23 Şubat 2022 Çarşamba

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi

 

Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana ciğer
  • 1 su bardağı un
  • Kızartmak için yeterince sıvı yağ
  • Tuz ,kırmızı toz biber ,kimyon
  • 4 tane orta boy patates
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Bir kaç dal maydanoz ve lavaş ekmeği

    Lokum Gibi Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ciğeri alırken arnavut ciğeri olacak diye söyleyin küp küp doğranmış alın.
  • Ciğeri yıkamıyoruz yoksa (sertleşiyor kızartınca ).
  • Süzgece koyup kanlı suyu varsa süzün.
  • Yağı ocağa koyalım.
  • İlk önce küp küp doğradığımız patatesleri kızartıp kenara alalım .
  • Unladığımız ciğerin fazla ununu süzgece koyup bir iki sallayayım fazla olan un gitsin.
  • Ciğerlerimizi bir miktarını kızgın yağa atalım ,beş altı dakika kızarması yeterli .
  • Bu işlemi ciğerler bitene kadar yapalım.
  • Ciğerlerin hepsi kızarınca üzerine ( kendi damak zevkinize göre tuz, kimyon, kırmızı toz biber) koyup karıştıralım .
  • Soğanı piyazlık doğrayalım ,biraz da maydanoz doğrayalım.
  • Sumak ve birazcık tuz ilave edip karıştıralım.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz ( ister lavaşla isterseniz meze olarak ) 😍😍💜 Tarifimi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi

 

Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

    Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri uygun bir çırpma kabına alarak, şekerler eriyip beyazlayıncaya kadar iyice çırpalım.
  • Daha sonra üzerine süt, yağ, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Kek hamuru iyice karıştığında tarçın ve cevizleri ekleyerek son kez karıştıralım.
  • Yağladığımız kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda pişen ve ilk sıcaklığı çıkan kekin üzerine pudra şekeri serpelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Şerbet için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon (şerbet ılık tatlı sıcak olucak)

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakalım.
  • Daha sonra bir kapta margarin, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım .
  • Daha sonran kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Şekil verip tepsiye dizelim .
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim (ben yumurta sarısına biraz vanilin ekliyorum bu sayada yerken yumurta kokusu olmuyor)❤️
  • Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Üstü biraz fazla kızarmış olsun ama yanmasın dikkat edin.
  • Pişen şekerparenin ilk sıcaklığı çıkınca ılıyan şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun

5 Çaylarının Vazgeçilmezi Marullu Patates Salatası Tarifi

 

5 Çaylarının Vazgeçilmezi Marullu Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlarken)
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 5 veya 6 tane marul
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

    5 Çaylarının Vazgeçilmezi Marullu Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patateslerimizi ortadan iki keselim ve uygun bir tencereye alalım.
  • Üzerine tuz ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • Patateslerimizin yumuşadığını kontrol ettikten sonra ocaktan alalım ve suyunu süzerek soğumaya bırakalım.
  • Patatesler soğurken bizde maydanoz ve marulu ince ince kıyalım.
  • Soğanımızı piyazlık olacak şekilde doğrayalım.
  • Soğuyan patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Geniş bir karıştırma kabına patateslerimizi, marulu, maydanozu, soğanı, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu, karabiberi, toz biberi, pul biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce karıştırdığımız marullu patates salatamızı servis tabağına alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Starbucks Kurabiye Tarifi

 

Starbucks Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı kırık fındık
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı yoksa margarinde olur
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

    Starbucks Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeyi uygun bir kaba alın, fındığınızı rondodan geçirin ,çikolataları bıçakla ufaltın, bütün malzemeyi kaba alıp karıştıralım.
  • Daha sonra ceviz büyüklüğünde elinizde yuvarlayıp tepsiye dizin ,çok elinizde sıkmayın biraz gevşek kalsın fırında yayılacaktır.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafif kızarınca çıkarın çok bekletmeyin 10 dakika kadar yeterli olacaktır.
  • Fırından çıkarınca ilk sıcaklığı çıkınca altı geniş bir bardakla hafifçe kurabiyenin üstüne bastırın genişlesin biraz.
  • Soğuyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
  • Deniyeceklere şimdiden afiyet olsun

