Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet büyük yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cimdik tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
Sos için
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata
Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırın 180° çalıştırılır.
- Yumurta ve şeker iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Sıvı malzemeler eklenir karıştırılır.
- Kalan malzemeleri ekleyip tekrar çırpılır.
- Yağlanmış borcama hamur dökülür ve kontrolü bir şekilde pişirilir.
- Sos için çikolata hariç malzemeler alınır kaynayana kadar pişirilir.
- Altını kapadıktan sonra çikolata eklenir karıştırılarak eritilir.
- Kek fırından çıkıp 10 dakika dinlendikten sonra ocaktan aldığımız sıcak sos üzerine dökülür.
- Sosu çektikten sonra dilediğiniz gibi süslenir. Gerçekten çok güzel oluyor çikolata ayrı bi güzel yapıyor afiyet olsun.
Pizza (Anne Yapımı) Tepside Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 bardak süt (400 ml)
- 1 bardak su (200 ml)
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım bardak sıvı yağ (100 ml)
- 6-7 bardak un (1300 kg)
Sosu için;
- 4 adet domates rendesi (orta boy)
- 1 yemek biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Kekik
Üzeri için;
- 4 adet çarliston biber
- 2 adet kırmızı biber
- 300 gram sosis
- Yarım kangaldan biraz fazla sucuk
- 1 kutu mısır
- Kaşar rendesi
- Sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz-(mantar, zeytin, kavurma vs…)
Pizza (Anne Yapımı) Tepside Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için;Sütü ve suyu parmağımızın dayanacağı kadar ısıtalım ılıyınca yoğurma kabına konulur.
- İçerisine yaş maya, tuz ve şeker de eklenerek mayayı iyice çözelim. Yağını ekleyelim.
- Daha sonra yavaş yavaş unu yedirelim ele hafif yapışır yumuşak bir hamur elde edelim.
- Üzerini kapatalım. Yaklaşık 45 dakika mayalandıralım.
- Daha sonra hamuru tepsimizin alabileceği boyutta 2 ye yada 3 e bölelim( bu kısımda çok ince sevenler 3 e bölebilir. Ben 2 ye böldüm. )
- Tepsimizi hafifçe her yerini yağlayalım.
- Üzerine mısır unu varsa serpelim.
- Sonra hamuru elimizde tepsiye göre açtıralım.
- Üzeri için;Domates suyu, biber salçası, zeytinyağ, kekik, tuz karışımını güzelce sürelim (sosu 2 ye böldüm).
- Üzerine az kaşar peyniri serpeleyin.
- Malzemeleri sırasıyla dizelim biberleri, sosis, sucuk, mısır, mantar, zeytin….
- 180 derece fanlı ayarda 20 dakika pişirip tekrardan çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpeleyelim.
- 5 dakika daha pişirip çıkaralım…( her fırının pişirme derecesi ayrı olduğu için pişerken kontrol ediniz. )Afiyet olsun…🌻 🍕.
Kömbe Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 orta boy patates haşlanmış
- Sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
Üzeri için;
- Susam
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım.
- Üzerine yumurta maya süt ilave edip harmanlıyoruz.
- Daha sonra aldığı kadar un ekliyoruz toparlanan hamura biraz yağ gezdirip tekrar yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde ediyoruz 20 dk mayalandıralım.
- Daha sonra oklava yardımıyla biraz açalım hamurun heryerini sıvı yağlayalım.
- 4 de katlayalım.
- Sonra oklavayla tekrar açıp margarinle yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim ve hamuru tepsiye alıp sıvı yağ yardımıyla iyice yayalım.
- 20 dk tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta ve yoğurdu sürelim.
- Susam serpip fırına verelim 200 drc fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗💜.
Krem Şantili Kurabiye (10 Dakikada Hazır Pratik) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tekli sade kremşanti
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2.5- 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Krem Şantili Kurabiye (10 Dakikada Hazır Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisinde sıvı yağ ve toz krem şantiyi karıştıralım.
- Ardından içerisine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Unu kontrollü ekleyelim her un farklı olabiliyor.
- Şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- 10 dk soğuduktan sonra pudra şekeri dökerek servis yapabiliriz.Afiyet olsun 👌.
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
- Orta boy karnabahar
- 3 adet yumurta
- 1 ,5 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine
- Pul biber
- Sarımsaklı yoğurt
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı parçalara ayırıp su dolu tencereye alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı,tuzu ekleyip haşlayalım.
- Karnabahara çatal kolayca batıyorsa yeterlidir iyice hamur olmasın kızartırken parçalanmasın.
- Daha sonra bi kaba yumurta un ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice çırpalım.
- Bir tencereye yağ koyalım ve kızdıralım.
- Hazırladığımız harca karnabaharları bulayıp yağın içine koyalım ve kızartalım.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ekleyelim.
- Afiyet olsun.
Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler
Kaşarlı mantar:
- 400 gram mantar kasesi
- Tuz
- Margarin ya da tereyağı
- Rendelenmiş kaşar
Çıtır tavuk:
- 1 (yarım) tavuk göğsü
- 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu yoksa ekmek ufağı
- Pul biber ya da toz biber
- Zerdeçal
- Tuz
- Kimyon
- 1/2 (yarım) çay bardağı un
- 1 yumurta
Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarların saplarını ayıklayıp kaselerini soyalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- İçlerine tuz serpip ufak ufak yağ koyalım içlerine.
