20 Ekim 2021 Çarşamba

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yada tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İç harcı için

  • 4 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı ucu gıda boyası (Renklendirmek istersek)

Üzeri için

  • Pudra şekeri

    Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Herkese merhaba😊 Öncelikle elmalarımızın kabuklarını soyup rendeleyelim. Şeker ve tarçın ekleyerek kavuralım.
  • Söndürmeye yakın dövülmüş cevizimizi ve eğer renk vermek istiyorsak çay kaşığının ucu ile gıda boyamızı ekleyelim. Soğuması için kenara alalım.
  • Sıra geldi hamurumuza; oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinimizi elimizle iyice ezelim.
  • Sıra ile yumurta, şeker, kontrollü şekilde un, kabartma tozu ve vanilyamızı ekleyelim. Kulak memesi kıvamında yoğuralım.
  • Biraz dinlendirip yumruk kadar bezeler yapalım ve merdane yardımıyla açalım. Bıçak ile 3 parmak genişliğinde kareler oluşturarak keselim.
  • Orta kısmına harcımızı koyup çapraz olarak kapatalım. 180 derece önceden ısıtılmış fırına verelim.
  • Fırından çıkarıp sıcaklığı geçtikten sonra pudra şekeri serpelim. Afiyet olsunnn 🍀🐞🦩.

Unsuz, Rafine Şekersiz Fit Snıckers Tarifi

 

Unsuz, Rafine Şekersiz Fit Snıckers Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı yerfıstığı ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 70 ml süt yada su
  • Tuzsuz kavrulmuş yerfıstığı
  • Yaklaşık 100 gram bitter çikolata
  • 4-5 adet büyük boy hurma yada hurma püresi

    Unsuz, Rafine Şekersiz Fit Snıckers Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ezmesini robotta un haline getiriyoruz.
  • Üzerine yerfıstığı ezmesi, bal ve kontrollü şekilde isteğe göre süt yada suyu ekleyip yoğuruyoruz.
  • Yoğurulabilir sert kıvamlı bir karışım elde etmeliyiz.
  • Hazırladığımız karışımı yağlı kağıt üzerinde mümkün olduğunca dikdörtgen olacak şekilde 3-4 mm kalınlığında inceltiyoruz.
  • Üzerine çekirdeklerini çıkarıp 5-10 dk. Kaynar suda beklettikten sonra püre haline getirdiğimiz hurmaları yada hazır olarak satılan hurma pürelerinde sürüyoruz.
  • Hurmanın üzerini tuzsuz kavrulmuş ikiye bölünmüş yerfıstıklarıyla kaplıyoruz.
  • Dilediğimiz şekilde dilimleyip, benmari usulü eritilmiş bitter çikolata ile kaplıyoruz.

Mandalinalı Sütlaç (Böylesini Görmediniz Yemediniz) Tarifi

 

Mandalinalı Sütlaç (Böylesini Görmediniz Yemediniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 1 paket vanilya

Mandalinalı kat için;

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı mandalina suyu
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta
  • Çeyrek çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • Nar

    Mandalinalı Sütlaç (Böylesini Görmediniz Yemediniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce iki katın pirinçini haşlıyoruz ikiye bölüyoruz.
  • Sütlaç için sütü tencereye alın.
  • Üzerine şekeri, haşlanmış pirinçi ekleyip karıştırın bir taşım kaynatıp nişastayı çeyrek çay bardağı su ile açıp ekleyin sürekli karıştırarak 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın vanilya ekleyip karıştırın.
  • Kullanacağınız kaseye yarısına olacak şekilde paylaştırarak dökün.Soğumaya bırakın.
  • Mandalinalı kat için suyu ve mandalina suyunu tencereye alın.
  • Üzerine haşlanmış pirinçi ve şekeri ekleyip karıştırın.
  • Bir taşım kaynatıp nişastayı çeyrek çay bardağı su ile açıp ekleyin sürekli karıştırarak 5 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
  • Soğuyan sütlacın üzerine paylaştırın.
  • Son olarak üzerine nar koyup süsleyin.

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi

 

Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kg kemiksiz tavuk
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 adet domates (ya da 1 su bardağı domates sosu)
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sıcak su

Beşamel sosu için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

    Tavuklu Buğu Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tencereyi ocağa alıyoruz ve içerisine zeytinyağı ekliyoruz.
  • Soğanımızı yemeklik doğruyoruz, tenceremize alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz.
  • Daha sonra etimizi kuşbaşı doğruyoruz, tenceremize ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine doğradığımız kırmızı biberi ve salçayı ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Domatesi soyup küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz.
  • Havuçları soyup küçük doğruyoruz. Bezelye ve havuçları yumuşayana kadar haşlıyoruz. ( bir kavanoz garnitür de tercih edilebilir). Suyunu süzüp yemeğe ekliyoruz.
  • Daha sonra tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve sıcak suyu ekliyoruz, 5 dakika bu şekilde pişirip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sosu için; tencereye tereyağımızı alalım ve eritelim.
  • Üzerine unu ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
  • Kavurduğumuz unun üzerine, sütü yavaş yavaş ekleyelim ve bir yandan da karıştıralım.
  • Kaynayıp koyulaşan beşamel sosumuzu ocaktan alalım. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştıralım.
  • Pişirdiğimiz tavuğumuzu fırın kabına alalım, üzerine beşamel sosu dökelim ve düzeltelim.
  • Yemeğimizin üzerini bolca kaşar peyniri rendesi ile kaplayalım ve 190°c fırında, peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Fırından alıp 10 dakika dinlendirdiğimiz yemeğimizi dilimleyelim, servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Beyaz Rüya Tarifi

 

Beyaz Rüya Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket beyaz çikolata sosu (üzerindeki tarife uyarak sosu hazırlayabilirsiniz.)

