Özbek Pilavı (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı pirinç
- 4. 5 – 5 su bardağı sıcak su
- 2 baş sarmısak
- Tuz, kimyon, karabiber
Özbek Pilavı (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
- Piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve karamelize oluncaya kadar kavrulur.
- Kuşbaşı etleri tencereye eklenir suyunu çekene kadar kavrulur. Dilerseniz bu aşamada etleri öncesinden haşlayarak da yapabilirsiniz.
- Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçlar eklenir ve karıştırılır.
- Havuçlar yumuşayınca pirinçler eklenir ve 3 dakika daha kavrulur.
- Su, tuz, kimyon ve karabiber de eklendikten sonra karıştırılır.
- 2 baş sarımsak pilavın üstüne koyularak hafifçe bastırılır.
- Tencerenin kapağı kapatılır ve kaynayıncaya kadar 5 dakika yüksek ateşte, 10 dk kısık ateşte pişirilir.
- Ardından üzerine kağıt havlu konur ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır, sonra servis edilir. 🤗❤
Ayranla birlikte nefis oluyor.👌👏
Not: Etler önceden haşlanır, kavrulursa zamandan tasarruf olur hem de daha lezzetli olur. Ben de etleri önceden haşlayıp sonra kavurdum.