11 Eylül 2021 Cumartesi

Fırında Soğan Soslu Tavuk Tarifi

 

Fırında Soğan Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk pirzola
  • 3-4 adet patates

Sos için;

  • 1 adet soğanın suyu (rendelenip sadece suyu konulacak)
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber ve kırmızı biber
  • Biraz zeytinyağ  

    Fırında Soğan Soslu Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Soğan rendelenir sadece suyu alınarak diğer sos malzemeleri ile birlikte bir kapta karıştırılır.
  • Tavuklar eklenir sos her yerine gelecek şekilde güzelce karıştırılır. 15 dk dinlendirilir.
  • Yağlanan borcamın dibine soyulup orta kalınlıkta yuvarlak doğranmış patatesler dizilir.
  • Üzerine tavuklar dizilir ve kalan sos üzerine dökülür. 220 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Kıyma Turşu Tarifi

 

Kıyma Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg domates
  • 4-5 tane acı biber
  • 2 tane havuç
  • Çok az mor lahana
  • Çok az beyaz lahana
  • Bir tutam maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 tane limon tuzu
  • Zeytinyağı

    Kıyma Turşu Tarifi Yapılışı

  • Domatesleri soyuyoruz.
  • Tüm malzemeleri rondodan geçiriyoruz.
  • İçerisine sirke ve limon tuzunu katıp bir kapta katıştırıyoruz.
  • Kavanozlara alıyoruz üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kapağını kapatıyoruz.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

 

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet küçük rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

    Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi Yapılışı

  • Yumurta ve şeker derin bir kapta köpürene kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir.
  • Un, vanilya, kabartma tozu, tarçın da eklenerek tekrar çırpılır.
  • Daha sonra rendelenmiş havuç, ceviz eklenir ve tahta bir kaşık ile son kez karıştırılır.
  • Yağladığımız kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Ağızda Dağılan Lokmalık Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Lokmalık Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket damla sakızlı vanilin
  • 4 su bardağı un

Bulamak için

  • Pudra şekeri

    Ağızda Dağılan Lokmalık Damla Sakızlı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğuracağımız kaba un hariç tüm malzemeler alınır, iyice yoğrulur, un azar azar eklenerek kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır,.
  • Fındıktan biraz daha büyük olacak şekilde parçalar koparılır, yuvarlanır, yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir, soğumaya bırakılır, soğuyan kurabiyeler pudra şekerine bulanıp servis edilir.

Tüm Püf Noktalarıyla En Kıvamında Şeftali Reçeli Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 kg şeftali
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu ve limon suyu

    Yapılışı

  • İlk olarak şeftalinin kabuklarını ince ince soyalım.
  • Soyduğumuz şeftalinin çekirdeğini çıkartıp küp küp doğrayalım.
  • Uygun bir tencereye alıp üzerine 4 su bardağı şekeri ekleyip 5-6 saat bekleyelim.
  • Sulanan şeftalilerimizi ocağa alıp 15 dakika kaynadıktan sonra limon tuzunu ekleyelim ve 15 dakika daha kaynatalım (Kısık ateşte)
  • Üzerinde biriken köpükleri almayı unutmayalım.
  • Sıcak sıcak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatalım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋

Nohutlu Afyon Musakkahem Doyurucu Hem Lezzetli Tarifi

 

Nohutlu Afyon Musakkahem Doyurucu Hem Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Kıymalı harcı için

  • 300 gr kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • Domates
  • Biber

    Nohutlu Afyon Musakkahem Doyurucu Hem Lezzetli Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları alacalı soyup tekerlek kesiyoruz. Tuzlu suda bekletip yıkayıp süzün. İyice kurulayıp kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.
  • Yağlı kağıt üzerine koyup fazla yağını alın. Borcama dizin. Kıymayı tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine sıvı yağ koyun soğanı ince doğrayın ekleyin biraz kavurup biberleri de doğrayıp ekleyin kavurmaya devam edin.
  • Küp küp doğranmış domatesleri ilave edin domatesler suyunu salama kadar pişirin. Haşlanmış nohut ekleyip suyunu verin. Son olarak tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • Kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Kızarmış patlıcanların üzerine döküp yayın. Son olarak üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri koyup süsleyin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

Evde Olan Kek Ve Bisküviden Şeftalili Piramit Pasta Tarifi

 

