11 Şubat 2022 Cuma

Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi

 

Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 250 gram bezelye
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sos içi:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 şişe maden suyu

Üzerine sürmek için

  • 1 yumurta sarısı

    Garnitürlü Bohça Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı suyunu çekene kadar kavuralım ve soğanı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Bezelye,havuç,patatesi üzerini geçecek kadar su ekleyip tencereye alalım 15 dk haşlayıp süzelim.
  • Kavrulan kıymalı harcımıza garnitürleri ekleyip 5 dk daha kavuralım.
  • Baharatları ekleyip soğumaya alalım.
  • Soda,su,süt,sirke ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım sosumuz hazır.
  • Bir adet yufkayı tezgaha açalım ve sosla yufkanın heryerini ıslatalım.
  • Yufkayı dört ucundan kapatalım kare formunda olucak zarf şekli vereceğiz.
  • Zarf şeklinde kapattığımız yufkamızı artı şekline keselim dört kare parçamız olucak.
  • Dört parçaya garnitürlü harcımızdan koyalım ve tekrar zarf şeklinde herbirini kapatalım.
  • Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayalım.
  • Kalan sosu böreklerimizin üzerine dökelim ve yumurta sarısını sürelim.
  • 180 derecede fırına alt üst kızarana kadar pişirelim servise hazır.

Mini Kadife Rulolar Tarifi

 

Mini Kadife Rulolar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
  • 1 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

    Mini Kadife Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
  • Beyazın üzerine bir fiske tuz atıp iyice kabarıp köpük kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
  • Yumurta sarılarının üzerine de toz şekeri ilave ediyoruz.
  • Sarıları çırparken bir yandan azar azar ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra unu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son yumurta beyazını üç aşamada sarılı olan karışıma ilave edip alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz.
  • Hazır olan kek karcını yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. (kontrollü pişirelim çok çabuk pişiyor. )
  • Kek pişerken bir poşet krem şantiyi bir çay bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.
  • Fırından çıkan kek sıcakken başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Soğuyana kadar bu şekilde bekletip ruloyu açıyoruz.
  • Krem santiyi kekin her yerine sürüyoruz.
  • Daha sonra keki enlemesine ortadan ikiye daha sonra da iki parmak kalınlığında uzunlamasına kesiyoruz.
  • Her şeridi rulo şeklinde sarıp servis tabağına alıyoruz. (ben üzerlerine biraz daha krem şanti hazırlayıp içerisine 7-8 tane çileği rondodan geçirip ekledim ve keklerin üzerlerine sıktım)
  • Hazır olan pastaları buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi

 

İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı salça ( biber veya domates salçası
  • 1 adet yumurta
  • 6 su bardak sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ( zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz orjinalinde kimyonda vardır)

İç harcı

  • 1 kg kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 9-10 sap maydanoz
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık ( bir çok tarifimi fındıklı yaptığım doğrudur )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulgur ve irmiği hamur yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine tuz ve 6 bardak sıcak suyu ekleyelim karıştıralım ve 15-20 dakika üzeri kapalı bir şekilde suyunu çekmesini bekleyelim.
  • Ardından un yumurta salça ve baharatları ekleyip malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğuralım. Dinlenmeye alalım.
  • İç harcını hazırlarken soğanları güzelce kavuralım.
  • Ardından kıyma tuz baharatları ekleyip iyice pişirelim. O ağın altını kapadıktan sonra maydanoz ve fındığı ekleyelim.
  • Şekil verirken ben içli köfte aparatı kullandım ama daha önce de elle şekil vermiştim ellerimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar alalım o şekilde şekil verelim.
  • Ellerinizi ıslatmaktan çekinmeyin mutlaka su dolu bir kase yanınızda olsun.
  • Dilerseniz hamuru ve iç harcı hazırlayıp buzluğa atabilir.
  • Daha sonra çıkarıp eridikten sonra içli köftenizi yapabilirsiniz. Bereketli bir tariftir ben bu tariften 41 tane (maşallah alırım 😊) içli köfte çıkardım.

Yer Fıstıklı Muzlu Kek Tarifi

 

Yer Fıstıklı Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet muz
  • 2-3 su bardağı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay bardağı yer fıstığı
  • 1 çay bardağı damla çikolata

    Yer Fıstıklı Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırın 170 dereceye ayarlanır.
  • Yumurtalar şekerle çırpılır, sırayla sıvı yağ, süt, yoğurt, ezilmiş muzlar eklenir; çırpmaya devam edilir.
  • Daha sonra un (eleyerek), kabartma tozu ve vanilin ilave edilir, karıştırılır.
  • En son fıstık ve damla çikolata eklenir, karıştırıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 170 derece fırına sürülür.
  • Pişen kekin üzerine soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpilebilir.(başlamadan önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli, hamuru kalıba döktükten sonra kalıp 2-3 kez zemine vurulmalı, kabarma aşamasına kadar fırının kapağı açılmamalı. )Afiyet olsun.

