2 Temmuz 2021 Cuma

Süzme Yoğurt Topları Tarifi

 

Süzme Yoğurt Topları Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı  toz şeker
  • 300 gr  süzme yoğurt
  • 3 su bardağı  un
  •  1 paket kabartma tozu
  • 1 paket  vanilya
  •  1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Üzerini bulamak için:

  •  5-6 yemek kaşığı  toz şeker
  •  1 yemek kaşığı tarçın

    Süzme Yoğurt Topları Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kapta yumurta ve toz şekeri karıştıralım.
  •  Süzme yoğurdu ekleyelim.
  • Ardından vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Kabartma tozu, tuz ve unu da ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Uygun bir tencereye sıvı yağı dökelim.
  •  Kızdırdığımız yağa, hazırladığımız harçtan küçük parçalar keserek atalım ve kızartalım.
  • Derince bir kaba toz şeker ve tarçın ekleyip karıştıralım.
  •  Kızaran yoğurt toplarını içine dökelim ve etrafı kaplanana kadar karıştıralım.
  •  Süzme yoğurt topları servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun! 

1 Temmuz 2021 Perşembe

Kahvaltının Gözdesi Olacak (Pizza Börek) Tarifi

 

Kahvaltının Gözdesi Olacak (Pizza Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı kadar ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Kahvaltının Gözdesi Olacak (Pizza Börek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurtaları derin bir kaba kırıyoruz daha sonra diğer malzemeleride birlikte ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • En son unuda ekleyip iyice yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak şekilde.
  • Daha sonra tezgaha az biraz un serpiyoruz hamurun yarısını alıp yuvarlak şekilde açıyoruz pizza dilimi şeklinde dilimliyoruz.
  • Önceden yağını koyup hafif ısıttığımız tavada alt üst kızartıyoruz sıcak sıcak kahvaltıya servis ediyoruz afiyet olsun 😋🙂.

Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi

 

Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 tane orta boy taze kabak
  • 2 tane kuru soğan
  • 5-6 tane orta boy domates
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber 

    Hafifmi Hafif Pratik Kabak Kavurma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları hafif büyük doğrayıp tencereye alıp yağını ekleyerek kavurmaya başlıyoruz.
  • Soğanlar kavrulurken diğer yandan kabakları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz (Ben kabuklarını soymadım ama büyük çatalla dışını çizdim şekilli oldu😍)
  • Kabakları da tencereye ekleyince kısık ateşe alıp domatesleri doğrayıp kabakların üzerine döküyoruz.
  • Üzerine tuz karabiber ve pul biberimizi de ekledikten sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar çok sık olmayacak şekilde karıştırarak pişiriyoruz Hafif ılık şekilde servis yapabilirsiniz. Yufka ekmekle yemeniz tavsiyemdir 🤭😋 herkese afiyet şifa olsun 

Antep Fıstıklı Kadayıflı Kurabiyem Tarifi

 

Antep Fıstıklı Kadayıflı Kurabiyem Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
  • 2 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

    Antep Fıstıklı Kadayıflı Kurabiyem Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığına gelen yağımızı uygun kabımıza alıp sırasıyla diğer malzemeleri de üzerine ekleyip ele yapışmayacak kıvam alana kadar un ekleyerek yoğuruyoruz (Kadayıfı marketlerde hazır kavrulmuş olanından da kullanabilirsiniz yada evde kendiniz uygun bir tavaya alıp kızarana kadar pişirip bu şekilde de kullanılabilirsiniz)
  • Uygun kıvama gelen hamurumuza istediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • İşlem tamamlandığında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz (Ben yalnızca bir kısmını çikolatayla süsledim) herkese afiyet şifa olsun 🤗👏🏻🥰😋

Taptaze Kayısı Suyu Tarifi

 

Taptaze Kayısı Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kayısı (Evde yumuşayan kayısıları da değerlendirebilirsiniz)
  • 3-4 tane şeftali (İsteğe bağlı)
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 litre su

    Taptaze Kayısı Suyu Tarifi Yapılışı

  • Kayısıları ikiye ayırıp ister çekirdekli ister çekirdeksiz olarak tenceremize alıyoruz. Ben evde yumuşayan şeftalileri de ikiye ayırıp ekledim ama bu sizin isteğinize bağlı olsa da olmasa da olur. 🙂
  • Daha sonra tencereye suyumuzu da ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynayınca şeker eklemesini yapıp kısık ateşte yarım saat-40 dakika daha kaynatıyoruz (Şeker miktarı damak tadınıza bağlı ben çocuklar için biraz fazla ekliyorum)
  • Meyveler iyice yumuşayınca ocağın altını kapatıp ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan meyve suyumuzu süzgece alıp kepçe yada el yardımıyla ezdirerek posasını çıkarıyoruz.
  • Süzgeçte kalan büyük parçaları ve çekirdekleri atabilirsiniz. 🤗meyve suyumuzu ister şişeleyip buzluğa atıp istediğiniz zaman içebilir ister normal dolapta soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Herkese afiyet şifa olsun 😇😍👏🏻

Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 yumurta (Sarısını başka bir yerde değerlendiriyoruz, beyazı dışına)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin

  • Susam
  • Ayırdığımız yumurta beyazı

    Kıyır Kıyır Susamlı Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığına gelen yağımızı kabımıza alıp diğer tüm malzemeleri üzerine ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekliyoruz.
  • Uygun kıvama geldiğinde istediğimiz şekli verip önce yumurta beyazına sonra susama batırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Herkese afiyet şifa olsun. 👏🏻🥰😇.

