Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Nefis Soslu Yumuşacık Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sos için derin bir kabın içerisine tüm malzemeleri ekleyip karıştırdım.
- Daha sonra yıkanıp suyu süzülmüş tavuklarımı bıçakla kesikler atıp, sosun içerisine ekleyip güzelce karıştırarak her yerine bulanmasını sağladım.
- Daha sonra üzerini kapatarak dolaba kaldırdım. (ben geceden hazırlayıp dinlendirmeye bıraktım. Sizin o kadar vaktiniz yok ise en az 3 saat dinlendirilecek şekilde bu işlemi uygulayın).
- Pişirme aşaması için marine olan tavukları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizdim ve üzerine ıslatmış olduğum yağlı kağıdı da kapatarak önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 35 dakika pişirdim.
- Daha sonra üzerinden yağlı kağıdı alarak kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun
Domates Çorbası (Leziz Çabuk Çorba) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağı dolusu domates sosu(yazdan yaptığım menemenlik sos)
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı süt
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 litre su
Domates Çorbası (Leziz Çabuk Çorba) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alalım ,unu ilave edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Salçasını ve domates sosunu,tuzunu,karabiberini ilave edelim bir iki tur çevirelim ve suyunu ilave edelim iyice karıştıralım.
- Blender ile pürüzsüz hale gelmesini sağlayalım.
- 5 dakika kaynadıktan sonra sütü ilave edelim.
- 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Servis yaparken arzuya bağlı olarak üzerine rendelenmiş kaşar serpelim sıcak sıcak servis edelim.
Afiyet olsun
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet böreklik (Günlük) yufka
- 500 gram ıspanak
- 4-5 adet patates(haşlanmış)
- 1 adet soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu için
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı sirke (Olmasada olur)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Üzeri için
- Susam
Ispanaklı Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında kavurun.
- Yıkanıp sapları ile beraber doğranmış ıspanağı kavrulmuş soğanın üzerine ekleyip yaklaşık 10 dakika kavurun, ocağı kapatıp haşlanmış ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
- Sosu için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.
- 1 adet yufkayı tezgaha serin sostan aşırı olmayacak şekilde her yerine sürün ve çay süzgeci veya elinizle yufkanın her yerine az miktarda un serpin.
- Yufkayı köşelerinden içe hafifçe katlayın dikdörtgen şekli verin harcı yufkanın uzun kenarına koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Bütün yufkaları rulo yaptıktan sonra yanyana dizip 4 parmak uzunluğunda kesin tepsiye yerleştirin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırınsız Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket petibör bisküvi
- 80 gram tereyağı
Ortası için;
- 400 gram labne peyniri
- 4.5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket krema (200 ml sıvı krema)
- Yarım çay bardağı su + 2 yemek toz jelatin
Üzeri için;
- 300 gram bal kabağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağından 1 parmak az su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 yemek kaşığı nişasta + 3 yemek kaşığı su
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemesi için;
- Krem şanti + süt (sadece cheesecakemi süsleyecek kadar krem şanti çırptım)
Fırınsız Bal Kabaklı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 paket kakaolu bisküviyi (175 gram) robotla çekin. İsterseniz kakaolu petibör bisküvi kullanabilirsiniz.
- Çekilmiş bisküviye 80 gram tereyağı ekleyin. Ve iyice karıştırın. Ardından bisküviyi kelepçeli kek kalıbına (28 cm) dökün.
- Bisküviyi kaşıkla dağıtıp bardağın arkasıyla ezin. Ve bisküvili alt tabanı buzdolabında 20 dakika soğutun.
- 400 gram labne peynirini ve 4. 5 yemek kaşığı pudra şekerini uygun bir kaba alın. Peyniri ve pudra şekerini mikserle çırpın.
- Ardından 1 çay kaşığı tarçını ve 1 çay kaşığı zencefili ekleyip çırpmaya devam edin. Peynir parçaları kalmayana kadar çırpın.
- Daha sonra 1 kutu sıvı kremayı (200 mililitre) ekleyin. Ve çırpmaya devam edin. Çırptıkça krema köpürecektir. Krema, kıvamının iki katına çıkıncaya kadar çırpın.
- Mikseriniz yoksa çırpma teli kullanabilirsiniz. Çırpma teli kullanırsanız süre uzayacaktır. Çırpma teli kullanırsanız bu süre 15-20 dakikaya çıkacaktır.
- Daha sonra 1/2 çay bardağı suya (50 mililitre) 2 yemek kaşığı toz jelatin ekleyip kaseyi sallayın. Mikrodalga fırında suyu 1 dakika ısıtıp, jelatini çözdürün. Çözülen jelatini kremaya ekleyin.
- Son kez kremayı çırpın. Jelatin kullanmazsanız tatlınızın kreması asla koyulaşmaz. Jelatini ocakta ısıtarakta çözdürebilirsiniz. Sıradaki adımda kremayı bisküvinin üzerine dökün. Ve üzerini düzeltin.
