22 Şubat 2022 Salı

Denemeyen Kalmasın! Tavuklu Brokoli Salatası Tarifi

 

Denemeyen Kalmasın! Tavuklu Brokoli Salatası Tarifi ( ) İçin Malzemeler

  • 250 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavuğu haşlamak için)
  • 1 küçük boy brokoli
  • 1 adet havuç
  • 6 adet kornişon turşu
  • 3 adet közlenmiş kırmızı biber
  • Yarım su bardağı konserve mısır
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz

    Denemeyen Kalmasın! Tavuklu Brokoli Salatası Tarifi ( ) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü bir kaç parçaya ayıralım ve uygun bir tencere içerisine alalım.
  • Üzerine tuz ve su ekleyerek haşlanmaya bırakalım. Tavuğumuz haşlanırken üzerinde oluşan köpükleri kaşık ile ara ara temizleyelim.
  • Pişen tavuklarımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Brokolimizin sap kısımlarını keselim ve küçük parçalara ayıralım.
  • Ardından kaynayan su dolu tencere üzerine buharda pişirme aparatını yerleştirerek brokolilerimizi içerisine alalım ve tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar buharda pişirelim.
  • Havucumuzu rendeleyelim. Turşumuzu küpler halinde doğrayalım.
  • Közlenmiş kırmızı biberi de küçük küçük doğradıktan sonra soğuyan tavuğumuzu didikleyelim.
  • Derin bir karıştırma kabına haşladığımız brokoliyi, didiklediğimiz tavuk göğsünü, rendelediğimiz havucu, doğradığımız kırmızı biberi, kornişon turşuyu, konserve mısırı,  zeytinyağını, limonun suyunu ve tuzu ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Güzelce karıştırdığımız salatayı bir tabağa olarak servis edelim. Afiyet olsun!

4 Farklı Pide Tarifi

 

4 Farklı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase kaşar peyniri
  • Tereyağ
  • Mantar
  • Domates
  • Yumurta

    4 Farklı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce hamuru yoğurun ve mayalanmaya bırakın en az 1 saat.
  • Hamur ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı ki pideler yumuşak olsun.
  • Hamur mayalanırken iç malzemeleri hazırlayalım.
  • Kaşar peyniri rendeleyip beyaz peynir ile karıştıralım.
  • Domates ve mantarı orta kalınlıkta doğrayalım.
  • Mayalanan hamuru 6 büyük parcaya bölelim ve oklava ile açalım. Çok ince olmasın.
  • Fırın tepsisine alalım ve kenarlarını su ile ıslatıp içe kıvıralım şekli güzel olsun.
  • Yumurtalı için; Ortasına peynir karışımından koyalım ,tereyağ parçaları atalım.
  • 180 derecelik fırına gönderelim.
  • Üzeri kızarınca çıkarıp tam ortasına yumurta sarısı koyalım ve 2 dakika daha pişirelim.
  • Mantarlı için; Hamurun ortasına peynir karışımından koyalım, tereyağ parçaları atıp mantar dizelim.
  • 180 derecelik fırına gönderelim.
  • Afiyet olsun.

Evde Cevizli Sucuk Yapımı Tarifi

 

Evde Cevizli Sucuk Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı su (500 ml)
  • 2,5 su bardağı pekmez (500 ml)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 250 gr ceviz

    Evde Cevizli Sucuk Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Cevizlerimizi, yumuşaması ve üzerindeki tozların gitmesi için bir kaç saat ılık suda bekletelim.
  • Sürenin sonunda cevizlerin suyunu süzelim ve iğneye ipi geçirerek ipin alt kısmına düğüm atalım.
  • Cevizlerin mümkün olduğunca ince yerinden iğneyi batırarak üst üste olacak şekilde ipe dizelim. Cevizlerimiz bitene kadar istediğimiz boyutlarda olacak şekilde ipe dizelim.
  • Pekmezli karışım için uygun bir tencereye su, nişasta, un ve şekeri alarak güzelce karıştıralım. Ben şekeri parlaklık vermesi için kullandım dilerseniz kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
  • Nişasta tamamen çözündükten sonra pekmezimizi ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Ardından ocağın altını açalım, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
  • Pekmezli sosumuz kaynadıktan sonra da 5-6 dakika daha karıştırarak pişirelim.
  • İpe dizdiğimiz cevizleri pekmezli karışıma bulayalım.
  • Sosun fazlasının akması için biraz beklettikten sonra cevizli sucuğumuzu uygun bir yere asarak kurutalım. Ben giysi askısını mutfak rafına astım ve alt kısmına da pişirme kağıdı serdim. Sizler de o şekilde asarak kurutabilirsiniz. Diğer cevizli sucuklarımızı da aynı şekilde pekmeze bulayarak aralıklı olacak şekilde asalım ve 2-3 gün kadar bekletelim.
  • Kalan sosu değerlendirmek için cevizli sucukların altındaki pişirme kağıdına tamamını dökelim ve çok kalın olmayacak şekilde yayalım.
  • Üzerine kırılmış ceviz serpelim ve bir kaç gün kurumaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda kuruyan cevizli sucuklarımızı askından alalım ve dilimleyelim.
  • Kuruyan cevizli pestillerimizi de dilimleyelim ve dilerseniz rulo dilerseniz de muska şeklinde saralım ve servis edelim. Evde cevizli sucuk nasıl yapılır? diyenler için detaylı olarak anlattığım tarifimi umarım sizler de dener ve beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Etli Nohut Yemeği Tarifi

