16 Şubat 2022 Çarşamba

Özel Mantar Soslu Et Sote Tarifi

 

Özel Mantar Soslu Et Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg az yağlı dana kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 1’er tatlı kaşığı tuz pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Özel mantarlı sos için;

  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 tane kapya biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tutam tuz

    Özel Mantar Soslu Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tenceremize sıvı yağ ile etlerimizi alıp yüksek ateşte 4-5 dk soteleyip, piyazlık doğranmış soğanlarımızı ekleyelim.
  • 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatarak 15 dk pişirelim (Normal tencerede pişirmek isteyenler 1 saat kısık ateşte pişirebilir)
  • O sırada sos tavamızda sıvı yağla kapya biberlerimizi 5 dk soteleyip, soyup ince dilimlediğimiz mantarlarla pişirelim.
  • Ayrı bir tavada tereyağ ile unu 2 dk kavurup krema ile tuzu ekleyelim. Pişen sebzelerimize ekleyip 1-2 tur çevirerek özel sosumuzu hazır edelim.
  • Pişen etlerimize baharatlarını ekleyip suyunu çektirelim. Suyunu çeken etlerimizi servis tabağına alıp üzerine mantarlı sosumuzu ilave ederek servis edebiliriz. Sunumdaki tabaktan 2 tane çıkıyor buradaki ölçülerden😉 Afiyetler olsun❤️

Pancar Çorbası Tarifi

 

Pancar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet orta boy patates
  • 4-5 adet orta boy pancar
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 elin baş parmağının yarısı kadar kök zencefil
  • Yarım limon
  • Yarım portakal suyu
  • 5-6 su bardağı et veya tavuk suyu

    Pancar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Çok küçük doğranmış soğan ve sarımsağı sıvı yağda biraz soteleyelim.
  • Soyup yıkadığımız patates ve pancarı küp doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
  • Tuz, karabiber, rendelenmiş zencefil, limon ve portakal suyunu ilave edip iki üç dakika daha soteleyip üzerini iki parmak geçecek kadar tavuk veya et suyu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar orta ateşte kaynatalım.
  • Çorbamızı blenderden geçirip servis edelim. Servis esnasında varsa 1 tatlı kaşığı kadar labne ile servis edelim.
  • Not: Kıvamı ne çok koyu ne çok sıvı olmamalı ona göre su ilavesi yapabilirsiniz!.

Tavuk Dünyasında Bi Köri Tarifi

 

Tavuk Dünyasında Bi Köri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 5 adet mantar
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı köri
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım paket 100 ml krema

Makarnası için;

  • Yarım paket makarna
  • Zerdeçal
  • Tuz
  • Tereyağ
  • Kekik
  • Yarım paket 100 ml krema

    Tavuk Dünyasında Bi Köri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsü küp küp doğranır. 2 diş sarımsağı ezip, tavuklarla birlikte bir kaseye koyalım. Üzerine zeytinyağı, sirke, karabiber, kekik, tuz ve köriyi ekleyip, karıştıralım.
  • Tavuklar dolapta 1 saat kadar bekleyip lezzetlenirken makarnası için orta boy tencereye kaynar su koyalım.
  • Suya birer tatlı kaşığı zerdeçal ve tuz ekleyelim (Zerdeçal yerine köride olabilir)
  • Kaynayan suya makarnamızı alıp pişmeye bırakalım.
  • Derin ve geniş yapışmaz tavayı yüksek ateşte ısıtıp sıvı yağ ekleyelim. Yağ ısınınca tavukları yavaş yavaş ekleyelim.
  • Yüksek ateşte tavukları kavuralım.
  • Tavuklar mühürlenince mantarları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
  • Yarım paket kremayı da ekleyerek karıştırıp ocağın altını kapatalım. Bi’köri tavuğumuz hazır.
  • Pişen makarnaları tavuğun piştiği tavaya alıp biraz tereyağı ekleyip çevirin. Üzerine yarım paket kremayı ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak salatasını dilediğimiz gibi hazırlayabiliriz. Afiyet olsun

Mercimek Çorbası Tarifi

 

Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek
  • 4 su bardağı su
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı

    Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kırmızı mercimeğimizi yıkayıp, süzüyoruz.
  • Tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz üzerine 1 buçuk yemek kaşığı un koyuyoruz ve kavuruyoruz.
  • Kavrulan unumuza 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı acı biber salçamızı ekliyoruz tekrar kavuruyoruz.
  • Kavrulan salçalı unumuza karabiber, pul biber ve toz kırmızı biberimizi ekleyip şöyle bir çeviriyoruz ve mercimeklerimizi ekliyoruz.
  • Onları da bir iki çevirdikten sonra, 4 su bardağı suyumuzu, 1 çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz ve çorbamızı pişmeye bırakıyoruz,.
  • Çorbamız pişip biraz koyulaşınca blendırdan geçiriyoruz ve biraz daha kaynatıyoruz.
  • Çorbamızın altını kapatıp, kapağını da kapatarak dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Biraz dinlendikten sonra çorbamızı servis edebiliriz. Afiyet, bal, şifa olsun 🌸.
  • Not: Koyu kıvam sevmeyenler biraz daha su ekleyebilirler.

