14 Aralık 2021 Salı

Yemeye Doyum Olmaz Kuru Domates Mezesi Tarifi

 

Yemeye Doyum Olmaz Kuru Domates Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kuru domates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 4 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kekik,toz kırmızı biber,kuru nane

    Yemeye Doyum Olmaz Kuru Domates Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru domatesleri kaynamış suda bir saat bekletiyoruz .
  • Sonra suyunu iyice süzdürüyoruz.
  • Domatesleri robota alıyoruz .
  • Zeytinyağı ilave edip iyice inceltiyoruz ezme kıvamlı.
  • Daha sonra ince kıyım doğradığımız maydanozları ,sarımsağı,cevizleri ilave ediyoruz robatla kıymaya devam ediyoruz.
  • İçine salçayı ,nar ekşisi ve baharatlarını ilave edip hepsini robotla iyice eziyoruz.
  • En son sunum tabağına alıyoruz üzerine zeytinyağ gezdiriyoruz servise hazır afiyetle.

Nohutlu Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi

 

Nohutlu Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3-4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3,5 bardak sıcak su (Bulguru yapısına göre su oranı değişebilir)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

    Nohutlu Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağını koyup eritin.
  • Bulguru ilave edip kavuralım.
  • Haşlanmış nohut ve yıkadığımız kuşüzümlerini de ekledikten sonra tuzunu ve suyunu ekleyip kapağını kapatalım.
  • Suyunu çektikten sonra kısık ateşe alıp 10 dakika bekletip ocağı kapatıp demlenmesi için bekletelim.

Coleslaw (Beyaz Lahana Salatası) Tarifi

 

Coleslaw (Beyaz Lahana Salatası) Tarifi İçin Malzemeler

  • İnce kıyılmış beyaz lahana
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kadar mayonez
  • Suyu süzülmüş yoğurt
  • Tuz

    Coleslaw (Beyaz Lahana Salatası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle havucu rendeleyin karıştırma kabına alın.
  • Ardından arzuya göre istediğiniz kadar lahanayı ince bir şekilde kıyıp, karıştırma kabına alın.
  • Yeteri kadar yoğurdunu ve tuzunu ekleyin.
  • Mayonez ve sarımsağı da ekleyip karıştırın. Salatamız hazırdır deneyeceklere afiyet olsun.

Bezelyeyi Sevdiren Patatesli Çorba Tarifi

 

Bezelyeyi Sevdiren Patatesli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane orta boy patates patates
  • Yarım su bardağı bezelye (dondurulmuş kullandım)
  • 1 orta boy soğan
  • Bir tutam dere otu
  • Tuz
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • 5-6 damla limon suyu
  • 5 su bardağı su +1 su bardağı et suyu

    Bezelyeyi Sevdiren Patatesli Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesler ve soğan soyulup küp küp doğranır.
  • Tencereye sıvı yağ alınarak soğanlar sotelenir. Üzerine patatesler eklenerek sotelemeye devam edilir.
  • Daha sonra üzerine tavuk suyu hariç 5 su bardağı su eklenir. Üzerine bezelye eklenir ve karıştırılır.
  • Sebzeler yumuşayana kadar pişirilir. Yumuşayınca içine tavuk suyu eklenir ve blendırdan geçirilir.
  • Üzerine kıyılmış dere otu eklenerek ocakta birkaç taşım kaynatılır. Kıvamı koyu gelirse sıcak su eklenebilir.
  • Kaynadıktan sonra limon suyu sıkılarak servis edilir.
  • Afiyet olsun 🥰

Arap Tava Tarifi

 

Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kıyma
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet sivribiber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri küp küp doğrayalım diğer malzemeleri ince ince doğrayalım.
  • Pişireceğimiz tepsiye tüm malzemeyi alalım.
  • Salça, baharat, sıvı yağ ve suyunu ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Önceden ısıtılmış 180° derece fırında 1 saat pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun😍.

