7 Kasım 2021 Pazar

Bisküvili Yalancı Tavuk Göğsü Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket pötibör bisküvi (1 paket sade, 1 paket kakaolu)

Üzeri için;

  • Kalan bisküviler

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağını tencereye alarak eritelim.
  • Ardından üzerine unu ekleyelim ve hızlıca karıştırarak kavuralım.  Bu aşamada ocağın çok yüksek ateşte olmamasına dikkat etmelisiniz.
  • Toz şekeri de ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Tel çırpıcı ile bir yandan karıştırırken bir yandan da yavaş yavaş sütümüzü ekleyelim.
  • Muhallebimiz koyulaşıp göz göz olana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
  • Muhallebimiz kaynadıktan sonra içerisine vanilya ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Daha sonra ocaktan alalım ve 5 dakika kadar mikserle çırpalım. Bu aşamada muhallebinizin sakız gibi olmasını sağlayacaktır.
  • Bisküvilerimizi kabımızın tabanına bir sıra dizelim. Ben bir sıra sade bir sıra kakaolu bisküvi kullandım. Siz dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
  • Üzerine 2-3 kepçe hazırladığımız muhallebiden gezdirelim. Toplamda 4 kat bisküvi olacak bir sıra bisküvi bir sıra muhallebi ekleyelim.
  • En üst katıda muhallebi ile kapladıktan sonra üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Ben üzeri için kalan bisküvileri rondo da geçirdim ve cupcake kalıpları ile farklı bir süsleme denedim.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlımızı 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

6 Kasım 2021 Cumartesi

Cevizli Kurabiye (Glutensiz) Tarifi

 

Cevizli Kurabiye (Glutensiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı tereyağı erimiş
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Çiğ karabuğday unu aldığı kadar ( kıvamı hafif yumuşak olacak şekilde ayarlayın)

Üzerine;

  • Hindistan cevizi unu ve tarçın

    Cevizli Kurabiye (Glutensiz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cevizleri robotta kıyıyoruz ardından üzerine tahin, bal, tereyağı ekleyip karıştırıyoruz. İyice karışınca kalan diğer malzemeleri ekliyoruz.
  • Ardından bir kaba alıyoruz elimizi çok hafif yağlayıp ceviz kadar toplar yapıp tepsiye diziyoruz, toplam 15 adet çıkıyor.
  • 150 derecede ilk 5 dk piştikten sonra çıkartıp çay bardağı altı ile hafifçe bastırıyoruz tekrar fırına koyuyoruz üzeri hafif kızarınca çıkartıyoruz.
  • Üzerine hindistan cevizi unu ve tarçın serpiyoruz. Afiyetler olsun :).

Fırın Sütlaç Tarifi

 

Fırın Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 buçuk çay bardağı kırık pirinç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı kırılmış ceviz

    Fırın Sütlaç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 1 litre sütü kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sudan geçirdiğimiz pirinçi içerisine koyalım.
  • Pirinç piştikten sonra şekeri ilave edip biraz karıştıralım. Vanilya ekleyelim.
  • Küçük güveçlere koyarak fırın tepsisinin içine koyalım.
  • Fırın tepsisinin içine su ekleyelim 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar bekleyelim.

Patates Çorbası Tarifi (Çok Pratik Çok Kolay Ve Lezzetli)

 

Patates Çorbası Tarifi (Çok Pratik Çok Kolay Ve Lezzetli) İçin Malzemeler

  • 4 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı un

    Patates Çorbası Tarifi (Çok Pratik Çok Kolay Ve Lezzetli) Nasıl Yapılır?

  • Patatesler yıkanıp soyulur küp küp, doğranır.
  • Soğan yıkanıp soyulur küp küp doğranır. Uygun bir tencereye soğan, zeytin yağı, tereyağı alıp kavrulur.
  • Un ilave edip kavrulur. Ardından patatesleri ilave edip 1 tatlı kaşığı zerdeçal, tuz ilave edip karıştırılır kavrulur.
  • 7 su bardağı su ilave edip kaynamaya bırakılır.
  • Malzemeler pişince blenderdan geçirip 1,2 dk daha kaynatıp ocaktan alıp servis yapılır.
  • Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi

 

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram salamura asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 avuç bulgur
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 domates
  • Maydanoz
  • Nane
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

    Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salamura yaprakları geceden suda bekletiyoruz.
  • Doğranacak bütün malzemeleri doğruyoruz.
  • Pirincimizi yıkayıp ekliyoruz.
  • Salçasını ve baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Yaprakları sarıyoruz tenceremize diziyoruz.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynadıktan sonra altını kısıyoruz. Kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun 💜💜

Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi

 

Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi İçin Malzemeler

Taban için

  • 3 paket burçak bisküvi
  • 120 gr eritilmis tereyağı

Kreması için

  • 600 gram labne peynir
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı şekeri
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı vanilya

Vişne sosu için

  • 2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1/2 (yarım) bardak su
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

    Borcamda Vişneli Chessecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce tabanını hazırlıyoruz. Rondoya bisküviyi koyup toz hale gelinceye kadar çekiyoruz. Ardından tavada erittiğimiz tereyağını koyup ister kaşıkla karıştırıp ister rondodan tekrar çekiyoruz.
  • Borcama (22×34 ebadında)yağlı kağıt serip içine bisküvili karışımı koyup kaşıkla bastırarak şekil veriyoruz. Biz kremayı hazırlayana kadar borcamı buzdolabına koyup 15 dk kadar bekletiyoruz.
  • Kremaya başlamadan önce fırını 160 dereceye ayarlıyoruz.
  • Krema için labne peynirini çırpıcı ile karıştırıp sonra sırayla pudra şekeri, yumurta (tek tek kırıp ve fazla karıştırmıyoruz), nişasta, un ve vanilya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Dolaptan borcamı çıkartıp kremayı döküyoruz.
  • Fırının alt katına, bir kabın içine su doldurup koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 45-50 dk kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra fırını kapatıp, fırınla kapak arasına tahta bir kaşık koyup içinde soğumaya bırakıyoruz.
  • Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletip, sonra buzdolabına kaldırıyoruz (1 gün beklettim).
  • Sosunu yapmak için, tencereye vişne ,su ve şekeri koyup, şeker eridikten sonra nişastasını ekleyip kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Sosunu 1 gün sonra kremanın üzerine döktüm. Aynı gün içinde yapacaksanız, sosun sıcaklığı geçtikten sonra yani ılıkken kremanın üzerine dökebilirsiniz.

Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

 

Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Lokum et için;

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 diş sarımsak
  • 1tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz biber
  • Bi çay kaşığı kekik
  • Bi çay kaşığı zerdeçal
  • Bi yemek kaşığı salça

Tereyağı ile şehriyeli pilav;

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarim su bardağı şehriye
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3, veya 3 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 adet küp şeker
  • Bir kaç damla limon
  • Tuz

    Lokum Gibi Et Sote Ve Tereyağ Sehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Et için; Tavamızda suyunu cekinceye kadar etimizi haşlıyoruz.
  • Tereyağı ekleyip kavuruyoruz, ince doğranmış soğan, sarımsak, biber, ekleyip karıştırıyoruz.
  • Ardından baharatlarımızı ekliyoruz. Tuz, karabiber, toz biber, zerdeçal, kekik, salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra bir su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 15 dakika pişiriyoruz.
  • İster pilav ile servis yapın ister sade ekmekle tüketin afiyetler olsun ☺.
  • Pilav için; Pilavlık tenceremize tereyağ ve sıvı yağ ekleyip eritiyoruz. Şehriyeyi ekleyip rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.
  • Yıkanmış suyu süzülmüş pirinçimizi ekleyip karıştırıyoruz su, tuz ve bir küp şeker atıp bir kaç damla limon suyu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Suyu çekince 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz afiyetler olsun ☺.

Fındıklı Kurabiye (Az Malzemeli, Aşırı Lezzetli) Tarifi

 

Fındıklı Kurabiye (Az Malzemeli, Aşırı Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta sarısı (akı üzeri için )
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı çok ince çekilmiş fındık

Üzeri için

  • 1 su bardağı çekilmiş fındık biraz iri olsun

    Fındıklı Kurabiye (Az Malzemeli, Aşırı Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtanın sarısını, tereyağını ve sıvı yağını bir kabın içine alalım ve karıştıralım. Ardından pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ilave edelim. Yarım çay bardağı çok ince çekilmiş fındığımızı da ilave edelim. Azar azar unu ekleyerek yoğuralım.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, altına un serpelim ve merdane yardımı ile açalım küçük çay bardağı ağzıyla hamuru keserek yuvarlaklar elde edelim. Kurabiye kalıbı olanlar kalıpla yapabilir.
  • Daha sonra yumurtanın akını sadece ön tarafına bulayıp robottan çektiğimiz fındığa batıralım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyelerimiz pembeleşinceye kadar pişirelim.
  • Pişirme süreleri fırından fırına değişiklik gösterebilir. Benim kurabiyelerim 12 dakikada pişti. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet.