Evde Olan Kek Ve Bisküviden Şeftalili Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 dilim kekim vardı
  • 13 tane kadar bisküvi
  • 5/6 tane ceviz
  • 1 şeftali
  • 1 tatlı kaşığı dolu pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çorba kaşığı kakao

    Evde Olan Kek Ve Bisküviden Şeftalili Piramit Pasta Tarifi Yapılışı

  • Kek ve cevizi rondodan çektim biraz iri çok un gibi yapmayalım sonra bisküvileri de çektim gene çok kum gibi değil şeftaliyi kabuğuyla doğrayıp üzerine şekeri ilave edelim.
  • Rondodan iyice çekelim yağımızı eritelim bir kaseye şeftaliyi alalım üzerine kakao ve erimiş yağımızı ilave edelim karıştıralım.
  • İçine kekle bisküvileri ilave edelim karıştıralım benim tam geldi eğer sulu olursa bisküvi ilave edebilirsiniz.
  • Tezgaha buzdolabı poşeti yayalım karışımı dökelim ve elimizle şekil verelim dolapta 2/3 saat dinlendikten sonra dilediğimiz gibi süsleyelim afiyet olsun deneyecek olanlara not çabuk kullanmak isterseniz buzluğa 15 dakika atmanız yeterli olacaktır.

En Kolayından Tavuk Dürüm Tarifi

 

En Kolayından Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane taze yufka
  • 2 paket tavuk döner (Et dönerde olur)
  • 1 kase kaşar rendesi
  • 1 tane soğanın piyazı (Bildigimiz maydanozlu)
  • 1 tane domates (Dilimlenmiş)
  • Kornişon salatalık tursusu

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çay kaşığı ucuyla kekik kimyon pulbiber karabiber nane

    En Kolayından Tavuk Dürüm Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak dönerlerimizi tavada ısıtalım kapağını kapatalım beklesin.
  • Salça sosumuzuda yapalım bütün malzemeyi derin tavaya alalım bir taşım kaynatalım oda beklesin.
  • 1 tane yufkamızı alalım sağdan soldan içeri doğru biraz katlayalım sonra biraz sıvı yağ sürelim açılmasın zarf gibi geniş kalacak şekilde katlayalım ortaya kaşar peyniri koyalım yufkanın karısıyla kapatalım.
  • Tavada arkalı önlü hafif kızarana kadar pişirelim sonra içini açalım kaşar erimiş oluyor üzerine salça sosu sürelim üzerine dönerimizi, soğan piyazını, domatesi, turşuyu koyalım.
  • Sostan üzerlerine gezdirelim saralım bütün yufkayı bu şekilde yapalım gerçekten çok güzel yumuşacık lezzetli oluyor denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun❤

Oturtma Yemeği (Patatesli Patlıcanlı) Tarifi

 

Oturtma Yemeği (Patatesli Patlıcanlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 orta boy patates
  • 3 orta boy patlıcan
  • 250 gram kıyma
  • 2 büyük boy domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 sivri yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 diş sarımsak
  • Yeterince zeytin yağı yoksa ayçiçek yağıda olur.
  • Yeterince tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

    Oturtma Yemeği (Patatesli Patlıcanlı) Tarifi Yapılışı

  • Halka doğranmış domatesler tencerenin dibine döşenir.
  • Ardından halka doğranmış patetesler, ardından halka doğranıp suda ıslatılıp rengi çıkan patlıcanlar döşenir.
  • Halka halka doğranmış soğanlar, biberler ilave edilir.
  • Daha sonra kıyma, sarımsak ilave edilir.
  • En son bir kasede salça ve sıvı yağ çırpılır üzerine gezdirilir, tuz ilave edilir tencerenin kapağı kapatılır.
  • Orta harlı ocağa alınır kendi suyu bitene kadar pişirilir.
  • Suyu çekince 2 su bardağı sıcak su ilave edilir orta harlı ateşte pişirilir.
  • Suyu yetersiz gelirse pişmemişse az daha sıcak su ilave edilir. Hem pratik hem lezzetli denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Tek Atımlık Tuzlular Tarifi

 

Tek Atımlık Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (Oda ısısında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (Sarısı içine beyazı dışına)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz (Tepeleme olmasın)
  • 1 yemek kaşığı sirke (Çeşidi farketmez)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeteri kadar un (6-7 su bardağı kadar)

Üzeri için

  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş

    Tek Atımlık Tuzlular Tarifi Yapılışı

  • Yumuşak margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, şeker, tuz ve sirke yoğurma kabına alınıp güzelce karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave edilip orta yumuşaklıkta bir kurabiye hamuru yoğurulur.
  • Misketten biraz büyük parçalar koparılıp yuvarlanır.
  • Hazırlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra susam, çörekotu ve haşhaşa bulanıp tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları biraz kızarıncaya kadar kadar pişirilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🥰.

