Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
Kreması için;
- 160 gram beyaz çikolata
- 400 ml sıvı krema
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganaj için:
- 1 paket krema (200ml)
- 50 gram sütlü 50 gram çikolata
Orta kısmı için;
- Çilek,
- Muz vs
Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine çember kek kalıbımızı yerleştirelim, kenarlarına da yağlı kağıt yerleştirirsek piştikten sonra ayırması daha rahat olur. Ardından kek harcımızı içerisine dökelim.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim (Fırın durumuna göre bakalım erken pişerse çıkartabiliriz)
- Kekimiz pişince fırından çıkartalım ve çemberinden ayıralım.
- Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra servis tabağımıza ters çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça soyalım.
- Kalıbı tekrar kekin üzerine yerleştirerek süt ile kekimizi ıslatalım.
- Sütünü güzel bir şekilde çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.
- Kreması için içerisinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine suya temas etmeyecek şekilde cam kap yerleştirelim.
- İçerisine beyaz çikolatayı ekleyelim ve benmari usulü eritelim.
- Çikolatamız tamamen eridikten sonra ocaktan alalım.
- Karıştırma kabının içerisine sıvı kremayı ve pudra şekerini alarak çırpalım.
- Üzerine eritip soğuttuğumuz beyaz çikolatayı ilave edelim ve kremamız koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Sütünü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı yayalım ve düzeltelim.
- Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Ganaj için kremamızı uygun bir tencere de ısıtalım.
- Ardından doğradığımız ya da elimizle böldüğümüz çikolatayı içine atıp karıştıralım.
- Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve üzerine ilk sıcaklığı geçmiş ganajımızı pastaya yakın bir şekilde dökelim ve yayalım.
- Tekrar buz dolabına alıp bir gece dolapta bekletelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
Not: beyaz çikolatalı kremayı kekin üstüne dökmeden önce çilek ve çikolata parçaları ile kapladım dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz çok hafif ve güzel bir tat veri. Ganajımızı kesinlikle sıcak ve yukardan dökmeyelim krema sosumuzun üstüne yoksa hemen dağılır.