Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 5 veya 6 su bardağı su
Sosu için;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1,5 tatlı kaşığı nane
Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mercimeğimizi yıkayıp süzelim, ardından paten soğan ve sarımsağı soyup küp şeklinde doğrayalım.
- Çorba tenceremizin içine bütün malzemeleri katıp suyunu da ekleyelim ve ocağa alalım.
- Tuzunu da kattıktan sonra ocağımızı en yükseğe alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra altını kısalım ve patateslerle soğanlar pişene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra blendırdan bütün katı malzemeler ezilene kadar geçirelim.
- Bir yandan sosunu yapalım. Sos tenceresine tereyağını, pul biberi ve naneyi alıp iyice kızana kadar kavuralım.
- Hemen ardından kaynayan çorbanın içine ilave edip bir iki taşım da o şekilde kaynatıp altını kapatalım. Servise hazır afiyet olsun🌼🥰
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) İçin Malzemeler
- 1 kilo taze yeşil fasulye
- 300 gram yağsız dana kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 3 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri yıkayıp boyuna göre iki veya üçe bölüyoruz.
- Böldüğümüz parçalardan boydan olacak şekilde kesiyoruz.
- Kıymayı yağla tencereye alıp kavuruyoruz.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Salça ve rondodan geçirilmiş domatesi ekleyerek kavurup fasulyeyi ilave ediyoruz.
- Sıcak suyu ekleyerek orta dereceli ateşte pişiriyoruz.
- Pişen yemeğe baharatlarını ilave edip bir iki tur kaynatarak altını kapatıyoruz.
- Dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. 😍Yazın taze fasulyeyle yapabileceğiniz farklı ve lezzetli bir anne tarifi.Bu yemek tanesiz düz fasulyeden yapılır tavsiye ederim.Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.
Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet havuç
- 3 adet renkli kapya biberi (Sarı-kırmızı-yeşil)
- 8 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Renkli biberler ince ince jülyen doğranır.
- Havuçlar rendelenir.
- Zeytinyağı tavaya alınır ve önce biberler sotelenir.
- Biberlerin üzerine havuçlar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
- Havuçlar da pişince ocaktan alınır ve soğuması beklenir.
- Soğuyunca yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karışımı eklenerek karıştırılır.
- Üzerine, zeytinyağında kırmızı toz biber ve ceviz yakılırsa servis edilir.
Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 250 gram mantar
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım çay bardağı soya sosu
- Sıvı yağ
- Tuz
- Baharat
Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları küp küp doğrayıp hafif yağ koyduğumuz tavaya alalım.
- Suyunu salıp çekince biberleride ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Öte yandan doğradığımız mantarları kızgın yağa atıp birkaç dakika şoklayalım.
- Böylelikle mantarın suyu içine hapsolacak ve lezzetini kaybetmeyecek.
- Mantarları da tavuklara ekleyip hep beraber pişirmeye devam edelim.
- Baharatları ve soya sosunuda ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Bulamak için:
- Mısır unu ( galeta unu da kullanabilirsiniz)
Kızartmak için:
Üzeri için:
- Yoğurt
- Sarımsak
Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharımızın çiçeklerini tek tek ayıralım.
- Sosumuzu hazırlayıp karıştıralım.
- Daha sonra karnabahar çiçeklerini bu sosa güzelce yedirelim.
- Mısır ununa bulayalım.
- Yağda rengi dönene kadar kızartalım.
- Hepsine bu işlemi uygulayalım.
- Üzerine en son sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Ve üzerine yayalım.
Afiyet olsun.
Pembe Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağ veya margarin
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 2 tane yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- Yarım çay kaşığı gıda boyası
Pembe Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemelerimizi yoğuralım.
- Unumuzu kontrollü şekilde ilave edelim.
- Normal kurabiye hamuru yumuşaklığında olmalı hamurumuz.
