11 Şubat 2022 Cuma

Boşnak Tatlısı (Slatka) Lezzeti Ala Tarifi

 

Boşnak Tatlısı (Slatka) Lezzeti Ala Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağından biraz fazla hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı

    Boşnak Tatlısı (Slatka) Lezzeti Ala Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın, karıştırın. Bir taşım kaynayınca ocaktan alın içine limon suyu vanilya ekleyip karıştırın soğumaya bırakın.
  • Hamuru için yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpın. Mikseri kaldırın bundan sonraki işlemlerde mikser kullanılmayacak.
  • Yoğurdu ekleyip, spatula ile karıştırın. Kuru malzemeleri ayrı bir kaseye alın karıştırın. Sıvı harcın üzerine döküp spatula ile alttan yukarı doğru dikkatlice karıştırın.
  • Yağlanmış yuvarlak borcama döküp, yayın. 180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp, sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün zaten hemen çekiyor şerbeti.
  • Son olarak üzerine hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyip dilimleyip ister hemen ister dinlendirip servis yapın.

Köstebek Pasta Tarifi

 

Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Kek İçin(26cm’lik kalıp);

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 fiske tuz

Krema İçin;

  • 4 su bardağı süt (800ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti

İçine dizmek için;

  • 4, 5 tane muz

Keki ıslatmak için ;

  • Yarım çay bardağı süt

    Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker beyazlayana kadar çırpılır. Sıvıyağ ve süt eklenir tekrar çırpılır.
  • Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır ve eleyerek sıvı karışıma eklenir. Spatula ile yavaş yavaş karıştırılır.
  • Hazırlanan kek harcı kelepçeli kek kalıbına alınır.
  • 170 derece ısınmış fırında 35 dakika kontrollü olarak pişirilir. Kek fırından çıkınca üzerini örtüp soğumaya bırakılır.
  • Soğuyan kekin ortasını bir bıçakla alıp,bir kaşık yardımıyla kalan kekleri çıkarıp,orta kısmı çıkarılır.
  • Kremasının hazırlanışı;

    1. Bir tencereye krem şanti ve tereyağ hariç bütün malzemeler koyulur ve topak kalmayacak şekilde karıştırılır ve ocağa alınır. Kısık ateşte göz göz olana kadar pişirilir. Ocağın altını kapatınca tereyağ ekleyip karıştırılır.
    2. Üzerini streçle kapatıp soğumaya bırakılır. Soğuyan krema mikser ile iyice çırpılır ve krem şanti ekleyip tekrar çırpılır.
    3. Ortasını çıkardığımız kek yarım çay bardağı süt ile ıslatılır.
    4. 3 kaşık krema koyup sürülür. Ortadan uzunlamasına kesilen muzlar kremanın üzerine dizilir. Kalan krema muzların üzerine alınır ve kubbe şeklinde düzeltilir.
    5. Kekin çıkan kısmı robottan geçirilir ve kremanın üst kısmı güzelce kek kırıntısı ile kaplanır.
    6. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edilir. (kek kırıntısının bir kısmı artıyor bunları başka türlü değerlendirmek için buzluğa kaldırabilirsiniz. )Afiyet olsun.

Taze Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi

 

Taze Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı dolusu toz tarhana
  • 2 adet taze sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1,5 litre su ( tavuk suyunuz varsa iki bardağını tavuk suyu kullanın bulyon ilave etmeyin )
  • Tuz

    Taze Sarımsaklı Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye sıvı yağı alıp ince ince kıyılmış taze sarımsakları ilave edin şöyle bir iki defa çevirin.
  • Ardından toz tarhana ve salçaları ekleyerek salça kokusu çıkıncaya kadar iki üç dakika daha kavurun.
  • Varsa tavuk suyu yarı yarıya kullanın yoksa bur adet tavuk bulyon ve iki tatlı kaşığı kuru naneyi de ilave ederek karıştırın.
  • Üzerine normal su ekleyerek bir güzel karıştırın, ve karıştıra karıştıra pişirin, kaynamaya başlayınca ocağı çok az kısın 5, 6 dakika kaynamaya bırakın.
  • En son salça tuzuna göre tuzunu atıp karıştırın, bir kaç dakika sonra ocaktan alın, sıcacık sıcacık ister kasede dilerseniz benim gibi büyükçe bir fincana doldurup içebilirsiniz, afiyetler olsun.

En Nefis Yalancı Tiramisu Tarifi

 

En Nefis Yalancı Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler

Kreması İçin;

  • ️1 litre süt
  • ️1 su bardağı şeker
  • ️2 adet yumurta sarısı
  • ️2 tepeleme yemek kaşığı un
  • ️2.5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • ️1 yemek kaşığı tereyağ
  • ️1 paket vanilya
  • ️175 gram labne peyniri
  • ️Borcamım 28×28 cm.

Diğer Malzemeler;

  • 32 adet kedi dili bisküvi
  • 1.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 dolu yemek kaşığı nescafe
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2  yemek kaşığı  kakao

    En Nefis Yalancı Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, nişasta, un, alınıp tel çırpıcı ile iyice çırpılır.
  • Şeker ve yumurta sarıları eklenip tekrar çırpılır.
  • Ocağa alınır ve sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirilir. 3-4 dk karıştırarak kaynatılır.
  • Ocaktan alınır vanilya ve tereyağ eklenir. 2-3 dk karıştırılır ve arada bir karıştırmaya devam ederek 10 dk kenarda ılınması beklenir.
  • Sonra içine labnesi eklenip karıştırılır.
  • Granül kahve ve şeker sütle karıştırılır.
  • Bisküviler süte daldırılır 10 saniye evir çevir iyice ıslatılır. Borcama dip dibe dizilir.
  • Kremanın yarısı üzerine yayılır.
  • Tekrar bisküviler süte batırılır krema üzerine dizilir.
  • Kalan krema en üste eşitçe yayılır.
  • Üzeri kapatılıp buzdolabında 5 saat dinlendirilir.
  • Ardından çıkarılır süzgeç ile ince tabaka halinde kakao serpilir ve dilimlenip ikram edilir.

Köz Biberli Brokoli Salatası (Diyet Yapanlara İdeal Bir Tarif) Tarifi

 

Köz Biberli Brokoli Salatası (Diyet Yapanlara İdeal Bir Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 3 adet közlenmiş biber
  • 6-7 adet kornişon turşu
  • 2 adet taze soğan
  • 1 küçük kutu konserve mısır
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı sumak(isteğe bağlı)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ /sıvı yağ
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

    Köz Biberli Brokoli Salatası (Diyet Yapanlara İdeal Bir Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Brokolilerin sapları kesilir ve parçalara ayrılır tencereye koyulur ve suda 5 dk haşlanır suyu süzülür (Fazla haşlamayın)
  • Uygun bir kabın içine brokoliler küçük küçük çiçeklerinden ayrılarak koyulur.
  • Küçük doğranmış közlenmiş biberler, küçük doğranmış yeşil soğan ,kornişon turşu, rendelenmiş sarımsak limon suyu, zeytinyağ, sumak ilave edilir.
  • Brokolileri ezmeden yavaşça karıştırılır servis tabağına alınır. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun 

Lazanya Tarifi

 

Lazanya Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 yaprak lazanya

İç harcı için;

  • 400 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)

Beşamel sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için geniş bir tavaya sıvı yağı alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanları ilave edelim, biraz kavurduktan sonra üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Kıymalar yeterince kavrulunca doğradığımız sarımsakları ve kabuğunu soyup doğradığımız domatesleri de ilave edelim ve orta ateşte 5 dakika kadar daha soteleyelim.
  • Üzerine salçayı ve tuzu ekleyerek kavuralım.
  • Ardından suyunu ekleyelim ve iç harcımız suyunu çekene kadar kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  •  Beşamel sosu için tereyağı ve unu küçük bir tencereye alalım ve orta ateşte kavurun.
  • Üzerine sütü azar azar ekleyelim ve topaklanmaması için sürekli çırparak karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiberi ekleyelim. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alalım.
  • Kıymalı sos ve beşamel sos hazırlandıktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına önce biraz iç harçtan yayalım.
  • Üzerine çok az beşamel sostan gezdirdikten sonra lazanyaları dizelim.
  • Lazanyaların üzerine biraz kıymalı iç harç ve ardından beşamel sos dökerek güzelce yayalım.
  • Üzerine tekrar lazanya yapraklarından yerleştirelim ve tekrar iç hraç ve beşamel sostan gezdirelim. Bu işlemi malzemeleriniz bitene kadar devam ettirelim.
  • En üstteki lazanyalara tekrar iç harç ve beşamel sos dökelim ve kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Lazanyalarımızı önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  • Üzeri tamamen kızarınca fırından alalım ve 15 dakika kadar dinlendirelim.
  • Ardından lazanyamızı dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Kolay Kurabiye Yapımı Tarifi

 

