19 Ekim 2021 Salı

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

 

Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka

İç sosu için

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

İç harcı için

  • Ispanak
  • Beyaz peynir
  • Baharatlar

    Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufka mızı seriyoruz ve iç sosu sürüp bir kat daha yufka serip onada sos sürüyoruz.
  • Daha sonra üç gen şeklinde kesiyoruz ve iç harcımızı koyup sarıyoruz.
  • İç harcı için ıspanakları doğrayıp, peyniri içine rendeliyoruz ve biraz yağ ekleyip baharatlar ekleyip karıştırıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısını sürüp susam veya çörek otu atıp fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz kontrollü bir şekilde afiyet olsun.

Tost Ekmeği Tarifi

 

Tost Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı maya
  • 5,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 

    Tost Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su maya ve şeker karıştırılır 10 dk bekletilir. 10 dk sonra tereyağ un tuz eklenir un azar azar eklenir yoğurulur. Çok cıvıksa biraz daha un ekleyin hafif ele yapışmayan hamur olsun.
  • Sonra 1 saat mayalanmaya bırakın. 1 saat sonra hamuru tezgaha alıp biraz yoğurun havası çıksın.
  • Dikdörtgen bir şekilde merdaneyle açıp elinizle rulo yapın ve yağladığınız kalıbınıza koyup üzerini hafif kapatın ve 30 dk mayalandırın.
  • Sonra tereyağı eritip üzerine sürün ve 175 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Soğuyunca dilimleyin.

Yağ Yakıcı İçecek Tarifi

 

Yağ Yakıcı İçecek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 soda
  • 2 adet yeşil çay
  • Yarım limon suyu

    Yağ Yakıcı İçecek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yeşil çayımızı sıcak su ile demleyin.
  • Daha sonra üzerine soda ve limon suyunu ilave edin.
  • Hepsini karıştıralım çayımız hazır. Afiyet olsun🤗

Nefiss Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

 

Nefiss Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 13 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 orta boy soğan
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 büyük boy domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sıcak su

    Nefiss Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Dolmalarımızı güzelce yıkayıp içlerini oyuyoruz zedelememeye özen gösterin daha sonra domatesleri soyup minik minik doğrayın soğanlarıda aynı şekilde doğrayın pirinçlerinizi güzelce yıkayın.
  • Tavaya zeytinyağını koyun soğanları kavurun ardından yumuşayan soğanlardan sonra pirinçleri atıp kavurmaya devam edin bir tatlı kaşığı domates salçasınıda ekleyip kavurmaya devam edin.
  • En son domatesleride koyup karıştırın ardından 2 su bardağı salçalı sıcak suyu ekleyin tüm baharatları koyup karıştırın.
  • Dolmaların yarısına gelecek kadar suyla dolmaları üzerine orta boy bir tabak kapatıp tencerenizin kapağınıda kapatarak en kısık ateşte 25-30 dakika kadar pişmeye bırakın servis ederken biraz limon gezdirin. Afiyet olsun:)

Vitamin Deposu Ispanak Çorbası Tarifi

 

Vitamin Deposu Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağı
  • 1 kaşık un
  • 1 tane soğan
  • 2 tane patates orta boy
  • 1 kg ıspanak
  • 3 diş sarımsak
  • Su
  • 1 paket krema 200 ml
  • Tuz

    Vitamin Deposu Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanaklarımızı güzelce yıkayıp bıçaksız ellerimizle bölüyoruz.
  • Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alıp sonrasında sarımsak ve soğanı ekleyip, kavuruyoruz.
  • Sonrasında unu ekliyoruz 1 yada 2 dakika çevirdikten sonra soğanlar ile patatesi ekliyoruz onuda kavuruyoruz.
  • Ispanaklarımızı da ekledikten sonra üstünü hafif geçecek kadar su ekliyoruz pişmeye bırakıyoruz.
  • Sebzelerimiz iyice ezilince blendar yardımı ile iyice eziyoruz. Kremayı ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz ve çorbamız hazır ☺️
  • İsteğe bağlı kaşar rendeleyip atabilirsiniz. Bol vitaminli çorbamız şimdiden herkese afiyet olsun 🌼.

