Islama Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana döş kıyma
- 1 yemek kaşığı maden suyu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 orta boy soğan (Rendelenip suyu sıkılır)
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Ekmeği için
- Dilimlenmiş yuvarlak ekmek(4 dilim kullandım)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 4 su bardağı kemik suyu
Servis için
- Közlenmiş domates biber
Islama Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıymayı yoğurma kabına alın. 1 çay kaşığı karbonatı ekleyin, üzerine maden suyunu dökün. Köpürünce diğer malzemeleri ekleyin.
- Güzelce yoğurun. Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen köfteye yuvarlak şekil verip yağsız tavada veya elektrikli ızgarada pişirin.
- Köfteler pişerken ekmekleri hazırlayın.
- Tavaya yağı alıp kızdıktan sonra salça ve toz kırmızı biberi ekleyin.
- Biraz kavurup kemik suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatın.
- Pişen köfteleri ayrı bir tabağa alın. Ekmekleri sosa batırıp onlarında ızgara da kızartın.
- Kızaran ekmeklerin üzerine köfteleri dizin.
- Yanına közlenmiş domates biber ve dilerseniz bulgur pilavı eşliğinde servis edin. Afiyetle🌿.