1 Ekim 2021 Cuma

Salatalık Turşusu Tarifi

 

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kilo salatalık
  • 1 litrelik 8 adet kavanoz

Her kavanoz için;

  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 adet acı biber
  • 1 dilim limon
  • 5-6 adet sarımsak
  • Kaynar su

    Salatalık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle salatalıklarımızı yıkıyoruz. Sarımsaklarımızı temizliyoruz.
  • Kavanozlara sarımsak salatalık limon ve acı biberlerimizi yerleştiriyoruz. (acı biber isteğe bağlı).
  • Bütün kavanozları yerleştirdikten sonra her kavanozun üzerine sirke kaya tuzu limon tuzu şeker ilave ediyoruz.
  • Son olarak kaynar suyumuzu da salatalıklarımızı üstünü kapatacak şekilde doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
  • Soğuduktan sonra kavanozları düzeltip yaklaşık 20 gün sonra tüketebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un

İç harcı için:

  • 5 adet orta boy elma
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; tereyağ, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurun üçte birini ayırıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyun.
  • Kalan hamuru da buzdolabına koyun.
  • İç harcı için; elmaları soyup rendeleyin ve şeker ile pişirin.
  • Elmalar suyunu salıp çekince ocaktan alın.
  • Ceviz ve tarçın ekleyip karıştırın.
  • Bir kenara alıp ılımaya bırakın.
  • Buzdolabındaki hamuru tart kalıbına yayın.
  • Parmağınızla kenarları yükseltin ve çatalla izler yapın.
  • Elmalı harcı üzerine yayın.
  • Dondurucuda bekleyen hamuru rende ile üzerine rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk kızartın.
  • İlk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpin.

Frambuazlı Fıstık Ezmeli Çiko Tarifi

 

Frambuazlı Fıstık Ezmeli Çiko Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gram %80 oranında bitter çikolata
  • 15-20 adet frambuaz
  • 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi

    Frambuazlı Fıstık Ezmeli Çiko Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Frambuazları küçük bir sos tavasında eze eze biraz pişirdim.
  • Soğuması için kenarda beklettim.
  • Çikolatayı benmari usulü erittim.
  • Küçük muffin kağıtlarına çikolatadan bir çay kaşığı kadar alıp yan duvarlarına ve tabanına ince bir şekilde yaydırdım.
  • Dondurucuya kaldırıp bir kaç dk donmasını bekledim.
  • Donduktan sonra tabana 1 çay kaşığı fıstık ezmesi ekleyip onun üzerine frambuaz sosundan ve kalan çikolatayı da üzerlerine paylaştırıp tekrar dondurucuya kaldırdım.
  • Çikolata donduktan sonra yanında bir fincan kahve ile yaz esintili çikolataların keyfini çıkarın.

Güllaç Tarifi

 

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç (12 yaprak)
  • 3, 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı gül suyu

    Güllaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 3 litre süte, 3 buçuk su bardağı şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın.
  • Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Süt ne elinizi yakmalı nede 5saniyeden sonra parmağınız sıcaklığa dayanmalı.
  • Yoğurt mayalama ılıklığına gelene dek bekleyin.
  • Ilındığında vanilya ve gülsuyunu da ilave edin ve karıştırın.
  • Güllacın parlak tarafı üste gelecek şekilde yaprakların aralarına sütü bir kepçe yardımıyla dökün.
  • Her kata ayrı ayrı pay edin.
  • 1-2 saat dinlendirin iyicene sütünü çekecektir.
  • Üstünü zevkinize göre süslüyebilirsiniz.
  • Bir gece öncesinden yapıp diğer gün yerseniz sütünü iyicene çekeceğinden daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi


 

Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo irilerinden jalapeno biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 avuç kuru nohut
  • Biberleri temizleyip yıkayın, ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde kararında doğrayın ( resimler yardımcı olacaktır )
  • Sarımsağı temizleyip yıkayın, kuru nohutu yıkayıp süzün.
  • Uygun bir kavanozun altına nohutu ve iki üç diş sarımsak atın.
  • Doğranmış biberlerin aralarına sarımsak ekleyerek kavanozu doldurun. Ama su için ağız kısmı bir parmak eksik olmalıdır.
  • Dilerseniz yarım kiloluk veya bir kiloluk kavanozlara yapın derim çünkü turşuların kapağı açıldığı ve havayla temas etmeye başladığı zaman çabuk tüketilmezse çabuk bozulmaya başlar o yüzden ne kadar küçük boy kavanozlara yaparsanız çok daha güzel olur.
  • Doldurma işleminden sonra üzerine çıkacak kadar turşu suyunuzu dökün.
  • Mümkünse yeni kapak kullanın ve kapakları yıkadıktan sonra kaynamış sıcak su içinde bekletin ( hem steril olacak hemde kapatırken vakumlama iyi ve sağlam olacaktır, ve turşunuzun uzun süre dayanmasına yarayacaktır ).
  • Kapağını sıcak sudan çıkarıp kurulayın ve hemen iki geri bir ileri yaparak sıkıca kapatın. , bu sırada isterseniz kavanozları ters çevirerek ertesi güne kadar bekletin.
  • Ertesi gün kontrol edin sağlam tutmuş kapak içe doğru çökmüş olmalıdır ve sızıntı yoktur, buna dikkat edin. Daha sonra turşularınızı serin, güneş görmeyen bir yerde açacağınız güne kadar muhafaza edin.
  • İyi olgunlaşmış yenecek kıvama gelen turşunun bekletme süresi en az 15 gün en fazla 1 aydır. Süre sonunda istediğiniz zaman açabilirsiniz, açtıktan ssonra buzdolabında tutun. Afiyetler olsun 🌶🥒🥕.
  • (Yeteri Kadar Turşu Suyu) ( tarifi sayfamda var )

    Jalapeno Biber Turşusu Tam Kıvamında Turşu Suyu İle Tarifi Nasıl Yapılır?

Kışlık Menemen (Tam Kıvam) Tarifi

 

Kışlık Menemen (Tam Kıvam) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kg domates
  • Yarım kg çarliston biber
  • 2 çay bardağı sıvı yağ

    Kışlık Menemen (Tam Kıvam) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri yıkayıp uç kısımlarına çizikler atalım.
  • Kabuklarının kolay soyulması için kaynar suya koyalım.
  • Kabuklar açılmaya başlayınca başka bir kaba alıp kabuklarını soyalım ve doğrayalım.
  • Biberleri de yıkayıp menemenlik doğrayalım.
  • Sıvı yağı tencereye alalım ve tencereyi ısıtalım.
  • Isınınca biberleri atıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Daha sonra domatesleri ekleyip 20 dakika pişirelim.
  • Diğer tarafta da kapakları kaynar suda kaynatalım.
  • Menemen piştiğinde atını en aza getirip altı açıkken kavanoza koyalım ve sıcak kapağı hemen çıkarıp kapatalım.
  • Bütün menemenlere aynı işlemi yapıp bitirelim.
  • Hepsini ters çevirip soğuyana kadar dışarda üstü ve yanları kapalı bi şekilde bekletelim. Sonra erzak dolabınıza kaldırabilirsiniz.Kışın afiyetle yemeniz dileğiyle 🌺.

Orjinal Kasap Köfte Tarifi

 

Orjinal Kasap Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kıyma (2 kez çekilmiş)
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 adet soğan (rendelenip suyu sıkılmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir avuç içi ince kıyılmış maydanoz (isteğe bağlı)

    Orjinal Kasap Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına kıymayı, rendeleyip suyunu sıktığımız soğanı, galeta ununu, soğuk suyu zeytinyağı ve verilen bütün baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • En az on dakika boyunca top şekline getirdiğimiz köfte harcını vura vura yoğuruyoruz.
  • Hazır olan harcın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir ya da iki saat dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra istenilen büyüklükte parçalar koparıp yuvarlak yassı şekil veriyoruz.
  • Yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü kızartıyoruz.
  • Eğer kıymanız yağlıysa tavaya yağ eklemenize gerek yoktur.
  • Yağsız bir kıymayla yapıyorsanız çok az sıvı yağ ekleyerek kızartabilirsiniz.Afiyet olsun.