- Bir kaba unu, bir kaba yumurtayı birine de galeta unu ile karıştırdığımız baharatları koyalım.
- Julyen ya da ızgaralık ince doğranmış tavukları önce una bulayalım, fazla ununu silkeleyip önce yumurta sonra da paneye bulayalım.
- Tepsiye dizip 15 dakika 180 derece önceden ısıtılmış şekilde fırınlayalım.
- 15 dakika sonra çıkarıp kaşarları kaselere koyalım ve tavukları ters çevirelim. Bu şekilde 10 dakika kadar daha pişirelim tavuklarınız ince ise bu süre yeterli olacaktır.
- 10 dakika sonra fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (Orta boy)
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2-2, 5 su bardağı un
Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için öncelikle havuçlar yıkanıp soyup rendelenir.
- Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk. Köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
- Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir. Kıvama göre un miktarını unun kalitesine göre ayarlayın.
- Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir ve spatula ile son kez karıştırılır.
- Kullanılacak kek kabı margarinle bolca yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk 20-25 dk fırının kapağını açmayın daha güzel kabarsın kekin pişmiş olduğundan emin olmak için bir kürdan yardımıyla kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Afiyet olsun.
Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 7 klasik su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
- İsteğe göre içine portakal kabuğu rendesi eklenebilir.
Ev Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm sıvı malzemeler ve şeker bir kaba alınır ve kaşıkla veya elle karıştırılır.
- Sonra un, karbonat, kabartma tozu, tuz eklenir ve yoğurulur. İsteğe göre bu aşamada portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
- Ele yapışan bir hamur elde edilecek.
- Elimiz sıvı yağ ile yağlanır ve şekil verilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Aralıklı koyun çünkü büyüyorlar.
- Önceden ısıtılmış fırına konur ve pişirilir.
- Püf nokta: 10 dk 250 derecede pişirin (kabarana kadar)
- Sonra 190 derecede 20 dk pişirin. Her fırın değişiklik göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Bir de bunun özelliği biraz büyük olması. Limon büyüklüğünde olsun en azından 🤓
Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gr eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı soda
- 2 su bardağı beyaz peynir
- 3 su bardağı kaşar peyniri
- Yarım demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı çırpma kabına alarak malzemeler güzelce karışana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
- Ardından üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştıralım.
- Tezgahın üzerine yufkamızdan bir tanesini serelim. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim.
- Üzerine 2. kat yufkamızı da serelim ve tekrar sosumuzdan gezdirerek her yerine gelmesini sağlayalım. Yufkalarımız bitene kadar soslayarak üst üste sermeye devam edelim.
- Son kat yufkamızı da serip iç harcını yaydıktan sonra yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirelim.
- Hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölelim. Tezgahın üzerine aldığımız streç filmin ortasına börek parçalarımızdan bir tanesini alıp saralım. Diğer parçaları için de aynı işlemi uygulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen böreğimizi dolaptan alalım ve dilimleyerek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Eğer böreklerinizin hepsini tüketmeyecekseniz dilimleyelim ve birbirine değmeyecek şekilde fermuarlı poşete yerleştirerek dondurucuya kaldıralım.
- Tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine sürmek için uygun bir kasede yoğurt ve yumurtayı çırpalım.
- Daha sonra börek dilimlerinin üzerine sürerek önceden ısıtılmış 200°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda altı üstü güzelce kızaran böreklerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!
Kurutulmuş Domates Mezesi (Dikkat çok ekmek yedirebilir =)) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kasesi kurutulmuş domates
- 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 büyük diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı kekik
- 1 küçük demet maydanoz
- Yarım limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Tuz
Kurutulmuş Domates Mezesi (Dikkat çok ekmek yedirebilir =)) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Domatesi kaynamış suda 1 saat bekletelim. Güzelce yıkayalım kurulayalım. Çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
- Sarımsağı ezelim. Maydonozu ince doğrayalım. Cevizi iri kalacak şekilde rondodan geçirelim.
- Karıştırma kabına tüm malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Ben çok az tuz attım çünkü domates tuzluydu tadına bakarak atıp atmayacağınıza siz karar verin. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌼.
Yaz Ayının Vazgeçilmez Yemeği Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- Biber dolması
- 1 kilo kadar dolmalık biber
- 200 gram kıyma
- 2 bardak pirinç
- 2 kuru soğan
- 1 kaşık salça
- Yarım bardak sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Nane
- Maydonoz
Üzeri için
- 1 domates
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 kaşık salçayla hazırlanmış
Yaz Ayının Vazgeçilmez Yemeği Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberlerin içlerini güzelce temizleyip yıkayalım.
- İç harcımızın malzemelerini karıştırıp iç harcı hazırlayalım. Biberlerimizi dolduralım.
- Üzerini dilimlediğimiz domatesle kapatalım.
- Tuz sıvı yağ ve 1 kaşık salça ile suyumuzu hazırlayalım. Dolmaların üzerine dökelim.
- Kaynamaya başlayınca altını kısık ateşte yaklaşık 30-40 dk. kadar pişirelim afiyet olsun.