9 Şubat 2022 Çarşamba

Fırında Domates Soslu Köfte Harika Bir Lezzet Deneyin Tarifi

 

Fırında Domates Soslu Köfte Harika Bir Lezzet Deneyin Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı galeta unu
  • 3 yemek kaşığı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 er çay kaşığı baharatlar

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet sivri biber
  • 2 su bardağı domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz
  • Kekik

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Fırında Domates Soslu Köfte Harika Bir Lezzet Deneyin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı yoğurma kabına alın üzerine soğanı sarımsağı rendeleyin.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip galeta ununu azar azar ilave edip yoğurun.
  • Yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yuvarlak borcama alın.
  • Hepsini bu şekil yapıp 200 derece fırında arkalı önlü çevirip pişirin.
  • Bu arada sosu hazırlayın bunun için sıvı yağ ve tereyağı tavaya alın.
  • Biberleri doğrayıp soteleyin.
  • Domates sosunu ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Salçayı yarım çay bardağı suyu tuz, şeker ve baharatları ekleyip biraz daha pişirip ocaktan alın.
  • Pişen köfteleri fırından çıkarıp üzerine domates sosunu ekleyip son olarak rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp servis tabağına alın.

Muzlu Bisküvili Piramit Pasta Tarifi

 

Muzlu Bisküvili Piramit Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 paket kakaolu puding
  • 4 su bardağı süt
  • 2-3 adet ufak muz

    Muzlu Bisküvili Piramit Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tencereye puding ve sütü alalım pişirelim koyulaşınca ocaktan alalım (puding süt ölçüsünden eksik koyuyoruz koyu olması için ).
  • Streç serip bisküvileri dizelim ben uzunlamasına 5 sıra yaptım eni içinde 3 sıra yaptım.
  • İlk katına pudingden üzerine yayalım.
  • İkinci katı da bisküvi dizelim tekrar puding yayalım.
  • Orta kısmına muzlarımızı uzunlamasına dizelim diğer kenarlarına üçüncü katına bisküvileri dizelim pudingden yayalım ortaya muz gelecek.
  • Sonra uzun kısmından strecin tutarak birleştirelim piramit şekli verelim.
  • Buzdolaba kaldıralım.
  • 2 saat dinlendirelim tekrar çıkartıp kalan pudingle tamamen etrafını kaplayalım tekrar dolaba kaldıralım
  • Biraz dinlendikten sonra süslemesi sizin zevkinize kalmış ben beyaz çikolata eritip süsleme yaptım yumuşaklıktan bisküvili pastamız servise hazırdır afiyet olsun

Kruvasan Poğaça Tarifi

 

Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Alabildiği kadar un

Ara katlara sürmek için

  • 200 gram tereyağ veya margarin

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt

    Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri kullanılarak ele yapışmayacak ama yumuşak kıvamda olacak bir hamur hazırlayıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurun havasını alıp 12 eşit parçaya bölüyoruz ve her katı pasta tabağı büyüklüğüne yakın açıyoruz.
  • Hazırlanan hamurları 4 er tane olacak şekilde 3 gruba ayırıyoruz.
  • Her grubun en üste gelecek katı haricinde hepsinin arasına tereyağ sürüp üst üste diziyoruz. Elimizle biraz daha büyütüp buzdolabı poşetine sarıp buzluğa kaldırıyoruz ve 15 dk bekletiyoruz.
  • Süre sonunda her birini çok ince olmayacak şekilde büyütüp 12 parçaya bölüyoruz. Şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
  • Sekil verme işlemi bittikten sonra poğaçaları 15 dk tepsi mayasına bırakıyoruz.
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürüp susam ve çörekotu serptikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Deneyeceklerin şimdiden ellerine sağlık. Afiyet olsun.

