Malzemeler
- 125 gr tereyağı veya margarin
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket pötibör bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaolu)
Üzeri için;
- Kalan bisküviler
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını tencereye alarak eritelim.
- Ardından üzerine unu ekleyelim ve hızlıca karıştırarak kavuralım. Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.
- Toz şekeri de ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Tel çırpıcı ile bir yandan karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
- Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Daha sonra ocaktan alalım ve 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Bu aşamada muhallebinizin sakız gibi olmasını sağlayacaktır.
- Bisküvilerimizi kabımızın tabanına bir sıra dizelim. Ben bir sıra sade bir sıra kakaolu bisküvi kullandım. Siz dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
- Üzerine 2-3 kepçe hazırladığımız muhallebiden gezdirelim. Toplamda 4 kat bisküvi olacak bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi ekleyelim.
- En üst katıda muhallebi ile kapladıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben üzeri için kalan bisküvileri rondo da geçirdim ve cupcake kalıpları ile farklı bir süsleme denedim.
- Oda sıcaklığına gelen tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!