Kapya Biberli Pirinçli (Patates Yemeği Tarifi

 

Kapya Biberli Pirinçli (Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet patetes
  • 3 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 6 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz tepeli
  • 4 su bardağı kaynar su

    Kapya Biberli Pirinçli (Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayalım.
  • Biberleride aynı şekilde doğrayıp tencereye alalım üzerine soğanı küçük doğrayıp sıvı yağıda koyup ocağa alalım.
  • Orta ateşte karıştırarak kavuralım sarımsakları ilave edip en son salçayı koyup tuzunu attıktan sonra tekrar biraz kavuralım.
  • Patatesleri ekleyip 5 dakika kadar daha patateslerle kavurmaya devam edelim.
  • Yemeğe kaynar suyunu koyup ve pirinci ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Yemek piştikten sonra biraz ağzı kapalı dinlendikten sonra servis yapalım afiyet olsun.

Etli Kuru Fasulye Tarifi

 

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı kuru fasulye
  • 400 gram dana kuşbaşı et
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 4,5 -5 bardak sıcak su
  • 2.5 yemek kaşığı zeytinyağı etiniz yağlı ise daha az olabilir
  • 1 tane küp şeker size bağlı

    Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fasulyerimizi akşamdan ısılayım ertesine güne hazır olsun kuşbaşı etlerimizi bir 10 dakika düdüklüde haşlıyorum.
  • Haşlamadan yapanlarda var ama ben bu şekilde yapıyorum haşlanan etlerimizi düdüklüden alalım bir yandan uygun bir tencereye soğanımızı küçük küçük doğrayalım sıvı yapı döküp ardından kısa süre haşladığımız etlerimizle kavuralım.
  • Ardından salçamızı da ekleyip devam edelim 10 dakika kavrulan soğan ve etimize üzerini geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyelim ben eti haşladığım suyumu kullandım et suyunu.
  • Ardından ilk olarak beş dakika harlı ateşte sonrasında altını orta ateşe alarak 30 dakika pişirelim ama bu sürede kontrol edelim her fasulyenin pişme süresi değişebilir deneyecek olanlara afiyetler olsun 😋

Elmalı Turta Tarifi

 

Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tatlı elma
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı şeker

Hamuru için

  • 125 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5, 3 su bardağı un

Üzeri için

  • Pudra şekeri

    Elmalı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Şekeri ve tarçını ekleyip karemelize olana kadar pişirin (Elmaların piştiğini anlamak için suyunu bırakıp tekrar çekecektir) piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Ardından hamurunu yapmaya başlayın.
  • Margarin, yoğurt, sıvı yağ, yumurtayı bir kaba alın ve harmanlayın margarini iyice ezilmiş olsun.
  • Ardından şeker vanilya, kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun (Kabın üzerini streç ile kapatıp yarım saat dinlenmeye alın, çabuk şekil almasını sağlayacaktır)
  • Şekil verip içerisine hazırlamış olduğunuz elma kramelizesini koyun. 180 derecede pişirin. Afiyet olsun 🌼

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 3 adet rendelenmiş elma
  • 1 küçük kase çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri veya normal şeker

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce iç harcımızı hazırlayalım. Rendelediğimiz elmaları bir tavada suyu çekene kadar pişirelim.
  • Suyunu çekince cevizi ,şekeri ve tarçını ekleyelim kapatalım.
  • Hamur için un, kabartma tozu, vanilya, nişasta hariç tüm malzemeleri bir kaba koyup karıştıralım. ( yağ oda sıcaklığında olursa daha iyi olur. ).
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip yoğuralım.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
  • Yumaklar alıp yuvarlayalım ve içine elmalı iç harcımızı ekleyip kapatalım.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200° pişirelim.
  • Soğuduğunda pudra şekeri ile servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi

 

Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda ısısında)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır nişastası (400ml)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için;

  • Mısır gevreği
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Kahvaltılık torku çikolatası veya eritilmiş çikolata tercih sizin

    Mısır Gevrekli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtma kabına bütün malzemeleri alıyoruz yumuşak ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde edıyoruz.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde ister yuvarlak ister oval şekil veriyoruz.
  • 170 derecelik fırında hafif pembeleşinceye dek pişirip alıyoruz .Ilımasını bekliyoruz.
  • Çikolatamızı benmari usülü eritip içerisine sıvı yağımızı ekleyelim.
  • Mısır gevreğimizi de elimizle ufalayalım.
  • Daha sonra kurabiyelerimizi önce sosumuza sonra mısır gevreğine bulayalım.
  • Servis tabağına alalım.
  • Afiyet olsun şimdiden yıllardır yaptığım enfes kurabiye🥰.

    Not : kurabiyelerinizi saklama kabına koyup buzluğa atabilirsiniz hiç bir şey olmuyor çıkartır çıkarmaz sosunu yapabilirsiniz aynı tat lezzetle oluyor.

Tavuklu Şehriye Çorbası (Şifa deposu) Tarifi

 

Tavuklu Şehriye Çorbası (Şifa deposu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı su
  • 1 tane domates
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Tuz, yaprak biber ,sıvı yağ

    Tavuklu Şehriye Çorbası (Şifa deposu) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tencede yarım tavuk göğsünü üstünü kapatacak kadar su koyup biraz tuz atıp haşlıyoruz.
  • Ayrı bi tencereye yeteri kadar sıvı yağ koyuyoruz ,küp küp doğradığımız soğanı ve biberi kavuruyoruz.
  • Bir çay kaşığı kadar tuz atıp kavurduktan sonra küçük küçük doğradığımız domatesi ekleyip bi kaç dk pişiriyoruz .
  • Salçayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tencereye tavuk suyunu ve suyu bırakıyoruz.
  • 1 çay bardağı arpa şehriyeyi ekliyoruz.
  • 10-15 dakika şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • En son üzerine bir kase didiklenmiş tavuğu ekliyoruz bir kaç dakika kaynatıyoruz.
  • Kıvamına göre biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Ve nefis tavuklu şehriye çorbası hazır.

    Deneyenlere afiyet olsun 😋.

Mısır Unlu Muhteşem Şerbetsiz Helva Tarifi

 

Mısır Unlu Muhteşem Şerbetsiz Helva Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 200 ml

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
  • Arzuya göre ceviz ,fındık, fıstık ,hindistan cevizi
  • Ben 1 çorba kaşığı hindistan cevizi ve 1 çorba kaşığı fıstık kulandım

    Mısır Unlu Muhteşem Şerbetsiz Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağımızı tencereye alalım.
  • Tereyağ eriyince unları ilave edelim. 15 dk kadar kavuralım.
  • Sonra şekerini ve fıstıkla hindistan cevizi ekleyip kaşıkla karıştıralım.İyice yedirelim .
  • Şekeri ben silkon kalıplara koydum ve kaşıkla bastırdım siz ister ufak bir kaba bastırın.
  • Soğuyunca dilimleyin ,üzerini süsleyin hepsi bu kadar deneyecek olanlara afiyet olsun 😋.

Pandispanya Tarifi

 

Pandispanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • 210 gram şeker
  • 1 tutam tuz
  • 240 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 60 ml sıvı yağ

    Pandispanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içinde yumurta, şeker ve tuzu krema kıvamına gelene kadar 5 dakika çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu karışıma eleyin ve yavaşça karıştırın.
  • Yağı ekleyin spatula ile dikkatlice karıştırın.
  • Hamuru 26 cm’lik kelepçeli kalıba doldurun ve önceden ısıtılmış 175°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Tamamen soğumaya bırakın.
  • Pandispanyayı ortadan bir kere kesin.
  • Afiyet olsun.