3 Ağustos 2021 Salı

Patatesli Tarator Salatası Tarifi

 

Patatesli Tarator Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 3 tane havuç
  • 1 adet sarımsak
  • 1 kavanoz garnitür
  • Süzme yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak

    Patatesli Tarator Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri haşlıyoruz patatesleri tereyağlı eziyoruz içerisine azıcık süt koyuyoruz tuz karabiber püre haline getiriyoruz.
  • Havuçları zeytinyağı ile sarımsak ile soteliyoruz sotelenen havuçları soğumaya bırakıyoruz.
  • Daha sonra geniş bir kelepçeli kalıba ilk önce patates ezmesi niye yerleştiriyoruz kaşıkla düzeltiyoruz.
  • Hazırladığımız havuç taratoru koyuyoruz daha sonra diğer patates püresini üzerine koyuyoruz üzerine bir kaşık yardımı ile düzeltiyoruz.
  • Daha sonra garnitürü boşaltıyoruz yarın öyle sıkma torbasıyla süzme yoğurtla süslüyoruz afiyet olsun.

Yumuşacık Patates Keki Tarifi

 

Yumuşacık Patates Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Eklenecek sebzeler:

  • 3 adet küçük boy patates
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 adet küçük boy kapya biber
  • Bir tutam maydanoz

    Yumuşacık Patates Keki Tarifi Yapılışı

  • Hamur kabının içine yumurta, süt ve sıvı yağı alıp çırpın.
  • Un, tuz ve kabartma tozlarını ilave edin, karıştırın.
  • Küp küp doğranmış patatesi kıyılmış maydanozu, minik doğranmış kapya biber ve kuru soğanı ekleyerek bir güzel kek hamurunu hazırlayın.
  • Kek kalıbı veya uygun bir tepsiyi zeytinyağı ile yağlayın, hamuru dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30-35 dakika kadar kontrollü pişirin. Afiyetler olsun.

Yok Böyle Bir Lezzet Evde Olan Malzemelerle Yalancı Profiterol Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket toz kremşanti (Kremşanti ile eklemek için yarım su bardağı süt )

Üzeri İçin

  • 1 paket hazır çikolata sos
  • 2 su bardağı süt

Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml Borcam ölçüsü 32 cm

Yapılışı

  1. İlk olarak kreması için malzemeleri tencereye alalım pişirelim. Katılaşınca altını kapatalım üzerini süreç filmle kapatalım oda sıcaklığına gelince dalana kaldıralım en az iki saat bekletelim.
  2. Çikolata sosunu hazırlayalım normalde 2, 5 su bardağı süt yazıyor ama 2 su bardağıyla hazırlayalım sosu. Çikolata sosunu arada karıştırarak soğutalım.
  3. 2 saat dinlendikten sonra bir poşet kremşanti ve yarım su bardağı ekleyip mikserle 5-6 dakika çırpalım.
  4. İçerisine bir paket kedidilini 3-4 parça olacak şekilde parçalara bölüp ekleyelim karıştıralım.
  5. 32 cm yani büyük boy borcama dökelim. Tepsiye yayalım üzerini düzleyelim.
  6. Soğumuş çikolata sosunu üzerine dökelim ve bir gece dolapta bekletelim.
  7. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Mısır Unlu Sebzeli Köfte Tarifi

 

Mısır Unlu Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 adat büyük boy patates
  • 3-4 yemek kaşığı mısır unu (hamurun kıvamına göre miktar arttırılabilir)
  • 1-2 ezilmiş sarımsak
  • 2 adet kapya biber (çok ince küp şeklinde dogranmıs)
  • 1 kase dolusu taze soğan (çok ince doğranmış)
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için;

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

    Mısır Unlu Sebzeli Köfte Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak patatesleri soyup uygun bir tencerede suyu kaynatıp haşlıyoruz.
  • Haşlanan patesleri süzüyoruz.
  • Patesleri uygun bir kaba alıp çatal yardımıyla eziyoruz ve tüm gereken malzemeleri katıp karıştırıp yoğurulur.
  • Köfte şekil verilerek çok az yag süzdüğümüz kızgın tavada orta ateşte pişirilir.
  • Yanına sarımsaklı sosla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ❤️🤗.