13 Aralık 2021 Pazartesi

Mayasız Peynirli Pişi Çay Demlenene Kadar Hazır Tarifi

 

Mayasız Peynirli Pişi Çay Demlenene Kadar Hazır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 kase beyaz peynir
  • 2 su bardağı un +1 yemek kaşığı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Mayasız Peynirli Pişi Çay Demlenene Kadar Hazır Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına un hariç, tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Ardından unu ekleyin.
  • Yoğurun toparlayın. 2 yağlı kağıt arasına alıp açın.
  • Sonra ince uzun olacak şekilde kesin.
  • Kestiğiniz hamurları kızgın yağda kızartın.
  • Fazla yağını emmesi için havlu kağıda alın.
  • Ardından servis tabağına alın afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi

 

Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • Büyük boy karnabahar
  • 4-5 adet havuç
  • Her kavanoz için 5-6 diş) 2 baş sarımsak
  • Her kavanoz için 1 yemek kaşığı) Kaya tuzu
  •  Her kavanoz için 1 tatlı kaşığı) Toz şeker
  • Her kavanoz için 1 çay bardağı) Sirke
  •  Her kavanoz için çay kaşığı ucuyla ) Limon tuzu
  • 1 litrelik kavanoz ve kapaklar
  • Kaynar su (üstü geçecek kadar)

    Çıtır Çıtır Karnıbahar Turşusu (Sıcak Suyla) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharları parçalara ayıralım yıkayıp süzmesini bekliyelim.
  • Kavanozların altına 3 -4 diş sarımsak atalım karnabahar ve havuçları kavanozlara bölüştürelim.
  • En üste tekrar sarımsak kaya tuzu ,şeker, limon tuzu ekliyelim sirkesini de döktükten sonra üstünü geçecek kadar kaynar suyunu dökelim.
  • Sıkıca kapağını kapatıp ters çevirelim.
  • Üstlerini kapatıp 1 gün bu şekilde bekletelim ertesi gün serin bir yere kaldıralım hava almadığı sürece asla bozulmadan uzun süre saklayabilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.

Kek Kalıbında Renkli Salata Tarifi

 

Kek Kalıbında Renkli Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı rendelenmiş mor lahana
  • 3 tane rendelenmiş havuç
  • 7 tane haşlanmış patates
  • Yarım bağ maydanoz
  • Bir kaç tane taze soğan
  • 1 limon suyu
  • 3 çay kaşığı tuz (kendinize göre ekleyin)
  • Zeytinyağ
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

    Kek Kalıbında Renkli Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri ezin .
  • Bir çay kaşığı tuz ,yarım limon suyu ve iki yemek kaşığı zeytinyağ döküp karıştırın.
  • Üzerine ince doğranmış taze soğan ,maydanoz ekleyip karıştırın.
  • Havuçları iki kaşık zeytinyağ ,bir çay kaşığı tuz ile tavada bir kaç dakika kavurun.
  • Mor lahanayı yarım limon suyu, bir çay kaşığı tuz,iki kaşık zeytinyağ ile güzelce elinizle yoğurun.
  • Kek kalıbını streç folyoyla kaplayın.
  • Birinci kata mor lahana salatasını döküp kaşık ile güzelce yayıp bastırın.
  • Üzerine hacuç salatasını döküp yayıp bastırın.
  • Sonra patates salatasını döküp eşit yayıp bastırın.
  • Üzerini folyoyla kapatıp buz dolabına kaldırın.
  • Bir saat soğuyunca servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edebilirsiniz .
  • Afiyet olsun. İsterseniz üzerini sade de bırakabilirsiniz herkes tabağına alıpta üzerine yoğurt döküp yiyebilir deneyeceklere afiyet olsun.

Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi

 

Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt (Koyu tarafından )
  • 2 yemek kaşığı dolusu un (Tepeleme )
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı (Tavuk Suyu)
  • Tuz

Üzerine :

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tozbiber
  • 1 çay kaşığı nane

    Yoğurt Çorbası Tavuk Suyuyla Muhteşem Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp üzerine unu ekleyerek kısık ateşte unun kokusu çıkıncaya kadar üç dört dakika kavurun.
  • Un kavrulurken bir kasenin içinde yoğurdu çırpın, tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edin, pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
  • Unun üzerine yoğurtlu tavuk suyunu dökün ve kaşığı hiç bırakmadan karıştıra karıştıra pişirin.
  • Koyulaşmaya başlayınca damak tadınıza göre tuzunu atıp birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin, tozbiber ve nanesini ekleyerek biraz kavurun, sonrasında bu sosu çorbanın içine karıştırın. Ve artık çorbanız hazırdır.
  • Yoğurdun kendine has tadıyla hafif ekşimsi bu lezzetli çorbaya limon suyu ilave etmenize gerek kalmıyor, afiyetler olsun.

