5 Kasım 2021 Cuma

Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 5 veya 6 su bardağı su

Sosu için;

  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1,5 tatlı kaşığı nane

    Mükemmel Lezzetiyle Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mercimeğimizi yıkayıp süzelim, ardından paten soğan ve sarımsağı soyup küp şeklinde doğrayalım.
  • Çorba tenceremizin içine bütün malzemeleri katıp suyunu da ekleyelim ve ocağa alalım.
  • Tuzunu da kattıktan sonra ocağımızı en yükseğe alıp kaynamaya bırakalım.
  • Kaynadıktan sonra altını kısalım ve patateslerle soğanlar pişene kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra blendırdan bütün katı malzemeler ezilene kadar geçirelim.
  • Bir yandan sosunu yapalım. Sos tenceresine tereyağını, pul biberi ve naneyi alıp iyice kızana kadar kavuralım.
  • Hemen ardından kaynayan çorbanın içine ilave edip bir iki taşım da o şekilde kaynatıp altını kapatalım. Servise hazır afiyet olsun🌼🥰

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye)

 

Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze yeşil fasulye
  • 300 gram yağsız dana kıyma
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz

    Kıymalı Taze Fasulye Yemeği (Anne Tarifi Çırtma Fasulye) Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri yıkayıp boyuna göre iki veya üçe bölüyoruz.
  • Böldüğümüz parçalardan boydan olacak şekilde kesiyoruz.
  • Kıymayı yağla tencereye alıp kavuruyoruz.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • Salça ve rondodan geçirilmiş domatesi ekleyerek kavurup fasulyeyi ilave ediyoruz.
  • Sıcak suyu ekleyerek orta dereceli ateşte pişiriyoruz.
  • Pişen yemeğe baharatlarını ilave edip bir iki tur kaynatarak altını kapatıyoruz.
  • Dinlendirerek sıcak servis ediyoruz. 😍Yazın taze fasulyeyle yapabileceğiniz farklı ve lezzetli bir anne tarifi.Bu yemek tanesiz düz fasulyeden yapılır tavsiye ederim.Deneyeceklere afiyet olsun ☺️.

Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi

 

Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 7-8 adet havuç
  • 3 adet renkli kapya biberi (Sarı-kırmızı-yeşil)
  • 8 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı ceviz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

    Biberli Havuç Tarator (Hızlı Salata) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Renkli biberler ince ince jülyen doğranır.
  • Havuçlar rendelenir.
  • Zeytinyağı tavaya alınır ve önce biberler sotelenir.
  • Biberlerin üzerine havuçlar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir.
  • Havuçlar da pişince ocaktan alınır ve soğuması beklenir.
  • Soğuyunca yoğurt, mayonez, sarımsak ve tuz karışımı eklenerek karıştırılır.
  • Üzerine, zeytinyağında kırmızı toz biber ve ceviz yakılırsa servis edilir.

Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

 

Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 250 gram mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı soya sosu
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Baharat

    Soya Soslu Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları küp küp doğrayıp hafif yağ koyduğumuz tavaya alalım.
  • Suyunu salıp çekince biberleride ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Öte yandan doğradığımız mantarları kızgın yağa atıp birkaç dakika şoklayalım.
  • Böylelikle mantarın suyu içine hapsolacak ve lezzetini kaybetmeyecek.
  • Mantarları da tavuklara ekleyip hep beraber pişirmeye devam edelim.
  • Baharatları ve soya sosunuda ekleyip altını kapatalım. Afiyet olsun.

Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • Orta boy karnabahar

Sosu için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Bulamak için:

  • Mısır unu ( galeta unu da kullanabilirsiniz)

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak

    Karnabahar Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharımızın çiçeklerini tek tek ayıralım.
  • Sosumuzu hazırlayıp karıştıralım.
  • Daha sonra karnabahar çiçeklerini bu sosa güzelce yedirelim.
  • Mısır ununa bulayalım.
  • Yağda rengi dönene kadar kızartalım.
  • Hepsine bu işlemi uygulayalım.
  • Üzerine en son sarımsaklı yoğurt hazırlayalım. Ve üzerine yayalım.
  • Afiyet olsun.

Pembe Kurabiye Tarifi

 

Pembe Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tereyağ veya margarin
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 tane yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
  • Yarım çay kaşığı gıda boyası

    Pembe Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemelerimizi yoğuralım.
  • Unumuzu kontrollü şekilde ilave edelim.
  • Normal kurabiye hamuru yumuşaklığında olmalı hamurumuz.
  • İstenilen şekli verelim.
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Fırında Nefis Levrek Tarifi

 