Ispanaklı Havuç Salatası Tarifi

 

Ispanaklı Havuç Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr ıspanak
  • 2 adet küçük boy havuç
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı

    Ispanaklı Havuç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salatamızı hazırlamak için öncelikle havuçlarımızı rendeleyelim.
  • Ispanaklarımızı temizleyip yıkayalım ve kabaca doğrayalım.
  • Ardından ocağa aldığımız tavaya zeytinyağını alalım ve üzerine rendelediğimiz havuçları ekleyerek soteleyelim.
  • Ardından üzerine ıspanaklarımızı ekleyelim ve dirliğini kaybedinceye kadar sotelemeye devam edelim.
  • Üzerine tuzunu ekleyelim ve karıştırarak 1-2 dakika daha soteleyelim ve ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  • Derince bir kaba yoğurdu alalım ve üzerine ezdiğimiz sarımsakları ekleyerek çırpalım.
  • Üzerine soğuyan ıspanaklı havuçlu karışımızı dökelim ve güzelce karıştıralım.
  • Hazırladığımız salatamızı uygun bir tabağa alalım ve yayalım.
  • Üzeri için sos tenceresinde kızdırdığımız pulbiberinde cevizleri bir tur çevirelim ve salatamızın üzerine alalım.
  • Havuçlu ıspanaklı salatamız servise hazır. Afiyet olsun!

10 Şubat 2022 Perşembe

Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi

 

Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

İç malzeme;

  • 750 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Pırasalı Börek (Çok Basit Müthiş) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Güzelce yıkanan pırasaları, havuçları ve yağı tavaya koyup kavuruyoruz.
  • Kavrulan ürünlerin üzerine diğer ürünleri dahil edip, biraz daha kavurup, soğumaya alıyoruz.
  • Yufkaları önce tam açıp soslayalım.
  • Sonra ikiye katlayıp, tekrar sos sürelim.
  • Görselde olduğu gibi iç malzemeyi koyup, rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Her yufkada bu işlemi yapıp, yağlı tepsimize diziyoruz.
  • Yufkalar bitince kalan sosu üzerine sürüp, sonrasında yumurta sarısı sürüyoruz ve çörek otu atıyoruz.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fırına vererek, üzeri kızarana kadar pişiyoruz.
  • Çıkan böreği, dinlenmeye alıp 15 dk sonra servis edebiliriz,. Afiyet olsun :))).

Krema Tadında Mantar Çorbası Tarifi

 

Krema Tadında Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 10- 12 adet mantar
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 et bulyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Krema Tadında Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mantarları yıkayıp ince ince doğrayın.
  • 10 dakika limonlu suda bekletelim.
  • Daha sonra mantarlarımızı kağıt havlu kullanarak kurtulalım.
  • Tencereye sıvı yağımızı alıp mantarları kavurmaya başlayalım suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim.
  • Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirelim👍.
  • Mantarların sadece yağı kaldığı zaman 1- 2 dakika kavuralım.
  • Daha sonra unumuzu ekleyip 1 -2 dakika daha kavuralım.
  • Su ve sütümüzü ekleyip hızlı hızlı çırpalım.
  • Et bulyonumuzuda ekleyelim.İster direk kullanın isterseniz 1 bardak sıcak suda eritilerek eklenebilir 👍.
  • Çorbamız koyulaşana kadar karıştırılır.
  • Çorbamız koyulaştıktan sonra limon suyu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha pişirelim.
  • Sonra çorbasının ağzı kapatılıp biraz dinlendirilir.
  • Daha sonra servis yapabilirsiniz😍.
  • Afiyet olsun

Kabartma Tozlu Yumuşacık Tombik Köfte Tarifi

 

Kabartma Tozlu Yumuşacık Tombik Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan rendelemiş suyu sıkılıp atılmış
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı galeta unu kontrollü dökün lütfen
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kırmızı toz biber
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı kimyon

