3 Ekim 2021 Pazar

Çikolatalı Islak Kek Tarifi

 

Çikolatalı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 cimdik tuz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Sos için

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü çikolata

    Çikolatalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırın 180° çalıştırılır.
  • Yumurta ve şeker iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Sıvı malzemeler eklenir karıştırılır.
  • Kalan malzemeleri ekleyip tekrar çırpılır.
  • Yağlanmış borcama hamur dökülür ve kontrolü bir şekilde pişirilir.
  • Sos için çikolata hariç malzemeler alınır kaynayana kadar pişirilir.
  • Altını kapadıktan sonra çikolata eklenir karıştırılarak eritilir.
  • Kek fırından çıkıp 10 dakika dinlendikten sonra ocaktan aldığımız sıcak sos üzerine dökülür.
  • Sosu çektikten sonra dilediğiniz gibi süslenir. Gerçekten çok güzel oluyor çikolata ayrı bi güzel yapıyor afiyet olsun.

Pizza (Anne Yapımı) Tepside Pizza Tarifi

 

Pizza (Anne Yapımı) Tepside Pizza Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 bardak süt (400 ml)
  • 1 bardak su (200 ml)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ (100 ml)
  • 6-7 bardak un (1300 kg)

Sosu için;

  • 4 adet domates rendesi (orta boy)
  • 1 yemek biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kekik

Üzeri için;

  • 4 adet çarliston biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 300 gram sosis
  • Yarım kangaldan biraz fazla sucuk
  • 1 kutu mısır
  • Kaşar rendesi
  • Sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz-(mantar, zeytin, kavurma vs…)

    Pizza (Anne Yapımı) Tepside Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için;Sütü ve suyu parmağımızın dayanacağı kadar ısıtalım ılıyınca yoğurma kabına konulur.
  • İçerisine yaş maya, tuz ve şeker de eklenerek mayayı iyice çözelim. Yağını ekleyelim.
  • Daha sonra yavaş yavaş unu yedirelim ele hafif yapışır yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Üzerini kapatalım. Yaklaşık 45 dakika mayalandıralım.
  • Daha sonra hamuru tepsimizin alabileceği boyutta 2 ye yada 3 e bölelim( bu kısımda çok ince sevenler 3 e bölebilir. Ben 2 ye böldüm. )
  • Tepsimizi hafifçe her yerini yağlayalım.
  • Üzerine mısır unu varsa serpelim.
  • Sonra hamuru elimizde tepsiye göre açtıralım.
  • Üzeri için;Domates suyu, biber salçası, zeytinyağ, kekik, tuz karışımını güzelce sürelim (sosu 2 ye böldüm).
  • Üzerine az kaşar peyniri serpeleyin.
  • Malzemeleri sırasıyla dizelim biberleri, sosis, sucuk, mısır, mantar, zeytin….
  • 180 derece fanlı ayarda 20 dakika pişirip tekrardan çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpeleyelim.
  • 5 dakika daha pişirip çıkaralım…( her fırının pişirme derecesi ayrı olduğu için pişerken kontrol ediniz. )Afiyet olsun…🌻 🍕.

Kömbe Tarifi

 

Kömbe Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 orta boy patates haşlanmış
  • Sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya

Üzeri için;

  • Susam
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta

    Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayalım.
  • Üzerine yumurta maya süt ilave edip harmanlıyoruz.
  • Daha sonra aldığı kadar un ekliyoruz toparlanan hamura biraz yağ gezdirip tekrar yoğuruyoruz.
  • Ele yapışmayan yumuşak bi hamur elde ediyoruz 20 dk mayalandıralım.
  • Daha sonra oklava yardımıyla biraz açalım hamurun heryerini sıvı yağlayalım.
  • 4 de katlayalım.
  • Sonra oklavayla tekrar açıp margarinle yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim ve hamuru tepsiye alıp sıvı yağ yardımıyla iyice yayalım.
  • 20 dk tepsi mayası yapalım.
  • Üzerine yumurta ve yoğurdu sürelim.
  • Susam serpip fırına verelim 200 drc fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun🤗💜.