Humus (Kolay Ve Lezzeti Şahane) Tarifi

 

Humus (Kolay Ve Lezzeti Şahane) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 limonun suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı haşlanan nohutun suyu(soğuk olmalı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika

    Humus (Kolay Ve Lezzeti Şahane) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutları bir gece önceden ıslıyoruz.
  • Islanan nohutları ertesi gün haşlıyoruz. (kimyon ile haşlarsanız sindirimi kolay oluyor. ).
  • Haşlanan nohutları soyalım ki pürüzsüz bir kıvam olsun.
  • Blendara haşlanmış nohut ve diğer malzemeleri koyup pürüzsüz bir kıvam alana kadar devam ediyoruz.
  • Üzerine zeytinyağı ile paprika ve birkaç nohut kavurduk mu işlem tamam 👌.

Sodalı Midye Börek Tarifi

 

Sodalı Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg yufka (6 adet)

Sosu için;

  • Yarım şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam yada çörekotu

     Sodalı Midye Börek Tarifi NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle yufkalarımızı üst üste dizelim.
  • Bıçak yardımıyla 4 e keselim yufkalarımızı.
  • Sos malzemelerini iyice karıştırıp fırça yardımıyla yufkamızın her tarafına sürelim.
  • Görselde paylaştığım gibi ince kısımdan içe doğru çekelim.
  • Katlayıp kenar kısımlarına iç harcımızı koyalım. İçe doğru sarıp katlayalım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Son yufka kalana kadar bu şekilde hazırlayalım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi

 

  • Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 bütün tavuk
    • 3 su bardağı pirinç
    • 4 bardak tavuk suyu + su karışımı
    • 1 kase haşlanmış nohut
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ
    • Tuz

      Nohutlu Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

    • Pirinçleri tuzlu, ılık su içerisine alalım ve 15-20 dakika kadar bekletelim.
    • Tavuğu da üzerini geçecek kadar su dolu bir tencereye alarak haşlayalım. Daha hızlı olması için düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim. Tencereye veya tavuğun büyüklüğüne göre değişir ama yaklaşık 20 dk da düdüklü tencerede pişirmeniz yeterli olacaktır.
    • Ardından haşlanan tavuğu uygun bir kap içerisine alarak soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra didikleyelim.
    • Tavuk suyunu süzgeçten geçirelim ve pilav yaparken kullanmak için bir kenara alalım.
    • Pilavı için uygun bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı alarak tereyağın erimesini sağlayalım.
    • Yağ eridikten sonra, ılık suda bekletip güzelce yıkayarak nişastasından arındırdığımız pirinçlerimizi  ekleyelim ve pirinçler birbirinden ayrılana kadar güzelce kavuralım.
    • Daha sonra tavuk suyu ve sıcak su karışımımızı ilave edelim. Ben tavuk suyu ve normal suyu karıştırarak kullandım ancak siz dilerseniz sadece tavuk suyu ya da sadece sıcak su ile de yapabilirsiniz.
    • Tuzunu ve haşlanmış nohutu da ilave ettikten sonra karıştıralım ve tenceremizin kapağını kapatalım.
    • Pilavımızı kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişmeye bırakalım.
    • Pilavımız suyunu çektikten sonra ocağı kapatalım ve pilav tenceremizin üzerine kağıt havlu yerleştirip kapağı kapatarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
    • Sürenin sonunda tavuk etlerini de ekleyelim ve pilavımızı karıştırarak servis edelim. Afiyet olsun.
    • Not: Ben bu ölçüler ile 10-12 kişilik pilav elde ettim. Ancak siz kişi sayınıza göre yarı ölçü olacak şekilde  azaltarak da yapabilirsiniz.

12 Aralık 2021 Pazar

Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi

 

Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 175 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı) (@kaptanlarun)

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

  • Meyve

Süslemek için:

  • Eritilmiş çikolata

    Tartolet (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tartolet hamuru için un hariç diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave edin, ununu fazla kaçırmamaya dikkat edin.
  • Tartolet kalıbını ya da muffin kalıbını yağlayın.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kalıba koyun ve elinizle her yerine yayarak çanak şeklini verin.
  • Kabarmamalı için çatalla tabanına delikler açın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif dönene kadar pişirelim, benim fırında yaklaşık 16-17 dakikada pişti.
  • Fırından çıkarıp iyice soğuyunca kalıptan çıkarın.
  • Kreması için; vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve devamlı karıştırarak pişirin.
  • Kaynayınca vanilya ve tereyağı ekleyip mikserle güzelce çırpın.
  • Iyice soğuyunca krema sıkma torbasına koyun.
  • Tartoletlerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkıp, dilediğiniz meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun 💐Not: tartoletler pişip soğuduktan sonra ağzı kilitli buzdolabı poşetine koyup derindondurucuda saklayabilirsiniz.