2 Temmuz 2021 Cuma

Biber Sandal Tarifi

 

Biber Sandal Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kırmızı biber
  • 300 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 1 kase kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı konserve/haşlanmış mısır
  • 1 tatlı kaşığı mor reyhan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 fincan yağ

    Biber Sandal Tarifi Yapılışı

  • Biberleri uzunlamasına ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Fırça yardımıyla biberlere yağ sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Beyaz peynir, mısır, maydanoz ve baharatları karıştırın.
  • Peynirli harcı biberlerin içine doldurun (Peynirli harcın içine 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Evde kalmamıştı. Ben olan malzemeler ile yaptım ☺️)
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. Biberler yumuşayana ve peynirler hafif kızarmaya başlayana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun 🌸😋.

Kajun Baharatlı Çıtır Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı kajun baharat
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta un
  • 2 su bardağı beyaz un

Kızartmak İçin

  • Bol sıvı yağ

    Yapılışı

  • Herkese merhaba. İlk olarak tavuk göğüslerini ince şeritler halinde kesiyoruz.
  • Daha sonra galeta unumuzun içerisine 2 yemek kaşığı kajun baharatımızı ekleyip karıştırıyoruz şimdilik olarak şeritler halinde kesmiş olduğumuz tavukları önce beyaz una batıralım
  • 2. Olarak yumurtaya en son kajun baharatla karıştırmış olduğumuz galeta ununa batıralım tavuklar bitene dek aynı işlemi tekrarlayalım tavamızın içerisine bol sıvı yağı alalım ve çok fazla ısıtmadan yağımızı tavuklarımızı içerisine koyup kızartalım.
  • Önce bir yüzünü sonra diğer yüzünü çevirip kızartalım.
  • Not: Sıvı yağını çok fazla ısıtmayalım yoksa tavuklarımızın içi pişmez (Youtube kanalıma abone olup bana destek olursanız çok mutlu olurum:) yeni tarifler de görüşmek dileğiyle.

Havuç Tarator Tarifi

 

Havuç Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet orta boy havuç
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı dolusu manda yoğurdu (Süzme yoğurtta olur)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 6-7 adet kıyılmış ceviz

    Havuç Tarator Tarifi Yapılışı

  • Havuçları rendeleyin. Zeytinyağında iyice kavurun. Burada en önemli detay havuçları uzun süre kavurmak, o yüzden kenarlarının rengi dönene kadar uzun süreli kavurun.
  • Kavurma esnasında ara ara karıştırın ki her yeri eşit kavrulsun. Sarımsakları, havuçları biraz soteledikten sonra ekleyin. Birlikte de iyice sotelensinler ki lezzeti tüm havuçlara geçsin.
  • Kendisine yetecek kadar biraz tuz serpin. İyice kavrulduğundan emin olduktan sonra ılınması için bir kenarı alın. Bu esnada yoğurdu tuzla çırpın. Kavrulan havuçları yoğurtla karıştırın.
  • Üzerine de lezzeti daha da katlamak için tereyağı yakın. Bir sos tenceresinde tereyağın rengi dönene kadar kızdırın. İçine pul ve toz kırmızı biberi, iri kıyılmış cevizleri ekleyip çok az kavrulmasını sağlayın.
  • Ardından servis tabağına aldığınız taratorun üzerine dökün. Afiyet olsun.

Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sulu yoğurt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • 1 tam yumurta + 1 yumurta beyazı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 paket kabartma tozu
  • Çeyrek çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kasesi kırılmış peynir (Beyaz peynir ve çökelek karışık kullandım)
  • 1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dereotu

Üzeri İçin

  • 1 yumurta sarısı

Bardak ölçüsü 200 ml

Dereotlu Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Dereotu ve peynir hariç tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alın (Önce sıvılar ardından kuru malzemeleri ekleyebilirsiniz) yoğurup hafif ele yapışan bir hamur elde edin.
  2. Peynir ve ince kıyılmış dereotunu da ekleyip hamurdan parçalar koparın.
  3. Şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çilekli Tart Kek Tarifi

 

Çilekli Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 4 yumurta
  • 120 gram şeker (1 su bardağından bir parmak eksik)
  • 50 gram tereyağı
  • 250 ml oda sıcaklığında süt + 1 yemek kaşığı sirke karıştır 15 dakika beklet (Buttermilk)
  • 120 gram un (1 su bardağı)
  • 240 gram kek un (2 su bardağı)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu (Kek un kabartma tozu ilaveli olduğu için yarım paket eklendi. siz kek un yerine normal un kullanacaksanız 1 paket kabartma tozu kullanmalısınız)
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
  • 2 paket vanilya

