20 Şubat 2022 Pazar

Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi

 

Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2,5 – 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı

İç harcı için:

  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

    Pamuk Gibi Kahvaltı Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kahvaltı ekmeğimizin hamuru için uygun bir yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ, yumurta akı, şeker ve tuzu yoğurma kabına alarak karıştıralım.
  • Üzerine unun bir kısmını ve instant mayayı da ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek spatula ile hamuru toparlamaya devam edelim.
  • Hamurumuz toparlandıktan sonra elimizle yoğuralım ve üzerini streçleyerek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcı için kırmızı ve yeşil biberimizi küçük küçük doğrayalım ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Üzerine beyaz peynir, kaşar peyniri rendesi, pul biber ve çörek otunu ekleyerek karıştıralım.
  • Sürenin sonunda mayası gelen hamurumuzun üzerini açalım ve un serptiğimiz tezgaha alarak tekrar yoğuralım ve havasını alalım ve toparlayalım.
  • Hamura elimizle bastıralım ve daire şeklinde açalım.
  • İç harcımızın üçte ikisini açtığımız hamurun ortasına yerleştirelim ve hamuru kenarlarından içe doğru kapatalım.
  • Birleşme yerlerine bastıralım ve hamurun güzelce birbirine yapışmasını sağlayalım.
  • Hamurumuzu ters çevirelim ve fırın tepsisine aktaralım.
  • Ekmeğimizin üzerine elimizle bastıralım ve genişletelim.
  • Üzerine, her yerine gelecek şekilde yumurta sarısı sürelim ve kalan iç harcını da yerleştirelim.
  • Kahvaltı ekmeğimizi 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda üzeri güzelce kızaran kahvaltı ekmeğimiz servise hazır. Afiyet olsun!

19 Şubat 2022 Cumartesi

İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

 

İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane ilikli kemik
  • 3 tane domates
  • 1 tane küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tane kapya biber
  • 1 tane havuç
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber+domates salçası karışımı
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 1 fiske tuz

Süslemek için

  • Kaşar peynir

    İlikli Kemik İle Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsinin ortasına ilikli kemik konur domatesler biberler soğan havuç sarımsak doğranır ve eklenir en son üstüne zeytinyağ ve baharatlar eklenir.
  • 180 derecelik fırında sebzeler yumuşayıp ilikli kemik pişene kadar bekletilir piştikten sonra kemik içinden alınır bütün malzeme blender ile pürüzsüz kıvama gelene kadar çekilir.
  • Sonra bir süzgeç yardımı ile süzülür tencereye zeytinyağ alınır içine un eklenir rengi dönene kadar kavrulduktan sonra salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • İçine soğuk su eklenir ve topaklanmaması önlenir içine süzgeçten geçirdiğimiz sebze suyuda eklendikten sonra karıştırılır topaklanma kalmayana kadar.
  • İlikli kemik eklenir katı ise bu aşamada az su ekleyebilirsiniz bir taşım kaynatıldıktan sonra servise hazır.

Patates Salatası Tarifi

 

Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane büyük boy patates
  • 5 yaprak kıvırcık
  • Yarım kase kırmızı lahana
  • 3-4 dal roka
  • 1 parça pırasa
  • 3-4 dal dere otu
  • 3-4 dal taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tane kuru soğan

Sosu için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan

    Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesler güzelce yıkanır, haşlanmaya bırakılır, 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile bütün sos malzemesi karıştırılır, dinlenmeye bırakılır.
  • Yeşillikler yıkanır ve ince ince doğranır soğan yarım ay şeklinde doğranır, 1 yemek kaşığı zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • İçine pırasa eklenir bir iki tur karıştırılır altı kapatılır soğumaya bırakılır.
  • Haşlanan patatesler soyulur küpler halinde doğranır bir kabın içine önce patatesler ve kavrulan soğan eklenir karıştırılır .
  • Üstüne yeşillikler eklenir, doğradığımız kırmızı lahana da eklendikten sonra en son sosu da konur patatesler ezilmeyecek şekilde karıştırılır, servise hazır.

Sütlü Biber Tarifi

 

Sütlü Biber Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 fiske tuz
  • Küçük kase rendelenmiş kaşar

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı nane

    Sütlü Biber Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavanın içine yağımızı alalım, üzerine doğradığımız yeşil biberleri ekleyip kızartalım.
  • Üzerine unu ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Sonra sütünü ekleyelim ve kıvam alınca kaşarını ekleyelim ve karıştıralım.
  • Bir tavada nane, yağ pul biber i eritelim ve pişen biberin üzerine dökelim 😋 Sıcak sıcak servis yapalım afiyet olsun

Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi

 

Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un (Un kalitesine göre değişiklik gösterebilir)

Üzeri için;

  • Tarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı haşhaş

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

    Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti yaparak başlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye ekleyip karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika kaynatıyoruz saha sonra birkaç damla limon suyu damlatıp, 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için margarin, sıvı yağ, yumurta ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hindistan cevizi, irmik, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz yoğurtmaya başlıyoruz. Kontrollü olarak unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bi hamur olacak.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz borcama diziyoruz.
  • Toplarımızı süt ve haşhaşa batırıp tekrar borcama dizip üzerlerine fındık batırıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra üzerine ılık şerbet döküyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun

Mantı Tarifi

 

Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 veya 5,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İçi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber pul biber çok az kimyon

Sosu için;

  • 2 bardak çırpılmış yoğurt
  • 1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası

    Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak memesinden biraz sert olacak şekilde, çok iyi yoğuruyoruz.
  • Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber kimyon ve tuzu ayrı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  • Dinlenen hamuru dört veya beş bezeye bölüp yuvarlıyoruz. Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. (açtığımız hamur çok kalın olmamalı, biraz ince olmalı çünkü kalın olursa pişirdiğimizde hamur olur ve mideye oturabilir ).
  • Hamurumuzu önce yukarıdan aşağıya, sonrada enine kesip istenilen büyüklükte kareler çıkarıyoruz.
  • Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir şekilde sıkmaya başlıyoruz. (Hızlı olmazsak, hamur kuruyabilir).
  • Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ilave edip yaklaşık 20 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (Arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
  • Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve kızdırdığımız tereyağında kavurduğumuz salçayı ilave ediyoruz.
  • Üzerine dilenirse nane serpilebilir. Afiyet olsun

Selanik Tatlısı Tarifi

 

Selanik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon

    Selanik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz şerbet kaynamaya başlayınca limonu sıkıp, 10 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için de yumurta sıvı yağ ve şekeri güzelce çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip, tekrar karıştıralım.
  • Hamurumuz ele yapışan bir hamur oluyor bu sizi korkutmasın elinizi suya batırarak kolaylıkla şekil verebilirsiniz. Yuvarlak şekilde yapıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbeti döküyoruz üzerine tepsi kapatıp şerbetini çekmesini bekliyoruz lokum kıvamında ve çok lezzetli oluyor kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun❤️

Fresh Soslu Çıtır Tavuk Tarifi

 

Fresh Soslu Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğüs
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Pane için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 yumurta
  • 1 şişe sade sosa

Fresh sos için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet taze soğan
  • 2 yemek kaşığı acı sos
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 adet küçük boy kırmızı soğan
  • 6 adet kornişon turşu
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber

    Fresh Soslu Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavukları parmak şeklinde doğrayalım.
  • Sos için; tüm malzemeleri ekleyelim karıştırıp 3 saat dolapta dinlendirelim.
  • Pane için; kuru malzemeleri bir kaba alıp, karıştıralım ikiye bölelim yarısına yumurta ve sodayı ekleyip karıştıralım.
  • Dinlenen tavukları önce sıvı harca sonra kuru harca bulayıp kızartalım.
  • Fresh sos için; maydanozu, taze soğanı, kırmızı soğanı, turşuyu, közlenmiş kırmızı biberi küçük küçük doğrayalım.
  • Yoğurt, labne, süzme yoğurt, mayonez ,acı sos ve hardalı pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Doğradığımız malzemeleri de yoğurtlu karışıma ekleyip, karıştıralım. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı nişasta (Buğday veya mısır fark etmez)
  • Yarım su bardağı süt (Nişastayı açmak için)
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1 su bardağı koyabilir)

    Fırın Sütlaç (Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 2 su bardağı su ile pirincimizi pişiriyoruz. İyice haşlanan pirinçleri, vanilini sütün içine ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Bir yandan da yarım su bardağı süt ile nişastayı açıyoruz.
  • Kaynayan süte nişastalı karışımı da ekliyoruz. Yaklaşık 15 dakika dhaa kaynatıp kıvam koyulaşınca kapatıyoruz.
  • Isıya dayanıklı kaplara sütlacı paylaştırıyoruz üzerinde hafif boşluk olsun fırına koyunca taşmasın. Ben bu ölçüde 6 fırın kasesi sütlaç elde ettim.
  • Kaseleri fırın tepsisine diziyoruz ve kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsiye soğuk su doldurup fırına koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 fırının üst rafında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyan sütlaçları dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz 🤗. Afiyetler olaaa 🥰.
  • Not: Ben iki ölçü yaptım yukarıdaki tarifi iki katına çıkartıp 12 kase sütlaç yapabilirsiniz.

Coco Kurabiye (Sadece 4 Malzemeli) Tarifi

 

Coco Kurabiye (Sadece 4 Malzemeli) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 2 parmak eksik hindistan cevizi
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı burçak bisküvi
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • Çikolata

    Coco Kurabiye (Sadece 4 Malzemeli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri karıştırarak yoğurun.
  • Kıvam alınca ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 7 dk kontrollü pişirin.
  • Fırından ilk çıkan kurabiyeler yumuşak olacak ,durdukça sertleşecektir.
  • Çikolatayı benmari usulü eritin. Ben karamelli çikolata kullandım.
  • Kurabiyelerin üzerlerini çikolataya batırın. Coco kurabiye hazır. Afiyet olsun. 🥥🥥🥥
  • Not: Bu ölçülerle 19 adet kurabiye elde ettim. 

Közlenmiş Patlıcan Biber Tabağı (Özel Sofralarınıza Eşlik Edecek Bir Tabak) Tarifi

 

Közlenmiş Patlıcan Biber Tabağı (Özel Sofralarınıza Eşlik Edecek Bir Tabak) Tarifi İçin Malzemeler

  • Közlenmiş 4 adet patlıcan
  • közlenmiş 4 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pulbiber
  • İsot
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

    Közlenmiş Patlıcan Biber Tabağı (Özel Sofralarınıza Eşlik Edecek Bir Tabak) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlemiş olduğumuz biber ve patlıcanları doğrayalım, tavamızı ocağa alalım sıvı yağımızı ekleyelim kızgın olan yağımıza patlıcanları ekleyelim iki üç dakika karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine sarımsak ve kapya biberlerimizi ekleyelim orta ateşte karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Sonra baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim, karıştırıp, iki üç dakika tavamızın kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • İki üç dakikanın sonunda zeytinyağımızı ekleyip, bir iki defa karıştırıp ocaktan alalım servise hazır afiyet olsun