Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo salatalık
- 1 litrelik 8 adet kavanoz
Her kavanoz için;
- 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 2 adet acı biber
- 1 dilim limon
- 5-6 adet sarımsak
- Kaynar su
Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salatalıklarımızı yıkıyoruz. Sarımsaklarımızı temizliyoruz.
- Kavanozlara sarımsak salatalık limon ve acı biberlerimizi yerleştiriyoruz. (acı biber isteğe bağlı).
- Bütün kavanozları yerleştirdikten sonra her kavanozun üzerine sirke kaya tuzu limon tuzu şeker ilave ediyoruz.
- Son olarak kaynar suyumuzu da salatalıklarımızı üstünü kapatacak şekilde doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
- Soğuduktan sonra kavanozları düzeltip yaklaşık 20 gün sonra tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
İç harcı için:
- 5 adet orta boy elma
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için; tereyağ, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurun üçte birini ayırıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyun.
- Kalan hamuru da buzdolabına koyun.
- İç harcı için; elmaları soyup rendeleyin ve şeker ile pişirin.
- Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alın.
- Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.
- Bir kenara alıp ılımaya bırakın.
- Buzdolabındaki hamuru tart kalıbına yayın.
- Parmağınızla kenarları yükseltin ve çatalla izler yapın.
- Elmalı harcı üzerine yayın.
- Dondurucuda bekleyen hamuru rende ile üzerine rendeleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk kızartın.
- İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpin.
Frambuazlı Fıstık Ezmeli Çiko Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram %80 oranında bitter çikolata
- 15-20 adet frambuaz
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Frambuazlı Fıstık Ezmeli Çiko Tarifi Nasıl Yapılır?
- Frambuazları küçük bir sos tavasında eze eze biraz pişirdim.
- Soğuması için kenarda beklettim.
- Çikolatayı benmari usulü erittim.
- Küçük muffin kağıtlarına çikolatadan bir çay kaşığı kadar alıp yan duvarlarına ve tabanına ince bir şekilde yaydırdım.
- Dondurucuya kaldırıp bir kaç dk donmasını bekledim.
- Donduktan sonra tabana 1 çay kaşığı fıstık ezmesi ekleyip onun üzerine frambuaz sosundan ve kalan çikolatayı da üzerlerine paylaştırıp tekrar dondurucuya kaldırdım.
- Çikolata donduktan sonra yanında bir fincan kahve ile yaz esintili çikolataların keyfini çıkarın.
Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç (12 yaprak)
- 3, 5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı gül suyu
Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?
- 3 litre süte, 3 buçuk su bardağı şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın.
- Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ne elinizi yakmalı nede 5saniyeden sonra parmağınız sıcaklığa dayanmalı.
- Yoğurt mayalama ılıklığına gelene dek bekleyin.
- Ilındığında vanilya ve gülsuyunu da ilave edin ve karıştırın.
- Güllacın parlak tarafı üste gelecek şekilde yaprakların aralarına sütü bir kepçe yardımıyla dökün.
- Her kata ayrı ayrı pay edin.
- 1-2 saat dinlendirin iyicene sütünü çekecektir.
- Üstünü zevkinize göre süslüyebilirsiniz.
- Bir gece öncesinden yapıp diğer gün yerseniz sütünü iyicene çekeceğinden daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo irilerinden jalapeno biber
- 1 baş sarımsak
- 1 avuç kuru nohut
- Biberleri temizleyip yıkayın, ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde kararında doğrayın ( resimler yardımcı olacaktır )
- Sarımsağı temizleyip yıkayın, kuru nohutu yıkayıp süzün.
- Uygun bir kavanozun altına nohutu ve iki üç diş sarımsak atın.
- Doğranmış biberlerin aralarına sarımsak ekleyerek kavanozu doldurun. Ama su için ağız kısmı bir parmak eksik olmalıdır.
- Dilerseniz yarım kiloluk veya bir kiloluk kavanozlara yapın derim çünkü turşuların kapağı açıldığı ve havayla temas etmeye başladığı zaman çabuk tüketilmezse çabuk bozulmaya başlar o yüzden ne kadar küçük boy kavanozlara yaparsanız çok daha güzel olur.
- Doldurma işleminden sonra üzerine çıkacak kadar turşu suyunuzu dökün.
- Mümkünse yeni kapak kullanın ve kapakları yıkadıktan sonra kaynamış sıcak su içinde bekletin ( hem steril olacak hemde kapatırken vakumlama iyi ve sağlam olacaktır, ve turşunuzun uzun süre dayanmasına yarayacaktır ).
- Kapağını sıcak sudan çıkarıp kurulayın ve hemen iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatın. , bu sırada isterseniz kavanozları ters çevirerek ertesi güne kadar bekletin.
- Ertesi gün kontrol edin sağlam tutmuş kapak içe doğru çökmüş olmalıdır ve sızıntı yoktur, buna dikkat edin. Daha sonra turşularınızı serin, güneş görmeyen bir yerde açacağınız güne kadar muhafaza edin.
- İyi olgunlaşmış yenecek kıvama gelen turşunun bekletme süresi en az 15 gün en fazla 1 aydır. Süre sonunda istediğiniz zaman açabilirsiniz, açtıktan ssonra buzdolabında tutun. Afiyetler olsun 🌶🥒🥕.
- (Yeteri Kadar Turşu Suyu) ( tarifi sayfamda var )
Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Kışlık Menemen (Tam Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kg domates
- Yarım kg çarliston biber
- 2 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Menemen (Tam Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesleri yıkayıp uç kısımlarına çizikler atalım.