22 Şubat 2022 Salı

Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi

 

Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 24 adet baklava yufkası
  • 4 adet patlıcan
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam maydanoz

Sosu için ;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz

    Patlıcanlı Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı şekilde soyup küp küp doğrayarak tuzlu suda yarım saat bekletelim.
  • Suyunu süzüp iyice kuruladıktan sonra kızartalım( dilerseniz haşlayıp robottan geçirebilirsiniz).
  • Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayarak sıvı yağda kavuralım.
  • Salçaları da ekleyip biraz kavurduktan sonra birazcık su ekleyerek iyice özleşmesini sağlayalım.
  • Üzerine kızarmış patlıcanları, tuz ve baharatları da ekleyerek karıştıralım.
  • Ocağın altını kapatalım ve doğranmış maydanozu da ilave edelim.
  • Sos malzemelerini uygun bir kapta karıştıralım.
  • 6 adet baklava yufkasını her 2 katta bir sos sürmek kaydıyla tezgaha serelim.
  • Bir köşesine iç harcımızdan koyalım ve rulo şeklinde saralım.
  • Bıçakla dilimlere ayırarak tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otunu da serperek vaktimiz varsa buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. 

Mango Catney - Mango Salatası Nasıl Yapılır?

 

Mango Catney - Mango Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1/4 (çeyrek) kırmızı soğan
  • 1 adet mango
  • 1 adet ejder meyvesi
  • 3-4 adet kumkuat meyvesi
  • 1 adet çarkıfelek meyvesi
  • 4-5 adet çeri domates
  • 3-4 yaprak nane
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet hellim peyniri

Sosu için;

  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber
  • 1/2 (yarım) portakal
  • 1/2 (yarım) limon
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

    Mango Catney - Mango Salatası Nasıl Yapılır?

  • Mango, ejder meyvesi, soğan ve çeri domatesi küp küp doğrayın.
  • Maydonozu ince ince doğrayıp ilave edin.
  • Sosu için portakal, limon, karabiber, tuz ve zeytinyağını çırpın ve salataya ilave edin.
  • Üzerine çarkıfelek meyvesi, hellim peyniri ve nane ile süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Tavada Izgara Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi

 

Tavada Izgara Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo tavuk kanat
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

    Tavada Izgara Lezzetinde Tavuk Kanat Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ ,yoğurt,sarımsak,salça,tuz ve baharatları bir kaba alıp karıştıralım.
  • Daha sonra sosun içine kanatları ekleyip karıştıralım.
  • Streç folyo işe kapatıp buzdolabında iki saat dinlendirelim.
  • Tavayı ocakta kızdıralım tavukları tavaya alalım, ilk etapta orta daha sonra yüksek ateşte kızartalım.
  • Tam anlamıyla mangal lezzetinde oluyor deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun

Malaga Pastası Tarifi

 

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 buçuk çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı süt

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt/400ml
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 50 ml krema
  • 4 adet muz

Çikolata sos için;

  • 150 ml krema
  • 150 gram çikolata /bitter veya sütlü çikolata olur

    Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı 2-3 dakika mikser ile çırpalım.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • En son elenmiş un, kakao, kabartma tozunu ekleyelim tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Yağlanmış unlanmış tart kalıbına aktaralım .
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda pişiriyorum.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra tart kalıbını ters çevirip servis tabağına alalım.
  • Yarım su bardağı süt ile kenarlarını ve ortasını ıslatalım.
  • Kreması için tereyağ ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alalım ,güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra ocağa alalım orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Ocaktan alalım 5-6 dakika sonra tereyağ ve krema ekleyip iyice karıştıralım.
  • Kremamızı kekimizin orta kısmına boşaltıp düzeltelim, muzları ortadan ikiye keselim ,kremanın üzerine düzgünce 8 dilim şeklinde yerleştirelim.
  • Çikolata sos için kremayı ocaktan kaynama derecesine gelene kadar ısıtalım ocaktan alıp içine çikolatayı koyup karıştırarak eritelim.
  • Çikolata sos önce muzların üzerine ve boş alanlara düzgünce yayalım.
  • En son muzların üzerine çok az çikolata eritip süsledim.
  • Muzlar hariç kenar kısımlarını antep fıstığı ile süsledim.
  • 2-3 saat sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Portakallı Revani Tarifi