- Kremanın üzeri düz olmazsa bal kabaklı sos akacaktır. Mümkünse benim gibi spatula kullanarak kremayı düzletin.
- Jelatinin koyulaşması için tatlıyı 1 gece buzdolabında soğutun. (1 gece soğutmazsanız jelatin tatlıyı koyulaştıramaz. ).
- Küp küp doğranmış 300 gram bal kabağına 1 çay bardağı toz şeker ve 1 çay bardağından bir parmak az su ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp bal kabağını 25 dakika pişirin.
- Pişen bal kabağını hiçbir parça kalmayana kadar blenderla çekin. Bal kabağı kıvam olarak tam bir püre olmalı. Sos tamamen pürüzsüz olmalı.
- Daha sonra 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 tatlı kaşığı zencefil ekleyin. Baharatların karışması için hızlıca sosu çırpın.
- 1 yemek kaşığı nişastaya 3 yemek kaşığı su ekleyip, nişastayı suda çözdürün. Ekleyeceğiniz su oda sıcaklığında olmalı. Nişastalı su karışımı bal kabaklı sosa ekleyin. Kısık ateşte çırparak sosu karıştırın.
- Son olarak 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyin. Pudra şekeri eriyene kadar çırpın. Nişasta bal kabaklı sosu koyulaştırmalı. Sosunuz koyulaşmazsa 1/2 yemek kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz.
- Son olarak 3 yemek kaşığı krem şantiye biraz süt ekleyin. Krem şanti koyulaşana kadar çırpın. Krem şantiyi cheesecakenin üzeri için kullanacağız.
- Koyulaşan krem şantiyi buzdolabında 15 dakika soğutun. 1 gece buzdolabında soğumuş olan cheesecake jelatin sayesinde koyulaşmış olacaktır.
- Biraz soğuyan sosu az az ekleyin. Sosun hepsini tek seferde eklemeyin. Öncelikle istediğiniz kadar ekleyin. Devamını sonradan ekleyin.
- Kalıbı sallayarak sosu dağıtın. Sosu dağıtırken kalıbı sallamanız yeterli. Bal kabaklı cheesecakei son kez 1 saat buzdolabında soğutun.
- 1 saat sonra kalıbı buzdolabından çıkartın. Üzerine krem şantiyi sıkma aparatı yardımıyla sıkın. Krem şantiyi de her bir dilimin üzerine bir tane olacak şekilde sıkın.
- Bal kabaklı nefis cheesecakemiz hazır.
Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- 7-8 adet lavaş ekmeği
- 500 gr kemiksiz tavuk pirzola
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 çay bardağı süt (250 ml)
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi
Kremasız Fırında Tavuk Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk pirzolamızı küp küp doğrayalım.
- Ocağa aldığımız uygun bir tavanın içerisine sıvı yağımızı alalım ve üzerine tavuklarımızı ekleyerek kavuralım.
- Bir yandan da soğanımızı, kırmızı biberimizi, yeşil biberimizi ve sarımsağımızı doğrayalım.
- Tavuklarımızın rengi döndükten sonra üzerine doğradığımız sebzelerimizi ekleyelim ve karıştırarak sotelemeye devam edelim.
- Sosu için uygun bir kapta nişasta ve sütü karıştıralım, tavuklarımızın üzerine dökerek kaynamaya bırakalım.
- Karabiber, köri, zerdeçal ve tuzu ilave ederek karıştıralım. Krema kıvamını aldıktan sonra ocaktan alalım.
- Lavaşlarımızın üzerine yuvarlak bir kalıp yerleştirelim. Bıçak ile keserek daire şeklinde lavaşlar elde edelim.
- Kestiğimiz daire şeklindeki lavaşların içerisine çok olmayacak şekilde iç harcımızdan yerleştirelim ve fırın tepsisine sıkı bir şekilde yan yana dizelim. Tüm lavaşlarımıza aynı işlemi uygulayalım.
- Tüm lavaşları tepsiye dizdikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen tavuklu lavaşlarımız servise hazır. Afiyet olsun!
Tatlı Ponçik Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıcak süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
Arası için:
Üzeri için:
- Yumurtanın sarısı
- Ceviz kırığı
Tatlı Ponçik Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaseye sütü, yoğurdu, şekeri ve mayayı ekleyip çırpıcıyla güzelce karıştıralım.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanmasını bekleyelim. Bu arada kahvaltılık çikolatayı buzdolabında bekletelim.
- Kalıbın heryerini güzelce yağlayalım.
- Mayalanan hamuru 12 bezeye ayırıp yuvarlayalım.
- Her bir bezeyi tezgahta elimizle bastırarak biraz büyütelim.