Sebzeli Patlıcan Sandal Tarifi

 

Sebzeli Patlıcan Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet bostan patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 3 adet yeşil biber

Üzeri İçin

  • 3 adet domates veya domates sosu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • Tuz

Yoğurtlu Sos İçin

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Kızartmak İçin

  • Sıvıyağ

    Sebzeli Patlıcan Sandal Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları baş kısımlarına dokunmadan alacalı şekilde soyup ortadan ikiye böldüm, acısının çıkması için tuzlu suya koydum.
  • Diğer taraftan kızartacağım tüm malzemeleri soyup minik küpler halinde doğradım.
  • Kızartmak için tavaya yağ ekleyip sırasıyla hepsini kızartıp havlu kağıt serili tabağa çıkardım. Tuzlu sudan aldığım patlıcanları yıkadım ve suyu süzüldükten sonra her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sıvı yağ sürdüm.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye koyup fırında iyice kızarıp yumuşayana kadar pişirdim. Fırından çıkardığım patlıcanların ortalarını çatal yardımıyla ezdim ve çukur oluşturdum.
  • İçlerine kızartmış olduğum malzemeleri ekledim. Diğer yandan sosum için domatesleri soyup minik minik doğradım. Sıvıyağ eklediğim tavama domatesleri tuzu karabiberi ve rendelediğim sarımsağı ekleyip kaynattım.
  • İçlerini doldurduğum patlıcanlarımın üzerine önce sarımsaklı yoğurdu daha sonrada sosumu ekleyip servis ettim. Dilerseniz maydanozda çok yakışıyor. Afiyet olsun 😍.

Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi

 

Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un+3 yemek kaşığı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu İçin

  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • Not sosu pişirip ılık dökelim

Üzeri İçin

  • 80 gram bitter çikolata

    Tam Kıvamında Kalıpta Islak Kek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yumurta ve şekerimizi köpürene kadar çırpalım.
  • Sırasıyla yoğurt, sıvı yağ kabartma tozu vanilya kakao unu ekleyerek kek hamurumuzu yapalım.
  • Kalıbımızı katı yağla, yağlayıp kek hamurumuzu dökelim. 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Kek pişerken sosumuzu yapalım.
  • Not kekimiz pişince kalıptan çıktığını anladığımız zaman sosunu dökelim.
  • Kekimiz fırından çıkınca 5 dakika bekleyip ılık(soğumaya yakın )olan sosumuzu dökelim.
  • 2-3 saat bekleyip sosunu çeken kekimizi ters çevirip.
  • Üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı dökelim. Afiyet olsun.

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti için

  • 3, 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Nohut tanesi kadar limon tuzu

    Fincanda Kadayıf Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet için malzemeleri tencereye alıp karıştırıyoruz. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca 12-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Kadayıfı tepsiye boşaltıp elimizle dağıtıyoruz, yapışan kısımları açıyoruz (kadayıfı koparmıyoruz)
  • Tereyağını eritip ılıyınca kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Elimizle yavaş yavaş harmanlayarak her tarafının eşit olarak yağlanmasını sağlıyoruz.
  • Küçük kahve fincanını alıp üzerine bir miktar kadayıfımızdan koyuyoruz, kadayıfımızın biraz kenarlardan sarkmasını sağlıyoruz.
  • Ortasına bir tatlı kaşığı kadar cevizden koyup sarkan kısımları üzerine kapatıp parmaklarımızla bastırıyoruz.
  • Bastırdıktan sonra kadayıfımızın son hali fincanın yarısını biraz geçecek kadar olmalı.
  • Son olarak kadayıfımızın bir tarafından hafifçe ittirerek kadayıfı fincandan çıkarıp tepsiye diziyoruz.
  • Daha sonra 180 derecede ısınmış fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıkınca şerbetini döküyoruz.
  • Soğuyan tepsimizin üzerini streç filmle kapatıp bir gün dinlendiriyoruz. O şekilde daha güzel olacaktır. Tatlımız hazır deneyeceklere afiyet olsun.Ben ölçü olarak fazla yaptığım için görselde adet olarak çok fazla görünebilir. Ben tarifi yazarken ölçüleri azaltarak yazdım.

