13 Ekim 2021 Çarşamba

Trakya Mancası (En Keyiflisinden Bir Tık Farklılıkla) Tarifi


 

Trakya Mancası (En Keyiflisinden Bir Tık Farklılıkla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 tane büyük boy domates
  • 1 tane soğan
  • Çeyrek bağ maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yeteri kadar tuz

    Trakya Mancası (En Keyiflisinden Bir Tık Farklılıkla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcan ve biberlerimizi ocağın üzerinde közmatikte közleyelim. 👇👇
  • Fırına da atabilirsiniz amaç közlenmesi😉( ben biberleri buzluktan kullanıyorum önceden közleyip koymuştum 😉).
  • Derin bir salata kasesine domatesleri küp küp doğrayalım.
  • Ayrı bir kabın içerisine soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım ,üzerine hafif tuz ve limon sıkıp güzelce ovalım ve domateslere ekleyelim.
  • İnce kıyılmış maydanozu ilave edelim.
  • Közlediğimiz patlıcanları soyup ince ince doğrayıp ekleyelim.
  • Közlediğimiz patlıcanları bir poşet içine alalım ve ağzını sıkıca bağlayalım ki o buharıyla çok rahat soyulsunlar😉.
  • Buzluktan çıkarmış olduğumuz biberi ince ince doğrayalım ve küçük bir tavaya alalım.
  • Üzerine ezdiğimiz sarımsağı ve tereyağını ekleyelim bir kaç dakika soteleyelim ve soğuduktan sonra salatamıza ilave edelim.
  • Diğer kalan bütün malzemeleri de ekleyip güzelce harmanlayalım. Ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun 💐.

Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı pirinç (Yarım çay bardağına yakın denk geldi)
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su (Terbiyesini ekleyince kıvamı koyu olursa artırılabilir)
  • Yeterince tuz (1 tatlı kaşığına yakın kullandım)

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı nane

    Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinç yıkanıp süzülür ve tencereye koyulur üzerine 6 su bardağı su eklenerek kaynamaya bırakılır, su kaynayınca kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Derin bir kaba yoğurt yumurta ve un alınarak iyice çırpılır.
  • Kaynayan çorbanın suyundan bir kaç kepçe su alınır yoğurtlu sosun içine koyulur ve karıştırılır.
  • Tenceredeki çorba sürekli karıştırılarak hazırlanan yoğurtlu karışım tencereye ilave edilir sürekli karıştırıp ekleme sebebimiz çorbanın kesilmemesi için ve 10 dakika daha ara ara karıştırarak pişirilir ocağın altını kapatmaya yakın tuz ilave edilir karıştırılır (Terbiyeli çorbalarda tuz en son ilave edilir)
  • Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir üzerine nane eklenip çok kısa kavrulur ve çorbaya ilave edilerek karıştırılır.
  • Yada tereyağı tenceredeki çorbaya ilave edilmez servis esnasında çorba konulan tabağın üzerine gezdirilerek sunulur.

Fırında Köfte Patates Tarifi

 

Fırında Köfte Patates Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 -350 gram kadar kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 5 6 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Karabiber, tuz.

Diğer malzemeler;

  • 2 adet patates (büyük boy, yoksa 3 adet küçük boy)
  • 6 adet çeri domates
  • 7- 8 sivribiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz, pulbiber
  • Üzeri için ayrıca yağlı kağıt

    Fırında Köfte Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir kaba alıp üzerine robottan geçtiğim soğan, sarımsak ve maydanozu ekledim.
  • Baharatları da ekleyip yoğurdum dolapta 15 dakika dinlendirdim.
  • 16 parçaya böldüm yuvarlayıp yağsız tavada arkalı önlü çok hafif kızarttım.
  • Borcamın kenarlarına dizdim.
  • Patatesleri dilimleyip borcamın ortasını doldurdum.
  • İkiye böldüğüm çeri domatesi ve biberleri de kenarlara dizdim.
  • Üzerine hazırladığım salça, su ve baharat karışımını döktüm.
  • Yağlı kağıdı da üzerine serdim.
  • 200 derece fırında kontrollü şekilde pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun 🌼.

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (Eklemesenizde olur)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su (200ml)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber veya toz kırmızı biber

    Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri güzel yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağıda doğrayın yada rendeleyin.
  • Önce soğan ve sarımsağı yağda biraz kavurup unu ekleyin unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin unu çok kavurmayın biraz rengi dönse yeterli.
  • Sonra mercimek tuz ve baharatları ekleyin kavurun biraz daha.
  • Sonra suyunu ilave edin kaynamaya bırakın kaynayınca ocağı biraz kısın ortalama 20 dakikada pişiyor sonra robottan geçirin üzerine tereyağı ve pul biberi yakıp servis ederken gezdirin afiyet olsun.