Krem Şantili Kurabiye (10 Dakikada Hazır Pratik) Tarifi

 

Krem Şantili Kurabiye (10 Dakikada Hazır Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tekli sade kremşanti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2.5- 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Krem Şantili Kurabiye (10 Dakikada Hazır Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisinde sıvı yağ ve toz krem şantiyi karıştıralım.
  • Ardından içerisine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
  • Ele yapışmayan hamur elde edelim.
  • Unu kontrollü ekleyelim her un farklı olabiliyor.
  • Şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim.
  • 10 dk soğuduktan sonra pudra şekeri dökerek servis yapabiliriz.Afiyet olsun 👌.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy karnabahar
  • 3 adet yumurta
  • 1 ,5 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzerine

  • Pul biber
  • Sarımsaklı yoğurt

    Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı parçalara ayırıp su dolu tencereye alalım.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı,tuzu ekleyip haşlayalım.
  • Karnabahara çatal kolayca batıyorsa yeterlidir iyice hamur olmasın kızartırken parçalanmasın.
  • Daha sonra bi kaba yumurta un ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip iyice çırpalım.
  • Bir tencereye yağ koyalım ve kızdıralım.
  • Hazırladığımız harca karnabaharları bulayıp yağın içine koyalım ve kızartalım.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber ekleyelim.
  • Afiyet olsun.

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi

 

Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

Kaşarlı mantar:

  • 400 gram mantar kasesi
  • Tuz
  • Margarin ya da tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar

Çıtır tavuk:

  • 1 (yarım) tavuk göğsü
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu yoksa ekmek ufağı
  • Pul biber ya da toz biber
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Kimyon
  • 1/2 (yarım) çay bardağı un
  • 1 yumurta

    Fırında Çıtır Tavuk Ve Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarların saplarını ayıklayıp kaselerini soyalım ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • İçlerine tuz serpip ufak ufak yağ koyalım içlerine.
  • Bir kaba unu, bir kaba yumurtayı birine de galeta unu ile karıştırdığımız baharatları koyalım.
  • Julyen ya da ızgaralık ince doğranmış tavukları önce una bulayalım, fazla ununu silkeleyip önce yumurta sonra da paneye bulayalım.
  • Tepsiye dizip 15 dakika 180 derece önceden ısıtılmış şekilde fırınlayalım.
  • 15 dakika sonra çıkarıp kaşarları kaselere koyalım ve tavukları ters çevirelim. Bu şekilde 10 dakika kadar daha pişirelim tavuklarınız ince ise bu süre yeterli olacaktır.
  • 10 dakika sonra fırından alıp sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

 

Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (Orta boy)
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2-2, 5 su bardağı un

    Havuçlu Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimiz için öncelikle havuçlar yıkanıp soyup rendelenir.
  • Bir kapta yumurta ve şeker mikser ile 4-5 dk. Köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
  • Süt ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya (elenerek) eklenir. Kıvama göre un miktarını unun kalitesine göre ayarlayın.
  • Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir ve spatula ile son kez karıştırılır.
  • Kullanılacak kek kabı margarinle bolca yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk 20-25 dk fırının kapağını açmayın daha güzel kabarsın kekin pişmiş olduğundan emin olmak için bir kürdan yardımıyla kontrol edin kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Afiyet olsun.

Ev Kurabiyesi Tarifi

 

Ev Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 7 klasik su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz
  • İsteğe göre içine portakal kabuğu rendesi eklenebilir.

