11 Eylül 2021 Cumartesi

Sodalı Poğaça Tarifi

 

Sodalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 6 su bardağı un

İç Harcı İçin;

  • Peynirli Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

    Sodalı Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için uygun bir yoğurma kabına süt, sıvı yağ, yumurta akı ve maden suyunu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Ardından üzerine tuz, şeker ve instant mayayı da ilave ederek karıştıralım.
  • Unu da yavaş  yavaş ekleyelim. Unu eklerken 5. bardaktan sonrasında kontrollü olmanızı tavsiye ederim.
  • Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  • Hazır olan hamurumuzun üzerini streçleyelim ve temiz bir örtü örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Hamurumuz yaklaşık iki katına kadar çıktıktan sonra üzerini açalım ve bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.
  • Sonrasında hamuru tezgaha alalım ve toparlayarak ortadan iki keselim.
  • Her iki parçayı da 10’ar parçaya ayıralım. Toplamda 20 adet parça elde etmiş olacağız.
  • Hamur parçalarını elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerimizden bir tanesini alalım ve elimizle genişletelim.
  • Üzerine peynirli maydanozlu iç harcından yerleştirerek uçlarını ortada birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım. Tüm bezelerimizi aynı şekilde hazırlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Üzerine çörek otu veya susam serpelim ve 15-20 dakika kadar daha mayalanması için beklettikten sonra önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda poğaçalarımızı fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

10 Eylül 2021 Cuma

İçli Makarna Tarifi

 

İçli Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan
  • 1 but vaya tavuk göğsü
  • 5-6 adet domates
  • 3-4 tane biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Sıcak su
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 paket makarna

    İçli Makarna Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle soğanları ve biberleri doğruyoruz .
  • Kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş domatesleri de ekliyoruz .
  • Biraz kavurduktan sonra salçasınıda ilave ediyoruz.
  • Baharatlarını da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Haşlanmış tavuğu didikleyip ekliyoruz .
  • Suyunu da döküp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Bir yandan da makarnayı haşlayıp üzerine içi döküyoruz.
  • İsterseniz yoğurt da kullanabilirsiniz😇afiyet olsun.

Çikolata Tadında Brownie Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Tadında Brownie Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı su
  • Bir damla limon suyu

    Çikolata Tadında Brownie Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet için malzemeleri tencereye koyun .
  • Kaynayınca limon suyu koyun ,ocağın altını kapatın, soğutun.
  • Yumuşamış tereyağı ,pudra şekeri ,yumurta, sıvı yağ, kakao güzelce karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ekleyin.
  • Kabartma tozu, vanilyayı ekleyin ,yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın .
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin .
  • Hepsini bu şekilde tamamlayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakikada pişti.
  • Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp 5 dakika bekletin.
  • Daha sonra şerbetin içinde 10 saniye tutup servis tabağına alın üzerine isterseniz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun 🌹.

Yumuşacık Köfte Tarifi

 

Yumuşacık Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 400-500 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı karbonat ya da kabartma tozu
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Tuz

    Yumuşacık Köfte Tarifi Yapılışı

  • Soğan bir kaba rendelenir, kalan tüm malzemeler üzerine eklenir.
  • İyice yoğrulup buzdolabında en az 1 saat dinlendirilir.
  • Yassı şekil verilen köfteler, az yağlanan tavada kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Yumuşacık ve bir o kadar lezzetli köftelerimiz hazır.
  • Afı̇yet olsun.

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 demet semizotu
  • 1 adet kuru soğan 🧅
  • 2-3 adet biber (çarliston, kapya ya da sivri biber) 🫑
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3-4 adet domates rendesi
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı sıvı yağ karışımı
  • Tuz, nane

    Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İstediğiniz büyüklükte doğradığınız soğanı ve biberi yağ ile pilav tenceresinde biraz su ve tuz ilave ederek kapak kapalı yumuşatın.
  • Ardından salçayı kokusu çıkana kadar kavurup yıkayıp elinizle böldüğünüz semizotlarını katıp karıştırın.
  • Domates rendesini de ekleyip tuzunu ve nanesini verin.
  • Hepsini güzelce karıştırıp 5 dakika pişirin.
  • Şimdiii 5 su bardağı suyu ekleyip kaynamasını bekleyin.
  • Tenceredeki semizotlu domatesli lezzetli su kaynayınca bulguru ekleyip karıştırın. (ben bulguru yıkıyorum tercih sizin).
  • Bulgurlu karışım kaynayınca ateşi orta kısık hale getirin ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavın ortasına kaşıkla delik açın bulgur geri geliyorsa pişmemiştir sıcak su ekleyip tekrar pişirin.
  • Zaten su ölçüsü bulgura göre ve sizin ne kadar diri ya da pişmiş istemenize bağlı olarak değişir.
  • Pilav pişince yarım saat kadar demlensin. Yanında cacık, çoban salata, karpuz, kavun ya da ayranla harika olur👍ellerinize sağlık afiyet olsun 😋

Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi

 

Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bal kaşığı şeker
  • 1 bal kaşığı tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 3 su bardağı un (kontrollü
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

    Dereotlu 10 Dakikalık Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Yumurtaları ,sıvı yağ ve katı yağı iyice karıştıralım.
  • Sonra yoğurt ,sırasıyla kabartma tozu ,tuz, şeker ekleyelim iyice karıştıralım.
  • Sonra unu ekleyelim. Yumuşacık hamur elde etmek için unu az az ekleyelim.
  • Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar güzelce yoğuralım.
  • 5 dk dinlensin.
  • Mandalina büyüklüğünde koparıp elimizin içinde açıp kaşar ortasına koyalım.
  • Sonra sandal şeklinde kapatalım .
  • Hepsini bitince üzenlerin yumurta sarısını sürelim ve fırına verelim.
  • 180 derecede pişirelim, afiyet olsun.

Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi

 

Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi İçin Malzemeler

Fırında balık malzemeleri ;

  • 1 adet temizlenmiş ikiye bölünmüş levrek
  • Limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sirke
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • İsteğe göre kaşar peyniri rendesi

Avokado sosu malzemeleri;

  • 1 adet olgun avokado
  • Yarım soğan
  • 2-3 dal dere otu
  • Göbek marul (isteğe göre)
  • Limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Ballı hardal ( mayoneze hardal tozu ile birlikte balı ekleyerek yapabilirsiniz ben o şekilde yaptım)
  • Badem
  • İsteğe bağlı üzeri için yaban mersini özü

    Hardallı Avokadolu Sos Yanında Levrek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak zeytinyağı, limon (isteğe bağlı sıkılır), sirke, sarımsak, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılarak borcama alınan levreklerin üzerine dökülür ve üzeri streçlenerek buzdolabına dinlenmeye alınır. Yaklaşık 1-1. 5 saat dinlenmesi sağlanır.
  • Levrekler dinlenirken sos hazırlanır.
  • Olgun avokado kabuğundan bir kaşık yardımıyla alınır.
  • Rondonun içine konulur.
  • Üzerine yarım soğan koyularak rondo çalıştırılır.
  • Biraz parçalandıktan sonra dere otu, limon, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi eklenerek rondoda pürüzsüz bir kıvam aldırılır.
  • Sonra isteğe göre göbek marul ince ince doğranarak sosun içine atılır ve kaşık yardımıyla karıştırılır.
  • Bu arada dinlenen levrekler üzerine defne yaprakları 1 domates ve 1 soğan dilimlenerek fırına verilir 190-200 derecede kontrollü olarak pişmesi sağlanır.
  • Balık çabuk pişececeğinden kontrol edilmesi gerekir. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri rendelenir.
  • Bu arada sos tabaklama için hazırlanıp tabağa alınır üzerine isteğe göre yaban mersini özü döküp kavurduğunuz bademleri ekleyebilirsiniz inanılmaz lezzet katıyor.
  • Pişen levrekleri de sosun yanına ekleyip yiyebilirsiniz.
  • Levreği sosla birlikte yediğinizde ağzınızda bıraktığı hissi çok seveceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram teremyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

İç elmalı harcımız

  • 4 tane orta boy elma
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaların kabuklarını soyup tavanın içine rendeleyin.
  • Üzerine toz şekeri tarçını ilave edip orta ateşte karıştırarak suyunu çekene kadar 5 dakika pişirin.
  • Ardından harcımızın içine cevizi bırakıp harcımızı soğumaya bırakın.
  • Ardından hamur yoğurma kasenin içine oda ısısında yumuşak teremyağını, sıvı yağı, pudra şekerini yoğurdu ekleyip birlikte çırpalım.
  • Ardından kabartma tozunu vanilyayı pirinç ununu kulak memesi yumuşaklığında olucak şekilde köz kararı kontrollü unu ilave edip tekrar birlikte yoğuralım.
  • Ardından istediğiniz kurabiye aparatıyla hamuru keserek ardından elmalı harcı bırakın.
  • En son hamura istediniz şekili verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fanlı fırında 170 derecede 35 dakika kontrol ederek üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kurabiyemizi piştikten ve soğuduktan sonra üzerine en son pudra şekeri serperek servis tabağına alın. afiyet olsun.