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Kabartma Tozlu Yumuşacık Tombik Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına kıymayı baharatları tuzu soğanın posasını sarımsağı ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Ardından galeta unu ile birlikte kabartma tozunu ekleyelim galeta ununu yavaş yavaş ekleyelim birden dökmeyelim çünkü yumurtanın büyüklüğüne göre ölçü değişebilir.
  • Köfte harcını elimizle 5 dakika boyunca yoğuralım.
  • Köftenin en önemli püf noktası yoğurmaktır yoğruldukça lezzetlenir.
  • Geçelim köftemizin şekil verme aşamasına bunun için bir kase içerisine biraz sıvı yağ alıp elimizi bu yağ bandırıp elimizi yağlayalım.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarladıktan sonra üzerine bastırıp şekil verelim tüm kıymayı bu şekilde hazırlayalım.
  • Şekil verme bu işlem bittikten sonra kızartma işlemine geçelim bunun için tavaya bolca sıvı yağ ekleyelim ve biraz kızdıralım.
  • Tavaya yeteri kadar köfte ekleyelim orta ateşte altları kızarınca diğer yüzüne çevirelim.
  • Her yanını güzelce kızartalım geriye kalan bütün köfteleri bu şekilde kızartalım çok aşırı kızartmamaya özen gösterin lütfen köfteleriniz sertleşmesin deneyeceklere kolay gelsin hoşça kalın Allah’a emanet olun.

Restaurant Usulü Piyaz Salatası (Kaşık Kaşık Yediren Salata) Tarifi

 

Restaurant Usulü Piyaz Salatası (Kaşık Kaşık Yediren Salata) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane mor soğan ya da beyaz soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 5 dal maydanoz
  • 5 dal dere otu
  • 1 tane domates
  • 1 tane limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

    Restaurant Usulü Piyaz Salatası (Kaşık Kaşık Yediren Salata) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulye bir gün evvelden suya koyulur. Ertesi gün süzüp haşlanır.
  • Soğan piyazliık doğranır. Üzerine tuz dökülerek ovulur.
  • Taze soğan, maydanoz, dereotu ince kıyılır. Domates küp doğranır.
  • Sosu için; limon sıkılır. İçine baharatlar eklenir. Fasulye ve yeşillikler derin bir kasede birleştirilir.
  • Üzerine baharatlı limon suyu, zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi gezdirip karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun

15 Dakikada Hazır! Kaşık Tatlısı Tarifi

 

15 Dakikada Hazır! Kaşık Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya

Supanglesi için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tepeleme kaşık un
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 60 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

    15 Dakikada Hazır! Kaşık Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebisini hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye tereyağını alalım.
  • Yağımız eridikten sonra üzerine unu ekleyelim ve yakmadan karıştırarak kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Un hafif pembeleştikten sonra üzerine sütü yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken topaklanmaması için bir taraftan da karıştırmayı ihmal etmeyelim.
  • Süt kaynamaya başladıktan sonra üzerine toz şekeri ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  • Kıvam alan ve kaynayıp göz göz olan muhallebimizi ocaktan alalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek mikserle çırpalım. Bu aşama muhallebinizin sakız gibi bir kıvamı olması için önemli.
  • Borcamımızın tabanını ıslatalım ve hazırladığımız muhallebimizi borcama boşaltarak soğumaya bırakalım.
  • Bu sırada çikolatalı katman için; tencereye sütü alalım.
  • Üzerine un, şeker, kakao ve yumurta sarısını ekleyerek güzelce karıştıralım.
  • Kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Üzeri göz göz olduktan sonra içerisine bitter çikolatamızı ekleyelim ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Ocağa kapatalım ve akışkan bir kıvam vermesi için üzerine soğuk su ekleyerek mikserle güzelce çırpalım.
  • Hazır olan çikolatalı sosumuzu soğuyan muhallebimizin üzerine boşaltalım ve eşit bir şekilde yayalım.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve mümkünse bir gece, en az 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dolaptan aldığımız kaşık tatlımızın üzerine kakao serpelim ve dilediğimiz gibi süsleyelim. Yapımı son derece kolay kaşık tatlısı nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım. Sizler de bu tarifimi denemeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Fındık Ezmesi Tarifi

 

Fındık Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kavrulmuş fındık (200 gram)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı veya fındık yağı
  • Yarım su bardağı fındık (50 gram)

    Fındık Ezmesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Rondomuzun içerisine kavrulmuş fındık, ayçiçek veya fındık yağı, pudra şekeri ve vanilyayı alalım. Bu aşamada fındıklarınızı kendiniz kavuracaksanız çok fazla kavurarak yakmamalısınız. Aksi halde fındık ezmenizin tadı da acı olacaktır.
  • Ardından rondomuzu 10 dakika kadar çalıştıralım.
  • Harcımız krema kıvamına geldikten sonra tekrar fındık ilave edelim ve kısa bir süre daha rondoyu çalıştıralım. Bu aşamada fındıkları çok fazla küçültmeyelim. Bu şekilde yerken ağzınıza fındık kırıntıları gelsin istemiyorsanız bu aşamayı atlayabilirsiniz.
  • Hazırladığımız fındık ezmemizi uygun bir kase içerisine alalım. Ev yapımı fındık ezmemiz servise hazır. Afiyet olsun!