14 Ekim 2021 Perşembe

Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Pratik Karnıyarık Tarifi

 

Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Pratik Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet patlıcan
  • 2 adet patates

İç harcı için

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet köy biberi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet domates
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı salça

    Kızartmadan En Sağlıklı Ve En Pratik Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları suyun altında yıkayalım. Yeşil sap kısımlarını kesip çıkaralım. Patlıcanları şerit halinde soyalım.
  • Fırın tepsimize de yağ sürmüyoruz yağlı kağıdı ıslatıp suyunu sıkarak seriyoruz.
  • Hazırladığımız patlıcanları tepsiye yerleştirelim.
  • Patlıcanların kızarması için bir fırça yardımı ile üzerlerine çok hafif yağ sürelim.
  • İki adet patatesi soyup elma dilimi keselim. Bir yemek kaşığı yağ ile yağlayıp tuzlayalım.
  • Elma dilimi patatesleride patlıcanların arasına koyalım. Görsel yönünden çok güzel iştah kabartıyor.
  • Patateslerin üzerine de birer sivri biber koyalım.
  • Tepsimizi önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika kızarmaya bırakalım.
  • Tavaya kıymayı alalım. Kısık ateşte suyunu salıp çekince kadar pişirelim.
  • Üzerine yemeklik doğranan soğanı, sarımsağı ve biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Sarımsağın kokusu çıktığında salçayı ilave edip karıştıralım. Yemeklik doğranan domatesi baharatları maydanozunu ilave edelim. Karıştıralım. İç harcımız hazır.
  • Süre sonunda fırından tepsimizi çıkaralım. Patlıcanlarımız yağsız bir şekilde fırında kızardı. Ortalarını bıçak ve çatal yardımı ile keselim.
  • Aralarını hazırladığımız kıyma harcı ile dolduralım. Üzerlerine birer sivri biber ve domatesle süsleyelim.
  • Bir kasede salça ve suyu karıştırarak sosumuzu hazırlayalım. Hazırlanan sosu yemeğimizin üzerine gezdirelim.
  • Tepsimizi sıcak fırında on beş dakika üzeri kızarıncaya kadar tutalım.
  • Süre sonunda yağsız kızarmış karnıyarığımız hazır yanında pirinç pilavı ve elma dilimi patates ile karnıyarığımızı ikram edebiliriz yapacaklardan fotoğraf ve yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋.

Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi

 

Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta beyazı (Sarısını kenarları için kullanacağınız.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç harç için;

  • 250 gr kıyma
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz

200 ml su bardağı kullandım

Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı ekleyip çırpıcıyla karıştıralım.
  2. Daha sonra sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip tekrar karıştıralım ve unumuzu azar azar ekleyerek çırpıcı ile karıştırmaya devam edelim.
  3. Bu aşamada tuzunu da ekleyip spatula yardımı ile karıştıralım.
  4. Unu elimizde toparlanacak kıvama gelene kadar ekleyelim ve yoğuralım.
  5. Yoğurduğunuz hamuru tezgahın ya da düz bir zemin üzerine alıp, un yardımıyla toparlayalım.
  6. Kabımızın tabanına un ekleyip hamurumuzu içine yerleştirelim ve üzerine biraz daha un serpelim. Streç film ile sıkıca kapatıp en az bir saat mayalandırmaya bırakalım.
  7. Bu aşamada iç harcımız için soğan, sarımsak ve biberleri incecik doğrayıp, domatesleri rendeleyelim.
  8. Bir kabın içine hiç harcımız için gerekli bütün malzemeleri koyup, güzelce karıştıralım ve dolaba kaldıralım.
  9. Mayalanan hamuru elimizi ıslatarak toparlayalım ve undan yardım alarak cevizden büyük parçalar koparıp bir tepsiye aralıklı şekilde dizelim. Üzerlerini örtüp, 15 dk. mayalandıralım.
  10. İlk bezeyi alıp merdaneyle uzunlamasına ince bir şekilde açalım ve kıymalı harcımızdan bir miktar koyup, kenarlarını katlayıp, uçlarını iyice sıkıştıralım ve tepsiye aralıklı bir şekilde dizelim. Büyük fırın tepsisine 6 adet denk geliyor.
  11. Pidelerimizi 10 dakika daha mayalandırıp, kabaran kenarlarını elimizle tekrar bastıralım ve yumurta sarısı sürelim.
  12. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında kenarları ve altı kızarana kadar pişirelim.

