6 Kasım 2021 Cumartesi

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram salamura asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 avuç bulgur
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 domates
  • Maydanoz
  • Nane
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salamura yaprakları geceden suda bekletiyoruz.
  • Doğranacak bütün malzemeleri doğruyoruz.
  • Pirincimizi yıkayıp ekliyoruz.
  • Salçasını ve baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Yaprakları sarıyoruz tenceremize diziyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynadıktan sonra altını kısıyoruz. Kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun 💜💜

Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi

 

Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 120 gr eritilmis tereyağı

Kreması için

  • 600 gram labne peynir
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı şekeri
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı vanilya

Vişne sosu için

  • 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1/2 (yarım) bardak su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tabanını hazırlıyoruz. Rondoya bisküviyi koyup toz hale gelinceye kadar çekiyoruz. Ardından tavada erittiğimiz tereyağını koyup ister kaşıkla karıştırıp ister rondodan tekrar çekiyoruz.
  • Borcama (22×34 ebadında)yağlı kağıt serip içine bisküvili karışımı koyup kaşıkla bastırarak şekil veriyoruz. Biz kremayı hazırlayana kadar borcamı buzdolabına koyup 15 dk kadar bekletiyoruz.
  • Kremaya başlamadan önce fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
  • Krema için labne peynirini çırpıcı ile karıştırıp sonra sırayla pudra şekeri, yumurta (tek tek kırıp ve fazla karıştırmıyoruz), nişasta, un ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dolaptan borcamı çıkartıp kremayı döküyoruz.
  • Fırının alt katına, bir kabın içine su doldurup koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45-50 dk kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra fırını kapatıp, fırınla kapak arasına tahta bir kaşık koyup içinde soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletip, sonra buzdolabına kaldırıyoruz (1 gün beklettim).
  • Sosunu yapmak için, tencereye vişne ,su ve şekeri koyup, şeker eridikten sonra nişastasını ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Sosunu 1 gün sonra kremanın üzerine döktüm. Aynı gün içinde yapacaksanız, sosun sıcaklığı geçtikten sonra yani ılıkken kremanın üzerine dökebilirsiniz.

Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Lokum et için;

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz biber
  • Bi çay kaşığı kekik
  • Bi çay kaşığı zerdeçal
  • Bi yemek kaşığı salça

Tereyağı ile şehriyeli pilav;

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarim su bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, veya 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 adet küp şeker
  • Bir kaç damla limon
  • Tuz

    Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Et için; Tavamızda suyunu cekinceye kadar etimizi haşlıyoruz.
  • Tereyağı ekleyip kavuruyoruz, ince doğranmış soğan, sarımsak, biber, ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ardından baharatlarımızı ekliyoruz. Tuz, karabiber, toz biber, zerdeçal, kekik, salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
  • İster pilav ile servis yapın ister sade ekmekle tüketin afiyetler olsun ☺.
  • Pilav için; Pilavlık tenceremize tereyağ ve sıvı yağ ekleyip eritiyoruz. Şehriyeyi ekleyip rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
  • Yıkanmış suyu süzülmüş pirinçimizi ekleyip karıştırıyoruz su, tuz ve bir küp şeker atıp bir kaç damla limon suyu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyu çekince 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz afiyetler olsun ☺.

Fındıklı Kurabiye (Az Malzemeli, Aşırı Lezzetli) Tarifi

 

Fındıklı Kurabiye (Az Malzemeli, Aşırı Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı (akı üzeri için )
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı çok ince çekilmiş fındık

Üzeri için

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık biraz iri olsun

    Fındıklı Kurabiye (Az Malzemeli, Aşırı Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısını, tereyağını ve sıvı yağını bir kabın içine alalım ve karıştıralım. Ardından pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ilave edelim. Yarım çay bardağı çok ince çekilmiş fındığımızı da ilave edelim. Azar azar unu ekleyerek yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, altına un serpelim ve merdane yardımı ile açalım küçük çay bardağı ağzıyla hamuru keserek yuvarlaklar elde edelim. Kurabiye kalıbı olanlar kalıpla yapabilir.
  • Daha sonra yumurtanın akını sadece ön tarafına bulayıp robottan çektiğimiz fındığa batıralım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyelerimiz pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Pişirme süreleri fırından fırına değişiklik gösterebilir. Benim kurabiyelerim 12 dakikada pişti. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet.