Kreması İçin

  • 500 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker (1 çay bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 100 ml krema (1/2 (yarım) paket)

Bardak ölçüsü 200 ml

Çilekli Tart Kek Tarifi Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki süte, sirke eklenerek karıştırılır ve 15 dakika bekletilir. (buttermilk hazırlanır. ) yumurta ve şeker mikserle yüksek devirde yaklaşık 5 dakika çırpılır (Beyaz köpük kıvamı olmalı)
  2. Tereyağı eritilir soğutulur ve kek karışımına butter milk, erimiş tereyağı, sıvı yağ eklenir ve kısa süreli çırpılır. Kuru malzemeler elenerek eklenir ve tüm malzemeler karışana kadar karıştırılır.
  3. Kek kalıbı yağlanır ve harç dökülür. Bir kaç kez yere vurularak içindeki hava kabarcıkları söndürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dakika pişirilir (Kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)
  4. Kreması için bir sos tenceresine süt, un, nişasta ve yumurta eklenir iyice çırpılır ve ocağa alınır. Çırpma teli ile sürekli çırpılır.
  5. Kıvam alıp bir kaç dakika daha kısık ateşte kaynadıktan sonra şekeri eklenir ve çırpmaya devam edilir. Pişince ocaktan alınır ilk sıcağı çıktıktan sonra vanilyası ve kreması eklenir, mikserde bir kaç dakika çırpılır.
  6. Üzeri kaymak bağlamaması için streç film örtülür (Kremanın üzerine değecek şekilde örtün, hava ile tüm temasını kesin)
  7. Pişen kek fırından çıkarılıp soğuyunca kalıptan çıkarılır ve iç kısmına krema dökülür. Her yerini kaplayacak şekilde spatula ile düzeltilir. Bol çilekle süslenir. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (200 ml ölçülü)

Kreması İçin

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı dolusu rendelenmiş sütlü çikolata
  • 2 adet muz

    Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker köpük köpük olup iyice kabarana kadar çırpılır. Önce sıvı malzemeler eklenir karıştırılır.
  • Ardından kuru malzemeler elenerek eklenerek çırpılır. Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek harcı üzerine dökülerek iyice yayılır.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir. (kürdan testi yapın, eğer kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir)
  • Kreması için, kremşanti ile süt çırpılır. Labne ve çikolata parçaları eklenir, karıştırılır. Buzdolabında en az bir saat kıvam alması sağlanır (Ben kolay pay etmek için sıkma torbasına koydum) kek pişince soğumaya bırakılır, soğuyunca bardakla pay edilir.
  • Kenardaki kırıntılar rondodan geçirilerek kum haline getirilir. Yuvarlak kek dilimlerine dilimlenmiş muz konulur ve kremadan sıkılır.
  • Kubbe şekli verilir ve kek kırıntılarına bulanır. Ağzı kapaklı bir kaba konularak buzdolabında dinlendirilir (Üzeri açık koymamanızı tavsiye ederim kek kırıntıları sertleşmesin) afiyet olsun.

Ceviz Tatlısı Tarifi

 

Ceviz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tutam tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı + yarım su bardağından 1 parmak eksik un

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

İçi İçin

  • Bıçakla iri kıyılmış ceviz

    Ceviz Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Hamur yoğrulur. Yarım saat oda sıcaklığında dinlendirilir. Cevizden biraz büyük olacak şekilde parçalar koparılır (Toplamda 23-25 adet arası parça elde ediyorsunuz) hamur oval olacak şekilde düzleştirilir.
  • İçine uzunlamasına ceviz parçaları yerleştirilir. İki ucu birleştirilip ters kısmı çevrilir. Birleştirilen kısım altta kalır hafif ileri geri hareketle birleştirme kısmı düzeltilir. Tepsiye dizilir.
  • 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirilir (Her fırın farklılık gösterebilir, kontrollü pişirin. Şerbet verince de rengi koyulaşacak)
  • Pişen tatlı fırından çıkarılır ve şerbeti sıcak dökülür. (hem tatlı hem de şerbet sıcak olacak) bir gece dinlendirilerek ertesi gün servis edilir. Afiyet olsun.

Yaz Pastası Yoğurtlu Çilekli Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gr bisküvi
  • 400 gr çilek
  • 400 gr çilekli yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 ml sıvı şanti ( 2 paket toz şanti kulandım 1 süt bardağı süte )
  • Buz dolabında 4 saat

Süslemek İçin

  • Çilek

    Yapılışı

  • Herkese mutlu günler dilerim bu pastayı yapın ve dolapta 4 saat dinlendirelim ve dondurma yediğinizi sanacaksınız.
  • Öncelikle bisküviler ufalanır elle ardından pudra şekeri çilek ve çilekli yoğurt eklenir karıştırın harcımızı borcama dökelim ve dümdüz oluncaya kadar sıvayalım ardından 2 poşet toz kremşanti hazırlayalım.
  • Harcınıza döküp sıvayalım dolapta 4 saat bekletelim hazır olan pastayı kesip çilekli süsleyip servis edelim

Taze Yaprak Sarması (Zeytinyağlı Salçalı) Tarifi

 

Taze Yaprak Sarması (Zeytinyağlı Salçalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze asma yaprağı
  • 3 adet iri soğan ( Robotta çekilecek)
  • 1, 5 çay bardağı has zeytinyağı ( büyük boy bardak)
  • 3 su bardağı pirinç (750 ml)
  • 1 su bardağı bulgur (250 ml)
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, toz biber, kimyon, kuru nane
  • 2 avuç maydanoz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Tuz karabiber pul biber
  • 3 su bardağı kadar sıcak su
  • 1-2 adet limon

    Taze Yaprak Sarması (Zeytinyağlı Salçalı) Tarifi YapılışıTaze asma yapraklarımızı dalından makasla ucu çok az kalacak şekilde kesip biriktiriyoruz. Bir gün öncesindede toplayıp buzdolabı poşetinde buzdolabında saklayabilir ertesi güne sarabilirsiniz.

    İÇİ İÇİN

    1. Önce pirinçleri güzelce yıkayıp süzgeçle süzüyoruz.
    2. Genişçe bir tavaya 1, 5 çay bardağı zeytin yağını koyup üzerine robotta iyice çektiğimiz soğanları ekleyip kavuruyoruz.
    3. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam ediyoruz.
    4. Pirinci ve bulguru ekleyip karıştırıyoruz. Sıcak su ve tüm baharatını da ilave edip tadını kontrol edip kısık ateşte ağzı kapalı suyunu çekene dek pişiriyoruz. Ocaktan alıp ince kıydığımız maydanozu da ekleyip karıştırıyoruz.
    5. Yaprak İçimiz hazır. ( Ben bir gün önceden hazırlayıp dolaba kaldırdım ertesi sabahta sardım)

    Yaprağımız için ;

    1. Öncelikle yaprakları sudan geçirip narince yıkıyoruz.
    2. Sonra Genişçe bir tencereye kaynar su koyup (3-4 litre)
    3. Üzerine 1, 5 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz iyice fokurdadığın da asma yapraklarımızı kalın geniş desteler halinde suya batırıyoruz.
    4. Yaklaşık 7 saniye süzgeçle suyun içinde tutup (rengi solup sarıya dönüyor hemen)arkasını çeviriyor o tarafında rengi sarıya dönünce fazla bekletmeden çıkarıp bir tepside biriktiriyoruz. Daldırıp çevirip çıkarıyoruz yani. Çok kısa bir işlem.
    5. Bütün yaprakları sıcak sudan geçirip bitirdikten sonra kabıyla birlikte çeşmenin altına alıp soğuk su tutuyoruz.
    6. Soğuk sudanda geçen yapraklarımızın fazla suyunu süzüp sarma işlemine başlıyoruz.
    1. Elimizin altına bir tahta koyup üzerine yapraktan bir adet alıp yerleştiriyoruz.
    2. Ucunda kalan sap kısmını küçük bir makasla kesip geniş yerine harcımızdan 1 tatlı kaşığı koyup önce harcın üzerine yaprağı bir kez kapatıp sonra kenarlarındaki uzun kalan kısmı içe doğru kapatıp yuvarlıyoruz. Bir tepside tüm yaprakları biriktiriyoruz.
    3. Sonra yüksek ebattaki düdüklümüzü ( dileyen tencerede de yapabilir) arkasına bir destek dayayıp yan yatırıyoruz.
    4. Sıkı bir şekilde yaprakları yan yana dizerek tüm tencereyi dolduruyoruz.
    5. Bir tavaya sosu için zeytin yağını alıp 2 kaşık salça ekleyip kavuruyoruz. 3 bardak sıcak su koyup biraz tuz karabiber azcık pul biber ekleyip tel çırpıcı ile iyice karıştırıp tenceredeki yaprakların üzerine gezdirerek döküyoruz. Salçalı su miktarı yaprakların üzerini azcık kapatsa yeterli.
    6. 1 adet limonun suyunu sıkıp onuda gezdirdikten sonra üzerine 5-6 adet yapraktan kapak yapıp üzerini kapatarak örtüyoruz.
    7. Düdüklü kapağını da kapatıp pişiriyor. Ağzını açmadan 1 saat dinlendiriyoruz. Ağzını açtıktan sonra üzerindeki kapak yaprakları atıp tencerenin ağzına uygun büyük bir tabak kapatıp aynı anda sıkıca tutarak dikkatli bir şekilde çevirip tencereyi boşaltmış oluyoruz.

    (Tencerede hiç pişirmediğim için bir bilgi veremeyeceğim herkes kendi pişirme stilini bilir. Ben her zaman düdüklüde pişiririm)
    Servise hazır Afiyet olsun.

Makarna Yatağında İsveç Köfte Tarifi

 

Makarna Yatağında İsveç Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma çift çekilmiş
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1 adet sarımsak (Rendelenmiş)
  • 4/5 yemek kaşığı ekmek kurusu veya galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı krema veya 4 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Gravy Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 su bardağı et suyu veya sıcak su
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 1-2 yemek kaşığı hardal
  • Karabiber
  • Dilediğiniz çeşit makarna

    Makarna Yatağında İsveç Köfte Tarifi Yapılışı

  • Köfte için tüm malzemeleri güzelce yoğuralım. Önemli olan kısım kıymanın çift çekim olması. Benim tek çekimdi mutfak robotundan geçirdim biraz.
  • Elimizi her seferinde ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve bir tepsiye dizelim.
  • Buzdolabında bir saat veya dondurucuda 15-20 dakika dinlendirip çıkaralım.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı kızara kadar pişiriyoruz. Arada bir çevirelim eşit kızarsınlar. Dilerseniz tavada da kızartabilirsiniz.
  • Sosu için unu kokusu çıkana kadar yağda kavuralım. Et suyunu ekleyip topak kalmayana kadar çırpalım.
  • Diğer malzemeleri de ekleyerek kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Üzeri kabuk bağlıyor bekledikçe sık sık karıştıralım.
  • Haşlanmış ve yağlanmış makarnamızın üzerine kızaran köftelerimizi dizerek sosunu dökelim. Biraz kıyılmış maydanoz ile servis yapalım. Afiyet olsun 🍴.

Ağızda Dağılan Nefis Pizza Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Nefis Pizza Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Ağızda Dağılan Nefis Pizza Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak oda sıcaklığındaki  tereyağı, sıvı yağ, yumurtanın akı,  sirke,  biber salçası,  domates salçası ve toz şekeri yoğurma kabına alalım. Spatula yardımıyla şöyle bir karıştıralım.
  • Ardından  kekik,  pul biber, kırmızı toz biber, tuz, çörek otu ve  kabartma tozu ilave edip, tüm malzemeleri güzelce karıştıralım.
  • Son olarak, unumuzu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlamaya başlayalım.
  • Bu hamuru bir spatula yardımıyla çok rahat toparlayabilirsiniz, hiç elinizi hamura değdirmenize gerek yok. Ben toplamda 3,5 su bardağı un kullanarak hamurumu istediğim kıvama getirmiş oldum.
  • Şimdi, kurabiye hamurumuzu tezgaha alalım ve kabaca dikdörtgen şeklini verelim.
  • Ardından merdanemizi alalım ve hamuru genişletelim. Merak etmeyin, kıvamından dolayı hamur çok kolay bir şekilde açılacaktır.
  • Şekillendirme aşaması için çubuk formunda aparatımızı, hamurumuzun üzerine yerleştirelim ve hafifçe bastıralım.
  • Pizza kurabiyeyi yapmak için bu aparatı kullanmak elbette şart değil, dilerseniz hamur kesme ruleti ya da bir bıçak yardımıyla da çubuk şeklini verebilirsiniz.
  • Elde ettiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim.
  • Bu arada ben arta kalan hamurları bu şekilde yuvarlayarak şekillendirdim. Eğer aparatınız yoksa tüm hamuru yuvarlayarak da şekillendirebilirsiniz. 12-Son olarak kurabiyelerimizin üzerine hamurda kullandığımız yumurtanın sarısını sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.