11 Aralık 2021 Cumartesi

Nefis Sosuyla Fırında Sebzeli Tavuk Baget Tarifi

 

Nefis Sosuyla Fırında Sebzeli Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 8-10 adet tavuk baget

Marinesi İçin

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • 2-3 adet orta boy patates
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Nefis Sosuyla Fırında Sebzeli Tavuk Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları baharat ve yağla marine edelim. Yapışmaz tavayı ısıtıp yüksek ateşte tavuklarımızın rengi dönene kadar arkalı önlü kızartalım (Sadece mühürlüyoruz pişirmiyoruz) ayrı bir tabağa alalım.
  • Aynı tavada piyazlık doğradığımız soğanları ve tereyağını alıp kavuralım. Üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Domates püresi ve yaklaşık 1, 5 – 2 şu bardağı şu ekleyip kaynatalım.
  • Fırın kabına iri doğradığımız patatesleri 1-2 kaşık zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştıralım. Üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
  • Üzerine tavukları yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim. Afiyet şifa olsun 🌸.

Lezzetine Doyum Olmayan Lebeniye Çorbası Tarifi

 

Lezzetine Doyum Olmayan Lebeniye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un (dolu dolu)
  • Yarım limon suyu
  • 5 su bardağı su

Köfteleri için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ/zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • Çorba piştikten sonra damak tadınıza göre tuz ekleyin

    Lezzetine Doyum Olmayan Lebeniye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra bir su bardağı su ile pişmeye bırakın, altını iyice kısın birden suyu çekip azalmasın.
  • Pişen pirinçlerin üzerine bir su bardağı haşlanmış nohudu ekleyip iki üç dakika kaynattıktan sonra çorbanın suyunu veriyoruz. Yaklaşık bir litre kadar su ekliyoruz. Pişmeye devam ederken.
  • Bir kasede yoğurt, un, limon suyunu karıştırıyoruz. Pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  • Kaynayan çorba suyundan 1 kepçe kaseye alıp karıştırıyoruz ve bu işlemi en az dört kere daha tekrarlayarak yapıyoruz. Burada amaç terbiyeyi kaynama noktasındaki ısıya yaklaştırarak kesilmesini önlemek.
  • Kasedeki terbiyeli karışımı çorba suyunun üzerine yavaşça karıştırarak döküyoruz.
  • Köftesi için kıyma, soğan, tuz karabiberi ve kimyonu 20 dakika kadar yoğurun kıvam alınca tamam demektir, nohut büyüklüğünde toplar yapın. 10 dakika dinlendirin.
  • Yağı tavaya alıp köfteleri kızartıp üzerine nane ekleyin ve pişen çorbanın üzerine gezdirip karıştırın. Ben nanesini yoğun seviyorum siz dilerseniz bir tık az koyabilirsiniz.
  • En son çorbanın tuzunu damak tadınıza göre ayarlayıp iki dakika kaynatıp altını kapatabilirsiniz. Çorbamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi

 

Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • Çok az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça (biber kullandım)
  • 2 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tercihen çok az kekik (lezzet veriyor ben ekledim ama şart değil tabi ki )
  • 4 su bardağı su

    Meyhane Pilavı (Domatesli Bulgur Pilavı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağ ekleyip, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince ince doğranmış biberi ekleyelim kavuralım .
  • Salçayı ekleyip kavurduktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim.
  • 2-3 dakikada öyle pişirdikten sonra bulgurunu, tuzunu ,baharatını ilave edip karıştıralım .(ben bulguru kavurmadım isterseniz kavurun)
  • Suyunu ekleyip kapağını kapatalım .
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım .
  • Piştikten sonra üzerine havlu kağıt koyup biraz dinlendirelim.
  • Afiyet olsun 🥰.