    Ev Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm sıvı malzemeler ve şeker bir kaba alınır ve kaşıkla veya elle karıştırılır.
  • Sonra un, karbonat, kabartma tozu, tuz eklenir ve yoğurulur. İsteğe göre bu aşamada portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.
  • Ele yapışan bir hamur elde edilecek.
  • Elimiz sıvı yağ ile yağlanır ve şekil verilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Aralıklı koyun çünkü büyüyorlar.
  • Önceden ısıtılmış fırına konur ve pişirilir.
  • Püf nokta: 10 dk 250 derecede pişirin (kabarana kadar)
  • Sonra 190 derecede 20 dk pişirin. Her fırın değişiklik göstereceği için kontrollü pişirmekte fayda var. Bir de bunun özelliği biraz büyük olması. Limon büyüklüğünde olsun en azından 🤓

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi

 

Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı soda
  • 2 su bardağı beyaz peynir
  • 3 su bardağı kaşar peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Puf Puf Kabaran Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Böreğin sosu için uygun bir karıştırma kabına yumurta, yoğurt, eritilmiş tereyağı, süt, sıvı yağ ve sodayı çırpma kabına alarak malzemeler güzelce karışana kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
  • Ardından üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, kıyılmış maydanoz ve kabartma tozunu da ilave ederek karıştıralım.
  • Tezgahın üzerine yufkamızdan bir tanesini serelim. Üzerine hazırladığımız sostan gezdirelim.
  • Üzerine 2. kat yufkamızı da serelim ve tekrar sosumuzdan gezdirerek her yerine gelmesini sağlayalım. Yufkalarımız bitene kadar soslayarak üst üste sermeye devam edelim.
  • Son kat yufkamızı da serip iç harcını yaydıktan sonra yufkalarımızı çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirelim.
  • Hazırladığımız ruloyu 3 eşit parçaya bölelim. Tezgahın üzerine aldığımız streç filmin ortasına börek parçalarımızdan bir tanesini alıp saralım. Diğer parçaları için de aynı işlemi uygulayalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen böreğimizi dolaptan alalım ve dilimleyerek pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Eğer böreklerinizin hepsini tüketmeyecekseniz dilimleyelim ve birbirine değmeyecek şekilde fermuarlı poşete yerleştirerek dondurucuya kaldıralım.
  • Tepsiye yerleştirdiğimiz böreklerin üzerine sürmek için uygun bir kasede yoğurt ve yumurtayı çırpalım.
  • Daha sonra börek dilimlerinin üzerine sürerek önceden ısıtılmış 200°C fansız fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda altı üstü güzelce kızaran böreklerimizi fırından alalım ve ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun!

Kurutulmuş Domates Mezesi (Dikkat çok ekmek yedirebilir =)) Tarifi

 

Kurutulmuş Domates Mezesi (Dikkat çok ekmek yedirebilir =)) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çorba kasesi kurutulmuş domates
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 büyük diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 1 küçük demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Kurutulmuş Domates Mezesi (Dikkat çok ekmek yedirebilir =)) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesi kaynamış suda 1 saat bekletelim. Güzelce yıkayalım kurulayalım. Çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım.
  • Sarımsağı ezelim. Maydonozu ince doğrayalım. Cevizi iri kalacak şekilde rondodan geçirelim.
  • Karıştırma kabına tüm malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
  • Ben çok az tuz attım çünkü domates tuzluydu tadına bakarak atıp atmayacağınıza siz karar verin. Deneyenlere afiyet şifa olsun 🌼.

Yaz Ayının Vazgeçilmez Yemeği Biber Dolması Tarifi

 

Yaz Ayının Vazgeçilmez Yemeği Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • Biber dolması
  • 1 kilo kadar dolmalık biber
  • 200 gram kıyma
  • 2 bardak pirinç
  • 2 kuru soğan
  • 1 kaşık salça
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Nane
  • Maydonoz

Üzeri için

  • 1 domates
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 kaşık salçayla hazırlanmış

    Yaz Ayının Vazgeçilmez Yemeği Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Biberlerin içlerini güzelce temizleyip yıkayalım.
  • İç harcımızın malzemelerini karıştırıp iç harcı hazırlayalım. Biberlerimizi dolduralım.
  • Üzerini dilimlediğimiz domatesle kapatalım.
  • Tuz sıvı yağ ve 1 kaşık salça ile suyumuzu hazırlayalım. Dolmaların üzerine dökelim.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısık ateşte yaklaşık 30-40 dk. kadar pişirelim afiyet olsun.