Mısırlı Salata Tarifi

 

Malzemeler

  • 6-7 yaprak marul
  • 2 adet havuç
  • Küçük boy mor lahananın çeyreği
  • 5-6 adet çeri domates
  • 1 adet salatalık
  • 2 dal taze soğan
  • 1 su bardağı konserve mısır
  • 5 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 tatlı kaşığı nar ekşisi 

    Yapılışı

  • Tüm sebzeleri güzelce yıkayalım ve havuçların kabuklarını soyalım.
  • Marul yapraklarını orta incelikte kıyalım.
  • Havuçları rendeleyelim, salatalığı küp küp doğrayalım.
  • Çeri domatesleri ortadan ikiye keselim.
  • Taze soğanları, mor lahanayı ve maydanozu ince ince kıyalım.
  • Maydanoz dışında, tüm malzemeleri bir kasede bir araya getirelim.
  • Mısır, limon suyu ve zeytinyağını ilave edelim ve salata malzemelerini nazikçe karıştıralım.
  • Üzerine nar ekşisini de gezdirelim ve hazır olan salatamızı servis tabağına alalım.
  • Kıyılmış maydanozları, sunum aşamasında, salatanın üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.

Cacık Nasıl Yapılır?

 

Cacık Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 4 adet büyükçe salatalık
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)
  • Tuz, nane, zeytinyağı

    Cacık Nasıl Yapılır? Yapılışı

  • Salatalıkların kabukları soyulur.
  • Bir kap içine rendelenir.
  • Yoğurt ve soğuk su bir tel karıştırıcı ile çırpılır.
  • Yoğurda dövülmüş sarımsak ve salatalıklar eklenerek karıştırılır.
  • İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu eklenerek karıştırılır.
  • Tuz ve nane ilave edilir.
  • Servis kaselerine alınır.
  • Üzerine zeytinyağı, kuru nane eklenir.
  • Servise hazır, afiyet olsun.

Pratik Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

 

 Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye

    Yapılışı

  • Uygun bir tencere içerisine sıvı yağımızı alalım. Bu aşamada dilerseniz tereyağı da ilave edebilirsiniz.
  • Yağımızın üzerine salçamızı ilave edelim ve orta ateşte salçanın kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavuralım.
  • Üzerine pul biber, nane ve tuzu ilave ederek karıştıralım.
  • Ardından suyumuzu da ekleyip karıştırarak kapağını yarı açık olacak şekilde kapatalım ve çorbamızı kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra üzerine arpa şehriyeyi ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  • Çorbamızı ara ara karıştırarak kısık ateşte 15 – 20 dakika pişme
  • ye bırakalım.
  • Şehriyeleri yumuşayan çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi

 

Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 200 gram kıyma
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Arası için

  • 1 büyük boy patates
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Tuz

Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

    Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlarımızı soyup ince ince doğrayalım.
  • Tuzlu suya bırakıp 15 dakika acısının çıkmasını bekleyelim.
  • Patlıcanları peçeteyle kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  • Patatesi yuvarlak doğrayıp kızartalım.
  • İç harcı için tavaya soğanımızı alıp kavuralım. Kıymayı ilave edelim.
  • Güzelce kavurduktan sonra içerisine ince doğranmış biberleri ve sarımsakları ilave edip kavuralım.
  • En son doğradığımız domatesleri ve salçaları ilave edip kavuralım.
  • Baharatları ilave edip ocaktan alalım.
  • Fırın kabımıza patlıcanları kenarlarından taşacak şekilde görseldeki gibi dizelim.
  • Kıymalı harcı altına yayalım.
  • Üzerine kızarttığımız patatesleri ve dilimlediğimiz domatesleri ilave edip kapatalım.
  • Sosu için salça ve suyu karıştırıp tuzunu ilave edelim.
  • Patlıcanların üzerine yayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim.

Damaklarda Tat Bırakan Salata Tarifi

 

Damaklarda Tat Bırakan Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak (İnce olanlardan )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 adet cherry domates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru dereotu (Taze de olur)
  • 2 diş sarımsak iyice ezin
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

    Damaklarda Tat Bırakan Salata Tarifi Yapılışı

  • Kabaklar yıkayıp kurulayın yarım santim kalınlığında kesin tavaya yağı alalım.
  • Biraz kızdırıp kabakları koyup çok hafif kızartalım hafif diri kalacak şekilde.
  • Domatesleri yıkayıp dörde bölelim soğanı ince ince piyazlık doğrayalım.
  • Kabakları karıştırma kabına alıp üstüne domates ve soğanı ilave edelim.
  • Diğer malzemeleri karıştırıp ilave edip hafifçe kabakları parçalatmadan karıştırıp servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun☘.