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi

 

Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı bulgur
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet tavuk but
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

    Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk butlarını haşlayıp soğumaya bırakalım. Daha sonra pilav için bulguru yıkayıp tereyağı ile birlikte kavuralım.
  • Kavrulan bulgura tuz ve tavuk suyunu ilave edelim. Kaynayınca altını kısalım piştikten sonra biraz demlenmesini bekleyeyim.
  • Diğer tarafta tavuk butlarını tiftikleyelim çok küçük olmasınlar. Tereyağı ile birlikte bir tavada kavuralım 5-6 dakika kadar.
  • Pilavı servis tabağına alalım üzerine kavurduğumuz tavukları yayıp servis edelim. Gerçekten çok lezzetli ana yemek oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun❤️

Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi

 

Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 160 gram beyaz çikolata
  • 400 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Ganaj için:

  • 1 paket krema (200ml)
  • 50 gram sütlü 50 gram çikolata

Orta kısmı için;

  • Çilek,
  • Muz vs 

    Despacito (Meyve İlaveli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pastamızın kekini hazırlayalım. Bunun için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Üzerine unu, vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştıralım.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisinin üzerine çember kek kalıbımızı yerleştirelim, kenarlarına da yağlı kağıt yerleştirirsek piştikten sonra ayırması daha rahat olur. Ardından kek harcımızı içerisine dökelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim (Fırın durumuna göre bakalım erken pişerse çıkartabiliriz)
  • Kekimiz pişince fırından çıkartalım ve çemberinden ayıralım.
  • Kekimizi kalıptan çıkarttıktan sonra servis tabağımıza ters çevirelim ve pişirme kağıdını yavaşça soyalım.
  • Kalıbı tekrar kekin üzerine yerleştirerek süt ile kekimizi ıslatalım.
  • Sütünü güzel bir şekilde çekmesi için kekimizi kremayı yapana kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Kreması için içerisinde su bulunan uygun bir tencerenin üzerine suya temas etmeyecek şekilde cam kap yerleştirelim.
  • İçerisine beyaz çikolatayı ekleyelim ve benmari usulü eritelim.
  • Çikolatamız tamamen eridikten sonra ocaktan alalım.
  • Karıştırma kabının içerisine sıvı kremayı ve pudra şekerini alarak çırpalım.
  • Üzerine eritip soğuttuğumuz beyaz çikolatayı ilave edelim ve kremamız koyu bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Sütünü çeken kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı yayalım ve düzeltelim.
  • Pastamızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Ganaj için kremamızı uygun bir tencere de ısıtalım.
  • Ardından doğradığımız ya da elimizle böldüğümüz çikolatayı içine atıp karıştıralım.
  • Dinlenen pastamızı dolaptan alalım ve üzerine ilk sıcaklığı geçmiş ganajımızı pastaya yakın bir şekilde dökelim ve yayalım.
  • Tekrar buz dolabına alıp bir gece dolapta bekletelim ve servise hazır. Afiyet olsun.
  • Not: beyaz çikolatalı kremayı kekin üstüne dökmeden önce çilek ve çikolata parçaları ile kapladım dilerseniz o şekilde de yapabilirsiniz çok hafif ve güzel bir tat veri. Ganajımızı kesinlikle sıcak ve yukardan dökmeyelim krema sosumuzun üstüne yoksa hemen dağılır.

Maden Sulu Portakal Aramolı Islak Kek Tarifi

 

Maden Sulu Portakal Aramolı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta büyük boy
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 paket dr oatker vanilya
  • 2 paket dr oatker kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Çikolata sos

  • 1 kg süt
  • 1 paket dr oatker çikolatalı sos
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata tadelle
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri süslemek için

  • Antep fıstığı

    Maden Sulu Portakal Aramolı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karıştırma kesenin içinde yumurta ve toz şekeri bırakıp mikserle 2 dakika çırpın ardından sıvı yağı sütü ve maden suyunu ekleyip çırpalım.
  • Ardından portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini kakaomuzu kabartma tozunu vanilyayı ve kontrollü unu ilave ederek kek harcımızı tel çırpıcıyla karıştıralım ardından yağlanmış borcama kek harcını bırakalım.
  • Önceden ısıtılmış fansız fırında 170 derecede 30 dakika kontrollü pişirelim fırından yeni çıkmış kekimizi kürdan yardımı ile delikler açalım kekimiz soğuduktan sonra kekimizi dilimleyelim.
  • Hafif ılık olan çikolata sosunu kekimizin üzerine dökelim ıslak kekimiz soğuduktan sonra buzdolabında iyice soğumaya bırakın ve ıslak kekimiz iyice sosumuz çektikten ve soğuduktan sonra üzerini antep fıstığı ile süsleyip ikram edin afiyet olsun.