- Kabuklarının kolay soyulması için kaynar suya koyalım.
- Kabuklar açılmaya başlayınca başka bir kaba alıp kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
- Biberleri de yıkayıp menemenlik doğrayalım.
- Sıvı yağı tencereye alalım ve tencereyi ısıtalım.
- Isınınca biberleri atıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha sonra domatesleri ekleyip 20 dakika pişirelim.
- Diğer tarafta da kapakları kaynar suda kaynatalım.
- Menemen piştiğinde atını en aza getirip altı açıkken kavanoza koyalım ve sıcak kapağı hemen çıkarıp kapatalım.
- Bütün menemenlere aynı işlemi yapıp bitirelim.
- Hepsini ters çevirip soğuyana kadar dışarda üstü ve yanları kapalı bi şekilde bekletelim. Sonra erzak dolabınıza kaldırabilirsiniz.Kışın afiyetle yemeniz dileğiyle 🌺.
Orjinal Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma (2 kez çekilmiş)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 adet soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir avuç içi ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)
Orjinal Kasap Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına kıymayı, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, galeta ununu, soğuk suyu zeytinyağı ve verilen bütün baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- En az on dakika boyunca top şekline getirdiğimiz köfte harcını vura vura yoğuruyoruz.
- Hazır olan harcın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir ya da iki saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra istenilen büyüklükte parçalar koparıp yuvarlak yassı şekil veriyoruz.
- Yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
- Eğer kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur.
- Yağsız bir kıymayla yapıyorsanız çok az sıvı yağ ekleyerek kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.
Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 ,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağ
- 50 gram kakao ( 3 yemek kaşığı )
- 450 gram petibör bisküvi sade
- Arzuya göre içerisine kırık fındık fıstık ilave edebilirsiniz
Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, kakao, eritilmiş tereyağ hepsini bir kabın içerisinde güzel karıştıralım.
- İrice parçaladığımız bisküvileri sosun içerisine koyup güzel karıştıralım ( bisküvi az gibi gelirse ilave edebilirsiniz ben göz kararı yapıyorum )
- Dilerseniz kalıba benim yaptığım gibi dilerseniz de buz dolabı poşetini ortadan ikiye bölüp geniş açıp üzerine koyup rulo yaparsınız.
- Elinizle şekil verirsiniz ben kalıba koyarken de buzdolabı poşetini kalıbın içerisine serdim.
- Bisküvileri üzerine boşalttım. Bu şekilde buzdolabında 3-4 saat dinlensin. Servise hazır. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌺🤗.
Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için;
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 60 gram bitter çikolata
- 1 su bardağı soğuk buzlu su
Üzeri için;
- Kakao
- İsteğe bağlı mevsim meyvesi
Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Margarini tenceremize alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Ardından sütünü ve şekerini ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Vanilyasını da ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserle çırpıyoruz kaselere döküp soğumasını bekliyoruz.
- Supangle için tencereye çikolata ve soğuk su hariç katıp karıştırıyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp önce çikolatayı eritip ardından suyu katıp karıştırıyoruz.
- Kaselere soğuduktan sonra supangleyi de bölüştürüyoruz soğuduktan sonra kakaoyu eliyoruz.
- Servis için istediğimiz gibi süslüyoruz. Şimdiden afiyet olsun 🤤.
Aside Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı un
Şerbeti için
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı pekmez
Üzeri için
- Ceviz
Aside Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağ ekliyoruz.
- Tereyağ eridikten sonra unu ilave ediyoruz ve rengi kahverengiyi alana kadar kavuruyoruz.
- Bir kapta süt ve pekmezi karıştırıyoruz.
- Rengi dönen unun üzerine yavaşça döküyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Servis tabağımıza alıp istediğimiz şekli veriyoruz ve cevizleri diziyoruz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kakaolu Susamlı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200g tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Dışı İçin;
- 1 su bardağı susam
Kakaolu Susamlı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağını alalım.
- Üzerine yumurta, pudra şekeri, nişasta, kakao ve vanilyayı ilave ederek malzemelerimizi elimizle karıştıralım.
- Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra unun bir kısmını ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Unumuzun geri kalanını da yavaş yavaş ilave edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu şekillendirmeye başlayalım.
- Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar alarak elimizle yuvarlayalım.
- Ardından her yerini susama batıralım ve susamların hamura yapışması için tekrar elimizde yuvarlayalım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu ölçülerle toplamda 27 adet kurabiye elde ettim.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
- Önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Patatesli Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kare milföy hamuru
- 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet orta boy patates
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Tereyağı
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Süslemek için;
- Maydanoz
Patatesli Milföy Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız uygun bir tavaya zeytinyağımızı alalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyerek 1-2 dakika kavuralım.
- Ardından domates salçamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
- Haşlayıp doğradığımız patateslerimizi, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ekleyerek karıştıralım, kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra patateslerimizi ezici ile ezerek püre haline getirelim.
- Milföylerimizi tezgaha alalım, patatesli iç harcımızdan üzerlerine sürelim.
- Rulet yardımı ile milföylerimizi 6 parçaya keselim ve rulo şeklinde saralım, borcama yerleştirelim.
- Patatesli milföy mantımızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Bir kap içerisine yoğurt ve sarımsak rendesini alarak çırpalım ve mantılarımızın üzerine gezdirelim.
- Kırmızı biberli tereyağı da gezdirdikten sonra patatesli milföy mantılarımız servise hazır. Afiyet olsun!