Böyle Lezzetlisini Yemediniz Nefis Köz Soğan Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Süslemek için: maydanoz

    Yapılışı

  • Soğan ve biberleri fırında yumuşayana kadar pişirin. Ilımaya bırakın.
  • Salata sosu için kaseye; limon suyu, nar ekşisi, kimyon, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Közlenen sebzeleri büyükçe doğrayıp kaseye alın.
  • Sosu ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin. 🌸

Hazır Yufkayla El Açması Lezzetinde Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

 

Hazır Yufkayla El Açması Lezzetinde Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı kadar köy peyniri (Lor beyaz ya da tulum peyniri kullanabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • Tuz
  • Pul biber (Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)

Sosu için

  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 2-3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı sirke (Elma sirkesi kullandım)

Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı

    Hazır Yufkayla El Açması Lezzetinde Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanakları güzelce yıkayıp iyice süzdürelim ve çok kalın olmayacak şekilde doğrayalım. Geniş bir kabın içine alalım.
  • Daha sonra soğanları ince bir şekilde doğrayıp yarım su bardağı yağ ile kavurup ıspanaklarımızın içine dökelim (Ispanakları kavurmuyoruz)
  • Kaşık yardımıyla karıştırıp elimizle ıspanakları öldürelim. Ispanağımızın içine peynir, tuz ve baharatlarını ekleyip karıştıralım.
  • İç harcımızı bir kenara alıp sosumuzu hazırlamak için bir tereyağını ocakta biraz eritelim. İçine sıvı yağ ya da zeytinyağını dökelim.
  • Un ve sirkesi ekleyip güzelce karıştıralım. Tezgaha yufkamızın 1 tanesini alıp ortadan ikiye bölelim.
  • Fırça yardımıyla yufkanın yarısına hazırladığınız sostan her yerine sürelim.
  • Yufkanın kenarlarını beşer santim olacak şekilde içe katlayalım.
  • Yufkanın geniş olan kısmına ıspanaklı harcımızdan bir miktar koyup düzeltelim ne güzelce saralım.
  • Yağladığımız fırın tepsisinin ortasından başlayarak gül şeklinde saralım. Her yarım yufka için aynı işlemi uygulayalım.
  • Kalan sosumuzun içine 1 adet yumurta sarısını kıralım ve güzelce karıştıralım böreğimizin her yerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkan böreğimizi 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi dilimleyerek servis edebilirsiniz. 👌👌❤️❤️. Afiyet olsun 😋.

En Lezzetli Etsiz Çiğköfte Tarifi

 

En Lezzetli Etsiz Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 g konserve domatesi
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 soğan
  • 1 sarımsak
  • 10 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 3 kaşık nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • 3 tatlı kaşığı isot
  • 3 tatlı kaşığı sumak
  • 3 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 450g çiğköftelik bulgur
  • 300ml ılık su (Sıcak olmasın)

    En Lezzetli Etsiz Çiğköfte Tarifi Yapılışı

  • Çiğköftelik bulgur ve su hariç tüm malzemelerimizi robotta iyice püre haline getiriyoruz.
  • Sonra bulgurumuzu (Yıkamadan) ve suyumuzu ekleyip hamur mixerde 30-40 dakika orta ayarda (Ben kitchenaid de 2 ayara getirdim) yoğuruyoruz.
  • Eğer 40 dakika sonra bulgurların tadı iriyse veya kuru gibiyse isteğe göre zeytinyağı eklenerek devam yoğurabilirsiniz. Sonra yumuşayacaktır.
  • Şimdi isteğe göre şekillendirebilirsiniz. Ben biraz modern tarz denemek istedim :-) Tadı muhteşem, herkes çok bayıldı!. Bon appetit arkadaşlarım.