17 Şubat 2022 Perşembe

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane patlıcan
  • 2 adet kırmızı biber
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

    Közlenmiş Patlıcan Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş patlıcan salatası için ilk olarak patlıcan ve biberleri ateşte közleyelim. Köz varsa en güzeli közde yapmak ancak mümkün değilse ocakta hatta fırında da patlıcanları közleyebilirsiniz.
  • Sebzeleri fırında közlemek için pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine patlıcan, kırmızı biber ve çarliston biberleri alarak 200°C fırında yaklaşık 20 dakikada kontrollü bir şekilde közleyebilirsiniz.
  • Közlenmiş sebzelerimizi soyduktan sonra küçük küçük doğrayalım. Eğer közlenmiş sebzeleri soymakta zorlanıyorsanız sebzeleri fırından aldıktan sonra buzdolabı poşetine yerleştirerek 10-15 dakika kadar bekletmelisiniz. Bu şekilde çok daha kolay soyulacaktır.
  • Domatesleri minik küpler halinde doğrayıp ve soğanları piyazlık doğrayalım.
  • Son olarak sarımsakları da ezerek tüm malzemeleri derince bir kaba alalım.
  • Salatamızın tuzunu ve yağını ilave edelim ve karıştıralım.
  • İyice harmanladıktan sonra közlenmiş patlıcan salatamız servise hazır.
  • Afiyet olsun!

Şipşak Milföy Tost Tarifi

 

Şipşak Milföy Tost Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tereyağlı milföy hamuru
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Salam

    Şipşak Milföy Tost Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Milföy hamurunun miktarını kişi sayısına göre artırabilirsiniz.
  • Milföyleri ortadan ikiye bölerek yağlı kağıt serdiğimiz tost makinasında arkalı önlü kızartalım.
  • Daha sonra bir tarafına dilediğimiz malzemeleri koyup, diğer milföyü üzerine kapatalım.
  • Tost makinasının kapağını kapatıp 5 dk kaşar eriyene kadar bekleyelim 

Sosisli Milföy Börek Tarifi

 

Sosisli Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru (5 adet)
  • Kokteyl Sosis
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Sosisli Milföy Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak dikdörtgen şeklindeki  milföyleri ortadan iki keselim.
  • Milföyler çözüldükten sonra sosisi ortadan ikiye kesip milföylerin ortasına koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Dilerseniz bu aşamada sosisleri kesmeden 2 adet sosisi yan yana koyarak da hazırlayabilirsiniz. Sosisleri bütün kullandığınızda 20 adet kokteyl sosis yeterli gelecektir.
  • Hazırladığımız sosisli milföy börekleri, kat yerinin alta gelmesine özen göstererek tepsimize dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  • Daha güzel görünmesi için milföylerin üzerine bıçak yardımıyla verevine çentik atıyoruz.
  • Son olarak üzerlerine çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Üzerleri güzelce kızaran sosisli milföy böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

İçinizi Isıtacak Ev Yapımı Salep (4 Dakikada Hazır) Tarifi

 

İçinizi Isıtacak Ev Yapımı Salep (4 Dakikada Hazır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı salep
  • 1 çay kaşığı tarçın

    İçinizi Isıtacak Ev Yapımı Salep (4 Dakikada Hazır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İçinizi ısıtacak nefis salep yapıyoruz.
  • Salepi boza kıvamımda sevmiyorum siz seviyorsanız salep miktarını çoğaltınız.
  • Sütü cezvemize dökelim, şekerini ilave edip karıştıralım.
  • Süt kaynamaya yakın salepi ilave edip karıştıralım, kıvam alacaktır.
  • Üzerine tarçın serpiştirip yudumlayabiliriz.
  • Not: Miktarı kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. ✔️Afiyet olsun.

Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

 

Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limonun suyu

    Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Evde etsiz çiğ köfte yapmak için öncelikle uygun bir kap içerisine bulgurumuzu alalım. Üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika kadar bulgurların yumuşaması için bekletelim. Bu aşamada su miktarı bulgurun cinsine göre değişiklik gösterebilir. Güzel bir sonuç almak için  kullandığınız bulgurun çiğ köftelik esmer bulgur olmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Bulgurlarımızın yumuşamasını beklerken biz de çiğ köftemizin diğer malzemelerini hazırlayabiliriz. Kabuğunu soyduğumuz soğanımızı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım. Soğanı rendelemek ya da robottan geçirmek yerine bu şekilde doğramanız çiğ köftenizin lezzetini arttıracaktır.
  • Doğradığımız soğanları avcumuzun içerisine alarak sıkalım ve suyunu çıkartalım.
  • 15 dakika sonunda bulgurumuzun üzerini açalım ve doğru kıvamda olduğunu anlamak için elimize bir parça alarak sıkalım. Eğer bulgurlarımız toparlanıp dağılmadan duruyorsa yeterli şekilde ıslanmış demektir. Ancak elinizle sıktığınızda dağılıyorsa biraz daha sıcak su ilavesi yaparak ayarlayabilirsiniz.
  • Bulgurlarımızı çiğ köfte yoğurma tepsimize alalım.
  • Üzerine isot ve tuzu ekleyelim, bulgura yedirerek yoğurmaya başlayalım.
  • Suyunu sıktığımız soğanları ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim.
  • Domates salçası, biber salçası, yoğurt, nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çiğ köftemizi yarım saat kadar yoğurmaya devam edelim. Bu aşamada her malzemeyi ekledikten sonra güzelce yoğurarak yedirirseniz daha güzel sonuç elde ederseniz. Aynı zamanda kullandığınız isotun da iri taneli ve yağlı bir isot olması çiğ köftenizin parlaklığını ve rengini daha güzel yapacaktır.
  • İstediğimiz kıvama gelen çiğ köfte harcımızdan parçalar alalım ve elimizle sıkarak şekillendirelim. Burada eldiven kullanırsanız çiğ köfteleriniz daha pürüzsüz olacaktır. Ara ara da ellerinizi ıslatmayı ihmal etmemelisiniz.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra çiğ köftelerimizi marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis edelim. Ben bu ölçülerle 25-30 adet çiğ köfte elde ettim. Çiğ köfte nasıl yapılır? detaylı bir şekilde anlattığım tarifimi umarım sizler de dener ve memnun kalırsınız. Şimdiden afiyet olsun!

Lavaş Ekmeği İle Kıymalı Gözleme Tarifi

 

Lavaş Ekmeği İle Kıymalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet lavaş ekmeği
  • 300gr kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber (Ben kendi yaptığım 250 ml biberli domates konservesi kullandım)
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber

Üzerine sürmek için;

  • 1 kibrit kutusu kadar tereyağ 

    Lavaş Ekmeği İle Kıymalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç malzemesini kavuralım. Yemeklik doğranmış soğanları yumuşayıncaya kadar kavuralım, kıymayı ekleyelim kıymanın rengi dönene kadar kavuralım.
  • Minik doğranmış biberleri de ekleyip bir kaç kez karıştırıp kabuğu soyulup rendelenmiş domatesleri ekleyip baharat ve tuzunu ilave edelim.
  • İnce kıyılmış maydanozlarıda karıştıralım ocağı kapatalım. Lavaşın yarısına iç malzemesinden dağıtalım kenarlarına kaşar rendesi serpelim lavaşı kapatalım.
  • Kenarlarına bastıralım tavada pişirelim tereyağ sürelim sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

16 Şubat 2022 Çarşamba

Fırında Sebzeli Somon Tarifi

 

Fırında Sebzeli Somon Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram somon balığı
  • 1 adet brokoli
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil yada sarı biber
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan

Sosu için;

  • 2 -3 diş rendelenmiş sarımsak
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ/zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

    Fırında Sebzeli Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için; uygun karıştırma kabına sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
  • Brokoliyi çiçeklerinden ayırın tepsiye koyun (Dilerseniz kaynamış suyun içinde 2-3 dakika haşlayarak tepsi yada karıştırma kabına koyun.
  • Patatesleri dilimleyerek tepsiye koyun. Biber ve havuçları uzun ince dilimleyin tepsiye yerleştirin.
  • Somon balıkları uygun bir kaba alınır ve hazırladığımız sostan balıklara arkalı önlü her tarafına fırça ile sostan sürülür, soğan halka şeklinde doğranır ve sebzelerin üzerlerine yerleştirilir.
  • Kalan sos sebzelerin üzerine gezdirilir ve elimizle karıştırarak sebzelerin soslanmasını sağlayın tepsinin her tarafına eşit gelecek şekilde yayın.
  • Sosladığımız somon balıklarını tepsiye yerleştirelim ve kolay şekil alması için fırın kağıdını ıslatın ve sonra tepsinin üzerini kapatın.
  • 200 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında önce 20 dakika üzeri kapalı olarak pişirelim ve bu süre sonunda fırın kağıdını tepsinin üzerinden alıp, balıkların üzeri kızarana kadar tekrar fırına vererek pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️

Taze Fasulye Fırın Güveç Tarifi

 

Taze Fasulye Fırın Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 400 gram taze fasulye
  • 15 tane arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 orta boy domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Üzerine gelecek şekilde su (Ben 1.5 çay bardağı kullandım)

İsteğe bağlı;

  • 1 çay kaşığı rendesi taze zencefil
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı toz zerdeçal

    Taze Fasulye Fırın Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırınımızı 220 dereceye ayarlıyoruz.
  • Güvecimizin en altına etleri yerleştiriyoruz. Onun üzerine taze fasulyelerimizi ve arpacık soğanını koyuyoruz.
  • Ayrı bir kapın içine domates rendesi, sarımsak, zerdeçal, zencefil, salça, tuz, baharatlar, su ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Güvece dizdiğimiz malzemelerimizin üzerine eşit şekilde döküyoruz. Su yeterli gelmezse bu noktada ilave yapabilirsiniz.
  • Kapağını kapatıp, önce 220 derece de 2-2. 30 saat pişiriyoruz.
  • Benim fasulyelerim ayşe kadına göre daha ince bu nedenle pişirme sürem ayşe kadın fasulyeye göre daha kısa olabilir.
  • 2 saat sonra bir tadına bakıp ona göre daha uzun pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekersiz Çikolatalı Mandalinali Kurabiye Tarifi

