3 Ekim 2021 Pazar

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi

 

Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg kornişon salatalık
  • 1 kg havuç
  • Yarım kilo biber
  • 1 kg kelek
  • 1 kg acur
  • Her kavanoz için 3-4 diş sarımsak

Her 1 litre kavanoz için;

  • 1 yemek kaşığı kaya tuz irisinden (Eğer inceyse biraz eksiltmenizi tavsiye ederim. )
  • 1 çay kaşığından az limon tuzu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma sirkesi de olur)
  • Kavanozların üzerine gelecek şekilde kaynar su
  • 125 mm lik çay bardağı kullandım

    Kaynar Suyla Karışık Turşu (Çok Pratik Çok Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bütün malzemeleri iyice yıkıyoruz, daha sonra istediğimiz şekilde doğrayıp karıştırıyoruz, 1 litrelik kavanozları dibine 3 er diş sarımsak ekliyoruz (Burası tamamen damak tadınıza kalmış bir durum isterseniz daha fazlada ekleyebilirsiniz)
  • malzemeleri kavanozlara güzelce doldurup, sirke, tuz, şeker, limon tuzunu ekleyip, kavanozların ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak şekilde kaynar suyu döküyoruz.
  • Kaynatıp kuruttuğumuz kapaklarla sıkıca kapatıp ters çevirip, bir gece üzeri örtülü bir şekilde bekletiyoruz, yaklaşık 10 gün sonra tursumuz hazır.
  • En önemli nokta sebzeleriniz çürük olmaması, kapaklarınızın yeni olması. Deneyecek olanlara afiyet olsun 🧡.

Tek Atımlık Rulo Milföy Pizzalar Tarifi

 

Tek Atımlık Rulo Milföy Pizzalar Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy hamuru
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 80 gr sucuk
  • 90 gr labne peyniri

    Tek Atımlık Rulo Milföy Pizzalar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına küçük küçük doğradığımız sucukları, domatesleri, yeşil biberi, rendelenmiş kaşar peynirini ve labne peynirini alarak güzelce karıştıralım.
  • Oda sıcaklığına gelen milföy hamurumuzu merdane yardımı ile genişletelim ve üzerine hazırladığımız karışımı ince bir katman olacak şekilde sürelim.
  • Ardından milföyü rulo şeklinde saralım ve bir kenara alalım. Diğer milföy hamurlarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız rulolarımızı streç serdiğimiz bir tabak içerisine alarak 10 dakika kadar dondurucuda dinlendirelim. Bu şekilde dilimleme işlemini daha kolay yapacağız.
  • Sürenin sonunda rulolarımızı dolaptan alalım ve birer parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyelim.
  • Pizza dilimlerimizi fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizelim ve önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen rulo milföy pizzalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

2 Ekim 2021 Cumartesi

Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi


 

Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt
  • 1 adet muz

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket krema

Üzeri için;

  • Dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz

    Az Malzemeli Çok Lezzetli Pratik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar ortalama 4 dk çırpalım.
  • Ardından sütü, sıvı yağı, unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek ortalama 1 dk çırpalım.
  • Uzun süre çırpmayalım ki yumurtanın havası sönmesin.
  • Çırpma işlemi bitince sıpatulayla alttan üste dairesel hareketlerle toparlayalım ve yağladığımız tart kalıbına kek harcımızı alalım.
  • Kalıbı birkaç defa tezgaha vurarak içerisindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
  • Muhallebisi için sütü uygun bir tencereye alalım.
  • İçerisine şeker ve unu ekleyerek pürüzsüz oluncaya kadar karıştıralım.
  • Ardından ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Pişince ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek karıştıralım.
  • Hızlı soğuması için ayrı bir kaba alalım.
  • Muhallebiyi ara ara karıştıralım ki kabul bağlamasın.
  • Bu arada kekimiz de pişecektir.
  • Pişen keki 15 dk kadar soğumaya bıraktıktan sonra servis tabağına alabiliriz.
  • Keki 1 su bardağı sütle ıslatalım.
  • Islattığımız kekin üzerine dilimlediğimiz 1 adet muzu ekleyelim.
  • Muhallebimiz de soğuyunca içine yarım paket krema ekleyelim ve karıştıralım.
  • Krema yerine kremşanti ve az miktarda süt de ekleyebilirsiniz.
  • Muzların üzerine muhallebiyi ekleyerek dağıtalım ve buzdolabına kaldırarak 1-2 saat dinlendirelim.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Tart kalıplarında malzeme konan yerin derinliği farklı olabiliyor. Eğer muhallebiyi eklemenize rağmen yer kalırsa artan yarım paket kremadan çikolata ganaj hazırlayarak muhallebinin üzerine ekleyebilirsiniz. Benimkinde yer kalmadığından direkt süsledim.
  • Süsledikten sonra dilerseniz hemen ya da biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Ev Kurabiyesi Tarifi

 

Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 7 klasik su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • İsteğe göre içine portakal kabuğu rendesi eklenebilir.

