13 Şubat 2022 Pazar

Mercimek Köftesi Tarifi

 

Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1.5 su bardağı ince bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 6 dal yeşil soğan (İnce doğranmış )
  • 1 demet maydanoz (İnce doğranmış)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 er tatlı kaşığı silme pulbiber,karabiber, kırmızı toz biber,tuz,sumak
  • Kıvırcık marul
  • Not ;isteğe bağlı kuru soğan ve sarımsak kullana bilirsiniz ben taze soğan kullandığım için koymadım

    Mercimek Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeğimizi yıkayıp tencereye alalım yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Ocaktan alıp ince bulguru koyup, karıştırıp 10 dk kadar bekletiyoruz uygun bir kaba veya tepsiye alıp.
  • Sıvı yağda salçayı kavuruyoruz salçayı ekleyip bulgurun üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.
  • Bulgurla salçayı iyice yediriyoruz ince doğranmış maydanozu ve taze soğanı baharatları ve zeytinyağını koyup, iyice yoğuruyoruz.
  • Şekillendirip marul döşediğimiz tepsiye dizeliyoruz limon ve nar ekşisi eşliğinde servis ediyoruz 👌😉afiyet olsun 

Çikolatalı Nemli Kek Tarifi

 

Çikolatalı Nemli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta büyük boy
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya şekeri

Sosu için;

  • 100 ml krema (Schlagsahne)
  • 100 gram çikolata

Üzeri için:

  • Fındık
  • Fındık kırıntıları

Su bardağı ölçüm 220 ml

Çikolatalı Nemli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kekin üzerine gelecek çikolatayı hazırlayın ve soğumaya bırakın.
  2. Küçük bir tencerede kremayı sadece ısıtın kesinlikle kaynatmayın ısınması yeterli ardından ocağın altını kapatın ve çikolatayı ekleyin ve erimeye bırakın.
  3. Çikolata eridikten sonra bu sosu soğuması için buzdolabına veya balkonunuz varsa balkona koyun ve soğusun.
  4. Kekin püf noktası > ilk başta yumurta ve şekeri rengi açılana kadar çırpın köpük köpük olana kadar.
  5. Ardından içine sıvı yağını ve sütü ilave edin ve devam çırpın sonra diğer malzemeleri ekleyin ve sadece (Spatula yardımı ile yavaş yavaş kısa bir süre karıştırın hamurun havasını kaçırmadan )
  6. Pasta kalıbının her yerine yağlı fırın kağıdı yerleştirin ve karışımı içerisine dökün önceden ısıtılmış fırında fırın kapağını hiç açmadan 160 derece alt üst ayarda 40 dakika pişirin.
  7. Fırından fırına fark ettiği için kürdan testi yaptıktan sonra keki çıkarın kek soğuduktan sonra üzerine soğuyup kıvamı koyulaşan çikolata sosunu dökün.
  8. İsteğe göre üzerine fındık kırıntıları ceviz ile süsleyin 2-3 saat beklettikten sonra kek servise hazırdır afiyet olsun.

Fantalı Kek Tarifi

 

Fantalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı fanta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • Dilerseniz içine konserve mandalinada koyarak daha da lezzetli yapabilirsiniz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şeker köpürene kadar mikserle çırpılır.
  • Fanta ,sıvı yağ,vanilya ilave ederek çırpmaya devam edilir.
  • Un ve kabartma tozu elenerek eklenir ve un hamura karışacak kadar çırpılır yağlanmış kek kalıbına kek hamuru dökülür.
  • Ben unu ilave ep çırptıktan sonra biraz konserve mandalinada ekleyip karıştırdım dilerseniz yapabilirsiniz.
  • 170 derrce önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
  • Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun 

Çıtır Patates Çubukları Tarifi

 

Çıtır Patates Çubukları Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

    Çıtır Patates Çubukları Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri haşlayıp iyice ezelim (Pürüzsüz olsun) ezdiğimiz patateslere nişastayı ve baharatları ekleyip, yine ezerek karıştırıp, hamur haline getirelim (Kıvamı cıvık olursa biraz daha nişasta ekleyebilirsiniz)
  • İki yağlı kağıt arasında çok ince olmayacak şekilde hamuru açıp kenarlarından bıçakla kesip düzleyelim.
  • Hamurdan ince şeritler kesip sıvı yağ koyup iyice ısınan tavaya atalım.
  • Arkalı önlü kızartıp havlu kağıt koyduğumuz tabağa alalım. Afiyet olsun.

Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi

 

Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un (Ben 1,5 su bardağı kadar un ekledim siz kontrollü ekleyin)

Ara kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı dolusu toz şeker şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
  • 1 paket tekli ülker çikolata

Ocaktan indirdikten sonra ılık haldeyken;

  • 1 paket sade yada kakaolu toz kremşanti eklenecek

Üzeri sosu için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket sütlü yada bitter çikolata

Üzeri süslemek için;

  • Damla çikolata
  • Hindistan cevizi
  • Yalancı antep fıstığı (ıspanaklı kekten kalmış kek kırıntıları)

    Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kekin ara kremasını yapmaya başlayalım.
  • Bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, kakaoyu koyup bir güzel karıştıralım sonra ocağa alıp, önce hafif harlı ateşte karıştırarak pişirelim daha sonra kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  • Tereyağını ekleyip karıştırıp, ocaktan indirip, ılıması için bekletelim.
  • Ilıdıktan sonra 1 paket kremşanti tozunu koyup, bir güzel çırpalım sonra dolaba koyup soğutalım.
  • Şimdi kekin yapımına geçelim. Bir kaba yumurtayı ve toz şekeri koyup bir güzel karıştıralım. Ardından sıvı yağını ve sütü koyup karıştıralım.
  • En son olarak unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı hepsini bir anda koyup son bir kez kek harcını çırpalım.
  • Şimdi pişirme aşamasına gelelim. Bu tarifte yapışmayan ısıya dayanıklı teflon yada granit tava kullanmamız gerekiyor.
  • Tavayı ocağın altını 1 yemek kaşığı sıvı yağını tavaya akıtıp tavanın her tarafına yayalım. Tava hafif sıcaklık olduğunda kek harcından 2 yada 3 çömçek kek harcından ısınan tavaya akıtıp tavanın içine yayalım.
  • Tavanın kapağını kapatıp 10-15 dakika kontrol ederek pişirelim. Kekin piştiğinde emin olduysanız pişen keki dikkatli bir şekilde çok ezmeden bir geniş tabağa alalım.
  • Tavanın dibinde hafif yapışma olduysa bir peçeteyle silip tekrar 1yemek kaşığı sıvı yağı koyup tava hafif sıcak olduğunda kek harcından 2-3 çömçek alıp ısınan tavaya akıtıp kontrollü bir şekilde aynı işlemde pişirelim.
  • İkinci pişen kekide başka bir geniş tabağa alalım. Kekleri bir tabakta üstüste koymayacağız birbirine yapışması diye her birini ayrı tabağa koyuyoruz.
  • Kek harcı bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim. Pişen erkeklerden bir tanesinin üzerine ara kremasından biraz koyup yayalım.
  • Sonra ikinci kekide kremanın üstüne koyup tekrar ara kremasından biraz daha alıp yayalım. Ara kremadan 1 kase ayıralım pastanın üzerine şekil vermek için.
  • Bu ara ganaj sosu için bir tencereye sıvı kremayı ısıtıp 1 paket çikolatayı koyup eritelim. En son kekin üzerine ılımış olan ganaj sosunu koyup kekin üzerine ve kenarlarına sürelim.
  • Dolaba kaldırıp soğumasını bekleyip sonra kasedeki ara kremadan 1 çay kaşığının arka kısmına birazcık sürüp kekin üzerine yada kenarına dikey olarak kaşığın ucunu sıyıralım.
  • Ispanaklı kek kırıntıları varsa bir yemek kaşığın arka kısmıyla pastanın kenarlarına yapıştıralım.
  • Üzerinede isteğe damla çikolatayla süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.

Pastaneden Almaya Son Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi

 

Pastaneden Almaya Son Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Krema için;

  • 8 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Pandispanya için;

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un (3 yemek kaşığı)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Üzeri için;

  • 100 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1su bardağından bir parmak eksik soğuk süt

    Pastaneden Almaya Son Ev Yapımı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye süt, un nişasta, yumurta ve şekeri alıp un topağı kalmayana kadar çırpıp ocağa alıyoruz. Kaynayıp iyice koyulaşan kremamızı ocaktan alıp vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra üzerini streçleyip soğuması için dolaba kaldırıyoruz.
  • Yumurta aklarını ve sarılarını ayırıyoruz. Yumurta sarısına toz şekeri ve vanilya ekleyip toz şeker eriyip sarılar beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Yumurta aklarına tuz ekleyip kar gibi olana kadar mikserle çırpın.
  • Yumurta aklarını yumurta sarısına 3-4seferde spatula yardırmıyla alttan içe doğru karıştırarak yediriyorum. Un ve kabartma tozunu karışıma ekleyip karıştırın yağlı kağıt serili fırın kabına karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45dk pişirin pişen pandipanyamızı ikiye bölüp soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuyan kremamıza kremşanti ekleyip iyice krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz.
  • İkiye böldüğümüz pandispanyamızın 1 katını alta yerleştirip, kremamızı kalın bir tabaka olacak şekilde krema koyup her tarafına gelecek şekilde yayıyoruz. Diğer pandispanyayıda üzerine koyup kalan kremayla her tarafını güzelce sıvıyoruz.
  • Kremşanti ile soğuk sütü çırpıp pastanın her tarafını güzelce sıvayıp pastayı dolaba kaldırıyoruz.
  • Yağlı kağıdı pastanın uzunluğunda kesip üzerine erimiş çikolatayla istediğimiz gibi şekil veriyoruz.
  • Çikolata hafif donmaya başlayınca yağlı kağıdı pastanın etrafına doluyoruz ve dolaba kaldırıyoruz.
  • Çikolata tamamen donunca yağlı kağıdı yavaşça kaldırıyoruz. 3-4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Tarifimizi beğenip profilimizi arkadaşlarınıza tavsiye ederseniz çok mutlu oluruz. Afiyet olsun.