10 Aralık 2021 Cuma

Pırasalı Poğaça Tarifi

 

Pırasalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet pırasa
  • 1 adet büyük boy havuç
  • Tuz, karabiber

Hamuru için;

  • 150 gram margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine, akı içine)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

    Pırasalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce uygun bir tavada sıvı yağ ile pırasaları kavuralım.
  • Pırasalar salmaya başladığında havuçları ekleyip devam karıştıralım.
  • Pişmeye yakın olmuş pırasaya tuzu ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatıp kenara alalım.
  • Soğumaya bırakalım.
  • Hamuru için margarini veya tereyağını bir tavada eritelim.
  • Diğer bütün malzemeleri sırasıyla geniş bir kabin içerisine koyalım soğumuş olan margarini de malzemelerin içine ekleyelim.
  • Ununu ekleyelim ve ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Daha sonra üzerine pırasalı harçtan dökerek güzelce yoğuralım. (korkmayın cıvık olabilir biraz un katarak toparlayabilirsiniz)
  • Daha sonra sonra hamurdan parçalar kopararak mandalına büyüklüğünde elimizle yuvarlayarak.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Yumurta sarısını fırça ile sürelim.
  • 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 🤗❤️

Mükemmel Kahve Soslu Kek Tarifi

 

Mükemmel Kahve Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

    Mükemmel Kahve Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kaba yumurta ve şekeri ekleyip mikserle beyaz olana kadar çırptım.
  • Daha sonra sıvı yağ,süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam ettim.
  • Son olarak un,kabartma tozu ve kakaoyuda ekleyip biraz koyu kıvamlı bir kek hamuru hazırladım.
  • Baton kalıbıma yağlı kağıt yerleştirip kek harcını döktüm ve bir kaç kez tezgaha vurdum.
  • 170 derecelik soğuk fırında pişirdim.
  • Kekimin pişmesine yakın sos tavasına sos için gerekli olan tüm malzemeleri ekleyip pişirdim.
  • Kekim fırından çıktıktan sonra üzerine delikler delip sosu döktüm.
  • En az 4 saat olacak şekilde dinlendirdim. Afiyet olsun 🥰.

Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 25 adet baklavalık yufka

İç harcı için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (62,5 ml)
  • 1 adet kuru soğan
  • 500 gr kıyma
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Aralarına sürmek için;

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

Üzeri için;

  • Kalan sos

    Çıtır Çıtır Pratik Sarıyer Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcımızı hazırlayarak böreğimizi yapmaya başlayalım. Bunun için soğanımızı küçük küçük doğrayalım.
  • Tavamızı ocağa alalım ve içerisine sıvı yağ aldıktan sonra soğanlarımızı ekleyelim.
  • Soğanlarımız hafif pembeleştikten sonra kıymayı ilave ederek kavuralım.
  • Kıymalarımızın rengi döndükten sonra baharatlarımızı ilave ederek 1-2 dakika karıştıralım, ocaktan alalım.
  • İç harcımızın daha kolay soğuması için bir kaseye alalım.
  • Sosu için sos tavasına tereyağını alarak eritelim ve kaseye alalım.
  • Üzerine süt v sıvı yağı da ekleyerek karıştıralım.
  • Yufkamızın bir tanesini tezgaha alalım, üzerine sostan gezdirerek fırça ile her yerine yayalım. Burada yufkaları bir örtü altında tutalım, kullanacağımızı çıkartalım.
  • 2. yufkamızı da üzerine alalım ve sostan sürelim. 3. ve 4. yufkayı da aynı şekilde üst üste dizelim.
  • Son katı yerleştirdikten sonra sostan sürmeyelim ve yufkanın uzun kenarına iç harcından yerleştirelim.
  • Ardından yufkamızı rulo şeklinde saralım. “U” şeklini vererek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım.
  • Diğer yufkalarımızı da 5’erli olarak aynı şekilde hazırlayalım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Kalan sosumuzun üzerine sıvı yağ ilave edelim. Fırça ile böreklerimizin üzerine güzelce sürelim.
  • Hazır olan böreklerimizi önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen böreklerimizi fırından alalım, ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Mor Pancar Ve Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi

 

Mor Pancar Ve Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet mor pancar
  • 2 adet havuç
  • 1 demet kerevizin uç yaprakları
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

    Mor Pancar Ve Kereviz Yaprağı Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kereviz yapraklarını ufak ufak doğrayalım üzerine yarım limon suyunu ekleyip ovuşturalım. ( yaprağın kokusu kesilsin diye).
  • Mor pancarı ve havuçları rendeleyelim.
  • Maydanozları ufak ufak doğrayalım.
  • Tüm malzemelerin üzerine kalan yarım limon suyunu, nar ekşisini ve tuzunu ekleyerek karıştıralım.
  • Afiyet şifa olsun. 🌺 💖.