Tencerede Şipşak Mozaik Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağından biraz fazla süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz (isteğe bağlı)
  • 380 gram petibör bisküvi (59 adet)

Ganajı için:

  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 120 gram sütlü çikolata
  • Üzerine parça fındık

Yapılışı

  1. İlk olarak uygun bir kaba sütü, şekeri, kakaoyu, eritilmiş tereyağını ve cevizi alarak karıştıralım.
  2. Bisküvileri çok fazla ufalamadan elimizle 4-5 parçaya bölerek karışıma ekleyelim.
  3. Bisküviler sıvı malzemeyle buluşunca yumuşuyor.
  4. Bütün malzemeler birleşinceye kadar karıştıralım.
  5. Hafif derinliği olan bir tencerenin içine streç film ya da temiz bir poşet geçirelim.
  6. Karışımı tencereye alalım.
  7. Kaşık ya da spatulayla bastırarak yerleştirelim.
  8. Üzerini poşet ya da streç filmle kapatarak dondurucuya kaldıralım ve 2 saat dinlendirelim.
  9. Pastayı çıkarmaya yakın ganajı hazırlayalım.
  10. Cezveye kremayı alarak kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım.
  11. Isınan kremanın içine çikolatayı ekleyelim.Karıştıralım ve ganajımız hazır.
  12. Çikolata ganaj soğuyunca pastaya son şeklini verelim.
  13. Pastayı servis tabağına alarak çikolata ganajı üzerine ekleyelim.
  14. Buzdolabında en az 30 dk dinlendirelim ki pastamız sabitlensin.
  15. Bu sürenin sonunda üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Tam Ölçülü Browni Kurabiye Tarifi

 

Tam Ölçülü Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Su bardağı ölçüsü 200ml

  • 1 yumurta
  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker

    Tam Ölçülü Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Önce şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri uygun bir tencereye alıp ara ara karıştırarak kaynatalım.
  • Kaynayınca kısık ateşte 5 dk kaynatıp ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
  • Kurabiyeler için karıştırma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım, unu yavaş yavaş ekleyelim.
  • 3 su bardağı un yeterli geliyor ama ihtiyaç olursa 1 kaşık eksiltip artırabilirsiniz.
  • Ele yapışmayan bir hamur oluyor.
  • Cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayalım. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk pişirelim. Bu süre tam yetiyor ama fırınınız geç pişiriyorsa 1-2 dakika daha tutabilirsiniz. Fazla da tutmayın çok kurursa bu sefer de şerbetini çekmeyecektir.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri 6-7 dakika dinlendirdikten sonra tek tek şerbete daldırıp çıkaralım. (şerbet soğuk olacak) kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine gezdirelim.
  • 1 saat dinlendirdikten sonra nefis kurabiyeler hazır. Afiyet bal şeker olsun 🌸.

Kahvaltıya Mayasız 10 Dakika Poğaçası Tarifi

 

Kahvaltıya Mayasız 10 Dakika Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket hamur kabartma tozu
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 tane yumurta akı sarısı üzerine sürülecek

Üzeri için

  • Yeterince domates
  • Yeterince yeşil biber
  • Yeterince beyaz peynir

    Kahvaltıya Mayasız 10 Dakika Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak sütümüzü hafif ılıklaştıralım.
  • Üzerine suyu ilave edelim geniş bir yoğurma kabının içerisine sütümüzün üzerine yoğurt, sıvı yağ, tozşeker tuz ,kabartma tozu ve yumurta akını ilave ederek el çırpıcısı yardımıyla iyice pürüzsüzleştirelim azar azar dikkatli bir şekilde un ilavesi yapalım.
  • Hamur yumuşak bir kıvam almalı toplamda 5:5 su bardağı unu koyalım yoğurduğumuz hamur kulak memesi kıvamında ve hafif elinizde yağlı bir şekilde gelmeli yumuşak bir hamur olmalı.
  • Tezgahın üzerinde hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim
  • 1/2 dakika kadar bekleyelim.
  • Su bardağının arka kısmına sıvı yağa batıralım.
  • Hamurun üzerine bastırıp çekelim ortası yuvarlak açılan hamurun üzerine beyaz peynir domates biber koyalım.
  • İstediğiniz herhangi malzemede olur üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarınca alalım yumuşak olmasını istiyorsanız kızarmaya başlayınca alabilirsiniz fazla bekletirseniz sert olacaktır. Fırından alalım ılıyınca servis edelim afıyet olsun😍😂😂.

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi

 

Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 2 adet közlenmiş kırmızı(kapya)biber
  • Bir tutam dereotu
  • 8-9 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 250 gram labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Labneli Köz Patlıcan Salatası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyip doğruyoruz.
  • Bir kaba suyu süzülmüş labne peynirini koyup üzerine rendelenmiş sarımsak, mayonez ve ince doğranmış dereotu ekliyoruz.
  • Karıştırdıktan sonra doğradığımız patlıcan ve biberlerin üzerine ekliyoruz.
  • Son olarak zeytinyağ ve tuz da ekleyip karıştırıp servis tabağına aktarıyoruz.
  • Afiyet olsun.