15 Şubat 2022 Salı

Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi

 

Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köfte malzemeleri için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1/2 (yarım) su bardağı galeta unu veya ekmek içi
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Püre malzemeleri için;

  • 4 adet patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1.5 su bardağı su (Salçayı sulandırmak için)
  • Az miktarda tuz
  • Diğer malzemelere tuz eklediğimiz için fazla tuzlu olmasın kontrol edin

Süslemek için;

  • Maydanoz

    Püre Yatağında Soslu Misket Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri bir miktar tuz atıp haşlayın.
  • Patatesler haşlanırken köfte malzemelerini bir kabın içerisinde alıp, yoğurun.
  • Köftelere misket büyüklüğünde şekil verin bu işleme köfteleriniz bitene kadar devam edin.
  • Hazırladığınız köfteleri az miktarda tavaya sıvı yağ alıp önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran köftelerin üzerine sos malzemesini ilave edin 2-3 dakika sosu bu şekilde kaynatın ve altını kapatın ve kenara alın.
  • Gelelim pürenin hazırlanışına patatesleri haşladığınız tencerenin içindeki suyu süzün.
  • Aynı tencerenin içine pürenin malzemelerini ilave edin rondodan geçirin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar bu işleme devam edin.
  • Yemeğinizi birleştireceğiniz borcam olur güveç olur neyin içine koymak isterseniz (Ben güveç tercih ettim).
  • İlk olarak patates püresini daha sonra misket köfteleri üzerine koyup, maydanozla süsleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı üzerine kaşar peyniri ekleyip, fırınada verebilirsiniz. Afiyet olsun

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi

 

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak kırmızı mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı un
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1, 5 litre sıcak su
  • Tuz (yaklaşık 1 tatlı kaşığı)

Terbiyesi için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 limon suyu

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı Kuru nane
  • 1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı Pul biber

Bardak ölçüsü 200 ml

Muhteşem Çeşm-i Nigar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta ateşte kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşince unu ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu aşamada önce orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmelisiniz.
  4. Mercimekler piştikten sonra tuzunu ekleyin ve çorbayı pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderden geçirin.
  5. Çorba pişerken sosunu hazırlayın. Bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu karıştırıp çırpın. Eğer limonunuz çok sulu ise yarım limonda kullanabilirsiniz.
  6. Kaynayan çorba tenceresine boşaltın ve tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.
  7. Kaynayan çorbayı 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
  8. Sosu için tavaya tereyağını, kuru naneyi, toz kırmızı biberi ve pul biberi koyup karıştırın.
  9. Kavrulunca çorba tenceresine boşaltın ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

İki Kişilik Waffle Tarifi

 

İki Kişilik Waffle Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un

    İki Kişilik Waffle Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 kişilik waffle için geniş bir kase içerisinde yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
  • Ardından kabartma tozu, tarçın, vanilya, sıvı yağ, süt ve unu ekleyerek çırpmaya devam edelim. Waffle hamurumuz hazır.
  • Waffle makinamızı ısıtalım ve hamurdan 1 çay bardağı kadarını makinanın ortasına koyarak 2-3 dakika pişirelim. Hamurumuz bitinceye kadar pişirme işlemine devam edelim.
  • Waffle hamurlarımızın üzerini süslemeye geçebiliriz. Bu aşama tamamen size kalmış. Ben sürülebilir çikolata sürüp meyve yerleştiriyorum. Toz antep fıstığı ve pasta süslemeleri serpiyorum.
  • İki kişilik waffle tarifimiz servise hazır. Bu ölçülerle 3 adet waffle elde etmeniz mümkün. Afiyet olsun!

Çaylı Nescafeli Kurabiye Tarifi

 

Çaylı Nescafeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin veya tereyağı (250 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta (sarısı içine)
  • 1 yemek kaşığı kuru çay
  • 2 yemek kaşığı nescafe
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)

üzeri için

  • Kırılmış fındık
  • Yumurta akı

    Çaylı Nescafeli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygun bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki margarini, şekeri, sıvı yağı, yumurta sarısını güzelce karıştıralım.
  • Çay, nescafemizi ve vanilyamızı ilave edelim.
  • En son kabartma tozunu ekleyip azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Unu kontrollü eklemelisiniz. Ele yapışmayacak şekilde, yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım.
  • Kurabiyemizi önce yumurta akına, sonra fındığa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış olan fırına veriyoruz, 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz. Pişirme aşamasında fırından fırına değişiklik olabileceği için kontrollü olmanızda fayda var. Afiyet olsun. .