Magnolia Tarifi

 

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker (220 ml)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 paket burçak bisküvi
  • Çilek

    Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısı alınıp çırpma teli ile orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca içine vanilin eklenir ve karıştırılır. 2 dakika daha ocakta tutulup soğuması için ocaktan alınarak ara ara üzeri kaymak tutmaması için karıştırarak soğutulur.
  • Muhallebi soğuyana kadar bisküviler rondodan geçirilip kum haline getirilir.
  • Çilekler ince ince doğranır.
  • Muhallebi soğuyunca 1 paket sıvı krema içine eklenir ve 2 dakika çırpma teli veya mikserle çırpılır.
  • Uygun bir kase veya bardağın taban kenarlarına çilekler dizilir. Tabanına 1 yemek kaşığı bisküvi eklenir.
  • Üzerine 1 veya 1 buçuk kepçe muhallebi dökülür son olarak 2 yemek kaşığı kum haline getirdiğimiz bisküvi eklenip üzeri düzeltilir.
  • Üzeri çilek, toz fıstık, fındık, ceviz, çikolata parçaları gibi isteğe bağlı malzemeler ile süslenip dolaba kaldırılır.
  • En az 1 saat buzdolabında bekletilip servis edilir. Afiyet olsun 💕🍨.

Patatesli Kırmızı Biber Çanağı Tarifi

 

Patatesli Kırmızı Biber Çanağı Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet kırmızı biber orta boy
  • 4 adet patates
  • Yarım kase yoğurt
  • Tuz
  • Kurunane
  • 1 diş sarımsak

    Patatesli Kırmızı Biber Çanağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çok sevilen bir tarif hem kahvaltı davetlerine hemde öglen oturmalarına çok yakısıyor hem görüntüsğ hem tadı çok güzel denemenizi tavsiye ederim arkadaslar.
  • Kızmış olan yağda kırmızı biberlerimizi kızartıyoruz daha sonra küp küp doradığımız patatesleri de aynı şekilde kızartıyoruz.
  • Kızarttığımız biberlerimizin kabuklarını soyuyoruz ortasından yarıyoruz biberleri içindeki çekirdeki dikkatlice çıkartıyoruz.
  • Daha sonra kızarttığımız patatesleri biberlerimizin içerisine yerleştiriyoruz.
  • Bir kasede yoğurt tuz bir diş sarımsak iyice karıştırıyoruz.
  • Misafirlerimizin gelmesine yakın yoğurtları patateslerin üzerine yayıp üzerine kuru nane serpiyoruz yordu erken dökmeyin çekiyor.

İzmir Lor Kurabiyesi Tarifi

 

İzmir Lor Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük yumurta (1 inin akı üstüne)
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 500 gram lor peyniri (Tuzsuz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 fiske tuz
  • ️4 silme su bardağı un (Tam ölçü)

Üstüne:

  • 1 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker ve yarım çay kaşığı toz tarçın karıştırın öyle serpin

Bardak 240 ml Çay bardağı 125 ml

İzmir Lor Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Önce bir yumurtanın akını üstü için ayırın.
  2. Cam kabın içine oda ısısındaki tereyağı, zeytinyağı, şeker, tuz, yumurta ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  3. Şimdi lor peynirini harca çok iyi yedirin.
  4. Sırada kuru malzemeler var. Un, kabartma tozu, karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Unu bardak bardak yedirin birden boca etmeyin. Hamuru tezgahta 5 dakika yoğurun kıvamı çok güzel oluyor.
  5. Hamuru dolapta 10 dakika dinlendirin.
  6. Şimdi hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın ve önce yumurta akı sürün her yerlerine sonra üstüne toz şeker serpin.
  7. Ben biraz büyük seviyorum ondan 21 adet çıkardım. Yaparken mandalina büyüklüğünde yuvarladım. Ama siz daha ufak yani ceviz büyüklüğünde koparıp yapabilirsiniz. O zaman iki tepsi çıkıyor.
  8. 190 derecelik fırında (Kendi fırınınıza göre hareket edin‼️) 25-30 dakika pişirin. Görselde pişme aşamalarını gösterdim. Renk fotoğraftaki gibi olmalı. Missss kokulu kurabiyeleriniz hazır. Çocuklar da bayılarak yiyecek bu kurabiyeyi eminim. Afiyet olsun 🌹🌹🌹🌹.

Et Burger Çok Kolay Ve Lezzetli Tarifi


 

Et Burger Çok Kolay Ve Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bütün (Doğranmadan)dondurulmuş dana eti
  • 8 adet hamburger ekmeği
  • Çedar peyniri
  • 2 adet kuru soğan (Halka halka doğranıp eti pişirdiğiniz yağda karamelize edilmiş)
  • 7-8 dal kıvırcık
  • Ketçap
  • Mayonez

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Et Burger Çok Kolay Ve Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dondurucuda donmuş olan bütün halde çıkardığımız eti oda sıcaklığında 1 saat bekletelim.
  • Keskin bir bıçakla eti ince ince doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya yarım çay bardağı kadar sıvı yağ alıp etleri kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü kızartalım.
  • Etler kızarınca yuvarlak yuvarlak 1 cm kalınlığında doğradığımız soğanları tavaya atıp arkalı önlü kızartalım.
  • Hamburger ekmeklerini ortadan ikiye bölüp her iki iç yüzüne de ketçap ve mayonez sıkalım.
  • Alt kısmına gelen ekmeğin üzerine sırasıyla kıvırcık,3-4 parça et,çedar peyniri ve karamelize edilmiş soğan ekleyip ekmeğin üst parçasını üzerine kapatalım.
  • Yanında kızarmış patates ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💕.