Süslemek için;

  • Beyaz çikolata rendesi
  • Pasta süsü (siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.)

    Beyaz Rüya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekerimizi çırpıp sırasıyla önce sıvı ,sonra katı malzemelerimizi ekleyerek kek hamurumuzu oluşturalım.
  • Önceden ısıttığımız 180°lik fırında kekimizi pişirelim.
  • Beyaz çikolata sosumuzu üzerindeki tarife uygun pişirerek soğutalım.
  • Kekimiz ılıyınca sütle ıslatalım.
  • Beyaz çikolata sosu ile kaplayıp üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  • Oda ısısına gelen kekimizi dolapta 1 saat kadar dinlendirelim.
  • Enfes beyaz rüya pastamız servise hazır👩🏻‍🍳.

    Afiyet olsun 😋.

Börülce Yemeği Tarifi

 

Börülce Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram börülce
  • 1 adet büyük boy soğan (piyazlık doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (doğranmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet orta boy domates (rendelenmiş)
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Börülce Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tenceremize zeytinyağı alalım.
  • Üzerine piyazlık doğranmış soğan ekleyip soteleyelim.
  • Sarımsak ekleyip bir iki tur karıştıralım.
  • Börülce ekleyip kavuralım. (rengi hafif dönecektir. )
  • Üzerine rendelenmiş olduğumuz domatesi ilave edelim.
  • Burdaki püf noktası domatesi karıştırmamak börülcenin üzerini düzeltip suyu çekene kadar kapağı kapalı olarak 40- 45 dakika pişirelim.
  • Tencerenin kenarından suyunu çekip çekmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Suyunu çeken yemeğimize yarım çay bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
  • 20 dakika pişirelim.
  • Dilerseniz yemeğimiz piştikten sonra üzerine yarım limon suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 👌.

Fırında Sebzeli Çipura Tarifi

 

Fırında Sebzeli Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet çipura
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet patates
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Biberiye
  • Kekik
  • Defne yaprağı
  • Zeytinyağı

    Fırında Sebzeli Çipura Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balıkları iyice yıkıyoruz ve üzerine bir kaç çizik atıyoruz, sonrasında suyunun süzülmesi için 20 dk bekliyoruz.
  • Bir kabın içerisine 1/2 çay bardağı zeytinyağı alıyoruz.
  • İçerisine 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı biberiye ekliyoruz.
  • İyice karıştırıp balıkların içine ve dışına yediriyoruz.
  • Daire şeklinde doğradığımız soğanları fırın tepsisine diziyoruz.
  • Dilim şekline doğradığımız patatesleri de tepsimize ekliyoruz.
  • Son olarak irice doğradığımız kapya biberleri de ekliyoruz.
  • Sebzelerin üzerinde biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber ekliyoruz.
  • Sosladığımız balıkların içerisine ezilmiş birer adet sarımsak, bir parça defne yaprağı ve bir dilim limon koyuyoruz ve tepsinin üzerine yerleştirdiğiniz ızgaraya yerleştiriyoruz.
  • Balıkların üzerindeki çiziklere yarım limon halkaları yerleştiriyoruz.
  • 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😋😋😋.

Special Ekmek Tarifi

 

Special Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 paket ınstant maya
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Special Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kap içerisine ılık süt, ılık su, instant maya ve toz şeker alıyoruz.
  • Güzelce karıştırıyoruz ve bir kaç dk bekletiyoruz.
  • Sonrasında tuz ilave ediyoruz.
  • Elekten geçirerek yavaş yavaş un ekliyoruz.
  • Un eklerken kontrollü bir şekilde ekliyoruz.
  • Güzelce yoğuruyoruz ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Ağzını streçleyip oda sıcaklığında bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Dinlenen ve iki katına çıkan hamura istediğimiz şekli veriyoruz.
  • Tepsi içerisine yağlı kağıdı seriyoruz ve ekmekleri üzerine yerleştiriyoruz.
  • Orta kısımlarına çizik atıyoruz.
  • Üzerini çok hafif unluyoruz ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üzeri kızarıp kabuğu çıtırdaşana kadar pişiriyoruz.
  • Pişirme esnasında fırın içerisine ısıya dayanaklı bir kap ile su koymayı unutmayalım.
  • Ekmekleri dinlendikten sonra dilimleyebiliriz. Afiyet olsun 😋😋😋.