Fırında Nefis Levrek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo levrek ( ben orta boy tercih ettim)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane limon
  • Defne yaprağı ( ben kuru tercih ettim ) karabiber ve tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Fırında Nefis Levrek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balıklarımızı güzelce yıkayıp süzelim.
  • Fırın tepsimizin altına yağlı kağıdı serelim ,sonra bir kuru soğanı ve limonu hilal şeklinde kesip tepsiye dizelim.
  • Ardından kapya biberide yuvarlak kesip dizelim.
  • Balıklarımızın içine biraz karabiber ve tuz atalım ardından sıra ile kalan kuru soğanı ve limonu doğrayıp birer parça balığın içine koyalım.
  • Son olarak bir parça defne yaprağı da ekleyip tepsiye dizelim.
  • Bu şekil balıkların hepsini yapalım, kalan karabiber ve tuzu üstüne serpelim.
  • En son zeytin yağını üstüne gezdirip 180 derece önceden ısıtılmış fırına atalım.
  • 35 dakika pişirelim. ( çok pişmiş sevenler süreyi biraz daha uzatabilir) ardından servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi

 

Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g bitter çikolata
  • 150 g tereyağ/margarinde olur
  • 150 g şeker
  • 50 g un
  • 5-6 adet yumurta (yumurtanın büyüklüğüne göre)

    Fondant Au Chocolat (Çikolatalı Brownie Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz beyaz olana kadar.
  • Yağı ve çikolatayı eritiyoruz.
  • Ardından yumurtanın ve şekerin içine ekliyoruz.
  • Unu ve arzuya göre vanilya tozunu karıştırıyoruz.
  • Kalıbı yağlayıp unluyoruz , harcı döküyoruz.
  • Ortalama 20 -25 dakika 180 derecede pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun 😋.

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı tavuk suyu (yada normal su)
  • 2.yemek kaşığı tereyağı ( margarinde olur)
  • 2. yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

    Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pilavımızı pişireceğimiz tencereye tereyağı ve sıvı yağınıda koyup arpa şehriyeyi kavuruyoruz.
  • Daha sonra pirinçi ilave ederek hep aynı yöne doğru karıştırarak pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek kavuruyoruz.
  • Et suyunuda pirinçlerin üzerine ilave ediyoruz.
  • Tuzunuda ekleyip bir kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
  • Ardından ocağı kısıp ara sıra tencereyi sallayarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Ve pilavınız hazır istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Elma Parçacıklı Kek Tarifi

 

Elma Parçacıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 pk kabarma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Elmalı karışım için;

  • 2 adet elma
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

    Elma Parçacıklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun kaba şeker ve yumurtamızı alalım. Köpürene kadar çırpalım.
  • Sırasıyla sıvı yağ,süt,vanilya kabartma tozunu ve unu ekleyelim.
  • Elmalarımızı küçük küçük doğrayalım.
  • İçerisine un tarçın ve şeker ekleyip karıştıralım.
  • Hazırladığımız kekimize ekleyip spatulayla karıştıralım.
  • Katı yağla kalıbımızı yağlayıp hafif un serpelim.
  • Kek harçımızı kalıbımıza dökelim.
  • 180 derecelik fırında pişirelim.

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin ya da tereyağı (250 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı iç hamuruna, beyazı da ayırın dışı için)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Simidin dışı için :

  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 yumurta akı

    Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvı olan tüm malzemeler iyice karıştırılır.
  • Daha sonrasında kalan tüm malzemeler eklenerek hamur yoğurulur.
  • Ceviz küçüklüğünde bezelere ayrılıp, simit şekli verilir.
  • Susam ile çörek otu bir kapta karıştırılır.
  • Simit şekli verilmiş olan hamur, önce yumurta akına, sonrasında susam+çörek otu karışımına batırılır.
  • Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir.
  • 180 derecelik fırında üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyet olsun :).

Fırında Alabalık Tarifi

 

Fırında Alabalık Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet alabalık(miktarı size kalmış)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik,toz kırmızıbiber,karabiber,tuz
  • Yarım limon
  • Tercihe gör;Patates ve soğan

    Fırında Alabalık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Balıklarımızı temizleyip güzelce yıkayalım, süzülen balıkları tuzlayalım.
  • Sosu için zeytinyağı, sarımsak, limon ve baharatları karıştıralım.
  • Balıkların her tarafına sürelim.
  • İsteğe bağlı balıklar yanına soğan ve patates dilimleyelim.
  • Kalan sosumuzu patateslere ve soğanlara sürelim.
  • Dilimlemiş olduğumuz limonlarıda koyarak 200 derecelik fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Kabak Tatlısı Tarifi

 

Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,750 kg bal kabağı (helvacı kabak)
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Servis önerisi:

  • Tahin,ceviz 

    Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabukları soyulup iri iri dilimlenen kabaklar geniş bir tencereye alınır ve üzeri toz şeker ile örtülüp (reçel yapar gibi) 8 saat veya en az 4 saat bekletilir. (geceden yaparsanız da olur).
  • Suyunu bırakan kabaklar ocağa alınır ve kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilir.
  • Kaynayınca yarım limon suyu eklenir.
  • 1 saat sonra çatalla kontrol edilir. Piştiyse ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • İsteğe göre üzerine tahin ve ceviz eklenip soğuk servis edilir.