    Ev Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sıvı malzemeler ve şeker bir kaba alınır ve kaşıkla veya elle karıştırılır.
  • Sonra un, karbonat, kabartma tozu, tuz eklenir ve yoğurulur. İsteğe göre bu aşamada portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
  • Ele yapışan bir hamur elde edilecek.
  • Elimiz sıvı yağ ile yağlanır ve şekil verilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Aralıklı koyun çünkü büyüyorlar.
  • Önceden ısıtılmış fırına konur ve pişirilir.
  • Püf nokta: 10 dk 250 derecede pişirin (kabarana kadar)
  • Sonra 190 derecede 20 dk pişirin. Her fırın değişiklik göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Bir de bunun özelliği biraz büyük olması. Limon büyüklüğünde olsun en azından 🤓

Çıtır Tavuk But Tarifi

 

Çıtır Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk baget (Kanatla da yapılabilir)
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tuz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Çıtır Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bagetleri derin bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayalım.
  • Pişen tavukları çıkarıp ve soğumaya bırakalım. Derin bir kaseye un, mısır unu, galeta ve bütün baharatlarını alıp karıştıralım. Ayrı bir kasede yumurta ve suyu çırpın.
  • Soğuyan bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayalım. Bir tabağa alın üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında bekletin.
  • Dinlenen tavukları tekrar önce yumurta ardından unlu karışıma batırıp bol yağda kızartalım. Bu aşamada aralıklı karıştıralım. Her tarafı eşit bir şekilde pişmeli. Yanına patates kızartması ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Su Böreği Tadında Yufkadan Kolay Börek Tarifi

 

Su Böreği Tadında Yufkadan Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( 200 ml)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soda
  • 1 paket kabartma tozu

İç malzemesi

  • 200 gram beyaz peynir
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • İsteğe bağlı maydanoz
  • Kıymalı, patatesli vs. ic harcı da hazırlayabilirsiniz.

    Su Böreği Tadında Yufkadan Kolay Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için bütün malzemeleri bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz.
  • Yufkaları ortadan ikiye bölüyoruz.
  • Her bir yarım yufkanın arasına hazırladığımız sostan bir kepçe döküp bir fırça yardımıyla yufkanın heryerini sosluyoruz.
  • Ardından iç harcını koyup yufkayı rulo yapıp tepsiye diziyoruz.
  • Bu işlemi bütün yufkalar bitene kadar yapıyoruz.
  • Her bir rulo yaptığımız yufkayı diğerinin etrafına sarıp, bir tepsi börek elde ediyoruz.
  • Kalan sosu böreğin üzerine eşit bir şekilde gezdiriyoruz.
  • İsteğe bağlı üzerine susam atabilirsiniz.
  • Hazırladığımız böreği eşit parçalara kesip üzerini strec filmle kapatıp bir saat bekletiyoruz.
  • 1 saat bekleyen böreğimizi 200 derece alt üst ayar fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen böreğimizin üzerini ıslattığımız temiz bir bezle kapatalım ki yumuşacık kalsın. Afiyet olsun.

Lokanta Usulü Ezme Tarifi

 

Lokanta Usulü Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak

Sosu için

  • 6 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı acı biber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1.5 yemek kaşığı tuz

    Lokanta Usulü Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sebzelerimizin hepsini yıkayıp robottan ince olacak şekilde çekiyoruz. Geniş bir kaba boşaltıyoruz.
  • Bir kasenin içerisine sos için olan tüm malzemelerimizi ilave edip karıştırıyoruz.
  • Sebzelerimizin üzerine sosumuzu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Bütün sofralara yakışan bu ezme tarifini mutlaka denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Domates Çorbası (Kremasız Sütsüz) Tarifi

 

Domates Çorbası (Kremasız Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4yemek kaşığı zeytin yağı
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 1 çağ kaşığı tuz
  • Biraz kekik ve karabiber

Üzerine

  • Kaşar peyniri rendesi

    Domates Çorbası (Kremasız Sütsüz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu ve yağı kokusu çıkana kadar kavuralım daha sonra salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Kabuğunu soyduğumuz domatesleri iri iri doğrayalım tencereye ekleyelim kavurmaya devam edelim.
  • Domatesler biraz sulanınca et suyunu ve baharatları ekleyip karıştıralım on beş dk pişirelim.
  • Pişen çorbamızı blendırdan geçirelim sıcak servis yapalım servis esnasında üzerine kıtır ekmek veya kaşar peynir kullanabilirsiniz afiyet olsun.