Muzlu Kek Ekmek Tarifi Banana Bread

 

Malzemeler

  • 3 adet olgun muz
  • 125 gram tereyağ oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı biraz az esmer şeker veya beyaz şeker
  • 2 yumurta
  • Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı ceviz içi

    Yapılışı

  • Hazırlanışı fırını 180°c’ye ısıtın.
  • Olgunlaşmış muzları soyun ve bir kapta çatal yardımıyla ezin.
  • Şeker ve yumurtayı karıştırın.
  • Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını ekleyin.
  • Karışıma ezilen muzları ekleyin un, kabartma tozu ve ve vanilyayı eleyerek ekleyin ceviz ve bitter çikolatayı da muz karışımına ekleyin.
  • Malzemeleri iyice karıştırın.
  • Kek kalıbını yağlayın.
  • Ekmek hamurunu kalıba dökün.
  • 45 dakika 180°c fırında ekmek kahverengileşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun

Tadı Rengi Kıvamı Enfes Süt Reçelim Tarifi

 

Tadı Rengi Kıvamı Enfes Süt Reçelim Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 lt süt
  • 3 su bardağı şeker ( arzıya göre eksiltebilirsiniz)
  • 1,5 çay kaşığı karbonat

Bardağım 200 ml  

Tadı Rengi Kıvamı Enfes Süt Reçelim Tarifi Yapılışı

  1. Tenceremiz sütten 4 parmak yukarıda olacak şekilde büyüklükte olacak taşmaması için.
  2. Tenceremize açık sütümüzü koyalım.
  3. Ilıyınca şekerimizi koyalım ve çırpıcımızla eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kaynamaya başladığında altını orta kısığa getirip karbonatını ekleyelim ve hızlı bir şekilde çırpıcıyla karıştıralım ki taşmasın.
  5. Kabarıklığı gidince orta kısıkta 5 dakikada bir karıştıralım. Kahvaltılık koyu kıvam isterseniz benim 2 saat sürdü kıvam alması (siz daha akıcı sulu isterseniz yarım saat erken alabilirsiniz)
  6. Sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Tadı rengi kıvamı gerçekten harika oldu muhakkak deneyin 👌👌👌.

Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi

 

Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında erimiş margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (200 ml)
  • 80 gram sütlü çikolata

    Çikolatalı Buzluk Kurabiyesi (Az Malzeme Çok Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle uygun bir kapta oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını veya margarini pudra şekeri, nişasta, yumurtayı karıştıralım.
  • Ardından vanilya, kabartma tozu, unu ekleyelim. (unu kontrollü ekleyelim. ).
  • Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra bıçak ile doğradığımız çikolatamızı hamurumuza ekleyip, karıştıralım. (çok fazla oynamayalım çikolata erir).
  • Daha sonra streç film serip, hamuru üzerine alalım ve elimizle yuvarlayarak rulo yapalım.
  • Rulomuzu uygun bir tepsiye koyup, buzlukta 15-20 dk kadar dinlendirelim.
  • Süre sonunda rulomuzu çıkartıp, ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fırında pişirelim. ( fırından fırına süre değişebilir. ).
  • Az malzemeli çok lezzetli kurabiyelerimiz servise hazır. Oldukça pratik! :) Afiyet olsun.

Hardallı Patates Salatası Tarifi

 

Hardallı Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy patates
  • 1 tane havuç
  • 2 parça aysberg marul
  • 3 tane kornişon turşu
  • Yarım su bardağı mısır
  • Tuz

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • Yarım limon suyu

    Hardallı Patates Salatası Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri küp küp doğrayalım ve haşlayalım. Havucu rendeleyelim. Marulumuzu ve turşumuzu küçük doğrayalım.
  • Tüm malzemeleri geniş bir kaba alalım ve üzerine tuzunu atalım.
  • Sosu için tüm malzemeleri güzelce çırpalım. Sosu kaba dökelim ve karıştıralım.
  • Üzeri için soğanı ve maydanozu incecik kıyalım. Servis edelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun.