnıyarık gibi içine dolduralım.
  • Üzerine yoğurt gezdirelim. İsterseniz sarımsaklı domates sosu da yapabilirsiniz.

Pancarla Renklendirilmiş Ayva Tatlısı Tarifi

 

Pancarla Renklendirilmiş Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ayva
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş pancar tozu
  • 4 tane karanfil

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı kaymak
  • 2 yemek kaşığı fındık veya fıstık kırığı

    Pancarla Renklendirilmiş Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Önce ayvaları soyup ortadan ikiye bölüp çekirdeğini ayıklıyoruz. Ayvaları tavanın içine alıyoruz ve tam ortalarına toz şekerden birer kaşık dolduruyoruz.
  • Üzerine karanfillerimizi de koyuyoruz ve en üste toz pancardan da koyuyoruz. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra ters ters düz ederek yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Ayvalar pancar rengini alarak yumuşayıp tam pişince ocaktan alıyoruz.
  • Biraz soğuyunca ayvaların tam ortasına kaymağı ve onun etrafına fıstığı koyup süslüyoruz, en güzel şekilde servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

 

 Malzemeler

  • 1 su bardağı tel şehriye
  • Haşlanmış tavuk
  • 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tavuk suyu
  • Su

Terbiyesi İçin

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım limon suyu

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz

    Yapılışı

  • Tavuğu haşlayalım. Suyunu süzelim. Tavukları didelim. Tencereye yapı ekleyelim kızınca şehriyeyi ekleyip kavuralım.
  • Kavrulunca süzgeçten süzdüğümüz tavuk suyu ekleyelim. Sonra su ile çorbayı tamamlayalım.
  • Terbiye için bir kaba un, yumurta, limon, yoğurt ekleyelim ve karıştıralım. Çorba kaynayınca 2 kepçe alıp terbiyeye ekleyelim ve karıştıralım.
  • Ilıyan terbiyeyi çorbaya ekleyelim. Bir taşım kaynatalım. Tuz ekleyelim. Üzerine nane yakalım. Afiyet olsun.

Bir İlk Fırında Pratik Tadına Doyum Olmayan Yeşil Fasulye Yemeği Tarifi

 

Bir İlk Fırında Pratik Tadına Doyum Olmayan Yeşil Fasulye Yemeği Malzemeler

  • 500 gram yeşil fasulye
  • 5-6 tane kıl biber
  • 1 adet soğan
  • 3-4 adet domates
  • 400 gram et
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su

    Yapılışı

  • Yıkanmış ve doğranmış yeşil fasülye, doğranmış et, doğranmış biber, doğranmış soğan ve doğranmış domates fırın tepsisine alınır.
  • Üzerine salça, yağ, baharat eklenir karıştırılır ve tepsiye basılır.
  • Üzerine su eklenir ve üzeri önce yağlı kağıt sonra folyoyla kapatılıp önceden ısıtılmış 250 derece fırında pişirilir.

Limonlu Yumuşak Çok Fazla Kabaran Kek Tarifi (Bu Tarif Kaçmaz)

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Yapılışı

  • Öncelikle kasemizin içerisine yumurta ve şekeri koyup mikser yardımıyla en az 5 dakika çırpıyoruz.Krema kıvamına gelmesi gerek.
  • Daha sonra sütü sıvı yağı ve limon suyunu da koyup mikserle biraz daha karıştıralım ve en son elenmiş unumuzun yarısını koyalım.
  • Önce mikserle düşük ayarda karıştıralım.
  • Daha sonra unumuzun geri kalanını koyalım kabartma tozunu da eleyip ilave edelim mikserle tekrardan düşük ayarda çok az karıştıralım.
  • Kek kalıbımızı margarinle her yerini yağlayalım ve sadece dip kısmına un serpelim ve kek harcımızı koyalım.
  • Kekimizi fırına koymadan önce fırını önceden ısıtmadan koyacağız ki içi güzel pişsin.
  • 170 derece getirip fırını ısıtmadan direk koyalım ve yaklaşık 35-40 dakika kadar kontrollü olarak pişirelim
  • Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekleyip kalıptan çıkartalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpelim not; fırınımızı önceden ısıtmadan pişireceğiz kekimizi en az 5 dakika çırpmamız gerek mikser yoksa daha fazla çırpalım krema kıvamına gelene dek kabarması için. Herkese afiyet olsun. 

Zerdaçallı Etli Pilav Tarifi

 

Zerdaçallı Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 300/350 gram kuzu eti
  • 5/6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane soğan
  • 2 tane orta boy havuç
  • 1 yeşil biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dolusu zerdaçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sebze tuzu
  • Yeteri kadar tuz ( sebze tuzunu düşünerek ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Zerdaçallı Etli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Etler küçük parçalara kesilir *havuçlar soyulup ince küçük şeritler halinde kesilir *soğan ve biberler doğranır *sarımsaklar incecik kıyılır *.
  • Tencereye önce etler alınır* kendi suyunu çekene kadar pişirilerek sıvı yağ eklenerek biraz kavrulur.
  • Üzerine soğan, havuç, yeşil biberler eklenerek kavrulur *yine üzerine pirinç eklenerek birlikte bir kaç dakika kavrulmaya devam edilir.
  • Haşlanmış nohut ve baharatlar eklenerek karıştırılarak sıcak su eklenir.
  • Tencerenin kapağı kapatılır *kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır *.
  • Pilavı ocaktan indirmeye yakın tereyağı eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak pilav dinlenmeye bırakılır *. Servis etmeden önce pilavı biraz karıştırarak yanında salata veya turşuyla servis edebilirsiniz. Not:su miktarı pirinç’cinizin çeşidine göre birazcık değişim gösterebilir.