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patates
  • 200 gram kadar kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Sıvıyağ ve zeytinyağı
  • Çok az kimyon, karabiber, kekik
  • 1 tutam maydanoz

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • Sarımsaklı yoğurt

    Çökertme Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup çok ince şekilde kürdan kalınlığında doğruyoruz daha sonra suyla nişasası çıkana kadar yıkayıp daha sonra bir kapta suda 5 ok kadar bekletiyoruz.
  • Diğer yandan kıymayı bir tavaya alıp yeteri kadar sıvı yağ ve zeytinyağı ekleyip kavuruyoruz daha sonra yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz.
  • Biraz daha kavurup domates rendesini ekliyoruz baharatlarını da ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  • Diğer yandan patatesleri kızartmak için tavaya sıvı yağını ekleyip ocağın altını açıyoruz patateslerin suyunu süzüp havlu kağıdın üstüne alıyoruz üzerindeki fazla suyu çekmesi için.
  • Daha sonra kızgın yağda güzelce kızartıyoruz kızaran patatesleri servis tabağına alıyoruz üzerine sarımsaklı yoğurdu yayıp en üste de kıymalı harcımızı yayıyoruz.
  • En üste de bir tutam maydanozu ince kıyıp üzerine serpiyoruz deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kahvaltılık Sos Yemek Yanına Meze Ekmeğe Sürmelik Sos Tarifi

 

Kahvaltılık Sos Yemek Yanına Meze Ekmeğe Sürmelik Sos Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kase veya 2 avuç dolusu kuru domates
  • 1 su bardağı ceviz (İsteğe göre artırılabilir)
  • 3 közlenmiş kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • 4 5 kaşık nar ekşisi (Kontrollü koyun damak tadınıza göre)
  • Zeytinyağı
  • 3 tatlı kaşığı kimyon (Arttırılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber (Arttırılabilir)
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • Tuz

    Kahvaltılık Sos Yemek Yanına Meze Ekmeğe Sürmelik Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru domatesler büyük bir kaseye alınır. Üzerine sıcak su koyulup yumuşayana kadar bekletilir. Süzülüp mutfak robotuna alınır.
  • Üzerine közlenmiş soyulmuş çekirdekleri alınmış kırmızı biber koyulup robottan geçirilir.
  • 3. Resimdeki hale gelince üzerine kalan tüm malzemeler ilave edilip bir kez daha çekilir. Baharatları nar ekşisini ve zeytinyağını kontrollü eklemenizi tavsiye ediyorum tadarak istediğiniz yoğunlukta bırakmanız faydanıza olacaktır.
  • İstenilen kıvama gelene kadar zeytinyağı eklenir ve sosumuz hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗🥰🌿

Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi

 

Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg armut domates
  • 2 kg oturak domates
  • 2 kg. kırmızı yağlı biber
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu

    Kırmızı Biberli Domates Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derece ısıtalım. Yağlı biberlerin saplarını ve tohumlarını temizleyerek yıkayalım. Süzelim.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye biberleri sıralayarak ısınmış fırına koyalım. Otuz dakika fırında kalan biberleri süre sonunda fırından çıkarıp terleyip kolay soyulması için poşetleyelim.
  • Biberler soğurken domateslerin kabuklarını soyalım. Domatesleri kaynar suyun içinde beş dakika bekletirsek çok kolay soyarız.
  • Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondodan geçirelim ve derince bir tencereye alalım.
  • Armut domatesin etinden oturak domatesin suyundan yararlanacağım.
  • Domatesleri tencereye kaynamaya bırakalım.
  • Biberlerin kabuklarını soyarak domatesin içine ilave edelim ve blender dan geçirerek otuz dakika kaynatalım.
  • Tuzunu ilave edelim. Tadına bakarak kontrollü katalım.
  • Her yıl kavanoz kapaklarını değiştirelim. Kavanoz kapaklarımızı 10 dakika kaynatalım.
  • Domates suyunu kavanozlara paylaştıralım.
  • Kaynattığımız kapak ile kavanozlarımızı sıkıca kapatıp ters çevirelim.
  • Bir gece bu şekilde bekletelim.
  • Sabahına kavanozları düzeltip serin bir yerde muhafaza edelim.
  • Yazın karlı satın aldığımız domatesleri kışın yemeklerimize katarak ve özellikle domates çorbası yapımında rahatlıkla tüketebiliriz. Herkese kolay gelsin. Afiyet olsun 😋.