 

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı nohut
  • Islamak için bol tuzlu soğuk su
  • Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 150 gram dana eti(tavuk but eti ilede gayet lezzetli oluyor.)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 litre sıcak su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz(tuzu en son yemeğiniz biraz dinlenince ekleyin lütfen)

    Etli Nohut Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Nohutları önceden ıslatalım. Islamak için bol tuzlu soğuk su (8 saat ıslanması yeterlidir.)Islama işlemi bitince yıkayarak tuzundan tamamen arındırın lütfen.
  • Eti güzelce kavuruyoruz ,soğanı küp küp doğrayıp ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Sonra salçası ,baharatları ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Sıcak su,nohutu ekleyip düdüklü tencere yaklaşık 30 dakika kaynatalım.

21 Şubat 2022 Pazartesi

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi

 

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tereyağ
  • Karabiber
  • Tuz

    Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp saplarını çıkaralım.
  • İçlerine karabiber ve tuz serpip ortalarına tereyağ koyalım .
  • 180 derecede 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Daha sonra fırından çıkaralım ve ortasına kaşar peyniri koyalım.
  • Kaşar eriyene kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun☺️.

Soslu Havuçlu Kek Tarifi

 

Soslu Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağı süt ( 180 ml bardak ölçüsü)
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • Yarım su bardağı kırılmış ceviz
  • 2 su bardağı un ( 250 gram )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ ( 30 gram )
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri ( 70 gram )
  • 4 yemek kaşığı labne peyniri ( 120 gr)
  • 4 yemek kaşığı süt

    Soslu Havuçlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın .
  • Ardından un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın .
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip karıştırın.
  • Yağlamış ve un serpiştirmiş olduğunuz kek kalıbına karışımı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar kontrollü pişirin .
  • Kürdan testi yapın kürdan temiz çıkıyorsa olmuş demektir.
  • Kekiniz pişerken üzerinin sosunu hazırlayabilirsiniz.
  • Gayet yumuşamış olan tereyağ ve pudra şekerini mikserle iyice karıştırın.
  • Labneyi ekleyip tekrar karıştırın sütü ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  • Pişen kekinizi fırından çıkardıktan sonra en az yarım saat dinlendirin üzerine sosunu gezdirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun

Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi

 

Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tatlının dışı için;

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Üzeri için ;

  • Antep fıstığı

    Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayalım.
  • Uygun bir kaseye toz şekeri alalım üzerine sıcak su ilave edelim ve karıştıralım.
  • Çeyrek limon suyunu da sıkıp bir kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Bu tatlının şerbetini kaynatmıyoruz.
  • Uygun bir kasenin içerisine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı alıp karıştıralım.
  • Sonra diğer malzemeleri de ilave edip hamuru yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Fırın tepsisine dizelim.
  • Tepsiyi yağlamanıza gerek yok çünkü tepsiye yapışmayacaktır.
  • Daha sonra yuvarladığımız hamuru elimize alalım önce irmiğe bulayalım, daha sonra bir kürdan yardımı ile ortasına 2 adet artı işareti yapıp tatlılara şeklini verelim.
  • Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir bunu göz ardı etmeyelim lütfen.
  • Fırından çıkardığımız tatlımızın üzerine soğuk şerbetin tamamını gezdirelim ve üzerini kapatmadan 2 saat dinlendirelim.
  • Tatlımız servise hazır.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 

Portakallı Garnitürlü Kereviz Tarifi

 

Portakallı Garnitürlü Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yapraklı büyük boy kereviz
  • 2 adet havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 kâse bezelye (buzluktan)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet portakal suyu
  • 1/2 (yarım) limon suyu + 1 dilim limon
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml.)