Sütlü Rulo Pasta Tarifi

 

Sütlü Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • İsteğe göre 1 su bardağı fındık

Beyaz krema için ;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı un(135 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti
  • Yarım su bardağı beyaz pul çikolata

Bitter çikolatalı krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı un(50 gr)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı bitter çikolata

    Sütlü Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • 2 paket yulaflı bisküvi ve fındığı rondodan geçiriyoruz.
  • Beyaz krema için krem şanti ve beyaz pul çikolata dışındaki tüm malzemeyi tencereye alıp, pişiriyoruz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım daha kaynatıp, ocağı kapatıyoruz ve içine beyaz pul çikolatayı ilave edip, karıştırıyoruz. Kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Tamamen soğuduktan sonra içine 1 poşet toz krem şantiyi ilave edip 6-7 dakika mikserle çırpıyoruz.
  • Bitter çikolatalı krema için ayrı bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyup pişiriyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz ve içine bitter çikolatayı koyup karıştırıyoruz. Kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Fırın tepsimize tüm yüzeyi kaplayacak şekilde bisküvimizi seriyoruz. Üzerine soğumuş beyaz kremamızı koyup dikkatli şekilde yayıyoruz.
  • En üste çikolatalı kremamızı döküp yayalım. 1 gece buzdolabında bekletip eninden 2 ye boyundan 4 e bölüp rulo saralım (Ben enden 1 kestim büyük olmasını istedim siz enden 2 ye kesip dilim sayısını arttırabilirsiniz) Herkese afiyet olsun

Peksimet (Golot) Tarifi

 

Peksimet (Golot) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (Kurumaya da olur)
  • 2su bardağı süt
  • 1/2cay bardağı sıvı yağ
  • 1/2cay bardağı tereyağ
  • 1yemek kaşığı şeker
  • 1, tatlı kaşığı tuz

Üzerine;

  • 1 adet yumurta

    Peksimet (Golot) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Derince bir kapta 2 su bardağı ılık sütü, 1yemek kaşığı şekeri, yarım paket yaş mayayı aktifleşmesi için karıştıralım 10 dk. Bekletelim.
  • Tereyağ, sıvı yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
  • 1-2 saat kadar hamur iki katına gelene kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamuru sağından solundan katlayarak tekrardan yoğurarak havasını alalım.
  • İkiye bölelim yuvarlayıp silindir gibi uzatıp fotoğraftaki gibi yatsı hale getirelim.
  • Verevine kesip tepsiye dizelim 10 dk. Tepsi mayasını bekleyelim.
  • 1yumurtayı çırpıp üzerlerine sürelim verev çizikler atalım 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim 15-20 dk.
  • Kahvaltılara yakışan bu özel ve çok eskilere dayanan ekmeği mutlaka deneyin 🌸.

10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi

 

10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı+2 çorba kaşığı un (2 çorba kaşığı unu sebzeleri ekledikten sonra ekleyip, yoguracagiz.)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım kırmızı kapya biber
  • 1 tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir

Kızartmak için;

  • Bolca sıvı yağ

    10 Dakikada Mayasız Peynirli Pişi (Asla Yağ Çekmez) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba yumurta, süt ve tuzu alıp, çırpalım.
  • Ardından kabartma tozu ve 2 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğurup toparlayalım.
  • Bu aşamada içerisine minik doğradığımız kapya biber, maydanoz ve ezilmiş beyaz peynirleri ekleyelim.
  • Bunun üzerine 1 çorba kaşığı unu ekleyip, yavaş yavaş yoğuralım. Elinize hafif yapışıyorsa diğer 1 çorba kaşığı unu ekleyip, hamuru iyice toparlayalım.
  • Tezgaha bolca un serpip, hamurumuzu üzerine koyup, tekrar hamurun üzerine de un serpelim ve merdaneyle çok inceltmeden ortalama yarım cm kalınlığında açalım.
  • Açtığımız hamuru ortalama 1 buçuk cm aralıklarla şerit şerit keselim.
  • Daha sonra kestiğini şeritleri ters yönde 4-5 cm aralıklarla keselim. Yani çubuk şekli vermiş olacağız.
  • Kenarlarda kalan hamurları tekrar toparlayıp, kesebilirsiniz.
  • Tavamıza yağı alalım ve iyice ısıtalım.
  • Daha sonra ocağımızı orta ateşe alıp, bu ayarda hamurlarımızı bu ayarda önlü arkalı kızartalım.
  • Kızaran pişileri peçetenin üzerine alıp,. Yağını alalım. Dilediğiniz gibi servis edip, afiyetle yiyebilirsiniz. 👌