Haşhaşlı Bükme Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket pakmaya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 4-5 su bardağı un
İç malzemesi
- 1 su bardağı dolusu ezme haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Haşhaşlı Bükme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvıları yoğurma kabına alıyoruz.
- Pakmayayı şekeri tuzu ve unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım ılık bir yerde mayalanmaya bırakalım.
- Öte yandan haşhaşla sıvı yağ karıştıralım bu kenarda dursun.
- Mayalanan hamurun 10, 12 eşit parçaya bölelim herbirini tabak büyüklüğünde açın aralarına haşhaşlı karışımdan birer kaşık sürelim.
- En üste sürmeyelim ve hepsi üst üste ayırmadan elimizle bastırarak açalım.
- Sonra resimdeki gibi şeritlere bölerek ikiye katlayarak bükelim tepsiye dizin.
- Bir yarım saat tepsi mayası aldıktan sonra yumurta sarısı sürüp 220 derecede yaklaşık 20 25 dakikada pişirelim. Afiyetle. Not: havalar sıcak olunca zaten mayalanma süreleri kısalır.