Enfes Soslu Fırında Sigara Böreği Tarifi

 

Enfes Soslu Fırında Sigara Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için;

  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç harcı için;

  • Lor peyniri

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Enfes Soslu Fırında Sigara Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları tezgaha serelim.
  • Yaptığımız sosu her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Yufkayı 8 eşit parçaya bölelim.
  • Her parçasının geniş kısmına lor peyniri koyup, kenarları içe katlayıp rulo şeklinde saralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Erişteli Tarhana Çorbası Tarifi

 

Erişteli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 6 su bardağı su (yada 5 su bardağı su 1 su bardağı tavuk suyu) (su +tavuk bulyon da kulanabilirsiniz)
  • 1 avuç erişte
  • Tuz, pul biber, nane

    Erişteli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sarımsak rendelenir ve soğan incecik kıyılır.
  • Tencereye tereyağı yada sıvı yağı alınır soğan kavrulmaya başlanır.
  • Hafif kavrulunca sarımsak eklenir ,az bi kavurulup tarhana ilave edilir ve karıştırılır.
  • Tarhanada biraz kavrulur ve su ve tavuk suyu ilave edilir. (çırpa çırpa suyu ilave edin).
  • Güzelce karıştırın baharatları ve erişteyi de ekleyin ve kaynamaya bırakın. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
  • Suyu az gelecek olursa kaynamış su ilave edin.
  • Acı çorba seviyorsanız pulbiber çok yakışıyor. Afiyet bal şeker olsun.

Kabak Çintmesi Tarifi

 

Kabak Çintmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • bir tutam dereotu
  • 5 adet kabak
  • 2 adet büyük boy domates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Kabak Çintmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğanı yemeklik olarak doğrayalım. Yeşil biberi de küçük küçük doğrayalım.
  • Dereotunu da ince ince kıyalım. Kabakların da üzerine soyma aparatı ile çizikler atalım.
  • Kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayalım.
  • Son olarak 2 adet büyük boy domatesi rendeleyelim. Dilerseniz 3-4 yemek kaşığı kadar domates sosu da kullanabilirsiniz.
  • Tencereye sıvı yağı alalım, üzerine soğan ve biberi ekleyerek diriliğini kaybedinceye kadar 2-3 dakika kavuralım.
  • Domates rendesini de üzerine ilave ederek karıştıralım.
  • Ardından kabakları da tencereye alalım ve ara ara karıştırarak 2-2 dakika kavuralım.
  • Kabaklar kavrulduktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak domatesler suyunu çekip, kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim.
  • Son olarak yemeğimize tuzu da ilave edelim ve karıştıralım. Piştiğinden emin olduktan sonra dereotunu da ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatıp yemeğimizi 10 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Yanında yoğurtla güzel bir uyum yakalayacak kabak çintmesi yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

9 Aralık 2021 Perşembe

Kahvaltıya Enfes Peynirli Sebzeler Tarifi

 

Kahvaltıya Enfes Peynirli Sebzeler Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 – 20 adet cherry domates
  • 15 – 20 adet arpacık soğan
  • 10 – 15 adet minik taze biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı kekik ( şart değil )
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 küçük kutu labne peyniri

    Kahvaltıya Enfes Peynirli Sebzeler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri temizleyin, biberlerin sadece sapını biraz kesin hepsini yıkayın ve fırın kabının içine alın.
  • Üzerine bol zeytinyağı ekleyerek, damak tadınıza göre tuz, karabiber, tozbiber, kekik serpin. Karıştırın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika kadar sebzelerin üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sebzeler pişerken peynir tabanını hazırlayın, labne peyniri ve beyaz peyniri beraberce ezin, tabağın altına yaydırın.
  • Pişen sebzeleri yağıyla beraber peynirin üzerine dökün, servis edin, afiyetler olsun. Not : sebzeleri dilerseniz aynı şekilde hazırlayarak yapışmaz bir tavada da kızarıncaya kadar soteleyerek yapabilirsiniz.