- İstenilen şekli verelim.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Fırında Nefis Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo levrek ( ben orta boy tercih ettim)
- 2 adet kuru soğan
- 1 tane kapya biber
- 2 tane limon
- Defne yaprağı ( ben kuru tercih ettim ) karabiber ve tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırında Nefis Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balıklarımızı güzelce yıkayıp süzelim.
- Fırın tepsimizin altına yağlı kağıdı serelim ,sonra bir kuru soğanı ve limonu hilal şeklinde kesip tepsiye dizelim.
- Ardından kapya biberide yuvarlak kesip dizelim.
- Balıklarımızın içine biraz karabiber ve tuz atalım ardından sıra ile kalan kuru soğanı ve limonu doğrayıp birer parça balığın içine koyalım.
- Son olarak bir parça defne yaprağı da ekleyip tepsiye dizelim.
- Bu şekil balıkların hepsini yapalım, kalan karabiber ve tuzu üstüne serpelim.
- En son zeytin yağını üstüne gezdirip 180 derece önceden ısıtılmış fırına atalım.
- 35 dakika pişirelim. ( çok pişmiş sevenler süreyi biraz daha uzatabilir) ardından servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 g bitter çikolata
- 150 g tereyağ/margarinde olur
- 150 g şeker
- 50 g un
- 5-6 adet yumurta (yumurtanın büyüklüğüne göre)
Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz beyaz olana kadar.
- Yağı ve çikolatayı eritiyoruz.
- Ardından yumurtanın ve şekerin içine ekliyoruz.
- Unu ve arzuya göre vanilya tozunu karıştırıyoruz.
- Kalıbı yağlayıp unluyoruz , harcı döküyoruz.
- Ortalama 20 -25 dakika 180 derecede pişiriyoruz.
Afiyet olsun 😋.
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı tavuk suyu (yada normal su)
- 2.yemek kaşığı tereyağı ( margarinde olur)
- 2. yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilavımızı pişireceğimiz tencereye tereyağı ve sıvı yağınıda koyup arpa şehriyeyi kavuruyoruz.
- Daha sonra pirinçi ilave ederek hep aynı yöne doğru karıştırarak pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek kavuruyoruz.
- Et suyunuda pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz.
- Tuzunuda ekleyip bir kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
- Ardından ocağı kısıp ara sıra tencereyi sallayarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Ve pilavınız hazır istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Elma Parçacıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 pk kabarma tozu
- 1 pk vanilya
- 2,5 su bardağı un
Elmalı karışım için;
- 2 adet elma
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Elma Parçacıklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun kaba şeker ve yumurtamızı alalım. Köpürene kadar çırpalım.
- Sırasıyla sıvı yağ,süt,vanilya kabartma tozunu ve unu ekleyelim.
- Elmalarımızı küçük küçük doğrayalım.
- İçerisine un tarçın ve şeker ekleyip karıştıralım.
- Hazırladığımız kekimize ekleyip spatulayla karıştıralım.
- Katı yağla kalıbımızı yağlayıp hafif un serpelim.
- Kek harçımızı kalıbımıza dökelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim.
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Simidin dışı için :
- Susam
- Çörek otu
- 1 yumurta akı
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
- Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
- Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
- Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
- Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
- Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
- 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun :).
Fırında Alabalık Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet alabalık(miktarı size kalmış)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- Kekik,toz kırmızıbiber,karabiber,tuz
- Yarım limon
- Tercihe gör;Patates ve soğan
Fırında Alabalık Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balıklarımızı temizleyip güzelce yıkayalım, süzülen balıkları tuzlayalım.
- Sosu için zeytinyağı, sarımsak, limon ve baharatları karıştıralım.
- Balıkların her tarafına sürelim.
- İsteğe bağlı balıklar yanına soğan ve patates dilimleyelim.
- Kalan sosumuzu patateslere ve soğanlara sürelim.
- Dilimlemiş olduğumuz limonlarıda koyarak 200 derecelik fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Servis önerisi:
- Tahin,ceviz
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
- Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
- Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
- 1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.