- Ortasına çikolatadan bir tatlı kaşığı kadar bırakıp kenarlarını çikolataya değdirmeden kapatalım. Yuvarlayalım.
- Çikolatalı kısım yukarıda kalacak şekilde kalıbımıza yerleştirelim.
- Tüm hamurları bu şekilde dizdikten sonra temiz bir örtü ile üzerini örtüp 10-15 dakika tepsi mayasının gelmesini bekleyelim.
- Mayası gelen hamurların üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Ceviz kırığı serpelim.
- 185 derecede 25 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkaralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun💞.
Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi İçin Malzemeler
İç malzeme;
- 750 gram pırasa
- 2 adet havuç
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı tuz
Sos için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Güzelce yıkanan pırasaları, havuçları ve yağı tavaya koyup kavuruyoruz.
- Kavrulan ürünlerin üzerine diğer ürünleri dahil edip, biraz daha kavurup, soğumaya alıyoruz.
- Yufkaları önce tam açıp soslayalım.
- Sonra ikiye katlayıp, tekrar sos sürelim.
- Görselde olduğu gibi iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde sarıyoruz.
- Her yufkada bu işlemi yapıp, yağlı tepsimize diziyoruz.
- Yufkalar bitince kalan sosu üzerine sürüp, sonrasında yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu atıyoruz.
- 190 derece önceden ısıtılmış fırına vererek, üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
- Çıkan böreği, dinlenmeye alıp 15 dk sonra servis edebiliriz,. Afiyet olsun :))).
Fırınlanmış Nar Ekşili Sebze Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 400-500 gram brüksel lahanası
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu
- 1 tatlı k susam
- 4-5 yemek kaşığı narekşisi
Fırınlanmış Nar Ekşili Sebze Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Brüksel lahanaları temizleyip ayıklayın ve ikiye bölün.
- Kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın süzüp kenara alın.
- Patates soğan ve havuçları dilediğiniz şekilde doğrayın.
- Haşlanmış brüksel lahanaları ve diğer sebzeleri tepsinin içine alalım.
- Üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- En sonunda susam serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırından alıyoruz.
- Servis tabağına alınır üzerine narekşisi gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı rondodan çekilmiş badem
- 1 paket sanayağ veya tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Aldığı kadar un
Şerbeti için
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Islatmak için
Bulamak için
- 1 su bardağı sarı haşhaş
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
Üzeri için
- Çikolata sosu
- Badem
İki Renkli Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tenceremize şeker ve suyu ekleyip şerbetimizi hazırlayalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Hazır olan şerbetten 1 kepçe alıp kaseye bademleri ekleyip şerbetin içinde bekletin. Şerbet soğurken hamurumuzu yapalım.
- Öncelikle yağlar, yumurta, irmik,badem, kabartma tozu, hindistan cevizi yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
- Daha sonra unu kontrollü olarak ekleyin yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak tahminen 2 2. 5 su bardağı kadar un.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar koparıp yuvarlayın.
- Yuvarladığınız hamuru önce süte daha sonra haşhaşa batırıp tepsiye dizin. (1 kaseye sütü başka bir kaseye iki haşhaş karışımını ekleyin)
- Hazır olan hamurlarımızı önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ilk sıcağı çıkmış olan tatlımıza şerbeti dökün.
- Tatlımız soğuduktan sonra önce çikolata sosunu daha sonra bademleri üzerine yerleştirin. Afiyet şeker olsun
Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket bitter kurvertur çikolata
- Toz gıda boyası renk gold
- Suluboya fırçası
- Yağlı kağıt
Çikolatadan Pasta Süsü Taç Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce bir kağıda yapıcağınız modeli çizin ben taç resmi çizdim.
- Sonra bu çizimi yağlı kağıt altına koyun kenarlarından toplu iğne ile sabitleyin model olan kağıt kaymasın.
- Sonra benmari usulü çikolatayı eritin.
- Sıkma torbası na koyup ucunu istediğiniz incelikte kesin ben biraz küçük kestim.
- Sonra taç çiziminin üstünden çikolatayı sıkarak çizimi tamamlayın ben iki kere sıktım çikolatayı.
- Burda püf noktası çikolata ince olmasın kalın çizgi gibi olsun yoksa taç çabuk kırılır.Ben instgram video daki gibi kalınlıkta sıktığım halde yinede kırıldı 🙈tekrar çikolata sıkıp yapıştırdım.
- Çikolatayı sıkınca bi on dakika bekleyip sonra kaşığı bi kalıp içine koyup yuvarlak şekil almasını sağlayın
- Buzdolabında bekletin iyice donunca dikkat le çikolata tacı kağıttan ayırıp temiz bir suluboya fırçası ile toz gıda boyasıyla boyayın pastanın üzerine yerleştirin.
- Bunu yaparken hızlı olun sıcak ortamda çikolata çabuk kırıla bilir boyayınca tekrar buzdolabına koyun.