Fırında Harika Mısır Yok Böyle Tarif Tarifi

 

Fırında Harika Mısır Yok Böyle Tarif Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet cin (süt) mısırı

Sos:

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz sarımsak yada 2 diş sarımsak

    Fırında Harika Mısır Yok Böyle Tarif Tarifi Yapılışı

  • Mısırları resimlerdeki gibi ince ince keselim.
  • Hazırladığımız sosu üzerine iyice süreyim.
  • Fırını 185 dereceye ayarlayıp 25-30 dk pişirelim.
  • Sonuç mükemmel mayonez ketçap döküp yiyebilirsiniz.

(Kolay) Baba Tatlısı Tarifi

 

(Kolay) Baba Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 bardağı su
  • 4 damla limon suyu

Üzeri için

  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi
  • İsteğe göre dilimlenmiş meyve de koyulabilir

    (Kolay) Baba Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt kapta iyice çırpılır.
  • Vanilya, kabartma tozu ve yavaş yavaş un elenerek spatula yardımıyla karıştırılır.
  • Yumuşak ele yapışmayan hamur elde edilir.
  • Eller yağlanır ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve yuvarlatılır.
  • Müffin kalıplarına yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar 15 dk pişirilir.
  • Su içinde şeker tamamen eritilir limon suyu ilave edilir.
  • Tatlı çıkar çıkmaz sıcakken şerbete toplar atılır.
  • Şerbeti tamamen çektikten sonra bir tabağa ya da borcama dizilir üzerine şerbeti gezdirilir.
  • Üzerine hindistan cevizi, damla çikolata ya da dilimlenmiş meyveler eklenebilir. Afiyet olsun 😊 ❣️🌸.

Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız Tarifi

 

Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız Tarifi İçin Malzemeler

Kek harcı

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Çikolata sosu

  • Yarım su, bardağından bi tık fazla toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı damla çikolata

Üzerini süslemek için

  • Ceviziçi  

    Bol Soslu Islak Kek Deneyin Pişman Olmayacaksınız Tarifi Yapılışı

  • Malzemeler oda ısısında olmalı yumurta ve süt ,toz şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ süt ekliyoruz biraz çırpıp un, kabartma tozu, şekerli, vanilin ve kakaoyu eleyerek koyuyoruz ve çırpma makinesi ile değil çırpıcı ile çok söndürmeden aşağıdan yukarı karıştırıyoruz. Büyük dikdörtgen borcamı hafif yağlıyoruz.
  • Sıvı yağ, ile kek harcını döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz.
  • İlk 20 dk açmıyoruz 20 dk sonra gözlemleyelim çok pişirmeyin kürdan testi yapalım temiz çıkarsa fırından çıkartalım.
  • Kek pişerken çikolata sosu için (isterseniz hazır olanını da kullanabilirsiniz 1 paket ama ben kendim yaptım)
  • Toz şeker ve kakaoyu derin tencereye koyalım üzerine süt sıvı yağ ekleyip iyice karıştıralım.
  • Daha sonra ocağa alıp kaynayana kadar karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 4 dk daha pişirip altını kapatıp ılımaya bırakalım.
  • Ilıyan sosa 1 yemen kaşığı tepeleme damla çikolata koyalım karıştırıyoruz.
  • Eridikten sonra sos hazır. Pişen keki alıyoruz ve 10 dk soğumaya bırakıyoruz daha sonra dilimlere ayırıyoruz.
  • Üzerine çikolata sosu her yere eşit gelecek şekilde döküyoruz.
  • 5 dk sonra ceviz ile süslüyoruz .
  • En az 2 saat dinlendiriyoruz bi gün önceden yapsanız daha harika olur ıslak ıslak kekimiz hazır deneyin pişman olmayacaksınız şimdiden afiyet olsun 🌺.

Domatesli Kahvaltılık Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy domates
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sosu için:

  • 3 yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gr beyaz peynir
  • 6-7 adet sivri biber (Maydanoz ve dereotu da ekleyebilirsiniz)
  • Arzu ettiğiniz baharatlar

    Yapılışı

  • Domatesleri orta kalınlıkta dilimliyelim, yağladığımız tavaya domatesleri alt üst hafif pişirmeye bırakalım.
  • Domatesler pişerken biz sosunu hazırlayalım.
  • Uygun bir kaba yumurtaları kıralım, içine süt, un, peynir, sivri biber ve tuzunu ekleyin çırpalım.
  • Domatesleri çevirelim ve hazırladığımız sosu domateslerin üzerine dökelim.
  • Kapağını kapatıp altını kısıp pişmeye bırakalım.
  • Pişince servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.