Kuru Dolma İle Lezzeti Bütünleşmiş Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram salamura yaprak
- 1 dizim kuru biber
- 1 dizim kuru patlıcan
İç harcı için
- 3 adet kuru soğan
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tane domates rendesi
- 2,5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı miktarda 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Pul biber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
Kuru Dolma İle Lezzeti Bütünleşmiş Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
- Salamura yapraklarının tuzunu suda bekleyerek çıkartıp ayıklayıp bir kenarda süzülmesini bekliyoruz.
- Bir tencerede su kaynatıp kuru biber ve patlıcanları çok olmayacak şekilde haşlıyoruz ve tekrar yıkayıp onlarında süzülmesini bekliyoruz.
- Bir karıştırma kabına kuru ince kıyılmış kuru soğanları yıkanmış pirinci sıvı yağı baharatları salçayı ve tuzunu atıp iyice karıştırıyoruz.
- Yaprakları sarıp ardından da kuru dolmalarımızı doldurup tencereye önce yaprakların saplarını diziyoruz ve sardığımız yaprakları ardından da kuru dolmaları dizip üzerini geçmeye 1 parmak kalarak soğuk su koyuyoruz.
- Yarım şu bardağı kadar ve 1 tatlı kaşığı tuz tekrar sıvı yağ gezdirip limon dilimlerini dizip üzerine bir tabak kapatıp pişirmeye bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra 50 dakika çok kısık ateşte pişiriyoruz. Tencere soğumadan kapağını açmayın bu işlem yapraklarınızın kararmamasını önler. Yapacak olanlara afiyetler olsun, 😋😋.