Reyhanlı Diyet Salata Tarifi

 

Reyhanlı Diyet Salata Tarifi İçin Malzemeler

(1 kişilik)

  • Küçük bir göbek marulun çeyreği
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet reyhan
  • 2 küçük turp
  • 6 adet çeri domates
  • Üzerine koymak için protein tercihiniz (100 gr döner veya 2-3 parça çıtır tavuk veya 1 parça somon)

Sos için;

  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Elma sirkesi
  • Çok az soya sosu
  • Pul biber/chili flakes
  • Tuz

    Reyhanlı Diyet Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Göbek marul roka ve reyhanı güzelce doğruyoruz.
  • Çeri domatesleri büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölüyoruz.
  • Üstüne sos malzemelerini ekleyip karıştırdıktan sonra proteini de üstüne ekliyoruz ve hazır.
  • Afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Kırılmış ceviz
  • 1 yumurta akı

    Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri kaşık ile karıştıralım. 2 bardak un ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş 3. bardağı ekleyelim. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur olacak. Yumuşak diye fazla un eklemeyin sertleşir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine fırça ile yumurta akı sürelim. En son üzerlerine kırılmış ceviz koyup 180 derece fırına koyalım. 12-15 dk pişirelim.
  • Yumurta akı kızarınca indirelim. Fırından çıkınca aşırı yumuşak oluyor ellemeyin soğusun. Soğuyunca servise hazır.
  • 16 adet çıktı bende.

Ayva Reçeli Tarifi

 

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Çekirdeklerini atmıyoruz ayrı bir yere koyup bekletin. (ayvanın kendi çekirdekleri en güzel renk veren şeydir. Şu kırmızımsı renge getiren çekirdeklerdir)
  • Doğradığımız ayvaları geniş bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekerin tamamını döküp tencerenin ağzını kapatıp 2 saate yakın bekletiyoruz.
  • Sonra suyunu ve kenara ayırdığımız çekirdekleri katıp ocağa alıyoruz.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Tencerenin kapağı açık olacak. Suyunun tamamını çektirmeyin çok susuz jöle gibi olur.
  • Kıvam aldıktan sonra ayvalardan bir tanesini alıp soğuk suyun içine atın. Eğer ayrılmadan dibine anında çöküyorsa tam kıvamında olmuş demektir. Yapacaklara afiyet olsun ❤️.

Muzlu Yulaflı Pişmeyen Kek (Fit Masum Atıştırmalık) Tarifi

 

Muzlu Yulaflı Pişmeyen Kek (Fit Masum Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tane olgun muz. büyük.
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı iri dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

    Muzlu Yulaflı Pişmeyen Kek (Fit Masum Atıştırmalık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muzu muzu uygun kapta eziyoruz.
  • İçine tüm malzemeyi katıp kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Buzdolabı poşetine koyup rulo şeklinde sanıyoruz.
  • Son olarak dolapta 4 saat bekletiyoruz.
  • Yapanlara afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğer
  • Yarım su bardağı kadar un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Salatası için;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış ciğeri tel süzgecin içine aktarın. Üzerine biraz su gezdirip iyice süzün.
  • Geniş bir tepsinin içine unu serpiştirin. Ciğeri ekleyip unu her yerine gelecek şekilde harmanlayın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağını ekleyip kızdırın. Yavaşça ciğeri ekleyip iyice kavurulana kadar karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Soğanı halka halka doğrayıp bir tutam tuz ile ovalayın.
  • İçine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağının orta kısmına kavrulan ciğeri etrafına ise soğan salatasını koyun. Afiyet olsun.

Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi

 

Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 3,5su bardağı un (Kalitesine göre ölçüde çok az değişkenlik gösterebilir)
  • 1 kase kahvaltılık çikolata (Kolay sürülmesi için ılık ortamda bekletelim)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı

    Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına ılık su, şeker ve maya alınır karıştırılır. 5-6 dakika aktifleşmesi için bekletin ,sıvı yağ, ılık süt, tuz ilave edilir, karıştırılır.
  • Unu azar azar gerektikçe ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim, üzerini kapatarak 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamuru biraz yoğurup, maya kokusunu çıkartalım ve dört eşit parçaya bölelim ve beze haline getirerek üzerlerini örtelim.
  • Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım ve direk fırın kağıdının üzerine koyalım .Kenarları düzgün olması için üzerine servis tabağı koyarak yuvarlak keselim.
  • Her açtığımız bezenin arasına çikolata sürelim üst üste koyalım, en üst bölüme sürmeyelim.
  • Hamurun tam ortasına küçük bir kase yada bardak yerleştirelim ve bıçakla 16 eşit parçalara bölelim ben tüm bu işlemleri fırın tepsi içinde yaptım.
  • Her parçayı kendi çevresinde döndürelim ve üzerine bir bez örterek 15-20 dakika bekleterek tepsi mayası yaptıralım, üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkarınca 10 dakika üzerine temiz bez örterek beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi

 

Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket toz maya
  • 5-6 su bardağı kadar un

Kıymalı harcı için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 adet domates (Küçük küçük doğranmış)
  • 2 adet sivri biber (Küçük doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pul biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Dilerseniz kaşar rendesi

Servisi için;

  • Maydanoz
  • Limon
  • Bol köpüklü ayran

    Lokanta Usulü Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir yoğurma kabına ılık suyu, mayayı, şekeri, yumurtayı ve zeytinyağı alıp çırpın.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru karıştırmaya başlayın. Tuzu ilave edelim (Hamurun çok iyi kabarması için tuzu en son ekleyin)
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin ve üzerini kapatıp ılık bir yerde 45 dakika mayalandırın.
  • İç malzemesi için tüm malzemeyi çiğden doğrayıp karıştırın.
  • Hamurdan 12 beze çıkarın ve oval bir şekilde açın. Harcı üzerine yayın ve pide şeklini verin.
  • Ben kenarlarını bükmedim böyle lokanta kıymasına daha çok benzedi ama siz dilerseniz kenarlarını büküp yumurta sarısını biraz sulandırın ve pidelerin kenarlarına sürün.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırında yarı yarıya kızartın. Ben üzenlerine kaşar dökmedim ama siz isterseniz. Üzerine kaşar rendesi ilave edip tamamen kızarmasını sağlayabilirsiniz.
  • Fırından çıkınca kenarlarına tereyağı sürüp üzerini örtün, 10 dakika sonra servise hazır olacaktır.
  • Ben tepsiye yağlı kağıt serdim tepsiden çıkarması daha kolay oluyor. 😊 Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz 😋👉

Sufle Tarifi

 

Sufle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 65 gram (1 kare paket) çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 gram tereyağı (Margarin) fark etmez

    Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabına alalım. Köpük köpük olana kadar çırpalım rengi çokkk açık olacaktır.
  • Yağı bir tavada eritip ilave edelim üzerine un kakao kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyip. İyice karıştıralım ben nescafe fincanlarında yaptım siz sufle kaplarınız varsa onlarda yapabilirsiniz fincanlarımın içlerini çok az yağladım.
  • Bir yandanda ketıla su bıraktım suya ihtiyacım olacak. Suyum kaynarken fincanlara yarım kepçe bu karışımdan bıraktım.
  • Çikolatadan eşit şekilde ortalarına bırakıp üzerini kapatacak kadar yine sufle harcımdan bıraktım.
  • Tencereye aldım fincanlarımı yarısına gelecek şekilde kaynak şu doldurdum ocağın en büyük gözünde 3 dakika ağzı açık 5 dakika kapalı şekilde pişirdim. Üzerine pudra şekeri atarak servis yaptım.