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi

 

Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kırmızı pancar
  • 1,5-2 litre su
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 8-10 diş sarımsak

    Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pancarlar yıkanır, kabukları soyulur. Her biri parmak kalınlığında dilimlenir. Yassı küpler halinde doğranır. Bu şekilde servisi daha pratik olacaktır.
  • Üzerlerini geçecek kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra tuz eklenir. Yumuşayınca çatalla kontrol edilir ve ocaktan alınır. Pancarlar kevgirle sudan çıkarılır ve haşladığımız su oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.
  • Haşlama suyu ılıdığında sirke ve limon tuzu da eklenip karıştırılır.
  • Pancarlar kavanozlara alınır. Sarımsaklar da ilave edilir. Sirkeli haşlama suyu kavanozlara aktarılır. Kapakları kapatılır ve buzdolabına alınır. 1-2 gün sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun🌸.

Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg kornişon salatalık
  • 1 su bardağı turşuluk tuz
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu
  • 3 su bardağı sirke
  • 2 litre su
  • 1 avuç nohut
  • 2 baş sarımsak

    Kıtır Kornişon Turşu (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güzelce yıkadığımız kornişon salatalıklarımızın üzerine turşu suyunu daha güzel çekmesi için bıçağın ucu ile küçük delikler açalım.
  • Ardından karıştırma kabı içerisine turşuluk tuzu, limon tuzunu, sirkeyi ve suyu alarak tuzlar eriyene kadar karıştıralım.
  • Turşularımızı koyacağımız kavanozlarımızın tabanına 1’er avuç nohut koyalım. Ben bu tarifte 2 adet 3 litrelik kavanoz kullandım.
  • Sarımsakları da eşit miktarda koyduktan sonra salatalıklarımızı kavanozlara dik bir şekilde yerleştirelim.
  • Son olarak sirkeli suyu kavanozlara paylaştıralım ve kapaklarını sıkıca kapatalım.
  • Turşularımızı güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edelim. Deneyeceklere afiyet olsun!

Brokoli Salatası Tarifi

 

Brokoli Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram brokoli
  • 3 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Sosu için;

  • 3 diş sarımsak
  • 1 limon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Brokoli Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçların kabuklarını soyup doğruyoruz. Patatesleri küp küp doğruyoruz. Brokolileride.
  • Orta büyüklükte kesiyoruz. Geniş bir tencereye önce havuçları sonra patatesleri sonrada brokolileri koyuyoruz.
  • Üzerine biraz tuz serpiyoruz. 1 bardak suyuda ilave edip kapağını kapatıyoruz. Suyu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. Arada açıp kontrol edelim havuçlar piştikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.
  • Sosumuz için sarımsakları eziyoruz, limonu sıkıyoruz bir kap içerisinde diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz. Servis ederken sebzelerimizin üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

13 Ekim 2021 Çarşamba

Pırasalı Kıymalı Çıtır Börek Tarifi

 

Pırasalı Kıymalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 4 adet pırasa
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • 3 kaşık zeytinyağ

Sos için;

  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı su
  • 3 kaşık un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

    Pırasalı Kıymalı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos malzemelerini karıştıralım bir çimdik tuz ekleyelim.
  • Kıymayı zeytinyağıyla kavuralım.
  • Kıyma kavrulunca baharatları ekleyelim .
  • Sonrada pırasayı ince ince doğrayıp kıymayla karıştıralım.
  • Yufkaları ortadan kesip, sosumuzdan sürelim .
  • Kıymalı iç harcımızı koyup saralım.
  • Yuvarlak tepsiye dizelim .
  • Üzerine artan sostan gezdirelim.
  • 180 derece fırında pişirelim
  • İstediğiniz iç harcı koyabilirsiniz ama pırasalı da harika oldu.

Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 6-7 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

    Fırında Zeytinyağlı Kabuklu Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizi kabuklarıyla birlikte temizce yıkayalım ve elma dilimleri şeklinde dilimleyelim.
  • İsteğe bağlı olarak 1 adet havucu da kabukları soyulmuş şekilde dilimleyelim.
  • Tepsiye döküp tuzu ve baharatları ekleyerek iyice harmanlayıp ardından zeytinyağını üzerine gezdirelim ve tekrar karıştıralım.
  • 250 derecede ısıtılmış fırına sürelim. (pişirdiğiniz kabın üzerine folyo çekip bi süre piştikten sonra üzerini açabilirsiniz iyice kızarması için)
  • Üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Vee enfes lezzet sunuma hazır 😍 deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋.

Buzluk İçin Yeşil Biber Tarifi

 

Buzluk İçin Yeşil Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg yeşil biber

    Buzluk İçin Yeşil Biber Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün biberleri saplarını koparıp tertemiz yıkayın.
  • Tüm tüm doğramadan poşetleyip buzluğa atın.
  • İsterseniz doğrayıpta atabilirsiniz.
  • Kışın közlemeye ve sebzeli yemeklere bırakması güzel oluyor.
  • Şimiden kolay gelsin. 🤗.