Muzlu Bisküvili Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 paket kakaolu puding
- 4 su bardağı süt
- 2-3 adet ufak muz
Muzlu Bisküvili Piramit Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye puding ve sütü alalım pişirelim koyulaşınca ocaktan alalım (puding süt ölçüsünden eksik koyuyoruz koyu olması için ).
- Streç serip bisküvileri dizelim ben uzunlamasına 5 sıra yaptım eni içinde 3 sıra yaptım.
- İlk katına pudingden üzerine yayalım.
- İkinci katı da bisküvi dizelim tekrar puding yayalım.
- Orta kısmına muzlarımızı uzunlamasına dizelim diğer kenarlarına üçüncü katına bisküvileri dizelim pudingden yayalım ortaya muz gelecek.
- Sonra uzun kısmından strecin tutarak birleştirelim piramit şekli verelim.
- Buzdolaba kaldıralım.
- 2 saat dinlendirelim tekrar çıkartıp kalan pudingle tamamen etrafını kaplayalım tekrar dolaba kaldıralım
- Biraz dinlendikten sonra süslemesi sizin zevkinize kalmış ben beyaz çikolata eritip süsleme yaptım yumuşaklıktan bisküvili pastamız servise hazırdır afiyet olsun
Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Alabildiği kadar un
Ara katlara sürmek için
- 200 gram tereyağ veya margarin
Üzerine sürmek için
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleri kullanılarak ele yapışmayacak ama yumuşak kıvamda olacak bir hamur hazırlayıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurun havasını alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve her katı pasta tabağı büyüklüğüne yakın açıyoruz.
- Hazırlanan hamurları 4 er tane olacak şekilde 3 gruba ayırıyoruz.
- Her grubun en üste gelecek katı haricinde hepsinin arasına tereyağ sürüp üst üste diziyoruz. Elimizle biraz daha büyütüp buzdolabı poşetine sarıp buzluğa kaldırıyoruz ve 15 dk bekletiyoruz.
- Süre sonunda her birini çok ince olmayacak şekilde büyütüp 12 parçaya bölüyoruz. Şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
- Sekil verme işlemi bittikten sonra poğaçaları 15 dk tepsi mayasına bırakıyoruz.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun.
Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 tane yumurta
- 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
- 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (Yoksa önemli değil. renk vermesi için güzel oluyor)
- Tuz
Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayalım.
- Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir miktar tuz da ekleyip, 5-6 dakika kadar haşlayalım.
- Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyelim.
- Karnabaharlar soğuyunca sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
- Karnabaharlarımızı tek tek sosa batıralım. Fazla sosunu akıtalım.
- Sosa batırdığımız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
- Dilediğiniz gibi servis edip, sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.
Börek Gibi Zeytinli Otlu Pankek (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 10 tane siyah zeytin
- 150 gram beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı un
Kızartmak için :
- Bir miktar sıvı yağ
Börek Gibi Zeytinli Otlu Pankek (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpılır. İçine sıvı yağ ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Peynir ezilir, maydanoz ve zeytin ince ince doğranır. Karışıma eklenir ve karıştırılır.
- Üzerine kabartma tozu ve un eklenerek kek kıvamından biraz açık harç elde edilir.
- Krep tavasına ya da yapışmaz tavaya biraz sıvı yağ eklenir. 1 kaşık alınarak tavaya dökülür.
- Tüm harç bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- Üzerleri gözenek olunca çevrilir ve altları pişirilir ve alınır. Afiyet olsun
Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 4 -5 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlar;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber ( yarım tatlı kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- İstediğiniz baharatı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri küp küp ve küçük küçük biçimde doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağını ekleyelim çok az ısıtalım üzerine patatesleri ve tuzu ilave edip bir iki tur karıştıralım.
- Tavanın kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde ve kısık ateşte pişmeye bırakalım .2-3 dakika sonra patatesler hafiften yumuşayınca soğanları ekleyelim ve soğan patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
- Patatesler istediğimiz yumuşaklığa geldiğinde üzerine baharatları ilave edelim ve 1- 2 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Kahvaltılığımız hazır deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın.
Beșamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beșamel sos için
- 3 yemek kaşığı tereyağı veya (margarin)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 yemek kaşığı un
- 3, 3,5 su bardağı süt
- Çok az muskat
- Yarım çay kaşığı karabiber
Beșamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye makarna suyumuzu ve tuzunu ilave edip kaymamaya bırakalım.
- Beșamel sos için.Tencereye tereyağı sıvı yağı ekleyip eritelim ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan una iki buçuk su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pișen sosa çok az muskat rendeleyelim.
- Karabiberini de ilave edip karıștıralım.
- Hașlanan makarnayı süzüp derin bir kaba alalım.
- Üzerine beşamel sosu ilave edip karıştıralım.
- Fırına dayanıklı bir kaba veya borcama aktaralım.