 

Şekersiz Çikolatalı Mandalinali Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı eksi krema yada yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tatlandırıcı
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • Tarçın ve zerdeçal
  • 1½ su bardağı badem unu
  • Şekersiz çikolata parçacıkları

    Şekersiz Çikolatalı Mandalinali Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve fırın tepsisine Şekil verip, yerleştiriyoruz.
  • Sonra dilimlenmiş mandalinaları kurabiyelerin üzerine koyun.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişiriyoruz.
  • Sonra soğutup, eritilmiş şekersiz çikolata sosuna batırıp, tekrardan soğumaya bırakıyoruz.

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 bardak su
  • 1 bardak süt
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 küçük kase kadar haşlanmış tavuk göğsü
  • 4 büyük mantar
  • Yarım kutu süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber

    Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk haşlanır haşlandıktan sonra ufak ufak didiklenir. Mantarlarda ufak doğranır.
  • Üzerine su koymadan tavaya alınır. Suyunu salıp, çekene kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Tereyağı tencerede eritildikten sonra üzerine un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Önce üzerine 1 bardak soğuk süt sonra 5 bardak sıcak su eklenerek karıştırılır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra içine tel şehriyeler koyulur.
  • Şehriyeler piştikten sonra mantar ve tavuk göğsü eklenir. Bir taşım kaynatılır. Sonra süt kreması eklenir.
  • Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra tuz ve karabiber eklenir. Bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. 10 dakika bekletilir sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Fındıklı Nefis Kurabiye Tarifi

 

Fındıklı Nefis Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 2 adet yumurta sarısı (Beyazı üzerine )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1. çay bardağı pudra şekeri
  • 2yemek.kaşığı sirke (Elma üzüm farketmez)
  • 3.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık

    Fındıklı Nefis Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, pudra şekeri, sirke karıştırıp, yoğuralım. Ardından kabartma tozu ve unu kontrollü bir şekilde. Ekleyelim yumuşak bir hamur yapalım.
  • Ardından minik doğranmış kuru üzümleri ve çekilmiş fındığı da ekleyip, güzelce yoğuralım. Tezgaha düzleyelim üzerine yumurta beyazını sürelim.
  • Üzerine fındık ya da ceviz ekleyip elimizle hafif bastıralım bıçakla kareler halinde bölelim tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dk üzeri pembeleşmeden fırından alalım soğuduktan sonra servise hazır afiyet. Olsun

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi

 

Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz (pirinci ıslamak için)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı sıcak su (600 ml)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yarım saat öncesinde tuzlu ılık suya koyalım ve bekletelim.
  • Kuru soğanı çok küçük yemeklik olacak şekilde doğrayarak sıvı yağda 2-3 dakika kavuralım.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra dolmalık fıstıkları ekleyerek soğanla birlikte birkaç dakika daha kavuralım.
  • Yıkanıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ilave ederek beraberce birkaç dakika daha kavuralım.
  • Kuş üzümlerini ilave edelim ve karıştıralım. Ardından tereyağı ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  • Tereyağı eridikten sonra tuzu ayarlayalım ve  sıcak su ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım.
  • Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirelim.
  • Kısık ateşe alacağınız zaman üzerine karabiber ve tarçın serpelim.
  • Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan alınarak üzerine havlu kağıt örtelim ve en az 10- 15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Fıstıklı kuş üzümlü pilavımızın ilk sıcağı gittikten sonra karıştırıp servis edelim. Afiyet olsun.

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi

 

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağ
  • 3 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 2 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 6 su bardağı un (4,5 bardaktan sonra kontrollü)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

    Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir araya getirerek el çırpıcısı ile çırpalım.
  • Portakalın kabuğunu rendenin ince tarafı ile rendeleyelim. Yarım çay bardağı da portakal suyunu ilave edelim. Hamurumuz ele yapışan yumuşak bir hamur olacak o yüzden unu eklerken kontrollü ekleyelim.
  • Birer mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayıp yağlı kağıt tepsiye sıralayalım.
  • Yumurta sarısını bir yemek kaşığı süt ile açalım.
  • Fırça yardımı ile kurabiyelerimizin üzerine sürelim.
  • Üzerine şekerle vanilyayı karıştırarak serpiştirelim daha şahane lezzet olur.
  • Tepsimizi önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.
  • Kurabiyelerimiz bekledikçe lezzeti artar.
  • İsteğe göre hamurumuza üzüm ceviz fındık ekleyebiliriz çok yakışır. Kek ile kurabiye arası nefis bir lezzet. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun