Malzemeler
- ️1, 5 kg kayısı
- ️7, 5 su bardağı şeker
- ️1, 5 su bardağı su
- ️1 tatlı kaşığı limon suyu
- ️1 yemek kaşığı karbonat
Yapılışı
- İlk olarak geniş bir kaba su dolduralım bir yemek kaşığı karbonat ekleyip karıştıralım.
- Kayısı çekirdeklerini çıkaralım.
- Karbonatlı suya koyalım ve 4 saat bekletelim.
- 4 saat beklettikten sonra kayısıları iyice yıkayıp karbonattan arındıralım.
- Genişçe bir tencereye şeker ve suyu ekleyip ocağa alalım.
- Kaynamaya başlayınca kayısıları ekleyelim. Kaynamaya başlayınca köpürecektir köpükleri almayalım ilk köpük şekerin köpüğüdür.
- Kaynamaya başlayınca 1-2 dk kaynatalım altını kapatalım ve 6 saat dinlendirelim.
- Dinlenen reçelimizi ocağa alalım kaynamaya başlayınca altını kısalım. Kısık ateşte köpüğünü alarak kaynatalım. Kaynarken kesinlikle karıştırmayalım.
- Pişmeye yakın bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyelim.
- Piştiğini anlamak için tırnağınıza bir damla damlayın ters çevirin akmıyorsa olmuş demektir.Benim reçelim 40-45 dk sürede oldu miktarına göre ayarlarsınız.
- Pişen reçeli 5 dk ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kavonozlara dolduralım ve sıkıca kapatalım.Afiyet olsun.