Reyhanlı Diyet Salata Tarifi

 

Reyhanlı Diyet Salata Tarifi İçin Malzemeler

(1 kişilik)

  • Küçük bir göbek marulun çeyreği
  • Yarım demet roka
  • Yarım demet reyhan
  • 2 küçük turp
  • 6 adet çeri domates
  • Üzerine koymak için protein tercihiniz (100 gr döner veya 2-3 parça çıtır tavuk veya 1 parça somon)

Sos için;

  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Elma sirkesi
  • Çok az soya sosu
  • Pul biber/chili flakes
  • Tuz

    Reyhanlı Diyet Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Göbek marul roka ve reyhanı güzelce doğruyoruz.
  • Çeri domatesleri büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölüyoruz.
  • Üstüne sos malzemelerini ekleyip karıştırdıktan sonra proteini de üstüne ekliyoruz ve hazır.
  • Afiyet olsun.

Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi

 

Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Üzeri için:

  • Kırılmış ceviz
  • 1 yumurta akı

    Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç bütün malzemeleri kaşık ile karıştıralım. 2 bardak un ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş 3. bardağı ekleyelim. Hafif ele yapışan kıvamda bir hamur olacak. Yumuşak diye fazla un eklemeyin sertleşir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tepsiye dizelim.
  • Üzerine fırça ile yumurta akı sürelim. En son üzerlerine kırılmış ceviz koyup 180 derece fırına koyalım. 12-15 dk pişirelim.
  • Yumurta akı kızarınca indirelim. Fırından çıkınca aşırı yumuşak oluyor ellemeyin soğusun. Soğuyunca servise hazır.
  • 16 adet çıktı bende.

Ayva Reçeli Tarifi

 

Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet büyük boy ayva
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

    Ayva Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz. Çekirdeklerini atmıyoruz ayrı bir yere koyup bekletin. (ayvanın kendi çekirdekleri en güzel renk veren şeydir. Şu kırmızımsı renge getiren çekirdeklerdir)
  • Doğradığımız ayvaları geniş bir tencereye alıyoruz. Üzerine şekerin tamamını döküp tencerenin ağzını kapatıp 2 saate yakın bekletiyoruz.
  • Sonra suyunu ve kenara ayırdığımız çekirdekleri katıp ocağa alıyoruz.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Tencerenin kapağı açık olacak. Suyunun tamamını çektirmeyin çok susuz jöle gibi olur.
  • Kıvam aldıktan sonra ayvalardan bir tanesini alıp soğuk suyun içine atın. Eğer ayrılmadan dibine anında çöküyorsa tam kıvamında olmuş demektir. Yapacaklara afiyet olsun ❤️.

Muzlu Yulaflı Pişmeyen Kek (Fit Masum Atıştırmalık) Tarifi

 

Muzlu Yulaflı Pişmeyen Kek (Fit Masum Atıştırmalık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 tane olgun muz. büyük.
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı iri dövülmüş fındık
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi

    Muzlu Yulaflı Pişmeyen Kek (Fit Masum Atıştırmalık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muzu muzu uygun kapta eziyoruz.
  • İçine tüm malzemeyi katıp kaşıkla karıştırıyoruz.
  • Buzdolabı poşetine koyup rulo şeklinde sanıyoruz.
  • Son olarak dolapta 4 saat bekletiyoruz.
  • Yapanlara afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğer
  • Yarım su bardağı kadar un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Salatası için;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 1 tutam maydanoz

    Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış ciğeri tel süzgecin içine aktarın. Üzerine biraz su gezdirip iyice süzün.
  • Geniş bir tepsinin içine unu serpiştirin. Ciğeri ekleyip unu her yerine gelecek şekilde harmanlayın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağını ekleyip kızdırın. Yavaşça ciğeri ekleyip iyice kavurulana kadar karıştırın.
  • Tavanın kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Soğanı halka halka doğrayıp bir tutam tuz ile ovalayın.
  • İçine ince kıyılmış maydanoz ve pul biber ekleyip karıştırın.
  • Servis tabağının orta kısmına kavrulan ciğeri etrafına ise soğan salatasını koyun. Afiyet olsun.