Haydari Tarifi

 

Haydari Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 9 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 35 gram süzme peynir (2 küçük parça)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Haydari Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 yemek kaşığı tereyağını ocağa alarak kızdıralım.
  • 2 yemek kaşığı naneyi üzerine ekleyerek birkaç kez çevirelim.
  • Uygun bir kapta 9 yemek kaşığı süzme yoğurt, ezilmiş iki parça süzme peynir, doğranmış bir tutam dereotu, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu karıştıralım.
  • Naneli tereyağı karışımını üzerine dökerek hepsini güzelce karıştıralım.
  • Servis tabağına aldıktan sonra üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi


 

Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet taze yufka

İçi için:

  • 5 tane patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı ucuyla karabiber kırmızı toz biber pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 tane maden suyu
  • Çörek otu

    Yumuşacık Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İçimizi yapalım patatesleri soyalım haşlayalım haşlandıktan sonra iyice ezelim soğanı yağda kavuralım salçamızı ekleyelim sonra iyice ezdiğimiz patateslere karıştıralım baharatları tuzu ekleyelim iyice karıştıralım soğuşun.
  • Tezgaha yufkamızı serelim sosumuzu yapalım yufkamıza sürelim patatesimizi uzunlamasına koyalım rulo yapalım 5 parmak kalınlığımda keselim tepsiye dizelim.
  • Üzerine maden suyunu gezdirelim çörek otunuda serpiştirelim 1 saat dolapta dinlendirelim dinlendikten sonra 200 derecede işittiğimiz fırında 30 dakika kadar altlı üstlü pişirelim.
  • Piştiğinde fırından çıkartıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra temiz bezle üstünü örtelim istediğiniz zaman servise hazır afiyet olsun ❤

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1/2 (yarım) paket margarin
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 6 kahve fincanı un

Üzeri için;

  • 4 adet büyük boy elma
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tarçın
  • Ceviz
  • Fındık (İsteğe göre)

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Şekeri tarçını ve fındık kırıklarınıda ekleyip ocakta orta ateşte pişiriyoruz.
  • Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozunu ekliyoruz. Unumuzu kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  • Hamurumuzdan üzerine şeritler yapmak için bir miktar ayırıyoruz. Dikdörtgen borcamımızı çok az yağlıyoruz.
  • Kalan hamurumuzu borcamımıza her yeri aynı kalınlıkta olacak şekilde elimizle yayıyoruz.
  • Üzerine pişirdiğimiz elmalı harcı döküp yayıyoruz. Ayırdığımız hamuru şeritler yapıp üzerine diziyoruz (İsterseniz başka şekilde verebilirsiniz)
  • 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Servis ederken üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun 🙂.

Bu Tarifle Avokadoyu Sevmeyen Kalmayacak! Avokado Salatası Tarifi

 

Bu Tarifle Avokadoyu Sevmeyen Kalmayacak! Avokado Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet avokado
  • 1 adet kırmızı biber
  • 5 dal taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Bu Tarifle Avokadoyu Sevmeyen Kalmayacak! Avokado Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle avokadomuzu temizleyelim. Bunun için avokadomuzu bıçak ile keselim.
  • Ardından elimizle çevirelim ve ikiye ayıralım.
  • Bıçağı çekirdeğine sertçe saplayalım ve çevirerek çıkartalım.
  • Yemek kaşığı ile avokadonun içerisini kabuğundan ayıralım. Bu tarifte kullandığınız avokadonuzun olgun olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Daha sonra avokadolarımızı küpler halinde doğrayalım ve karıştırma kabının içerisine alalım.
  • Sırasıyla kırmızı biberi, taze soğanı ve maydanozu da doğrayarak karıştırma kabımıza aktaralım.
  • Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzu da ilave ederek karıştıralım.
  • Salatamızı uygun bir servis tabağına alarak servis edelim. Afiyet olsun!