Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un (Ben 1,5 su bardağı kadar un ekledim siz kontrollü ekleyin)
Ara kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı dolusu toz şeker şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
- 1 paket tekli ülker çikolata
Ocaktan indirdikten sonra ılık haldeyken;
- 1 paket sade yada kakaolu toz kremşanti eklenecek
Üzeri sosu için;
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket sütlü yada bitter çikolata
Üzeri süslemek için;
- Damla çikolata
- Hindistan cevizi
- Yalancı antep fıstığı (ıspanaklı kekten kalmış kek kırıntıları)
Tavada Krema Soslu Kek (Yaş Pasta Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekin ara kremasını yapmaya başlayalım.
- Bir tencereye sütü, şekeri, nişastayı, kakaoyu koyup bir güzel karıştıralım sonra ocağa alıp, önce hafif harlı ateşte karıştırarak pişirelim daha sonra kısık ateşte göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Tereyağını ekleyip karıştırıp, ocaktan indirip, ılıması için bekletelim.
- Ilıdıktan sonra 1 paket kremşanti tozunu koyup, bir güzel çırpalım sonra dolaba koyup soğutalım.
- Şimdi kekin yapımına geçelim. Bir kaba yumurtayı ve toz şekeri koyup bir güzel karıştıralım. Ardından sıvı yağını ve sütü koyup karıştıralım.
- En son olarak unu, kakaoyu, kabartma tozu ve vanilyayı hepsini bir anda koyup son bir kez kek harcını çırpalım.
- Şimdi pişirme aşamasına gelelim. Bu tarifte yapışmayan ısıya dayanıklı teflon yada granit tava kullanmamız gerekiyor.
- Tavayı ocağın altını 1 yemek kaşığı sıvı yağını tavaya akıtıp tavanın her tarafına yayalım. Tava hafif sıcaklık olduğunda kek harcından 2 yada 3 çömçek kek harcından ısınan tavaya akıtıp tavanın içine yayalım.
- Tavanın kapağını kapatıp 10-15 dakika kontrol ederek pişirelim. Kekin piştiğinde emin olduysanız pişen keki dikkatli bir şekilde çok ezmeden bir geniş tabağa alalım.
- Tavanın dibinde hafif yapışma olduysa bir peçeteyle silip tekrar 1yemek kaşığı sıvı yağı koyup tava hafif sıcak olduğunda kek harcından 2-3 çömçek alıp ısınan tavaya akıtıp kontrollü bir şekilde aynı işlemde pişirelim.
- İkinci pişen kekide başka bir geniş tabağa alalım. Kekleri bir tabakta üstüste koymayacağız birbirine yapışması diye her birini ayrı tabağa koyuyoruz.
- Kek harcı bitene kadar aynı şekilde pişirmeye devam edelim. Pişen erkeklerden bir tanesinin üzerine ara kremasından biraz koyup yayalım.
- Sonra ikinci kekide kremanın üstüne koyup tekrar ara kremasından biraz daha alıp yayalım. Ara kremadan 1 kase ayıralım pastanın üzerine şekil vermek için.
- Bu ara ganaj sosu için bir tencereye sıvı kremayı ısıtıp 1 paket çikolatayı koyup eritelim. En son kekin üzerine ılımış olan ganaj sosunu koyup kekin üzerine ve kenarlarına sürelim.
- Dolaba kaldırıp soğumasını bekleyip sonra kasedeki ara kremadan 1 çay kaşığının arka kısmına birazcık sürüp kekin üzerine yada kenarına dikey olarak kaşığın ucunu sıyıralım.
- Ispanaklı kek kırıntıları varsa bir yemek kaşığın arka kısmıyla pastanın kenarlarına yapıştıralım.
- Üzerinede isteğe damla çikolatayla süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.