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Reçel
  • Marmelat
  • Meyve

    Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabının içerisine şeker ve yumurtayı alıp, el çırpıcısı ile çarpıyoruz.
  • Karışımımız pürüzsüz olduğunda içerisine sıvı yağ, şeker, süt, kabartma tozu, vanilyasını ve unu ilave edip, akışkan bir hamur elde ediyoruz.
  • Elimizin altında teflon tavamız varsa hiç yağ koymadan ocağın üstünde ısınmaya bırakalım. Normal bir tavada yapacak isek bir fırça yardımı ile veya bir peçetenin ucuyla tavanın her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürelim. Yağ varla yok arası olacak.
  • Büyük bir kaşık hamur alıp tavaya döküyoruz ve hiç müdahale etmiyoruz. Kendi kendine yayılmasını bekliyoruz.
  • Üzerinde ufak delikler oluştuğunda pankeklerimizi bir spatula yardımı ile çevirelim.
  • Tüm hamuru bu şekilde yaparak işlemi tamamlıyoruz.
  • Üzerine arzuya göre çikolata reçel bal sürüp istediğiniz meyvelerle süsleyip servis yapabiliriz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Aşırı Kabaran Hamuruyla Örgü Poğaça Tarifi

 

Aşırı Kabaran Hamuruyla Örgü Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı ılık su (250 ml)
  • 2 çay bardağı ılık süt (250 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı
  • 8 su bardağı un

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş

    Aşırı Kabaran Hamuruyla Örgü Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  • Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde eklemenizi tavsiye ederim.
  • Hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım ve son kez toparladıktan sonra tekrar yoğurma kabına alalım.
  • Hamurumuzun üzerini streçleyip temiz bir bez örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, elimizle havasını alarak tezgaha alalım.
  • Ardından hamurumuzu önce 2 eşit parçaya ardından her parçayı tekrar 2’ye ve 12’ye bölelim. Toplamda 48 adet beze elde etmiş olacağız.
  • Hamurlarımızı elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim ve bir kenara alalım.
  • Her poğaça için 3 adet bezeyi tezgahta yuvarlayalım ve uzun şeritler haline getirelim.
  • 3 şeridin uçlarını üstten birleştirelim ve örgü örer gibi örelim.  Kalan bezelerimizi de aynı şekilde hazırlayalım.
  • Hazırladığımız poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim, 15 dakika kadar tepsi mayasına bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısını sürelim. Ben yumurta sarısından sonra bazılarının üzerine mavi haşhaş serptim, dilerseniz siz hiçbir şey serpmeden de hazırlayabileceğiniz gibi susam ya da çörekotu serperek de hazırlayabilirsiniz.
  • Son olarak poğaçalarımızı önceden ısıttığımız 190°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen örgü poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi

 

Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemeleri

  • 4 adet büyük patates
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar sıvı yağ

Hamur malzemeleri

  • 1 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sos malzemesi

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı salça

    Hingel (Patatesli Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesi haşlayıp soyalım.
  • Ve çatalla ezelim.
  • Kurusoğanı sıvı yağda hafif pembeleştirelim pulbiber,karabiber ve tuzu atıp karıştıralım.
  • Üzerine patatesi de katıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Hamuru için hamur malzemelerini katıp iyice yoğuralım.
  • 20 dakika kadar dinlendirelim.
  • Hamurdan parçalar koparıp bezeler alalım ve normal incelikte açalım.
  • Bardakla yuvarlaklar çıkaralım ortasına iç malzemesinden bırakalım ve poğaça gibi kapatalım iyice bastıralım.
  • Tüm hamuru bu şekilde bitirelim. Büyükce bir tencereye yarısına kadar su dolduralım.
  • 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve kaynatalım.
  • Kaynayan suyumuza yeteri kadar mantımızdan bırakalım.
  • 1 dakika sonra karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Mantılar suyun yüzeyine çıkınca pişmiş demektir.
  • Süzgece alalım.
  • Sonrasında servis tabağına dizelim ve üzerine yoğurt gezdirelim. Sosunu da döküp afiyet ile yiyelim 

Bol Soslu Islak Kek (Kare Borcam İçin) Tarifi

 

Bol Soslu Islak Kek (Kare Borcam İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 sbdan 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

    Bol Soslu Islak Kek (Kare Borcam İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Keki için yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  • Üzerine sıvı yağ ve süt eklenip çırpılır.
  • Kakao, un, vanilya ve kabartma tozu elekten geçirilip ilave edilir ve karıştırılır.
  • Kek karışımı yağlanmış kare borcama dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika pişirilir.
  • Kek pişerken sos hazırlanır. Süt, şeker ve kakao tencerede pişirilir kaynayınca kapatılıp vanilya ve tereyağı eklenir.
  • Kek fırından çıktıktan 5 dakika sonda dilimlenir ve sosu dökülür.
  • 1 saat dinlendikten sonra yemeye hazır