Hindistan Cevizli Kolay Kurabiye Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket tereyağı veya margarin (250 gr)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 3,5 – 4 su bardağı  un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi

    Hindistan Cevizli Kolay Kurabiye Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak Hindistan cevizli kurabiyemizin hamurunu yapalım. Oda ısısındaki tereyağını, vanilya, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurma kabına alalım.
  • Sonra içine dört kaşık Hindistan cevizi ve un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım.
  • Kurabiyelerimizi şekillendirelim. Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına sonra da  Hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizelim.
  • Hindistan cevizli kurabiyelerimizi pişmeye bırakalım. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Ben bu ölçülerde toplamda 30 adet kurabiye elde ettim. Sizin kurabiyelerinizin büyüklüğüne göre bu sayı değişebilir.
  • Sıcaklıkları çıktıktan sonra hindistan cevizli kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi

 

Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram salamura yaprak
  • 200 gram pirinç
  • 200 gram ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • zeytinyağı

Tabanı için

  • 5 adet dövülmüş bonfile

    Bonfile Tabanlı Erzincan Usulü Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Salamuraları haşlayıp soğuk sudan geçirip suyunu süzelim.
  • Pirinci yıkayıp süzelim.
  • Üzerine ince kıyılmış kuru soğanı,maydanozu, bulguru, salçayı, zeytinyağını, tuz ve karabiberini ekleyip iyice karıştıralım.
  • Salamura yaprakları alalım ve ortadan bölelim iç harcını koyup uç kısımlarını içeriye katlayarak küçük lokmalık şekilde saralım.
  • Tencerenin taban kısmına bonfile etleri boşluk kalmayacak şekilde sırayla koyalım. Üzerine sarmaları yine boşluk kalmayacak şekilde dizelim.
  • Üzerine zeytinyağı dökelim.
  • Tabak kapatalım ve bir su bardağı kadar salçalı su ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişirelim.
  • Suyunu çektikçe su ekleyerek 40 dk kadar kısık ateşte ocağın en küçük gözünde pişirelim. Lokum kıvamında pişen bonfile etllerle birlikte ikram edelim. Deneyenlere afiyet olsun ‼️.

Pırasa Tavası Tarifi

 

Pırasa Tavası Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo pırasa
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Tuz,pulbiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

    Pırasa Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pırasayı yıkayıp iri iri doğrayalım.
  • Patatesi de halka şeklinde doğrayalım ve pırasa ile birlikte haşlayalım.
  • Haşlandıktan sonra süzelim.
  • Soğuyunca içerisine tuz, pulbiber ve mısır unu koyup harmanlayalım.
  • Daha sonra biraz sıvı yağ eklediğimiz tavada arkalı önlü kızartalım. Deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.

Pratik Börek Tarifi

 

Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka

Harcı için;

  • 2 kaşık lor peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber

Üzerine sürmek için;

  • Tereyağ 

    Pratik Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yufkayı 2 parçaya bölelim.
  • Üzerine harcımız için olan malzemeleri karıştırıp, koyalım ve katlayalım.
  • Tavamızı tereyağ ile yağlayıp, böreğimizi pişirelim.
  • Not: Yufkamız biraz kalın yada kuru ise. Sıvıyağ ve süt sürebiliriz. Afiyet olsun 

Domates Çorbası (Sütlü) Tarifi

 

Domates Çorbası (Sütlü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Şart değil ederi kadar sıvı yağda olur)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 su bardağı su (İstediğiniz yoğunluğa göre arttırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber

    Domates Çorbası (Sütlü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri ister kabuklu ister kabuksuz bir şekilde rondodan geçirelim.
  • Yağlarımızı tencereye koyup unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Salçayı ekleyip, kavurmaya devam edelim. Rondodan geçirdiğimiz domatesleri de ekleyelim.
  • İsteğinize göre naneyi de ekleyip, iyice kavuralım. Malzemeler birbirlerine iyice geçsin.
  • Suyumuzu ekleyelim. Bu da istemiş olduğunuz yoğunluğa göre değişir.
  • Homojen bir kıvam elde edene kadar karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Kaynamaya bırakalım.
  • Servis edeceğimiz sıra (Ocağı kapatmadan) sütümüzü ekleyelim. Sütün az ya da çok olmasını damak tadınıza göre ayarlamanız daha iyi olur. Ben orta derecede bir süt ekledim. (1 su bardağı kadar)
  • Çorbamızı tabağa aldıktan sonra üzerine kaşar peynir ekleyelim. Afiyet olsun :)