San Sebastian Tarifi

 

San Sebastian Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 400 gram labne
  • 400 gram pınar beyaz peynir
  • 2 tane 200ml krema
  • 180 gram kaymak

Üzeri için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 160 gram paket çikolata 1 paket (80 g)
  • Sütlü çikolata ve 1 paket (80g)
  • Bitter çikolata

    San Sebastian Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk başta yumurtaları ve pudra şekerini köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kapta da labne beyaz peynir ve kaymağı el çırpıcısı ile karıştırıyoruz.
  • Daha sonra krema ve vanilyayı peynirleri koyduğumuz kaba ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ardından un ve nişastayı ekliyoruz.
  • Yumurtaları koyduğumuz kaptaki karışım ile peynirleri koyduğumuz kaptaki karışımları aynı kaba alıp el çırpıcısıyla birbirine yediriyoruz.
  • Kenarlarını önceden ıslattığımız 23-24 cm kelepçeli kalıba yağlı kağıt seriyoruz sonra üzerine tüm karışımı süzgeçten geçirerek süzüyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 200°’lik fırını kalıbı fırına koyarken 250 dereceye yükseltiyoruz ve 20 dakika aralıksız pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra fırında bekletmeden hemen çıkarıyoruz.
  • Kıvamı için langır langır sallanması gerekiyor.
  • Oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına koyup bir gün bekletiyoruz.
  • Üzeri için sos için 200 gram kremayı sos tavasına koyup kaynatıyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp çikolataları ekliyoruz ve sıcağında erimesi için karıştırıyoruz.
  • Tabaklara servis yaparken gezdiriyoruz.
  • Not: Sosu servis yapılacağı zaman hazırlıyoruz.

Evde Pratik Biber Salçası Tarifi

 

Evde Pratik Biber Salçası Tarifi İçin Malzemeler

(Ölçüler her bir kg başına, biber miktarınıza göre istediğiniz oranda artırabilirsiniz.)

  • 1 kilo kırmızı kapya biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4-6 acı kırmızı süs biber

Üzeri için;

  • Biraz sıvı yağ ya da zeytinyağı

    Evde Pratik Biber Salçası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak yıkadığımız ve içini temizlediğimiz ve kestiğimiz kapya biberlerini büyük bir tencereye alıyoruz. Biberleri 4’e kesmeniz yeterli.
  • Tencereyi biberlerin yarısına kadar gelecek suyla dolduruyoruz ve biberler yumuşayana kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika haşlıyoruz.
  • Daha donra suyunu süzüp sıcakken blenderden geçiriyoruz. Acı kırmızı biberleri blenderden geçirip hep birlikte büyük bir teflon tavaya alarak tekrar ocağa alıyoruz. Tencereniz yeterli büyüklükte ise aynı tencerede pişirmeye devam edebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz acı süs biberlerinin çekirdeklerini temizledikten sonra kapya biberlerin içerisine atabilir, bir süre bu şekilde pişirdikten sonra kapya biberlerle birlikte blenderden geçirebilirsiniz.
  • Ardından altını açıyoruz. Bu aşamada hep başında bekleyeceğiz, yanmasın diye sürekli karıştıracağız.
  • Tuzu ekleyip yavaş yavaş kaynatmaya başlıyoruz. Kalan suyunu da iyice çekecek. Bu işlem yaklaşık 4-5 saat kadar sürüyor. Kaşıkla salçanın içinden geçtiğinizde o salça tekrar birleşmiyorsa yani ayırdığınız gibi kalıyorsa bir 10 dakika daha kaynatın tamamdır.
  • Suyunu tamamen çekip kıvam alan salçamızı ocaktan alın ve sıcakken kavanozlara boşaltın.
  • Küflenmemesi için üzerine sıvı yağ ya da zeytinyağı dökerek kapaklarını sıkıca kapatın. Afiyet olsun!

Püre Yatağında Dalyan Köfte Tarifi

 

Püre Yatağında Dalyan Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dalyan köfte için:

  • 1 kilo kıyma
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça

Patates püresi için:

  • 1 kilo patates
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gran tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

    Püre Yatağında Dalyan Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kıymayı yıkayıp süzüyorum.
  • Ardından tuz ,karabiber ,pul biber, yumurta ilave edip soğan rendeleyip iyice yoğuralım.
  • Ardından rulo yapıp yaplı kağıda sarıp fırınlayalım .
  • İlk 30 dakika iyice pişirip ardından fırından çıkarıp iki parmak kalınlığında keselim .
  • Tekrar tepsiye dizip üzerine salçalı su yapıp üzerine gezdirip tekrar fırınlayıp pişirelim.
  • Patatesleri soyup ocağa alalım.
  • İyice piştikten sonra tuz, tereyağı, karabiber ,süt ekleyip iyice püre haline getirelim.
  • Dalyan köftemiz pişince fırından çıkarıp tabağa patates püresini özenle düzeltip üzerine dalyan köfteyi dizip en son salça gezdirelim.
  • Ben maydanoz doğradım.
  • Mantarla sundum tercih sizin şimdiden afiyet olsun.