    Portakallı Garnitürlü Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kerevizi soyup küp küp doğrayıp limon sıkılmış suya koyalım ki kararmasın.
  • Kuru soğanı piyazlık ay şeklinde incecik kesip zeytinyağı koyduğumuz tencereye ilave ederek biraz soteleyelim.
  • Küçük küp küp doğradığımız havuçla, bezelyeyi kavrulan soğana ilave edip kavuralım, yarım su bardağı sıcak suyu ilave ederek 5 dakika kaynatalım.
  • Patatesi küp küp doğrayıp, limonlu suda beklettiğimiz kerevizle birlikte sarımsağı da doğrayarak yemeğimize ilave edelim.
  • Bir iki tur karıştırıp portakal suyunu (aroma ve vitaminli olması için ben portakalın posasını da yemeğe koyuyorum) 1,5 su bardağı sıcak suyu, bir dilim limon, tuz ve şekerini kerevizin sap ve yapraklarını da doğrayıp ilave ederek 20 dakika kadar daha sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yemeğimiz soğuktan sonra servis yapalım.
  • Afiyet olsun.

Kakaolu Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Üzeri için;

  • Damla çikolata (arzuya bağlı)

    Kakaolu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri güzelce karıştıralım ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar unumuzu ekleyelim.
  • Elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  • Üzerine isterseniz damla çikolata koyabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dk. Pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi

 

Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 4 adet orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü veya kuru üzüm

    Kendinden Soslu Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ, şeker, yoğurt ve tarçını bir kaba alıp mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın, bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
  • Kalan karışıma yumurtayı ekleyip iyice çırpın, ardından un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Büyük boy yuvarlak borcamı yağlayıp çok hafif un serpiştirin ve harcı dökün.
  • Elmaları soyup ince ince dilimleyin ve kekin her yerine boşluk kalmayacak şekilde sıralı dizin. Elmaları dizerken biraz bastırın ki pişerken çıkmasın.
  • Üzerine önceden birkaç dakika sıcak suda bekletilmiş süzülmüş kuş üzümlerini serpiştirin.
  • 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
  • Fırından çıkınca 3-4 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve sosu kekin her yanına gezdirerek dökün.
  • Afiyet şifa olsun.

Fırında Helva (Müthiş Deneyiniz) Tarifi

 

Fırında Helva (Müthiş Deneyiniz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tahin helva
  • 1 su bardağı süt (2 parmak az)
  • 1 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu

Üzeri için;

  • Ceviz

    Fırında Helva (Müthiş Deneyiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Helvayı bir kaba alıp parçalayalım.
  • Limon suyu, sütü ve cevizi ilave edip pütürsüz kıvam alana kadar karıştıralım.
  • Taş kaselere 1 parmak az olacak şekilde koyalım, (kabardığı için dikkat ediniz).
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun :)).

Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi

 

Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam

    Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Susamlı kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek malzemelerin güzelce karışmasını sağlayalım.
  • Kek kalıbımızı güzelce tereyağı ile yağlayalım. Ben bu aşamada 26cm’lik kalıp kullandım.
  • Ardından kalıbın her yerine gelecek şekilde susam serpelim.
  • Hazırladığımız kek harcını kalıbımıza boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra susamlı kekimizi ters çevirelim ve kalıptan çıkmasını sağlayalım. Ardından soğumaya bırakalım.
  • Tamamen soğuyan kekimizi dilimleyerek servis edelim. Susamlı kek tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

10 Dakikada Çok Lezzetli Kıyır Poğaça Tarifi

 

10 Dakikada Çok Lezzetli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı ya da margarin
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 – 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için:

  • Süzme peynir

Üzeri için :

  • 1 adet yumurta sarısı

    10 Dakikada Çok Lezzetli Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler karıştırılır .
  • Yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp zeminde elle açılarak ortasına beyaz peynir eklenip ikiye katlanıp açılmaması için güzelce kapatılır .
  • Kapatılan yer alt kısma gelecek şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Üzeri için bir adet yumurta sarısına bir kaç damla sıvı yağ eklenip karıştırılıp üzerlerine sürülür .
  • Çatalla çizikler atıp 175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar kontrollü olarak pişirilir