- Üzerine iki su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20- 25 dk kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.
Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü(uzun jülyen doğranacak)
- 1 tane soda
- 5 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım.
- Streç filmle kapatıp buz dolabında 15 dakika dinlendirelim.
- Ardından kızdırdığımız yağda önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun.
Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram mantar
- 3 çorba kaşığı un
- 1 bardak süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba zeytinyağı
- 2-3 dal dereotu
- Karabiber
- Tuz
- 3-4 bardak su (çorbanın kıvamına göre ayarlayın)
Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mantarları yıkayıp minik minik doğrayın ve tencereye alın.
- Üzerine tereyağını ve zeytinyağını ekleyip ocakta soteleyin.
- Unu ekleyip kavurun ve suyu ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Süt, karabiber, tuz ve kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın.
- 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet çeyrek lahana
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 büyük kase yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çorba kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Yarım soğan ince kıyılmış
- Tuz
Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lahanayı ince bir şekilde doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz havuç soğan tuz ekleyip 5-6 dk dinlendiriyoruz.
- Daha sonra elimizle güzelce ovuyoruz.
- Sonra yoğurt, mayonez, hardal, sirke, rendelenmiş sarımsak ekleyip, güzelce karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine ceviz serpip, kenarlarını ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Nar Reçeli Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 3 su bardağı nar
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı nar suyu (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Nar Reçeli Nasıl Yapılır?
- İlk olarak narlarımızı bölelim ve uygun bir kase içerisine tanelerini ayıralım.
- Narları ayıkladıktan sonra diğer taraftan nar suyu elde etmek üzere nar tanelerini süzgeçte kaşık yardımı ile ezelim ve suyunu çıkartalım.
- Nar reçelini hazırlamak için narları, toz şekeri ve nar suyunu derince bir tencereye alalım.
- Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Tencerenin altını kapatmadan 10 dakika kadar önce limon suyunu ilave edelim.
- Kıvamını gayet güzel alan ve kaynayan reçelin altını kapattıktan sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletelim.
- Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak tüketelim. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz sıcakken kavanozlara koyarak dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun!
Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı tereyağ (200 gr)
- 1,5 su bardağı yoğurt (biraz sulu olursa daha iyi )
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- Bir tutam tuz
- 1 paket vanilin
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- (kabartma tozu yok)
Üzeri için
- 120 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ (Benmari usulü eritilip üzerine dökülücek)
Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye tereyağ, yoğurt, şeker ve kakaoyu koyup ocakta yağ eriyinceye kadar ısıtalım.
- Ayrı bir kapta un, vanilin, karbonat ve tuzu harmanlıyalım.
- Tereyağ, yoğurt, kakao ve şeker karışımını una ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım.
- En son olarak yumurtaları ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış kalıp veya tepsimize dökelim.
- 175 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim. (fırından fırına bu süre değişebilir)
- Kürdan testi ile kontrol edelim. Kürdan temizse fırından alalım.
- Soğuduktan sonra çikolatayı üzerine gezdirin.
- Çikolata oda sıcaklığına geldiğinde veya servis esnasında meyvelerle süsleyebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun.
Susamlı Çicek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) su bardak su
- 1/2 (yarım) su bardak süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardak sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 3 su bardak un
Bulamak için
- Yumurta akı
- Susam
Susamlı Çicek Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın ,unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 45 dk mayalandırın.
- Hamurdan 6 beze alıp önce yumurta akına sonra susama batırın.
- Yuvarlak kalıba çiçek şeklinde dizin ,20 dk dinlendirin.
- 180° derecede önceden ısıtılmış fırında 25dk pişirin. Dilerseniz bezelerin içini sucuk ve kaşarla da doldurabilirsiniz.Afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağından 2 parmak eksik soğuk süt
Üzeri için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Çikolata ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 3 tane fındıklı çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kelepçeli kalıbımızı margarinle yağlayalım.
- Derin bir çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar 4-5 dk. Çırpalım.
- Yarım çay bardağı sıvı yağı ,yarım çay bardağı suyu ekledikten sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim. Ve güzelce çırpalım.
- Kek hamurumuzu kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Önceden ısıttığımız 170 °c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra bir kenara koyup soğumaya bırakalım.
- Üzeri için krem şanti hindistan cevizi ve sütü derin bir kabın içinde koyulaşıncaya kadar çırpalım.
- Çikolata ganajı için sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım. Çikolatayı ekleyerek eriyinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin üzerine sütümüzü gezdirerek ıslatalım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı kekimizin üzerine boşaltarak üzeri tamamen düz olacak şekilde yayalım.
- Son olarak iyice soğumuş olan çikolata sosumuzu pastanın üzerine dökelim ve 4-5 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra kelepçeli kek kalıbımızı açalım pastadan çıkartalım ve üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.