8 Şubat 2022 Salı

Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi

 

Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 2 tane yumurta
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağ
  • 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı galeta unu
  • Yarımşar çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal (Yoksa önemli değil. renk vermesi için güzel oluyor)
  • Tuz

    Kızartma Derdi Olmayan Fırında Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları çok küçük olmayacak şekilde parçalayıp, yıkayalım.
  • Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyelim. Bir miktar tuz da ekleyip, 5-6 dakika kadar haşlayalım.
  • Haşlanan karnabaharları süzüp, iyice soğumasını bekleyelim.
  • Karnabaharlar soğuyunca sosu için tüm malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım.
  • Karnabaharlarımızı tek tek sosa batıralım. Fazla sosunu akıtalım.
  • Sosa batırdığımız karnabaharları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 20 dakika pişirelim.
  • Dilediğiniz gibi servis edip, sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.Afiyet olsun.

Börek Gibi Zeytinli Otlu Pankek (Kahvaltılık) Tarifi

 

Börek Gibi Zeytinli Otlu Pankek (Kahvaltılık) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 10 tane siyah zeytin
  • 150 gram beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Kızartmak için :

  • Bir miktar sıvı yağ

    Börek Gibi Zeytinli Otlu Pankek (Kahvaltılık) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve yoğurt pürüzsüz olana kadar çırpılır. İçine sıvı yağ ve tuz eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Peynir ezilir, maydanoz ve zeytin ince ince doğranır. Karışıma eklenir ve karıştırılır.
  • Üzerine kabartma tozu ve un eklenerek kek kıvamından biraz açık harç elde edilir.
  • Krep tavasına ya da yapışmaz tavaya biraz sıvı yağ eklenir. 1 kaşık alınarak tavaya dökülür.
  • Tüm harç bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  • Üzerleri gözenek olunca çevrilir ve altları pişirilir ve alınır. Afiyet olsun 

Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi

 

Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 -5 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Baharatlar;

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber ( yarım tatlı kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • İstediğiniz baharatı damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

    Çay Demleninceye Kadar Hazır Olan Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabuklarını soyup yıkadığımız patatesleri küp küp ve küçük küçük biçimde doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağını ekleyelim çok az ısıtalım üzerine patatesleri ve tuzu ilave edip bir iki tur karıştıralım.
  • Tavanın kapağını kapatıp ocağın büyük gözünde ve kısık ateşte pişmeye bırakalım .2-3 dakika sonra patatesler hafiften yumuşayınca soğanları ekleyelim ve soğan patatesler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
  • Patatesler istediğimiz yumuşaklığa geldiğinde üzerine baharatları ilave edelim ve 1- 2 dakika daha kavurup ocağı kapatalım. Kahvaltılığımız hazır deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın.

Beșamel Soslu Makarna Tarifi

 

Beșamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beșamel sos için

  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya (margarin)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 3, 3,5 su bardağı süt
  • Çok az muskat
  • Yarım çay kaşığı karabiber

    Beșamel Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derin bir tencereye makarna suyumuzu ve tuzunu ilave edip kaymamaya bırakalım.
  • Beșamel sos için.Tencereye tereyağı sıvı yağı ekleyip eritelim ardından unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Kavrulan una iki buçuk su bardağı sütü ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Pișen sosa çok az muskat rendeleyelim.
  • Karabiberini de ilave edip karıștıralım.
  • Hașlanan makarnayı süzüp derin bir kaba alalım.
  • Üzerine beşamel sosu ilave edip karıştıralım.
  • Fırına dayanıklı bir kaba veya borcama aktaralım.
  • Üzerine iki su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20- 25 dk kaşarlar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.

Tavuk Kalamar Tarifi

 

Tavuk Kalamar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü(uzun jülyen doğranacak)
  • 1 tane soda
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

    Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri derin bi kaseye alıp karıştıralım.
  • Streç filmle kapatıp buz dolabında 15 dakika dinlendirelim.
  • Ardından kızdırdığımız yağda önlü arkalı pişirelim. Afiyet olsun.

Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram mantar
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 bardak süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba zeytinyağı
  • 2-3 dal dereotu
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3-4 bardak su (çorbanın kıvamına göre ayarlayın)

    Pratik Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp minik minik doğrayın ve tencereye alın.
  • Üzerine tereyağını ve zeytinyağını ekleyip ocakta soteleyin.
  • Unu ekleyip kavurun ve suyu ilave edin.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Süt, karabiber, tuz ve kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın.
  • 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun. 

Lahana Salatası Tarifi

 

Lahana Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet çeyrek lahana
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım soğan ince kıyılmış
  • Tuz

    Lahana Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Lahanayı ince bir şekilde doğruyoruz uygun bir kaba alıyoruz havuç soğan tuz ekleyip 5-6 dk dinlendiriyoruz.
  • Daha sonra elimizle güzelce ovuyoruz.
  • Sonra yoğurt, mayonez, hardal, sirke, rendelenmiş sarımsak ekleyip, güzelce karıştırıyoruz servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine ceviz serpip, kenarlarını ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Nar Reçeli Nasıl Yapılır?

 

Nar Reçeli Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı nar
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı nar suyu (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Nar Reçeli Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak narlarımızı bölelim ve uygun bir kase içerisine tanelerini ayıralım.
  • Narları ayıkladıktan sonra diğer taraftan nar suyu elde etmek üzere nar tanelerini süzgeçte kaşık yardımı ile ezelim ve suyunu çıkartalım.
  • Nar reçelini hazırlamak için narları, toz şekeri ve nar suyunu derince bir tencereye alalım.
  • Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Tencerenin altını kapatmadan 10 dakika kadar önce  limon suyunu ilave edelim.
  • Kıvamını gayet güzel alan ve kaynayan reçelin altını kapattıktan sonra soğuması için oda sıcaklığında bekletelim.
  • Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırarak tüketelim. Eğer reçelinizi hemen tüketmeyecekseniz sıcakken kavanozlara koyarak dolaba kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun!

Çikolatalı Kek Tarifi

 

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı tereyağ (200 gr)
  • 1,5 su bardağı yoğurt (biraz sulu olursa daha iyi )
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket vanilin
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • (kabartma tozu yok)

Üzeri için

  • 120 gram sütlü ve bitter çikolata karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (Benmari usulü eritilip üzerine dökülücek)

    Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Küçük bir tencereye tereyağ, yoğurt, şeker ve kakaoyu koyup ocakta yağ eriyinceye kadar ısıtalım.
  • Ayrı bir kapta un, vanilin, karbonat ve tuzu harmanlıyalım.
  • Tereyağ, yoğurt, kakao ve şeker karışımını una ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım.
  • En son olarak yumurtaları ekleyip çırptıktan sonra yağlanmış kalıp veya tepsimize dökelim.
  • 175 derecelik fırında 40 dk kadar pişirelim. (fırından fırına bu süre değişebilir)
  • Kürdan testi ile kontrol edelim. Kürdan temizse fırından alalım.
  • Soğuduktan sonra çikolatayı üzerine gezdirin.
  • Çikolata oda sıcaklığına geldiğinde veya servis esnasında meyvelerle süsleyebilirsiniz.Afiyet bal şeker olsun.

Susamlı Çicek Ekmek Tarifi

 

Susamlı Çicek Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) su bardak su
  • 1/2 (yarım) su bardak süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardak sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardak un

Bulamak için

  • Yumurta akı
  • Susam

    Susamlı Çicek Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırın ,unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 45 dk mayalandırın.
  • Hamurdan 6 beze alıp önce yumurta akına sonra susama batırın.
  • Yuvarlak kalıba çiçek şeklinde dizin ,20 dk dinlendirin.
  • 180° derecede önceden ısıtılmış fırında 25dk pişirin. Dilerseniz bezelerin içini sucuk ve kaşarla da doldurabilirsiniz.Afiyet olsun.