Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi İçin Malzemeler
Haşlamak için
- Yarım paket makarna
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince su
Beşamel sos için:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye bol su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Makarnaları haşlayın (8-10 dakika).
- Beşamel sos için tereyağını ve unu tencerede koyun ve un rengini değiştirene kadar orta ateşte kavurun.
- Üzerine soğuk sütü ekleyin ve karıştırın.
- Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ilave edin ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
- Makarnayı tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Karıştırdığınız makarnayı hemen fırın kullanacağınız kaba alın.
- Üzerine kaşar peyniri rendesini serperek önceden ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırınladığınız makarnayı 10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.