Az Malzeme Dev Lezzet: Kekikli Domatesli Kahvaltılık Tarifi

 

Az Malzeme Dev Lezzet: Kekikli Domatesli Kahvaltılık Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

    Yapılışı

  • İlk olarak domateslerimizin kabuklarını soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Ardından ocağa aldığımız uygun bir tava içerisine tereyağını alalım ve eritelim.
  • Kabuğunu soyduğumuz ve ince ince kıydığımız sarımsağı ekleyelim ve sarımsağın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Domateslerimizi de ekleyerek tavanın kapağını kapatalım ve domatesler kendini salana kadar pişmeye bırakalım.
  • Domateslerimiz piştikten sonra karabiber, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de domateslerin üzerine yaydıktan sonra tekrar kapağını kapatalım ve peynirler eriyene kadar tekrar kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  • Peynirlerimiz eridikten sonra ocağı kapatalım ve üzerine kekik serperek servis edelim. Afiyet olsun.

Fırında Dolma (Tüm Bildiğiniz Dolma Tariflerini Unutturacak) Tarifi

 

Fırında Dolma (Tüm Bildiğiniz Dolma Tariflerini Unutturacak) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dolma biber
  • 3 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 2 adet büyük havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı domates sosu (yoksa 3 adet rendelenmiş domates)
  • Pirinç (her dolma biber için 1 yemek kaşığı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze nane (yoksa 1 yemek kaşığı kuru nane)
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • Margarin

    Fırında Dolma (Tüm Bildiğiniz Dolma Tariflerini Unutturacak) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak dolma biberlerimi temizleyip yıkayarak bir kenara aldım.
  • Daha sonra tavaya sıvı yağ ekleyip küp küp doğradığım soğanları 10 dakika kavurdum (tam kavrulmayacak).
  • Üzerine rendelenmiş havuç, patlıcan ve minik doğramış sarımsak ekleyip kısık ateşte güzelce kavurdum.
  • Kavrulan malzemelerin üzerine biber salçası ve domates sosunu ekleyip 5 dakika kaynattım.
  • Daha sonra pirinç, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip birkaç dakika o şekilde pişirdim.
  • Son olarak minik doğranmış maydanoz ve taze naneyi ekleyip ocaktan aldıktan sonra kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirdim.
  • İç harcı dolmaların içine doldurduktan sonra üzerini domatesle kapatıp tepsiye dizdim.
  • Dolma biberlerin tamamını doldurduktan sonra üzerine birer çay kaşığı olacak şekilde sanayağ sürdüm.
  • Daha sonra tepsiye 1 su bardağı su ekledim.
  • Önceden ısıtılmış 180°c fırında 50-55 dakika pişirdim.Afiyet olsun>.

10 Haziran 2021 Perşembe

Sarmısaklı Kaşarlı Kahvaltılık Ekmek Tarifi

 

Sarmısaklı Kaşarlı Kahvaltılık Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim trabzon ekmeği(herhangi bayat ekmekleriniz de olur)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı(eritilmiş tereyağ da olur)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tutam maydanoz

Üzerine

  • Kaşar dilimleri

    Sarmısaklı Kaşarlı Kahvaltılık Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Rendelenmiş sarımsak, yağ, kekik, ince kıyılmış maydanoz karıştırılır.
  • Dilimlenmiş ekmeğin üzerine bu sos güzelce yedirilir.
  • Kaşar dilimleri yerleştirilir ve fırına verilir.
  • Kaşarlar eriyip kızarınca fırından alınır. Çıtır çıtır ve aşırı lezzetli bir kahvaltılık tarif oluyor biz müptelasıyız 😋.

Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi

 

Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Keki Islatmak İçin

  • 1 çay bardağı süt

Krema İçin

  • 3 poşet kremşanti
  • 3 su bardağından biraz eksik süt

Üzeri İçin

  • 1 paket çikolata
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İsteğe bağlı meyve ve süslemek için abur cubur

    Yaş Pasta (En Pratiği) Tarifi Yapılışı

  • Arkadaşlar ben yumurta ve beyazını ayırmadan pandispanya yapıyorum. Püf noktası ise yumurta ve şekeri açık bir renk alana kadar uzunca çırpmak.
  • Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküyoruz. 170 derece fırında 30 dakika kadar kekimizi kurutmadan pişiriyoruz.
  • Pişen kekimizin kenarları düzgün olacak şekilde 2 dikdörtgen çıkarıyoruz. Kenarlardan çıkan parçaları ise orta kata kullanarak 3 katlı bir pasta yaptım kremşantini hazırlıyoruz.
  • İlk katı servis tabağına alıp süt ile hafif ıslatıyoruz. Üzerine kremşanti sürüp damla çikolata ve varsa muz, çilek gibi meyvede koyabilirsiniz.
  • Üzerine diğer parçaları da ekleyip pastamızı tamamlıyoruz. Kalan kremşanti ile kenarlarını kaplayıp düzeltiyoruz.
  • Buhar üzerinde çikolatamızı ve yağı bir kaseye alıp benmari eritip hafif ılıyınca kenarlarını ve üzerini kaplıyoruz.
  • En üst kısmını dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben çikolata abur cubur vs ile süsledim. Tamamen size kalmış.