Mozaik Pasta Tarifi

 

Mozaik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağ
  • 50 gram kakao ( 3 yemek kaşığı )
  • 450 gram petibör bisküvi sade
  • Arzuya göre içerisine kırık fındık fıstık ilave edebilirsiniz

    Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Süt, şeker, kakao, eritilmiş tereyağ hepsini bir kabın içerisinde güzel karıştıralım.
  • İrice parçaladığımız bisküvileri sosun içerisine koyup güzel karıştıralım ( bisküvi az gibi gelirse ilave edebilirsiniz ben göz kararı yapıyorum )
  • Dilerseniz kalıba benim yaptığım gibi dilerseniz de buz dolabı poşetini ortadan ikiye bölüp geniş açıp üzerine koyup rulo yaparsınız.
  • Elinizle şekil verirsiniz ben kalıba koyarken de buzdolabı poşetini kalıbın içerisine serdim.
  • Bisküvileri üzerine boşalttım. Bu şekilde buzdolabında 3-4 saat dinlensin. Servise hazır. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌺🤗.

Kaşık Tatlısı Tarifi

 

Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Supangle için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 60 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı soğuk buzlu su

Üzeri için;

  • Kakao
  • İsteğe bağlı mevsim meyvesi

    Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Margarini tenceremize alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Ardından sütünü ve şekerini ilave edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Vanilyasını da ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar mikserle çırpıyoruz kaselere döküp soğumasını bekliyoruz.
  • Supangle için tencereye çikolata ve soğuk su hariç katıp karıştırıyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  • Ocaktan alıp önce çikolatayı eritip ardından suyu katıp karıştırıyoruz.
  • Kaselere soğuduktan sonra supangleyi de bölüştürüyoruz soğuduktan sonra kakaoyu eliyoruz.
  • Servis için istediğimiz gibi süslüyoruz. Şimdiden afiyet olsun 🤤.

Aside Tatlısı Tarifi

 

Aside Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pekmez

Üzeri için

  • Ceviz

    Aside Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağ ekliyoruz.
  • Tereyağ eridikten sonra unu ilave ediyoruz ve rengi kahverengiyi alana kadar kavuruyoruz.
  • Bir kapta süt ve pekmezi karıştırıyoruz.
  • Rengi dönen unun üzerine yavaşça döküyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Servis tabağımıza alıp istediğimiz şekli veriyoruz ve cevizleri diziyoruz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kakaolu Susamlı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Susamlı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200g tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Dışı İçin;

  • 1 su bardağı susam

    Kakaolu Susamlı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağını alalım.
  • Üzerine yumurta, pudra şekeri, nişasta, kakao ve vanilyayı ilave ederek malzemelerimizi elimizle karıştıralım.
  • Malzemelerimiz güzelce karıştıktan sonra unun bir kısmını ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğurmaya devam edelim. Unumuzun geri kalanını da yavaş yavaş ilave edelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamurumuzu şekillendirmeye başlayalım.
  • Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar alarak elimizle yuvarlayalım.
  • Ardından her yerini susama batıralım ve susamların hamura yapışması için tekrar elimizde yuvarlayalım. Tüm malzemelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim. Ben bu ölçülerle toplamda 27 adet kurabiye elde ettim.
  • Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim.
  • Önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi

 

Patatesli Milföy Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet kare milföy hamuru
  • 4-5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet orta boy patates
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Süslemek için;

  • Maydanoz

    Patatesli Milföy Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ocağa aldığımız uygun bir tavaya zeytinyağımızı alalım. Üzerine yemeklik doğradığımız soğanlarımızı ekleyerek 1-2 dakika kavuralım.
  • Ardından domates salçamızı ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Haşlayıp doğradığımız patateslerimizi, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ekleyerek karıştıralım, kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra patateslerimizi ezici ile ezerek püre haline getirelim.
  • Milföylerimizi tezgaha alalım, patatesli iç harcımızdan üzerlerine sürelim.
  • Rulet yardımı ile milföylerimizi 6 parçaya keselim ve rulo şeklinde saralım, borcama yerleştirelim.
  • Patatesli milföy mantımızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Bir kap içerisine yoğurt ve sarımsak rendesini alarak çırpalım ve mantılarımızın üzerine gezdirelim.
  • Kırmızı biberli tereyağı da gezdirdikten sonra patatesli milföy mantılarımız servise hazır. Afiyet olsun!