 

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal isteğe bağlı
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 pk kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

    Portakallı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbet malzemelerini bir tencereye alın ve kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatın.
  • Oda sıcaklığında yumurta ve şekeri köpürüp beyaz oluncaya kadar çırpın.
  • Malzemeleri tek tek ekleyin .
  • Yağlanmış borcamda dökün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırına atın .
  • Bu ölçü kare borcam veya yuvarlak borcam ölçüsüdür ince seviyorsanız dikdörtgen borcamda da yapabilirsiniz.Daha önce dikdörtgen borcam da yapmıştım tercih sizin.
  • Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün.
  • 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  • Soğuk tüketin misss lezzeti şahane oluyor yapacaklara şimdiden afiyet şifa olsun.

Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi

 

Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

    Tam Ölçülü Sütsüz Pankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak uygun bir kase içerisine yumurtaları ve toz şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya, su ve unu ekleyerek, çırpmaya devam edelim.
  • Pürüzsüz bir pankek hamuru elde ettikten sonra, eşit boyutta pankekler pişirebilmek için, hamuru bir kaseye veya sürahiye dolduralım.
  • Tavamıza pankek hamurumuzdan eşit miktarlarda dökelim ve pişirmeye başlayalım. Bu aşamada ocağı çok yüksek ateşte açmamaya özen göstermelisiniz.
  • Hamurun üzerinde kabarcıklar oluşup alt tarafı kahverengiye döndüğünde bir spatula yardımıyla ters çevirelim.
  • Tüm hamur bitinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ben bu ölçülerle 20-25 adet sütsüz pankek elde ettim.
  • Sütsüz pankek olur mu diyenlerin imdadına yetişecek bu nefis pankekleri deneyeceklere afiyet olsun

Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kaynar sıcak süt yada su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı oda ısısında su yada süt
  • 1 paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt kreması yada taze yoğurt
  • 2 adet yumurta akı ( sarıları üzeri için ayırın)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un( kontrollü ekleyin hamur ele yapışacak hafif cıvık kıvamda olacak)
  • Az miktarda sıvı yağı( beze ve şekil yaparken elimizi hafif yağlamak için)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu yada haşhaş

    Mayalanma Bekletmeden Yapılan Soft Pamuk Poğaça (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kaba kaynar sıcak sütü ve yarım su bardağı oda ısısındaki süt yada suyu koyup karıştıralım.
  • Burda dikkat etmemiz gereken mayayı direk kaynar süte atmıyoruz çünkü maya yanmaz ve poğaçada ağır bir koku oluşmaz.
  • Şimdi mayayı koyup karıştıralım.
  • Sonra sıvı yağını, yoğurdu ve tuzunu koyup son bi kez karıştıralım.
  • En son unu kontrollü bi şekilde yavaş ekleyip yoğuralım.
  • Hamur ele yapışacak cıvık kıvamda olacak.
  • Hamur elinizde ayrılmıyorsa elinizin altında sıvı yağını bulundurun.
  • Parmak uçlarınızı sıvı yağına bandırıp önce eşit bezeler yaparak ister sade yapıp yuvarlayıp isterseniz avuç içinde açarak iç harcını koyup kapatalım.
  • Kapattığınız ağız kısmı altta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpip ısıtılmamış soğuk fırına atıp 20-30 dakika arası kontrollü olarak pişirelim.
  • 200 derecede fırında pişen poğaçaları çıkardıktan hemen sonra üzerine temiz bir bezle kapatıp ilk sıcaklığın geçmesi ve yumuşaması için 20 dakika bekletelim.
  • Poğaçalar şimdiden yemeye hazır